ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אבקש חוות דעת שלכם מסלול צפון מערב

פורום צפון אמריקה
    אורגון מערב ארהב סיאטל פורטלנד צפון אמריקה
    6
    21
    2164
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gpro
      gpro נערך לאחרונה על ידי

שלום לכם ,

נעזרנו בעבר בטיולים בעיקר מקריאה בפורום ובבלוגים שלכם.

אנחנו זוג +45, 2 נהגים מתכננים טיול לסוף אוגוסט/תחילת ספטבר 2022 (כבר טיילנו בעבר במזרח ובמערב).

בתכנון המדינות וושינגטון ואורגון (משם טיסה למיאמי לחברים).

אשמח להערותכם לתכנון.

מצ”ב התכננון שלנו:

• נחיתה בסיאטל השכרת רכב, מנוחה והתאוששות מהטיסה במלון.
      • סיאטל, טיול בעיר.
      • סיאטל, טיול בעיר.
      • סיאטל, טיול בעיר, למחרת בבוקר נסיעה להר ריינר.
      • הר ריינר לינה באיזור.
      • הר ריינר לינה באיזור.
      •  נסיעה לפארק אולימפיק (3 לילות) 
        • 1 לילה  ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Port Angeles
        • 1 לילות Forks
        • 1 לילות Forks
      • המשך דרומה לחופי אורגון (3 לילות)
        • Astoria \Cannon Beach, טיול באיזור.
        • עיירה באיזור מרכז לא נבחרה עדיין,טיול באיזור.
        • Gold Beach
      • ​​​​​​​נסיעה לחצי יום בפארק רדווד (מסלול קצר) והמשך נסיעה ללינה בערב קרוב לקרטר לייק.
      • טיול חצי מסביב לקרטר לייק ונסיעה ללינה בפורטלנד.
      • לינה בפורטלנד טיול באיזור
      • לינה בפורטלנד טיסה בצהריים למיאמי לאירוח בבית של חברים(למספר ימים).

נכון לעכשיו לא נסגר כלום אבל אנחנו רוצים לסגור מהר את הטיסות הבילאומיות והטיסה פנימית.

כאמור אשמח לעצתכם, אנחנו אוהבים מאוד טבע אבל גם ערים/עיירות.

תודה מראש,

גל,

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @gpro נערך לאחרונה על ידי

@gpro

הקדשתם שלושה ימים להר רייניר.  זה הגיוני רק אם בכוונתכם לעשות מסלולי הליכה ארוכים.  אחרת, יום מלא אחד יספיק לאזור פרדייז, ואם תרצו לבקר גם באיזור המזרחי (Sunrise, אם אינני טועה) אז תוסיפו עוד יום.

לעומת זאת, הייתי שוקל להוסיף עוד יום לחצי האי אולימפיק, ואז יש גם זמן לבקר בפורט טאונסנד, עירה מסוף המאה ה- 19, ואולי גם להגיע לקצה הצפון מערבי של חצי האי, Cape Flaterry (פרק של האינדיאנים).

הנסיעה מקרייטר לייק ועד לפורטלנד היא ארוכה.  קחו זאת בחשבון.  לא עשיתי את הנסיעה הזאת, אבל מדובר ברוב הרוחב של המדינה, ולפחות חלק מהנסיעה הוא לא בכביש מהיר (עד שמגיעים ל- I-5).

אני ביליתי לאורך חופי אורגון לכל אורכם 4 ימים, וגם אז לא הגעתי לכל מקום.  הייתי שוקל להאריך את ההקצאה לאיזור הזה.

אני הגעתי לקרייטר לייק דוקא מהצד המזרחי, מאזור בנד.  ממליץ על ביקור באזור.

ממליץ להוסיף יום ל- Columbia Gorge, נסיעה לאורך נהר הקולומביה על כביש 30 הישן באורגון.  ישתצפיות על הנהר ומספר מפלי מים (Multnomah Falls הם המפורסמים ביניהם).  אולי יום הטיול באזור של פורטלנד יוכל להיות מוקדש לזה.  מהעיר עצמה לא התלהבתי.  אהבתי יותר את סיאטל.

היום של הכניסה לקליפורניה וחזרה לקרייטר לייק – לשקול פיצול ליומיים.  בדקו מרחקי נסיעה.

gpro תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • gpro
          gpro @dhz נערך לאחרונה על ידי gpro

@dhz

תודה על התגובה!

לגבי הר ריינר אולי זה לא ברור ביום הראשון נוסעים מסיאטל ומטיילים בהר/סביבתו. היום השני מלא בהר (שביל ה-Skyline)

וביום השלישי מהבוקר נסיעה לכיוון Port Angeles.  ככה שיש פחות חצי יום בריינר ועוד חצי יום לצפון אולימפיק.

אנחנו  ככול הנראה  יכולים להוסף מקסימום עוד יום אחד (גם זה לא בטוח...).

השאלה איפה הכי מומלץ? האם כדאי להוסיף יום לחופי אורגון (דרום) או עוד יום לפורטלנד (טיול בעיר או קניות או טיול טבע)? או האם אפשרי להשאיר ככה?

לגבי צפון קליפורניה אני יודע שהנסיעה ארוכה מאוד אבל מאוד רוצה לעשות ביקור קצר ברדווד, אני מקווה שזה לא נסיעה מוגזמת 🙂

גל,

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @gpro נערך לאחרונה על ידי

@gpro

טכנית כל המסלול אפשרי. אבל יש בו די הרבה מקטעי נסיעה לא קצרים כמעט ברמה היומיומית והשאלה אם זה לא יתיש אתכם…

במידה ולא- עוד משהו שכדאי לחשוב עליו הוא שהאזורים הללו מלאים בהמון עצירות קטנות ורובן מאוד יפות- ככל שיש עייפות החומר או שתראו שאתם מתחילים להתעכב מדי- תתחילו לדלג על המון דברים- משהו שכדאי לשקול או ממש לתכנן טוב עצירות בדרך- לדוגמא- לנו יום מלינקולן סיטי עד מערת כלבי הים לקחת כמעט יום שלם , אפילו עם דילוגים על חלק משמורות החוף הקטנות. החזור ללינקולן סיטי לקח שעה וחצי- זה כל מה שהספקנו לנסוע ביום כמעט מלא.

עוד כמה שינויים שכן הייתי מכניס- לילה אחרון בסיאטל לפני רנייר- הייתי כבר חושב באותו לילה להחליף מלון למשהו בפאתי המטרופולין, כדאי להגיע מוקדם יותר לרנייר בלי פקקים של בוקר ( סיאטל יכולה להיות סתומה לגמרי- גם כבישים מהירים, ואפילו מעבר לשעות עומס)

נתתם שני לילות בפורקס- אבל תכלס אתם מתקדמים במעגל- ככה שאם בלילה הראשון אתם ישנים בפורט אנג’לס ואולי כבר אז עולים להוריקן רידג’- ביום אחרי אתם נוסעים את המקטע עד לאזור פורקס ומבקרים בהואה- או למחרת בבוקר- אבל כיוון התנועה שלכם יהיה דרומה עכשיו- לקוינולט והעיר אברדין- הייתי כבר ממשיך את הלינה לכיוון משהו שם- ככה שלמחרת תוכלו להקדיש יותר זמן לנקודות בצפון חופי אורגון ולא עוד בדרך.

• gpro
              gpro @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה גדליהו!

נראה לי נשנה את הלינות מ 2 לילות בפורקס ללילה  השני באברדין לפי עצתך 👍 פשוט חשבתי שיהיה יותר נוח לא להחליף מלון כל לילה…

אני מאוד מקווה שקטעי הנסיעה לא יתישו אותנו, השאלה איפה כדאי להוסיף עוד יום/לינה? במידה ואני יכול להוסיף רק עוד אחד.

גל,

Sailor גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Sailor
                Sailor @gpro נערך לאחרונה על ידי

@gpro

יער הרדווד מגיע עד גבול קליפורניה – אורגון. באזור יוריקה/קבאתר רסנט סיטי יש הרבה שבילים מסומנים במרחק לא גדול כל כך ממרכז חוף אורגון.

יש מפה של פארקים לאומיים ומדינתיים ביערות הרדווד באתר NPS.ORG.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • גדליהו מהגרעין
                  גדליהו מהגרעין @gpro נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@gpro

העניין של לא להחליף מלון כל לילה הוא ברור- וזה כבר שיקול של ההעדפה לשכם- מבחינת מסלול כרגע עם 2 לילות בפורקס- זה אומר שכשתצאו מפורקס אתם כנראה חוזרים על הקטע של עד אברדין פעם שנייה- וזה הרווח/הפסד של החלפת לינה מול אותה לינה…

ואם כבר שני לילות בפורקס- אז הייתי מציע לכם ביום היציאה מרנייר לפורט אנג’לס- צאו מוקדם- מדובר בכ-4 שעות נסיעה, על כביש ונוף לא הכי מעניין תגיעו לשם- תעלו להוריקן רידג’. אם אתם לא מתכננים שם מסלול ארוך ויותר בעניין תצפית- תוך גג מעט שעות סיימתם שם.. אתם יכולים לנסוע ללינה בפורקס.. מאחר ומחשיך מאוחר אולי עוד תוכלו להכניס משהו קטן בדרך, ואז היום השני בשמורה כולו לדברים שברדיוס קרוב לפורקס- הואה, החופים, אגם קרסנט וכו’- לפי מה שתבחרו… יום טיולים יותר נינוח ואז יהיה לכם קל למקם לינה אחרי החלק של קוינולט אפילו דרומית לאברדין- באחת מעיירות החוף של מדינת וושינגטון או אפילו אסטוריה, ככה יכול להיות ש”תרויחו “ את היום שחיפשתם לשבור נסיעות בלי אפילו להוסיף אותו ( כי חוף אורגון יהיה לימים יותר רגועים של 3-4 שעות כביש בין עצירות רבות)

gpro תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • gpro
                    gpro @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי gpro

@גדליהו-מהגרעין

שוב תודה גדליהו!

הרעיון לדלג על לינה בםורט אנג’ל מעניין אבל נראה לי יום מעייף מבחינת נסיעות.

אני מעביר את הלינה ביום השלישי לאבדרין ככה שזה יקטין את הנסיעות הלוך ושוב…

מצ”ב מסלול מעודכן:

• נחיתה בסיאטל השכרת רכב, מנוחה והתאוששות מהטיסה במלון.
                    • 1 לינה סיאטל, טיול בעיר.
                    • 1 לינה סיאטל, טיול בעיר.
                    • 1 לינהסיאטל, טיול בעיר למחרת בבוקר נסיעה להר ריינר (נבדוק לגבי לינה מחוץ לסיאטל).
                    • הר ריינר לינה באיזור.
                    • הר ריינר לינה באיזור.
                    • 1 לילה  פורט אנג’לס
                    • 1 לילה בפורקס
                    • 1 לילה באבדרין,המשך דרומה לחופי אורגון.
                    • 1 לינה בקנון ביץ או מעט יותר דרומית. יש מיקום טוב יותר?
                    • 1 לילה בעיירה Yachats. יש מיקום טוב יותר?
                    • 1 לילה בגולד ביץ.
                    • 1 לילה באמצע הדרך לקריטר לייק, יש מיקום מומלץ?
                    • 1 לילה בפורטלנד או להוסיף יום +לינה באמצע הדרך (בנד או משהו אחר)?
                    • 1 לילה בפורטלנד.
                    • טיסה מפורטלנד למיאמי.

אשמחש מאוד לעזרתכם לגבי השאלות הפתוחות או רעיונות אחרים..

גל,

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מוני
                      מוני @gpro נערך לאחרונה על ידי

@gpro

שלום

אתה כותב-

1 לילה גולד כיץ’

• 1 לילה באמצע הדרך לקריטר לייק, יש מיקום מומלץ?
                      • ואז למחרת אני מניח שאתה עולה לקרייטר לייק עושה את הביקור באגם ואתה כותב על אפשרות הגעה לפורטלנד או להוסיף יום + לינה בדרך
                      • בהחלט  הגיוני יותר מאשר במכה אחת גם להגיע לביקור בקרייטר לייק , וגם להוסיף שעות רבות עד פורטלנד.

לגבי לינה אחרי גולד ביץ אני מציע את סביבות רוזבורג/sutherlin    הנה מיפוי-https://goo.gl/maps/qvP6F7zkAN2F9TCo6

אבל שים לב שבייום ההגעה לקרייטר יש לך כפי שהומלץ לך בשרשור הקודם שלך כמה מפלים חמודים על כביש 138 כך שצריך להביא בחשבון זמן נוסף ליום הזה

nubh

•  
                      gpro תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • gpro
                        gpro @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

היי מוני ותודה רבה על ההמלצה.

לא ציינתי שלמחרת הלינה בגולד ביץ אנחנו נוסעים לחצי יום לפארק הרדווד שבצפון קליפורניה ואז חוזרים לאורגון לכיוון קרייטר לייק.

לכן אני חושב על לינה באמצע הדרך מפארק רדווד לבין קרייטר לייק.

כלומר היום יראה בערך ככה:

יציאה בבוקר לפארק רדווד  בסביבות שעתיים נסיעה (Fern Canyon ונסיעה בדרך הנוך חזרה), ואז בערך שעתיים נסיעה צפונה ולינה בעיירה כלשהיא בדרך

או נסיעה רצופה (וארוכה מאוד) עד ללינה ממש ליד קרייטר לייק.

מה אתה חושב על זה?

גל,

• מוני

@gpro

גל

https://goo.gl/maps/w9bJJZy1BBhTejgY9

אם כך מציע אחרי הרדווד להגיע ללינה במדפורד=medford (אנחנו לנו בבסט ווסטרן של העירה הזאת)

למחרת הגעה לפנה”צ לקרייטר ,ואולי באמת אחרי הביקור להמשיך לעגינה בבנד

גל תזכיר לי תאריך שאתה באזור?

מוני

• gpro
                            gpro @מוני נערך לאחרונה על ידי מוני

@מוני

תודה מוני,

אנחנו מתכננים לנסוע בסוף אוגוסט עד אמצע ספטמבר  2022.

מדפורד נראית לי ממוקמת טוב לעצירה ללילה.

אחרי קרייטר לייק חשבתי לעצור ללילה בספרינפלד או משהו ליד מכיוון שאנחנו מתכננים למחרת מספר שעות באאוטלט שבוודבן.

בנוסף, מה דעתך על החלוקה לאורך החוף של אורגון ? איפה כדאי ללון ביום הראשון והשני(לגבי השלישי אני דיי סגור)?

גל,

• מוני

@gpro

אתחיל ביציאה מלייק קרייטר אל ספרינגפילד  המיפוי המהיר-https://goo.gl/maps/U6X61tyeFyVhXgCcA

אבל הבט במסלול האפור חצי שעה כביש יותר אבל מדובר על כביש 138 ועל אפשרות לפקוד כמה מפלים כפי 

שנתתי חומר עליו בשרשור הקודם שלך ניתן לבחור איזה מהם.

לגבי החלוקה בחופי אורגון ,צריך להפנים שאם תיסעו רק על ה-101 לא  תפיקו את מלוא ההנאה ,אלא אם כן תיסטו בהכנה מוקדמת

לכבישים המגיעים לקיפים ,ולתצפיות בכבישים סמוכי חוף.

לדוגמה קייפ מירס ,קייפ לוקאאוט, קייפ קיוונדה,קייפ פפרטואה וכו’ , ויציאות מכביש 101 במקומות שהוא קרוב לחוף אל חווית המפרצים, הסלעים המזדקרים

וכמובן פה ושם מיגדלורים כשהבולטים  בהם  yaquina  ו  hecetha שהם חובה.

קבל 2 מפות  החל מאברדין  תוכל להחליט על הלינות שממבט ראשון נראות לי אלו שרשמת 

https://goo.gl/maps/xyJYpH9rCf6UpFPd7

שים לב כמובן להיעדרות הנקודה העיר אסטוריה שכמובן מאוד רצוי לעלות בה על גבעת עמוד הקולומון הנה מיקום  הגבעה

https://goo.gl/maps/Gs42FkA7uZAyeCA69

תצפית נהדרת על שפך נהר הקולומביה לאוקינוס ועל גשר אסטוריה המחבר בין אורגון לוושינגטון סטייט

מפה שניה https://goo.gl/maps/3tBeAauuFNEuctS37

הרשימות חלקיות  ברור שתגדיל תגלגל ותמצא עוד נקודות עניין על החוף המרשים הזה.

מוני

• gpro
                                gpro @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

שוב תודה רבה על ההשקעה מוני!

לגבי כביש 138 זה רעיון טוב, אני אסמן לי במפה מספר אופציות לעצירה ופשוט נחליט באותו היום בבוקר מה אנחנו מעדיפים.

לגבי כביש 101 כמובן שיש לנו תוכנית לעצור בנקודות עניין לאורך הכביש (המפה שלי בגגול מפס מפוצצת בנקודות 😀 )

והוספתי את אילו שבמפה שלך. הבעיה היא רק לדעת אילו עדיפות מבחינת עניין וזמן נתון…

אם יש עוד הערות/הארות/רעיונות אשמח לשמוע!

גל,

ramiav1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ramiav1
                                  ramiav1 @gpro נערך לאחרונה על ידי

@gpro

מספר הערות :

אנחנו ישנו בניופורט , יש שם מגוון מלונות ומסעדות

בלינקולן סיטי יש אאוטלט ללא מיסי קניה

בקנון ביץ – מסעדה שמצאה חן בעינינו flican brewing

אני אישית לא התרשמתי עמוקות מפורטלנד

כביש 138 – עברנו יום לאחר שהוא נסגר בשל שריפה , והצלחנו להגיע רק ל-3 מפלים , השאר היו חסומים 

gpro Sailor 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • gpro
                                    gpro @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

תודה רבה,

אני אבדוק את המקומות.

כנראה שבפורטלנד בכל מקרה לא יהיה לנו יותר מידי זמן.

האאוטלט בלינקולן גדול/בינוני? כלומר מספר חנויות שונות או חנות “כלבו” אחת?

גל,

ramiav1 גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • Sailor
                                      Sailor @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1 אמר:

לינקולן סיטי

באורגון לא קיים מס מכירה של המדינה, אז כל חנות באורגון היא ללא מס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • ramiav1
                                        ramiav1 @gpro נערך לאחרונה על ידי

@gpro

ביוני,  עם כל החנויות הרגילות ,

ramiav1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • ramiav1
                                          ramiav1 @ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

@ramiav1

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • גדליהו מהגרעין
                                            גדליהו מהגרעין @gpro נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@gpro

באאוטלט בלינקולן סיטי היינו די מזמן. הוא די קטן. אבל אם יש בו את החנויות שאתם אוהבים אולי זה יוריד לחץ מאחכ (:...אם רוצים שופינג לשם שופינג' וודברן הרבה יותר מתאים.

לגבי אסטוריה- די נחמד שיטוט קצר במרכז שלה. תלוי  בעונה אבל יש המון כלבי ים על המזחים( אנחנו ראינו אותם במרץ)

מזכיר גם ביקור במפעל הגבינות בטילמהוק. כאופציה כמובן.

ממליץ גם על עצירה בפארק אקולה. לדעתי ממש יפה

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון