טיול 10-12 יום, המלצות
-
אני מעוניין לצאת לטיול עם ילד בן 9 בסוף נובמבר. טיול בן 10-12 יום ומתלבט בין חוף מזרחי למערבי.
במזרחי חשבתי על מנהטן/וושינגטון/ מפלי ניאגרה.
חוף מערבי חשבתי על איזור כביש 1 / סן פרנסיסקו / ווגאס.
זו הפעם הראשונה עבור הילד בארצות הברית וחשוב לי לשלב טיול עם רכב כחלק מהטיול והחוויה.
כמובן לקחת בחשבון ענייני קורונה עם ילד לא מחוסן וענייני מזג אוויר בסוף נובמבר.
מה לדעתכם עדיף עבור טיול די קצר?
מחירי הטיסות די דומים.
-
@amir-baranes
לא שהייתי אבל האם יש סיבה שלא חשבת על פלורידה? מזג אוויר נעים, המון פארקים ואפשר לעשות מיני רואד טריפ לקי ווסט וחזרה.
אביה
-
-
@amir-baranes
מצטרף להצעה של אביה – לילד בן 9 – פלורידה בנובמבר זה מושלם (אלא אם לא אוהב פארקי שעשועים) – מזג אויר מעולה (גם סוף עונת ההורקנים), פארקי שעשועים (וגם פארק מים) באורלנדו וטיול רכוב הכולל גם חופי ים.
אם לא הייתי הולך על חלק מערבי -שגם שם מזג אויר לא רע
הייתי מוותר על ניו יורק והאזור עם ילד בן 9 בסוף נובמבר -שזה כבר מתקרב לשיא החורף
-
@amir-baranes
שלום אמיר.
אני מהכרותי היטב את אמריקה.
טיול עם ילד בן 9 היתי ממליץ על החוף המזרחי דוקה לילד זה יהיה הרבה יותר מעניין לפי המסלול שצינת.
נסה לשלב את המוזיאונים בושינגטון
וכמובן את הפרקים של אורלנדו.
זה יהיה טיול מושלם לפרק זמן שהקצת והילד יהנה מאוד.
-
אני קצת חושש מפרקי השעשועים בגלל הקרבה לאנשים ובגלל שהילד לא מחוסן.
מקום עם המון ילדים לא מחוסנים. אחרת בהחלט הייתי חושב על הרעיון של אורלנדו.
איזה מסלול הייתם ממליצים בחוף המערבי?
-
@amir-baranes
מבחינת מזג אויר, ללא ספק קליפורניה מתאימה יותר ובמדבר זאת תחילת העונה (פאלם ספרינג וסביבתה ועד לאס וגאס) וגם בסן דייגו.
לוס אנג’לס (הוליווד, דיסני, יוניברסל וכו’) גם מתאימה כמעט כל השנה, עדיף לא בקיץ.
גם למקומות מושלגים כמו למשל יוסמיטי אפשר להגיע ברכב ציבורי מיוחד בעל עבירות גבוהה. התמונות של יוסמיטי עם שלג וקרח מדהימות, שווה לנסות להגיע.
-
@amir-baranes
סוף נובמבר פחות נוחה בצד המזרחי
לכן הייתי הולך על הצד המערבי
-
@amir-baranes
אילו טיולים עשית/ם עם הילד בארץ?
הייתי שוקל יוטה אריזונה
מעולה לשבוע וחצי
-
האמת בארץ לא ממש מרבים לטייל. אבל טיולים ברכב הוא ממש אוהב(כלומר טיולים ארוכים).
האמת באמת נשמע לי שהצד המערבי טוב יותר בתקופה הזו רק שממש רציתי שהוא יחווה את מנהטן באיזושהי צורה. אבדוק אם יש אופציה לקונקשן של 48 שעות במנהטן בחזרה.
האם בתקופה הזו בצד המערבי עדיין יש סכנות של סגירת כבישים? למשל לעשות את כביש 1 מסן פרנסיסקו לכיוון דרום.
-
@amir-baranes
האם בחודש נובמבר בצד המערבי יש כבר חסימות צירים לדוגמה בכביש 1 או בדרך ליוסמיטי?
-
@amir-baranes
1. לא מכיר שיש באופן מיוחד חסימת כבישים
2. אין שום מניעה לעבור דרך ניו יורק, וכתלות ביעד שלכם, הגיוני אפילו לעשות זאת (כמו טיסה לוגאס דרך ניויורק או הפוך, כשכרגע נראה לי שאין טיסות ישירות לוגאס)
-
וביוסימטי לא הייתי ואני לא מכיר מספיק
-
@amir-baranes
לדעתי ומניסיון אישי בעבר
מנהטן לא עושה משהו מיוחד לילד בן תשע
לאבא כנראה יותר:)
ובטיול קצר לא יהיה שווה את התוספת
אבל כמובן כל מה שתחליטו בטטח שתהנו
-
כביש 1 מועד מידי פעם למפולת סלעים וחסימתו אבל זה לא אומר שזה יהיה בזמן שלכם
ביוסמיטי עצמו יש חסימה לכבישים העולים לגובה, כדאי לברר קודם שפונים לפארק
ואם התחזית במקרה סוערת הייתי מוותר.
מוני
-
אוקי לקחתי את ההמלצות כאן ואני מתרכז בשתי אופציות ואשמח להכוונה.
- טסים למערב ואז אני בוודאות רוצה לבלות 3 ימים בסן פרנסיסקו(הייתי בעבר ויודע שאצטרך 3 ימים), 1 יום על ווגאס , 1 יום אופציונלי על לוס אנגלס(ממש לא חייב). מעבר לכך נשאר עם 7 ימים בין הערים ואשמח להצעות איך לחלק אותם. האם לנסוע על כביש 1 , לקחת מזרחה לכיוון יוסמיטי?. עדיין לא מצליח לגבש תוכנית.
- טיול במזרח – 3 ימים מנהטן, 1-2 ימים וושינגטון , 7 ימים טיול מעגלי עם רכב לאיזור מפלי הניאגרה וחזרה למנהטן. שוב אני מזכיר שאנחנו בסוף נובמבר. אשמח כאן להצעות לנקודות תצפית, אגמים, וכו. גם איזה יום פארק שעשועים יכול להיות מגניב.
מבחינת מזג האוויר הבנתי שבשתי האופציות המזג אוויר יכול להיות לא צפוי למרות שבצד המזרחי פשוט קר הרבה יותר אבל עדיין יש סיכוי לימי שמש קרים.
-
@amir-baranes
מאוד מאוד קשה לעזור לך עם תוכנית כאשר לא שיתפת בכלל מהם תחומי העניין שלכם.
יש ילדים שמאוד אוהבים טיולים ברגל בטבע, יש כאלה שחובבי אקסטרים, יש כאלה שמתעניינים במדע, טכנולוגיה ומחשבים, אולי בצבא, נשק, ספינות ומטוסים וכו וכו. אני מניח שגם לאבא יש העדפות.
-
אז ככה, שנינו מאוד אוהבים לחוות את הסביבה, טיולים ברכב עם עצירות לתצפיות מרהיבות + ירידה מהרכב לטיול רגלי קצר. מאוד אוהבים טבע.
הילד מאוד אוהב ים (מאוד יתחבר לתצפית על כלבי ים,לוויתנים).
הילד גם חובב מכוניות אז תערוכה יכולה גם לבוא בחשבון.
לדעתי לאחר תקופה ארוכה בבית הוא יתחבר לכל דבר, לדוגמה לאחרונה מאוד התעניין באסון התאומים והיה מאוד רוצה לבקר במקום במציאות.
לכן אני רוצה לשלב עיר עם טבע.
-
@amir-baranes
יוסמיטי מקום נהדר גם למי שלא עושה מסלולים ארוכים ברגל, וגם בנובמבר. הבעיה היא שהשמורה נמצאת בהרי הסיירה נוואדה, מרחק של 4 שעות נסיעה מאזור החוף. אם תהיו שם יומיים אז אולי זה כבר משתלם. את הנסיעות הארוכות האלה כדאי לתכנן לשעות אחרה״צ (כלומר לטייל בבוקר ואז אחרה״צ לבצע נסיעה ארוכה).
המסלול הקלאסי זה סן פרנסיסקו – יוסמיטי – מונטריי – לוס אנג׳לס. להערכתי אם תבצעו את המסלול הזה זה די ימלא את 12 הימים שיש לכם (בטח אם זה 10): 3 ימים לסן פרנסיסקו, 3 ימים ליוסמיטי כולל נסיעות הלוך וחזור, יומיים לאזור מונטריי (כולל שייט ליווייתנים, שמורת רדווד ליד סנטה קרוז, קיאקים במוס לנדינג, אקוואריום, פןינט לובוס), יומיים לנסיעה ללוס אנג׳לס (כולל תצפיות וביקור בסנטה ברברה), יומיים ללוס אנג׳לס. ללאס ווגאס כבר לא נשאר זמן.
-
מחזקת ומוסיפה – יש פארק שעשועים ממש נחמד בסנטה קרוז (הברואדוולק) ובנובמבר לא יהיה מאוד עמוס (אלא אם חג, בעיקר אם מגיעים לרדווד שצמודה לסנטה קרוז)
בכביש 1 יש כמה מסלולים ממש נחמדים וקצרים שלא דורשים אהבת טיולים