ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות לגבי שוויץ

פורום אירופה
    שוויץ
    6
    26
    998
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rincas
      rincas נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

נוסעים זוג עם ילד בן 13 וסבא וסבתא לשבוע בעיקר למרכז שוויץ. זה ביקור שלישי היינו בעבר בערים המפורסמות: לוצרן, ברן, צירין, מפליי הריין, יוגפראו. הפעם הדגש הוא בעיקר טיולים קצרים בטבע. 

1. באחד הימים אנחנו נוסעים נוסעים לאוסטריה לעיירה פלדקירש על הגבול לעשות בדיקת קורונה. המסלול שהגוגל מראה עובר באגם לונגן, לוצרן, צוג, אגם  Walensee   את הדרך לשם מתכננים לעשות כמעט רצוף אולי אם עצירה אחת קצרה, בחזור רוצים לטייל ולעצור כל פעם. השאלה אם יש לכם רעיון איפה כדי לעצור? אם מכירים איזה מסלול יפה בדרך או משהו אחר? הלינה שלנו היא באיסלטואלד, כך שעצירה באגם לונגן היא דיי קרוב כבר לבית. 
      1. איזה קניון הכי כדי להגיע אליו בהנחה שלא נוכל להגיע לכולם במסלול- קניון אארה, גלסר בגרינדוואלד, קניון רוזנלאוי  ? או שכל קניון הוא אחר ביופיו וחובה כולם?
      2. מה עדיף עליה ל-FIRST   והליכה לאגם או שנגה פלטה ומסלול קצר שם מבחינת נופים ?
      3. באחד הימים מתכנים לנסוע למעבר ההרים גריזמל ואולי להמשיך שם לקרחון רון, לעשות שם טיול ליד האגם. השאלה אם לעלות על הרכבת gelmerbahn funicular מוסיף מבחינת נופים או שכשנוסעים במעבר רואים הכל. ואם כן עולים אז לאיזה אגם מגיעים למעלה? איך הוא נקרא? רוצה לראות אם הוא ההתחלה של המסלול שנקרא Panoramastrasse

תודה רבה

שמחת הפרטים הקטנים פסגות מושלגות 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שמחת הפרטים הקטנים
        שמחת הפרטים הקטנים @rincas נערך לאחרונה על ידי

@rincas

קודם כל- מתי אתם נוסעים?

מה שינהל אתכם בסופו של דבר זה מזג האוויר ושאלת הרכבלים אם פעילים.

אין טעם לעלות לפירסט או שינגה פלאטה אם מאוד מעונן, ומנגד כל הקניונים מתאימים למזג אויר כזה, למרות שממה שהתרשמתי מהקריאה הם די דומים (אנחנו היינו רק בקניון גרינדוולד ונהננו מאוד).

פירסט מול שינגה פלאטה- זה נוף אחר, לדעתי זה לא זה או זה, בפירסט מראה מדהים בעיקר של ההרים עד שמגיעים לאגם, בשינגה פלאטה- מראה האגמים מתחתיך. מראות שונים.

לגבי הנסיעה לאוסטריה לא יודעת להגיד, ממליצה לא לפספס את מפלי גיסבאך היפים

rincas תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • rincas
          rincas @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי rincas

@שמחת-הפרטים-הקטנים

תודה רבה על התשובה. אנחנו נוסעים ביום שלישי הקרוב. בנתיים ראיתי לפחות יומיים ראשונים שיהיה ממש יפה שמש אז רוצה לנצל אותם להרים. לצערי לא אוכל להיות בשניהם כי אין מספיק ימים ועולים גם למנליכאן ולמיורן לכן חשבתי לבחור אחד מבין ההרים, אבל לא נורא עזרת לי בתיאור של הנוף כך שנראה, אם הנופים בשני האתרים האחרים יהיו רק הרים יפים אז אולי נגוון עם נוף אגמים. תודה

ולמפלי גיסבאך הולכים בטוח כי הם לידנו

שמחת הפרטים הקטנים יונית 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שמחת הפרטים הקטנים

@rincas

אני אישית נפעמתי בפירסט יותר מאשר במסלול ממנלינכן לקליינה שיידג, אבל אולי זה גם עניין הראות שהיתה יותר טובה.

איזה כיף לכם, תהנו!

שוויץ כל כך יפה!!😊

rincas תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • יונית
              יונית @rincas נערך לאחרונה על ידי

@rincas

מתייחסת רק לסעיף הזה (כי אני לא יודעת לענות על מה יותר יפה?-הכול)

1. באחד הימים אנחנו נוסעים נוסעים לאוסטריה לעיירה פלדקירש על הגבול לעשות בדיקת קורונה. המסלול שהגוגל מראה עובר באגם לונגן, לוצרן, צוג, אגם  Walensee   את הדרך לשם מתכננים לעשות כמעט רצוף אולי אם עצירה אחת קצרה, בחזור רוצים לטייל ולעצור כל פעם. השאלה אם יש לכם רעיון איפה כדי לעצור? אם מכירים איזה מסלול יפה בדרך או משהו אחר? הלינה שלנו היא באיסלטואלד, כך שעצירה באגם לונגן היא דיי קרוב כבר לבי

אם הבנתי נכון אתם נוסעים וחוזרים כדי לעשות שימוש בבדיקות חינם האוסטריות (בדקי היטב אם הן פעילות ולוח זמנים אחרי 1.10 !)

המסלול הוא 3 שעות לכל כוון נסיעה-https://goo.gl/maps/QcjYphZSJ1DRthM28 תוסיפי הגעה- בדיקת קורונה-הפסקה -ארוחה קלה, והינה כבר כמעט 8 שעות. אני לא כל כך מבינה על איזה מסלול מדובר ביום שרובו המכריע נסיעות.  אבל מבין היעדים שציינת -לא להיכנס ללוצרן או צוג או כל עיר אחרת .הייתי עוצרת באגם וולנזיי-אבל אין לי מושג איך מטיילים בו לשעה קלה(נסי להגיע אל quinten ) . בFilzbach  יש מגלשת הרים (לבדוק ימי ושעות פתיחה אם רלוונטי)הייתי פעם באוקטובר ויש גם אופני טרוטי. 

• rincas
                rincas @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • rincas
                  rincas @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

יונית תודה הבדיקות שם לתיירים לא בחינם, אבל עדיין החיסכון הוא של 500 יורו למשפחה. לפי הגוגל הוא הראה לי שעתיים וחצי לבית המרקחת, אז אכן מניחה שיקח 3 שעות אבל אם יוצאים בתשע ומגיעים 12- 12:30, עושים בדיקה נגיד שעה עד 13:30 , עדיין יש עוד לפחות 3 שעות פנויות לטייל + השלוש שעות חזרה. אני אבדוק את המקום שכתבת לי תודה.

• פסגות מושלגות
                    פסגות מושלגות @rincas נערך לאחרונה על ידי

@rincas

לגבי הדרך מפלדקירש בחזרה, קודם כל העיירה פלדקירש עצמה מאוד כיפית לשיטוט, גם העיירה rapperswil שבאגם ציריך יכולה להיות מעניינת.

בגדה הצפונית של אגם וואלנזה יש מפל מפורסם, אבל הוא לא מתאים לאילוצי הזמן שלכם. תראו אותו בחטף מהנסיעה בכביש המהיר בצד השני של האגם. יש גם נקודות תצפית יפות, אבל גם אותן אני פוסלת על זמן נסיעה ו/או זמן הליכה.

במסגרת זמן מצומצמת, עם סטיה קטנה מהדרך תבדקו:

1. מפל berschner.מסומן לי אבל אנחנו לא הספקנו, אז אין לי מושג מה הוא שווה.

2. אגם Talalpsee. בעיני אגמון מקסים עם תחושה נידחת של סוף העולם (למרות שנדמה לי שיש שם מסעדה). אפשר להגיע ברכבל והליכה, ואז לרדת בחזרה בסוג של קורקינט. לחלופין אפשר היה (לבדוק אם זה לא השתנה) להגיע ברכב. עלול להיות גבולי מבחינת זמנים.

3. נקודת תצפית יפה על האגם, שאפשר להגיע אליה ישירות ברכב ובלי הליכה, אבל בחלק מהזמן (כנראה סופש) הנסיעה בכביש מותרת רק לדיירי המקום. אם תרצו, אחפש לכם את הנקודה.

ואחרי שכתבתי את כל זה, בהסתכלות אחורה, אחרי כל הנופים המדהימים של האלפים הברניים, לא ברור אם שווה להתאמץ על אתרי הטבע בדרך הזאת. דווקא שיטוט בפלדקירש או בראפרסוויל עשוי לתת גיוון.

• rincas
                      rincas @פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

@פסגות-מושלגות

תודה רבה על כל הרעיונות אבדוק אותם ונחליט על הדרך בהתאם לזמן מה אפשר.

• שמחת הפרטים הקטנים

@rincas

בדרך מאוסטריה אולי יתאים לעלות עם הפוניקולור ל stoos. תבדקו אם מתאים עם שעות. 

הבנתי שזה הפניקולור התלול באירופה ויש שם מסלול מאוד יפה

• Ruthy_3843270
                          Ruthy_3843270 נערך לאחרונה על ידי

הינו בקניון. הארה. ובקניון רונלאוי. שניהם מאוד יפים ושונים. מסלול לא לוקח יותר משעה. בקצב איטי. היתי אומרת שרוזנלאוי יותר יפה.  אנחנו כרגע בשוויץ. הבר קוד של תעודת מתחסן הישראלית  לא עובר. בכמה מקומות ומסעדות לא נתנו לנו להיכנס עם הוכחת קבלת 3 חיסונים. תבררי היטב מה ניתן לעשות
                          Ruthy_3843270 שמחת הפרטים הקטנים rincas 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • Ruthy_3843270
                            Ruthy_3843270 @Ruthy_3843270 נערך לאחרונה על ידי

@Ruthy_3843270

הינו במיורן עירה תירותית קטנהו חמודה . די מנומנת. העליה ברכבל אליה די יקרה. בדיעבד אני היתי. מותתרת עליה

Ruthy_3843270 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • Ruthy_3843270

@Ruthy_3843270

בצרפת מחיר בדיקה 50 יורו. תבדקי אם. לא מסתדר לך במסלול

Ruthy_3843270 rincas 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • Ruthy_3843270

@Ruthy_3843270

גיסבאך מאוד יפה טרומבלאכך מהמם.אל תוותרי עליו

• שמחת הפרטים הקטנים
                                  שמחת הפרטים הקטנים @Ruthy_3843270 נערך לאחרונה על ידי

@Ruthy_3843270

גם בכניסה לרכבלים עושים בעיות?

• rincas

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אבדוק תודה רבה

• rincas
                                      rincas @Ruthy_3843270 נערך לאחרונה על ידי

@Ruthy_3843270

תודה אכן התעודה לא עובדת אבל שלחו לי קישור למלא ואז שולחים אנחנו כבר לא נספיק לעשות מצרפת אם את רוצה

https://gesundheit.lu.ch/themen/Humanmedizin/Infektionskrankheiten/Informationen_Coronavirus/Covid_Zertifikat_Touristen

• rincas

@שמחת-הפרטים-הקטנים

לא ברכבלים, תחבורה ציבורית בכלל וסופרים אין בעיה

• rincas

@Ruthy_3843270

טרובלאך לא קשה בגלל כמות המדרגות?

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • rincas

@Ruthy_3843270

חשבנו בתחילה לעשות בצרפת כי הנסיעה לשם קצרה יותר רק שעתיים אבל היה נראה לי שיש שם קצת בלגן עם הבדיקות, שמעתי שלחלק מסרבים לכתוב פספורט. את מכירה משהו שעשה בצרפת? זה יותר זול מאוסטריה.

Ruthy_3843270 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון