ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות לגבי טיול כריסטמס

פורום אירופה
    10
    47
    7234
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נעמי10
      נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

למי שחווה את שניהם, איפה הכריסטמס יותר יפה בדרך הרומנטית או באלזס?
      יונית drporat נעמי10 מטיילבארץובעולם 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי10

שאלה קשה מאד.

הייתי בשניהם.

לא יודעת לענות על “איפה יותר יפה” בהיבט חג המולד.

כן יכולה לענות שאלזאס כיעד תיירותי יותר מעניינת לדעתי מהדרך הרומנטית (כול הסיפור כמה עיירות חמודות, ושם תיירותי).

שניהם יעדים שמאד חוגגים את טרום החג (בשנים שגרתיות, לא יודעת מה יהיה השנה- ב2020 ביטלו הרבה מאד שווקים ואירועים).

באלזאס בהחלט צריך להזמין לינה בעוד מועד (וברוב המקומות אופציות שינוי וביטול קשות יותר- ושוב, לא יודעת לגבי שנת קורונה).

בדרך הרומנטית, אם לא לנים ברוטנברג א/ב טאובר- אז פחות בעייתי בהיבט הזה (רק לבדוק שלא מוצאים לינה על איזושהי גבעה נידחת).

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Sailor
          Sailor @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

החלק ביפה והמעניין של הדרך הרומנטית הוא באלפים הבואריים, בהחלט לא מומלץ בכרימס, למעט מי ש”חייב” לשמוע (ולראות) את הפסיון של באך באובראמרגאו.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונית
            יונית @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

הדרך הרומנטית היא הרבה יותר מהחלק הדרומי (סביב פוסן ,הארמונות ואוברגאו) היא מתחילה 350 ק”מ צפונה משם ויש בה הרבה אתרים לכל אורכה.

אישית, בכלל חילקתי את הטיול בה  לפעמיים נפרדות.

ולא- לא דגמתי כל עיירה בדרך.

למה הדיס-המלצה על טיול באלפים הבווארים בחג המולד? בגלל שלג או סיבה אחרת לדעתך?

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Sailor

@יונית

קר מאד, מזג אויר הפכפך יותר מאשר באזורים הנמוכים,  כבישים לא ראשיים עלולים להיות חסומים, ההנאה מהטבע והנוף שהיא העיקר בשאר השנה מוגבלת מאד.

• יונית
                יונית @Sailor נערך לאחרונה על ידי יונית

@Sailor

אבל יש הנאה אחרת מהרים מושלגים, עצים קפואים, נטיפי קרח וכו-

צריך רק להיות מודע לעונת השנה ומזג האוויר הצפוי.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • Sailor

@יונית

אני לא ממליץ לחסרי נסיון בנהיגה בשלג וקרח לטייל בהרים מושלגים בחורף.

• יונית
                    יונית @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

כתבתי---שצריך להיות מודעים למזג האוויר הצפוי.

גם בהיבט הנהיגה.

יתכן שהשואלת מיומנת בנהיגת חורף/או שלא.

בכל מקרה לא חזרה :))

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • drporat
                      drporat @נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי10

לשאלתך, בתקופת חג המולד הייתי רק באלזס. מאוד נהנינו בקולמאר, אני ממליץ ללון בעיר ולטייל בה וכמובן את הchristmas market. 

וכמובן סטראסבורג, מאותן סיבות.

אם אתם שוכרים רכב, לדאוג לwinterisation. צמיגי חורף חובה, ולדעת להרכיב שרשראות

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • נעמי10
                        נעמי10 @נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי10

תודה לכולם על התגובות. 

היינו בעבר בטיולים משפחתיים באזורים של האלפים הבוואריים, היער השחור וגם טעימה מהאלזס. באופן כללי אהבנו יותר את הצד הגרמני. לגבי נויישווישטיין, כבר היינו שם ולא נחזור. ברור לי, שאין את היופי של הנופים הירוקים שיש בקייץ. זו לא מטרת הטיול. מטרת הטיול היא עיירות ציוריות ואווירה של כריסטמס. 

לבעלי יש ניסיון בנסיעה בשלג מנסיעות עבודה לאזורים בארה״ב כמו בוסטון.

הטיול לא חייב להיות בדיוק בדרך הרומנטית, אלא באזור. מאוד חשוב לי, שיהיה מקושט ויפה ואני מנסה להבין איך זה שם באזור בהשוואה לשווקי כריסטמס כמו בבודפשט או בפריז ששם הייתי ומאוד אהבתי. כמו כן, אשמח לדעת איפה יש גם מוזיאונים קטנים או אטרקציות אחרות( לא אטרקציות של ילדים), שיכולות להוות נקודות עניין בנוסף לשיטוט ברחובות

• יונית

@נעמי10

נירנברג- אחד השווקים (ובכלל העיר) היותר עשירים בהיבט חג המולד. ובכלל עיר מעניינת (ולא קלה ,לנו, לעיכול)

רוטנברג א/ב טאובר- כל העיירה היא שוק חג מולד (טוב, רק כל מרכז העיירה)

מינכן עצמה- עשירה בשווקים (וודאי בהשוואה לפריז שהיא אמנם מוארת ומקושטת אבל פחות שווקים) וקישוטים.

כל האמור לעיל-טרום קורונה. 

בחורף שעבר הרבה (אם לא הכול) בוטל

אז צריך לוודא לגבי השנה בהיבט זה.

לאורך המסלול בוודאי שיש גם מוזיאונים ,טירות מעבר לשווקי החג.

אם תגדירי את המסלול מאיפה לאן---אפשר יהיה למקד יותר את המענה.

עוד אופציה שלא עלתה, אבל אם מדובר על גרמניה- לאורך נהר מוזל וריין, אם לא טיילת עדיין---יופי של שווקי חג,טירות,וכל היתר.

נעמי10 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • נעמי10
                            נעמי10 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

טוב, אני צריכה לעשות שיעורי בית. מנסה להבין אם כדאי לטוס ולחזור למינכן או לטוס לפרנקפורט ולחזור ממינכן. 

עוד משהו שאני תוהה לגביו. עדיין  אף פעם לא עשינו ממש טיול מתגלגל. אנחנו בד״כ מעדיפים לישון במקום אחד ולטייל משם או לחלק ליותר מוקדים. אני מנסה להבין, כשלנים במקום מסוים לילה אחד, מתי בעצם מטיילים בו, כי ביום הכניסה עושים צ׳ק אין בצהריים/ אחהצ ולמחרת יוצאים בבוקר. אשמח להבין איך זה עובד.

Sailor יונית אנשיםטובים 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • Sailor
                              Sailor @נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי10

גם בטיול מתגלגל אפשר להזמין לינה ליומיים או שלושה, בהתאם לתכנית.

בנירנברג למשל, אפשר לטייל יותר מיום, אז מזמינים לינה בהתאם, בעיירות או ערים קטנות בדרך, בהן רוצים ללון, מספיק לילה אחד, אחה”צ וערב והבוקר למחרת מספיקים ברוב המקרים.

זה מצריך תכנית וחישוב זמן משוער שדרוש במקום.

• יונית

@נעמי10

אם מדובר על טיול זוגי וחורף -אז טיול מתגלגל יותר נכון.

חלק מהאתרים והעיירות קטנים מאד- מגיעים אחרי הצהרים-סיבוב בין ערביים-יציאה לארוחת ערב- לינה-סיבוב בוקר אם נותר עוד מה לראות וליעד הבא.

אלו אינם יעדים שמהווים יעד טיול ליום שלם אפילו, למעט ערים עצמן.

מעבר לכך אני בטיולים מתגלגלים (מסיבות של עצלנות בלבד) מעדיפה ללון 2 לילות בכל מקום גם ב”מחיר” של יותר נסיעה ביום שאחרי וחזרה לאותה לינה (סוג של כוכבון) גם בחורף. זה לא הפתרון הנכון ביותר אבל זה הפתרון לפינוק ועצלנות (שלי).

• אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים @נעמי10 נערך לאחרונה על ידי

@נעמי10 אמר:

אף פעם לא עשינו ממש טיול מתגלגל

אחת הבעיות של טיול מתגלגל (בייחוד אם כל לילה במקום לינה אחר) היא שאין חרטות.

בטיול כוכב אנחנו מסדרים את הימים בזמן אמת. כלומר יש לנו בנק מטרות וכל יום אנחנו מחליטים מה המטרה היומית, על פי מצב הרוח, העייפות, מזג האויר ועוד. אם היום צפוי קור נכוון למקום סגור. אם צפויה שמש נכוון לטיול נוף וכו’.

בטיול מתגלגל יש לנו את המטרה היומית וקשה מאד לסטות ממנה. כלומר אפשר להכין חלופות ליום הזה, אבל בוודאות מבצע רק אחת מהחלופות והאחרות יזרקו לפח. אם תכננתם עיירה X והיות מזג האויר לא מתאים – לא תוכלו לחזור מחר.

בהחלט אפשר לעשות טיולים מתגלגלים, אבל צריך להיות מודעים לנושא.

בכל מקרה בטיול מתגלגל עושים צ’ק אין יחסית בערב וצ’ק אאוט על הבוקר. הטיול הוא באוטו עם כל המזוודות. כמובן שצריך להתאים את השעות למה שהמלון מאפשר, בייחוד אם מדובר על מלונות בוטיק/קטנים/פנסיון שלהם אין קבלה 24/7.

ברור שאפשר לעשות צ’ק אין אחר הצהריים ואז ללכת לשוק חג המולד המקומי, או סתם למסעדה.

רבקה.ק. נעמי10 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • רבקה.ק.
                                    רבקה.ק. @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

טיול מתגלגל יכול להיות גם מהסוג הספונטני – קמים בבוקר ובודקים לאן נושבת הרוח. יש תכנון כללי ולנים במקום שנגמר הכוח או כזה שמתאהבים בו. לפעמים קמים בבוקר ממש מאוהבים במקום ושואלים את המלון אם אפשר להשאר בחדר לעוד לילה. ההנאה בטיול כזה היא שונה, ובעיקר אין חרטות כי הציפיות היו אחרות.
                                    דבר מאוד חשוב כדאי לדעת לגבי טיול כזה – רצוי לארוז “קל” – טרולי קטן, שיכול להתחבא בתא המטען של המכונית כל היום כשמטיילים, שהוא לא כבד כשסוחבים במעלה המדרגות לחדר.

רבקה

יונית נעמי10 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • יונית
                                      יונית @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

בחורף--קצת יותר קשה עם טרולי קל.

ואפשר שהלינה לא תהיה במעלה המדרגות /או עם מעלית.

אבל כן, בהחלט כדאי לארוז נכון לטיול מתגלגל- ואפשר גם לגלגל טיפים של אריזה שנכונים לטיול מהסוג הזה

(כמו הטיפ של שקית צמודה לטובת הכפפות,צעיף,כובע ויתר אביזרים שלובשים ופושטים בכל מקום).

או שקית ניילון למטריות רטובות

וכן הלאה.

• נעמי10
                                        נעמי10 @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

אכן, אני מנסה לראות איפה אני יכולה להזמין יותר מלילה אחד.

• נעמי10
                                          נעמי10 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

בגלל כל מה שכתבת, עד היום תכננו סוג של טיולי כוכב, גם אם זה דרש מאיתנו יותר נסיעות.

• נעמי10
                                            נעמי10 @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

לצערי. האופי שלנו, מונע לחלוטין טיול כזה. אם לא תהיה לי לינה סגורה מראש, אני רק אחשוב על זה כל היום ולא אהנה בכלל מהטיול. גם לגבי אריזה בטרולי אין סיכוי שזה יקרה מכל מיני סיבות.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון