מורו ביי - שייט לוויתנים שלא מהעולם הזה. ועוד כמה דברים
-
אני יודעת שמסלול החומוס אומר לעשות שייט לוויתנים במונטריי, אבל בסופ”ש האחרון ביקרנו במורו ביי, ובספונטניות הצטרפנו למשפחה נחמדה לשייט לוויתנים בסירת מנוע קטנה. היתה חוויה מטורפת ממש. ראיינו לוויתני humpback ממש ממש מקרוב, הם התקרבו לסירה וכיוון שיושבים בגובה המים, זה ממש קרוב. ראינו גם אריות ים, לוטרות, ושלל עופות כמו פליקנים וקורמורנים. היה מהמם ומרגש.
האמא במשפחה שהיתה איתנו בסירה היא צלמת, אז זכינו לתמונות מדהימות של הקפיצה של הלוויתן.
החברה איתה שטנו: Whale watching with Lost Isle Adventure Tours
אכתוב בלוג מפורט, אבל בינתיים תקציר:
Easy walking trails:
Morro Rock - מסלול קצר לרגלי הסלע, יש גם גישה לחוף
Marina Peninsula Trail - מסלול קצר וקליל לאורך המים והביצה, חלקו על טיילת קרשים ממש בביצה. מלא עופות וציפורים, ארנבים.
Montana de Oro Bluff Trail - מסלול סלול ונגיש לאורך המצוק. נופים עוצרי נשימה, ויש אפשרות לרדת לחוף לאיזור של טייד פולז (החלק הזה לא נגיש)
Museum:
Morro Bay Maritime Museum - מקווה שלא שיבשתי את השם. מוזיאון פתוח קטנטן עם כלי שייט וחדרון של מוצגים. חצי שעה גג, אבל נחמד לגוון ולשמוע קצת על ההיסטוריה הימית של המקום מהזוג הקשיש שמנהל את המוזיאון.
Restaurants:
Great American Fish Company - מסעדת מאכלי ים על המים, צופה לסירות הדייגים, אכלנו צ׳אודר ושרימפס והיה מעולה.
Windows on the Water- מסעדה יותר מפונפנת ופחות מתאימה עם ילדים. חלונות גדולים שצופים אל המים, מנות יותר מתוחכמות, טעים מאד. אכלנו אהי טונה ולינגוויני פירות ים, וגם קרם ברולה מעולה.
-
מנסה שוב את התמונה

-
תמונה מדהימה! אני רגילה מקסימום לזנב משיט לוויתנים
-
וואו מדהים
זה בטח גם תזמון של עונת הנדידה בשילוב הנקודה על מסלול הנדידה.
הפלגנו לפני הרבה שנים דווקא מסנטה קרוז והיה מדהים בעיקר עם כל סוגי הדולפינים שליוו אותנו אבל ללוויתנים של ממש לא היה זכר.
נשמע כמו חוויה מדהימה
-
שילוב של עונה ומזל. גם העובדה שהסירה קטנה וזריזה מאפשרת להגיע במהירות לאיפה שהמדריך ניחש שיהיו לוויתנים (לפי הציפורים שמעל).
היה לנו גם מזל עם מזג האוויר. יום קודם היה ערפילי מאד, וגם כשחזרנו מהסיור התחיל להכנס ערפל.
באיזור הזה אמורים להיות לוויתנים מסוגים שונים כל השנה.

-
אני לא יודע איך עושים את זה בקליפורניה, אבל במערב אוסטרליה גם בשיט ליויתנים באזור פרת וגם בשחיה עם כרישי ליויתן באקסמאות וקורל ביימטוסים או מסוקים מגלים את החיות עוד לפני שהשיט יוצא מהמעגן.
קראתי אותו דבר על שיט ליויתנים בניופאונדלנד.
-
תודה שירלי
מה ״מצב הרוח״ הקורוני אצלכם שם?
עסקים פתוחים כרגיל?, יש דיבורים על הגבלות?
מהבן שלי אני לומד שבקמפוס מחזירים בשבוע האחרון הרבה הגבלות…
אנחנו מאוד רוצים לבוא בחגים להתחיל ולסיים בסן פרנסיסקו.
-
-
מורו ביי מקום צנוע.יש כמה סירות בינוניות וקטנות שיוצאות לים הפתוח. מה שאתה מתאר נשמע הרבה יותר ממוסחר ומאורגן. בכל השעה וחצי על המים ראינו ספינה אחת בינונית באיזור.
הלוויתנים פשוט נמצאים לא רחוק מהחוף והמדריך הסביר שהוא רואה לפי הפעילות של העופות איפה יש ריכוז דגים קטנים ולכן יש סיכוי לפגוש גם לוויתנים. אני מאמינה שמשיטי הסירות גם מדברים בינם לבין עצמם.
מצרפת תמונה של הסירה שלנו שתבין כמה זה צנוע

-
באיזור שלנו (מפרץ סאן פרנסיסקו) החזירו לאחרונה מסכות במקומות סגורים. בעיר התחילו לבקש הצגת חיסון לכניסה למסעדות והבארים, עוד לא יצא לנו לחוות את זה בפועל, כי זה ממש מהימים האחרונים.
אבל תכלס פה המשיכו ללכת עם מסכות גם כשלא היה חובה, אני מניחה שזה גם בגלל שיש פה אוכלוסיה משמעותית ממוצא אסייתי.
הילדים התחילו לחזור לבתי הספר השבוע, מקווים שזה לא יגרור התפרצויות חדשות, אבל אני חושבת שהילדים פה יותר ממושמעים עם מסכות מאשר בארץ.
אי אפשר להגיד שהמצב נורמלי, אבל גם אין את הפאניקה שהיתה לפני שנה. ואין את כל החוקים והמגבלות שאנחנו שומעים עליהם מישראל. סוג של ״ניו נורמל״. אנחנו כן נפגשים קצת עם חברים, אבל בעיקר בחוץ וכולם מחוסנים. גם אם מטיילים זה בעיקר בטבע, אבל יש לנו ווגאס בתוכנית, נראה אם נעשה את זה.
אין לדעת מה ילד יום. הכל מאד נזיל.
-
מורו ביי זה מקום הומה לעומת אקמאות’ WA (פחות מ-2500 תושבים, חלק גדול מהם בבסיסי הצי האוסטרלי, האמריקאי וחיל האויר האמריקאי)
שבעונת התיירות (בעיקר בחורף) מארח כמה עשרות, אולי 200 תיירים בימי שיא.
כרישי הליוייתן מגיעים בתחילת החורף וניזונים שם במשך פחות מחודשיים והם האטרקציה העיקרית, יחד עם חופים מהטובים בעולם.
קוראל ביי זה מקום הרבה יותר קטן, כ-200 תושבים, עם ריזורט שמציע שפע פעילויות ימיות לכמות אורחים דומה לאלה של אקסמאות’.
כדי למשוך את מירב המבקרים ולגרום להם לשהות יותר זמן (הרוב עוברים בפילברה בדרך לקימברלי ולטריטוריה הצפונית, או להפך, לכיוון פרת) ולמצות את עונת בכרישים הקצרה, הםחייבים להבטיח הצלחה גבוהה בשיט/שנורקלינג עם הכרישים, ומשקיעים את המשאבים שמכוסים ע”י המחיר הגבוה יחסית (שילמתי AU$100, בקורל ביי זה יכול להיות כפול מזה).
-
צריך להיות ממש חווייתי על סירונת קטנה כזו במיוחד ליד יונקים ימיים ענקים שגדולים פי כמה מהסירה.
אנחנו היינו על ספינה של 10-15 איש וליד יונקים קטנים בהרבה אבל אפילו שזה היה לפני בערך 24 שנה (הזמן טס) אני זוכר איזה מדהים זה לשמוע את הדולפינים (היו גם דולפינים ענקיים) נושמים או יותר נכון נושפים החוצה אוויר.
את יודעת אם הם מקבלים גם תעודות מתחסן מישראל?
נעקב אחרי ההתפתחויות באיזורכם ונחליט בקרוב.
מאוד בא לנו.
-
@Sailor אמר:
אני לא יודע איך עושים את זה בקליפורניה, אבל במערב אוסטרליה גם בשיט ליויתנים באזור פרת וגם בשחיה עם כרישי ליויתן באקסמאות וקורל ביי
אז חלק עושים חצי כח, ומעלים רחפן בשביל לחפש את הלויתנים תוך כדי תנועה
-
זו באמת היתה חוויה יוצאת דופן.
אין לי מושג אם יקבלו תעודת מתחסן מישראל. אני חושבת שזו יוזמה של בעלי המסעדות ולא משהו שמוכתב מלמעלה מהמדינה.
-
@שירליץ אמר:
Great American Fish Company
גם אנחנו נהננו מאוד ב-2016 ב-Great American Fish Company.
אכלנו כאן עוף בנוסח אלפרדו, Crab Cakes ו-Red Snaper, שכולם היו מצוינים
-
-
זה מאד שונה מאדם לאדם.היו לי מקרים שבים שקט דוקא החזרתי למרינה אנשים שבים גלי (לא סוער) חא סבלו.
תנודות קלות של הסירה גרועות יותר לחלק מאשר מכות של גלים.
כמעט כל מי שלקח טרבמין לפני הפלגה, לא סבל.
-
אני מאד רגישה, לקחתי דרממין לא מרדים חצי שעה לפני השייט, ובמהלך השייט לעסתי סוכריות ג׳ינג׳ר. והייתי די סבבה.
הקפיצות על המים והשייט המהיר הן לא מה שגורם לי לבחילה, אלא דווקא תנודות כשהסירה עומדת. בשייט בהוואי במים ״שקטים״ בסירה גדולה הרגשתי הרבה יותר רע.
-
תודה Sailor ושירלי. מעניין מאד.