ועכשיו לפינת החדשות -כבר אין כתומים צהובים -למי שמחוסן שלישי
-
הודעה של משרד הבריאות כי – מי מחוסן נגד קורונה? מי שקיבל שתי מנות ולא עברו חמישה חודשים. מי שעברו חמישה חודשים וקיבל את המנה השלישית - הוא מחוסן". ההגדרה החדשה תיכנס לתוקף ב-1 באוקטובר.
ראו באתרי החדשות.
אח”כ נתעסק באיך מתרגמים את ההנחיות החדשות ומה קרה לטבלת הצבעים הצבעונית (מלפני שבוע שחלקה אמורה להיות מ31.8).
-
+ “...המחוסנים במנה השלישית יהיו פטורים בבידוד בחזרה מחו"ל כבר מיום שישי הקרוב, 3 בספטמבר." -
-
פטור מבידוד למקבלי חיסון שלישי מ3 בספטמבר -
כבר נכתב, אין צורך לחזור שוב על כל הודעה.
-
זה החדשות מצד משרד הבריאות בישראל.
אבל צריך להמתין להוראות החדשות של מדינות אירופה לגבי ישראלים המגיעים אליהן.
ההוראות אמורות להתפרסם בימים הקרובים חלקן ב3 בספטמבר, למשל יוון.
-
ברגע שיתפרסמו בארופה ההחלטות לגבי ישראלים הרי מי שחשב לטוס הנה צצה לו הזדמנות.
-
לדעתי צריך להמתין, ההמלצות של המועצה האירופאית הן להוציא את ישראל מהמדינות הירוקות, כך שלא בטוח שצצה להם הזדמנויות לטוס.
אוגוסט היה הזדמנות בין הגלים לצאת למרבית המדינות באירופה.
כרגע זה נראה פחות טוב.
לי אישית קשה להאמין שיוון תחמיר את התנאים למרות ההמלצות, כי ספטמבר וחגי תשרי זו ההזדמנות הגדולה של יוון לקבל ישראלים בעונת תיירות זו.
נמתין.
-
-
למעשה התשובה היא מוחלטת.
מי הרשאים להכנס ל איחוד האירופאי,
מי שהינו אזרח של האיחוד האירופאי ומשפחתו.
באופן בלתי מותנה.

-
כלומר אני יכול לטוס ולהסתובב באירופה ולחצות מדינות ללא מגבלות ?
-
עקרונית כן, עם סייגים.
יש מדינות באיחוד שכבר הודיעו שיש הגבלות במעבר ממדינה אחת לשניה בינן לבין עצמם, כנראה מחוסנים יעברו בקלות רבה יותר, ובעיקר למי שיש חיסון מאושר באפליקציה האירופאית.
הערה, מצוין בהמלצות שהם ממליצים להכיר בחיסונים שהוגדרו שמאושרים, על ידי ארגון הבריאות העולמי.
אבל, בפועל,
צריך להמתין להודעות הרשמיות של כל מדינה ומדינה,מ לגבי המגיעים מישראל, כנראה ב3 בספטמבר.!!!!
-
אתה אומר גם אזרח אירופי הגון ומכובד שכמוני לא יכול להתפרע באירופה בגלל שאני מגיע “מארגז החול “ ?
-
וכמובן שמספר המאומתים היום לא עוזר לאירופים להיות נחמדים אלינו.
וככל הנראה המספרים בשבוע שבועיים הקרובים עוד יעלו עד שנתחיל לראות ירידה בגלל החיסונים, ועוד שבוע שבועיים לאירופים להחליט את גזר הדין ואנחנו כבר אחרי החגים…..
-
אז מה אם נהיה אחרי החגים. אפשר גם לנסוע באוקטובר ונובמבר ולהנות לא פחות . השאלה היא אם המצב יהיה יותר טוב אז.
-
מאד תלוי לאן ומה מטרת הטיול
ביעדים רבים באירופה באוקטובר- גבולי ובנובמבר כבר חורף לגמרי
לטיולים מבוססי טבע ונופים---פחות נכון
לטיולי עיר- באמת שלא משנה הרבה.
-
יותר כיוונתי לרוב הישראלים שאוהבים לטוס בתקופת החגים.
איך אמרו אתמול ? שחברות התעופה הישראליות חיות בעיקרי בתקופת חגי תשרי וחגי ניסן וחודשי הקיץ ובשאר חודשי השנה הם למעשה מפסידים כסף ואז הם משתמשים בכסף שנחסך מהתקופות של החגים.
יש לזה שמות מסחרים בעולם התיירות …
ברור שעוד עונת חגים קשה כזו ואז ככל הנראה הרבה חברות תיירות ותעופה יתמוטטו סופית.
-
הארופאים עובדים לאט. עוד חודש יקח להם לאסור כניסת ישראלים בדיוק כשפה נראה ירידה דרמטית בתחלואה. ויקח להם כמה חודשים שכבר נהיה בלי תחלואה עד שירשו שוב.
אני בונה על איפושהו דצמבר-פברואר לחופשת שלג בשוויץ.
-
צוין בהחלטת מועצת האיחוד, שכל שבועיים יבדקו הקריטריונים של הירידה בתחלואה ועדכון המדינות הירוקות.
למעשה הם אימצו את המודל הבריטי.
-
פוסט זה נמחק!