גם אנחנו חזרנו משוויץ
-
ואואו---יצאו לך תמונות מהממות!!!!
אנא שתפי את כולם במסלול שלך, רק לומדים ממסלולים של אחרים- אפילו אם זה כבר שוב רק בתיאוריה
אבל לקראת קיץ 2022…..
-
-
רגע…. ״פרסום מסלול טיול״ …
נשמע לי מוכר מהעבר הרחוק

נדמה לי שפעם היו עושים את זה פה בפורום, 🧐
אבל … לא, לא זוכרת מה זה

-
@פסגות-מושלגות אמר:
ממתי פרסום מסלול טיול מעיק על הפורום הזה?

בגלל שמדובר בטיול של 18 ימים גם כשניסיתי לכתוב בקצרה יצאה לי מגילה, חחחח.
@סו, כןןןן נשמע מוכר.... הנה אנסה לעורר קצת נשכחות.…
**** אזהרה - ארוך... ****
אז הנה התכנית שלנו ועוד דברים שהיו בתכנית ולא נכנסו בגלל מגבלות מזג אוויר, עומס או זמינות מקומות. אנחנו משפחה שאוהבת לקחת את הזמן בד"כ אז רוב הימים די "מאווררים".
הסליברג
1. בדרך משדה התעופה בציריך - אגם לונגרן וטיול בהסליברג.
2. מיירינגן - מפלי רייכנבאך, קניון אארה, בריכה (פתוחה עם מגלשות)
3. עליה ל Alpen Tower, מסלול גמדים ארוך, רחצה באגם הסליברג
היה בתכנון ולא נכנס - קניון רוזנלוי, 1-3 מהפאסים, גלמרסי (לא היה מקום ברכבת הקטנה שעולה למעלה ב 3 ימי השהייה, יותר נכון היה מקום לעלות אך לא לרדת. רצוי להזמין מראש באתר!!)
4. בדרך לגרינדלוואלד - מפלי גיסבאך, העיירה ברינץ, טיול בגרינדלוואלד + קניות לדירה. היה בתכנון ולא נכנס בגלל ראות גרועה בפסגה - רכבת קיטור ברינצר רוטהורן
גרינדלוואלד
5. פירסט + cliff walk + הליכה לבאכלפסי. אחה"צ מגלשות הרים פפינסטג.
6. מנליכן (גן משחקים לילדים) והליכה לקליינה שיידג, אחה"צ - קניון הקרחון
7. רכבל מהיר ל Eigergletcher ומשם רכבת לפסגת יונגפראו. בחזור הליכה מ Eigergletcher לקליינה שיידג , נסיעה לוונגן וחזרה לגרינדלוואלד דרך לאוטרברונן (בה ביקרנו ביומיים אחרים).
8. נסיעה ללאוטרברונן - טיול בעיירה בין המפלים (שטובאך וכו) + מפלי טרומלבאך
9. נסיעה ללאוטרברונן - עליה למורן, משם עליה לאלמנדהובל (גן משחקים). משם תכננו לעלות לשילטהורן אבל הראות היתה גרועה אז חזרנו למורן ומשם הלכנו ברגל לגימלוואלד וחזרה ללאוטרברונן
10. יום גשום - שפיץ, תון (גשר הפרחים שדומה לקאפלברוק בלוצרן, מדרחוב, גלגל ענק), טירת הוברהופן. נסיעה חזרה מהגדה הצפונית היפה. היה בתכנון ולא נכנס בגלל עומס - מערות ביאטוס
11. יום המעבר לכפר הנופש - היה בתכנון הר פילאטוס. בגלל מזג האוויר הוחלף בנסיעה יפה לאורך הגדה הצפונית של אגם ברינץ וביקור בלוצרן + קניות לדירה.
בשבוע זה היה בתכנית ולא נכנס - אושיננסי + בלאוסי, שינגה פלאטה, הארדר קולם
כפר הנופש במורשאך, על אגם לוצרן:
בימים גשומים ובסופי יום - בילוי במתקני הכפר ובעיירה הסמוכה Brunnen (העיירה בה נמצא מפעל האולרים Victorinox).
בימים יפים יותר:
12. עליה לפילאטוס + מסלול בפסגה + אטרקציות בתחנת הביניים (מגלשות הרים, פארק חבלים, גליידר)
13. עליה ל Stoos + מסלול הליכה
14. עליה לריגי - נסיעה יפה לאורך האגם ל Vitznau, רכבת לפסגת הריגי, משם הליכה דרך ריגי פירסט לריגי קאלטבאד (גן שעשועים) ומשם ירידה ברכבל ל - Weggis. חזרה ל Vitznau בשיט קצר של כרבע שעה.
15. לוצרן - בדיקות קורונה, מוזיאון בורבקי, מוזיאון הקרחון + תצפית על האריה הגוסס + מבוך המראות, שופינג.
16. בדרך לשדה התעופה - טיול קצר בציריך וביקור בגן החיות השווה של העיר.
מוזיאון התחבורה של לוצרן היה בתכנון אך לא נכנס מטעמי חוסר חשק. כנ"ל מפעל שוקולד.
למרות השהות הארוכה לא מרגישה שמיציתי. בהחלט נחזור!!
-
כפר הנופש במורשאך נראה מדהים.
באחד מטיולינו שטנו לאורך אגם לוצרן כ3 שעות (מלוצרן ל – Fluelen) , עברנו עם האונייה בין העיירות היפהפיות, והבטחתי לעצמי שעוד אנפוש באחת מאלו... מאז יש לי חלום לנופש של מספר ימים על גדות אגם לוצרן. (שלטעמי יפה יותר מברינז וטון)
-
טוב מאוד שזה ארוך ! מעדיף אריכות בשרשורים האלה מאשר שרשורי הקורונה המלאים בנדבקים, מדינות אדומות, ירוקות, סגולות, חומות וצהובות, תו ירוק, תו שמח, תו סגול ותו הזהב של שופרסל…... -
כבר מתכננת טיול השלמות עוד שנה/ שנתיים
. גם נהננו מאוד בתון. עיירה חמודה ממש.
שפיץ שווה ביקור?
-
גם אני הייתי פה לפני שנה -
-
עיירה חמודה מאד עם טירה. די קטנה. בדיוק טפטף אז חתכנו מהר ואת עיקר הזמן העברנו בתון ובטירה שלידה שהאירו לנו יותר פנים
-
שנה שעברה? מעולה שהצלחת.
במועד שהטיסה שלנו היתה מתוכננת גל הקורונה היה בשיאו בארץ ושוויץ אסרה כניסת ישראלים לכן טיסתינו התבטלה.
-
מוסיף לגבי אגמים. אגם לוצרן ההרים בצדדים מזכירים פיורדים ומומלץ לשוט עד סופו. באחת מהעיירות (ibach) יש מפעל שוקולד בשם FELCHLIN שנחשב לאחד הטובים בשוויץ והוא מייצר למשל עבור שפרונגלי. כבר כשיורדים מהאוטובוס מרגישים ריח חזק של שוקולד ויש לו שם חנות מפעל קטנה עם שוקולד מעולה לאפיה ולאכילה. השוקולייטרים הטובים בשוויץ מזמינים ממנו.
אחד מהטיולים בשוויץ עשיתי טיול שוקולד שחיפשתי באינטרנט את הכי מוצלחים בשוויץ ופשוט עברתי וקניתי הביתה מהכי טובים שמצאתי.
למרות זאת, לדעתי אגם בריניץ יותר יפה הן בצבע שלו והן בכך שאפשר לראות הרים מקרוב מכל כיוון ויותר פוטוגני. אגם תון לדעתי הכי פחות מוצלח.
-
תענוג, נכנס לי אוויר קר מהמסך
-
@מטיילבארץובעולם אמר:
באחת מהעיירות (ibach) יש מפעל שוקולד בשם FELCHLIN שנחשב לאחד הטובים בשוויץ והוא מייצר למשל עבור שפרונגלי.
יואווו! זה רק 6 דקות מכפר הנופש במורשאך!!!
חבל שלא ידעתי על זה קודם. כל המפעלים ששמעתי עליהם היו במרחק של כ 50 דקות נסיעה
-
בשנים האחרונות (טרום קורונה אפילו) יש מגמה להפסיק סיורים במפעלי מזון (שוקולד, גבינה) מסיבות הגיינה.
גם כשיש סיור הוא על רמפה עילית מרוחקת מפס היצור.
עם הקורונה--עוד יותר.
אז אל תצטערי.
-
בשביל 6 דק' נסיעה היה שווה לנסוע ולו בשביל חנות השוקולד המשובח
-
במאמר מוסגר שמתייחס לאותו ריח חזק של שוקולד. הדבר לא תמים לחלוטין אלא נעשה בכוונה. ולא רק בחו”ל. שימו לב, גם בארץ, כשעוברים ליד מאפיה , תמיד יש ריח חזק של אפיה. זה נועד לגרה את המוח מבחינה פסיכולוגית כדי שניכנס ונקנה ולכן הם בכוונה גורמים לריח להגיע לאיזור שבו הקונים הפוטנציאליים מסתובבים. -
וזה עובד! לפחות עליי

-
that’s the point !
-
בצרפת יש ביקורים אצל שוקולטיירים בכל מקום.הסיורים, חלקם מעניינים ומשכילים וחלקם לא כל כך, מומלץ לקרוא ביקורות לפני שמגיעים.
הטעימות והקניות מוצלחות כמעט תמיד.
בארץ הבסקים ( Le Pays basque) מצב הקורונה טוב, הכי טוב בצרפת, לכן ההגבלות מינימליות.
זה הרבה יותר מעניין מביקור במפעל גדול.