ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מטיול משפחתי באוסטריה

פורום אירופה
    אוסטריה סיפור טיול
    9
    16
    1643
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • פילפלית
      פילפלית נערך לאחרונה על ידי

כותבת עכשיו בלוג סיכום הטיול המשפחתי שעשינו באוסטריה. חזרנו לפני שבוע. מצרפת קישור לבלוג. הוא עדייו לא גמור והעדכן אותו תוך כדי הפרסום. אשמח לענות על שאלות

טיול משפחתי באוסטריה בזמן קורונה 23/7-6/8/21

dinz אביבית555 סמדרולה אסף 16 eden24h 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
      • dinz
        dinz @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

בלוג מעניין והתמונות יפהפיות , נהניתי מהכנות ומהיכולת לכתוב שהיום היה ‘קצת מפוספס’ או ‘פחות מוצלח’.

לא מאמינה איך פספסנו את האגם הקפוא אליו מגיעים עם רכבל הכיסאות מהאגם הלבן!!!

היינו באגם הלבן המדהים, עלינו ברכבל הכיסאות כדי לראות את הנוף מלמעלה (שהיה מדהים בפני עצמו)

זכרתי אז שמישהו אמר שיש איזה מסלול לאגם קפוא למעלה, אבל אף אחד מבני המשפחה לא התנדב ללכת למסלול...(במיוחד שפני השטח היו לא פשוטים)

עכשיו אני מבינה שלא היה צריך מסלול ולא כלום..פשוט ללכת 2 דקות לאגם..באסה 😞

נצטרך להגיע שוב לאגם הלבן 🙂

פילפלית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • פילפלית
          פילפלית @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

תודה!!! 

לגבי האגם הקפוא גם אנחנו לא ראינו אותו כשירדנו מרכבל הכיסאות ורק בגלל שידעתי שהוא אמר להיות קיים הלכנו לחפש אותו. מידע קודם ממטיילים אחרים עוזר פעמים רבות. 

באופן כללי לגביי עמק אוץ דווקא שם לא היה לי מידע על מסלולים מדוייקים . כשהתייעצתי בפורום לפני אמרו לי על איזה רכבלים מומלץ לעלות אבל לא ידעתי איזה  מסלול לעשות בדיוק. המידע היה חלקי . חשבתי שלשכת התיירות תעזור אבל הם ממש לא עזרו. זו הסיבה שהתקשתי לשכנע את המשפחה שלי של עלות למשל על הרכבלים בעמק. הם אמרו אוי קיי אז נעלה ונראה את הנוף ואז מה? לא היתה לי תשובה שיש שם מסלול כך וכך שחייבים לעשות. ידעתי שיש מסלולים אבל לא ידעתי מה מתאים לרמת הכושר שלנו ואיזה מסלול מומלץ בשבילנו.

חוץ מזה הנסיעה בעמק עצמו מדהימה הנוף  מאוד עוצמתי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • אביבית555
            אביבית555 @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

איזה כיף של בלוג. תודה על הטיפים והתמונות המשגעות!!

בטיול הראשון שלנו לאוסטריה הכוכב האחרון שלנו היה באוטנדורף וביקרנו כמובן גם באגם הלבן אבל לא עלינו לאגם הקפוא כי הילדים היו קטנים מידי לרכבל הכסאות. כנל גם הסכרים בקפרון. יש למה לחזור (בלי הקטע של המנהרה...)!!

מחכה להמשך...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • סמדרולה
              סמדרולה @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

סיפור מרתק ותמונות מהממות!
              עוקבת בענין.
              גם אנחנו חזרנו מאוסטריה. היינו בחפיפה לתחילת הטיול שלכם.

רציתי להתמקם במיטרסיל אבל בסוף היינו בפלכאו.
              שמתי עין על עמק אוץ – אולי לחופשה הבאה באוסטריה…….

• אסף 16
                אסף 16 @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

שמח לשמוע שהילדה ב”ה לא נפצעה , שהצלחתם לרדת מההר עם האוטובוס ושמצאתם את הנייד של הילד…. מקווה שלא היו תקלות נוספות בהמשך…..

אגב, סתם מחשבה שעלתה לי באופן כללי על מסלולים בחו”ל וגם בארץ. אשמח לשמוע את דעתך ודעת אחרים:  בואו נגיד שיש מסלול של 3 שעות או 6 ק”מ ( לאו דווקא בהתאמה). מתחילים ללכת במסלול ופתאום, מסיבה שלא משנה כרגע, מתברברים ולא מוצאים היכן המסלול או שמבצעים סטיה ממנו.   מי אמר שחובה בכל מחיר לסיים אותו עד הסוף?    אני אישית חושב שאם מתחילות בעיות ,תמיד ניתן לחזור באותה דרך שכבר הלכנו בה  אז נכון, תהיה אולי הרגשה של פספוס אבל זה יכול למנוע בעיות כמו שתיארת  ( וגם לנו קרו דברים דומים) . 

פילפלית יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • פילפלית
                  פילפלית @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

מסכימה איתך שלא תמיד חייבים לסיים ואם ממצים או טועים אפשר לחזור אבל לא בכל המסלולים זה אפשרי, ?לפעמים תוואי השטח לא מאפשר את זה. המסלול בקפרון כולו היה בירידה. המשמעות של לחזור אחורה היה לעשות את כל  המסלול חזרה בעלייה. חוץ מזה שרק בשלב מאוחר הבנו שטעינו בדרך אחרי שחצינו מפל מאתגר. לחזור את כל המסלול והאתגרים שלו בעלייה היה ממש מפרך וגם היה לוקח הרבה זמן והיינו מפספסים את האוטובוס האחרון

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • eden24h
                    eden24h @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

בלוג מקסים ותמונות מהממות! כייף שיש סיפורי טיולים חדשים, במיוחד בתקופה זו.

עקבתי בדריכות אחרי ההרפתקאה שלכם ושמחתי שלא נשארתם לישון על ההר 😀

• אסף 16
                      אסף 16 @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

ברור.  הערתי היתה באופן כללי ולא ספציפית למקרה שלכם….. מקסימום הייתם “ מרוויחים” סיור במסוק 🙂   בלי קשר לכמה זה היה עולה.

• יונית
                        יונית @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16

לא תמיד זה אפשרי, במיוחד שקשה לנו כמטיילים להעריך את רמת הקושי והנגישות של המשך המסלול ומה יהיה יותר נכון לעשות רוורס או להמשיך “עוד קצת” הלאה.

פילפלית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • פילפלית
                          פילפלית @יונית נערך לאחרונה על ידי

סיימתי לכתוב את הבלוג !!!

תודה לכל מי שהתעניין בסיפור😊

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • dinz
                            dinz @פילפלית נערך לאחרונה על ידי

@פילפלית

קראתי עד הסוף, היה לכם טיול מקסים.

אין לך מה להצטער על אגם פיבורג אחרי המסלול המדהים ‘של אלין וסער’.

שמרתי לי את המסלול לפעם הבאה..

eden24h תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Tal1968
                              Tal1968 נערך לאחרונה על ידי

תודה על הבלוג המקסים. התמונות יפיפיות. 

אהבתי מאוד שפרטת גם את הקשיים והתסכולים שחוויתם כמשפחה. נדיר שאנשים מפרטים גם את הקושי . 

אנחנו היינו 8 ימים בגרמניה בהרי ההרץ. רק כזוג. הבנים בצבא והנער הצעיר העדיף את מחנה הקיץ של הצופים. 

מזדהה עם האווירה הרגועה והשלווה בחו”ל. 

תודה על הטיפים.

• eden24h
                                eden24h @dinz נערך לאחרונה על ידי eden24h

גם אני קראתי עד הסוף. באמת נחמד לקרא שלפעמים, כמו אצלנו, הטיול לא תמיד הולך לפי התכנונים, ולפעמים שאר בני המשפחה מתמרדים על התוכניות השאפתניות 😀 ונאלצים לעשות פחות או משהו שונה..

כי רוב הטיולים שאני קוראת, מתחילים לטייל מוקדם בבוקר ומספיקים כל כך הרבה..ואצלנו תמיד מתחילים מאוחר, ולפעמים יש בלתמים,  והכל הרבה יותר באיזי.

בקיצור, נהנתי מהטיול שלכם, ומהתמונות המקסימות!

מזדהה גם עם הלחץ של טיול בזמן קורונה , לפחות הקטע הסופי שבו מקווים לא להיות פתאום חיובים..באיסלנד היתה אפס תחלואה כאשר הגענו , לא היו שום הגבלות בזמן הטיול שלנו, וגם אנחנו חטאנו בלהרגיש ולהתנהג כאילו אין קורונה.. בסוף כן היה לחץ, במיוחד שהתחילו דיווחים של מטיילים שהתגלו חיובים בסוף..

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • יונית
                                  יונית @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h אמר:

לפעמים, כמו אצלנו, הטיול לא תמיד הולך לפי התכנונים, ולפעמים שאר בני המשפחה מתמרדים על התוכניות השאפתניות 😀 ונאלצים לעשות פחות או משהו שונה..

אצל כולם. אפשר לתת צפירת הרגעה. אצל כולם יש בלתמים, החלפת מסלול, שאיפות ואי מימוש ,תקלות של ממש , וסתם ילדה מצוברחת באמצע ורונה שמאז זכורה לי כאחת הערים הבלתי נסבלות בעולם (וזה כמובן לא נכון, רק נסיכת הבית הייתה כזו שם).

פסגות מושלגות תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • פסגות מושלגות
                                    פסגות מושלגות @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

גם אני נהניתי לקרוא את סיפור הטיול, כולל כל הדברים הבלתי מתוכננים. תודה.

שני הסנט שלי:

א. לגבי מסלולי הליכה בטבע, אני ממש ממליצה לא ללכת "על עיוור" ולא לסמוך רק על שילוט מקומי. פשוט להשתמש באחת מהרבה אפליקציות ו/או אתרי מפות מבוססי OpenStreetMap, שם ניתן לראות בדיוק איך נראה מסלול ההליכה, וגם להסתכל בזמן אמת אם לא סטיתם מהדרך. כמו שכיום רגילים להסתכל על מסלולי נסיעה בגוגל-מפות, כדאי להתרגל להסתכל על מסלולי הליכה באחת האפליקציות שהזכרתי.

ב. סתם מעניין, אצלנו מספר הזהב לאורך ימי הטיול הוא 10. מעבר ל-10 ימים יש נטיה לשביזות ולרוויה.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון