פסטיבל בבלגיה ביוני 2022, התעצות
-
לילה טוב חברים.
הרבה זמן לא הייתי פה, לצערי כי לא היה צורך

אנסה לקצר כמה שיותר.
אז ככה, אמור לטוס ל פסטיבל בבלגיה ביוני 2022, ה פסטיבל הזה היה אמורלהיות ב2020 ו נדחה ל2021 ואז שוב נדחה ל2022, אני יודע שזה עוד רחוק, אבל מ הניסיון שלי עם הכרטיסי טיסה (זה הדבר היחיד ש נשאר לי לקנות תכלס) אם אני ממתין לדקה 90, יכול לעלות מ (בערך) 250 USD ל 650 USD.
לפבטיסל של 2019 קניתי טיסה בנובמבר 2018, לפסטיבל של 2020 (שבסוף נדחה) הזמנתי בספטמבר/אוקטבר 2019, באמת שלא זוכר, בסופו של דבר, הצלחתי להעביר אותה ל2021 ללא תוספת תשלום, אחרי ש שינו טיסות ו היה מגיע לי החזר כספי בלי בעיות, פשוט החזירו לי את הכסף.
עכשיו, מה אני עושה?
אני בכל מקרה לא אזמין עד לפחות נובמבר כי גם ככה צריך לחדש דרכון ו הבנתי ש המספר משתנה אז לא יכול להזמין נכון?
הדעות חלוקות אצל חברים, חלק אומרים לי “תהיי מוכן לשלם יותר ו תזמין רק במאי כזה”, חלק אמרו לי “תזתין אבל תזמין גם ביטוח נגד הכל למקרה ש קורה שוב משהו ו לפחות תקבל את הכסף חזרה” (איך עושים אגב את הקטע הזה? עד עכשיו בכל הטיסות שלי לא עשיתי כי לא היה באמת סיבה ו ראיתי בזבוז של כסף, עכשיו עם הרוקונה יש כבר סיבה.
קיצר, מה מומלץ לי לעשות?
תודה רבה מראש על העזרה

-
בשביל להזמין כרטיס טיסה לא צריך מספר דרכון.
הזמנת טיסות בעידן קורונה הוא טריקי. לדעתי אם יש משהו ממש במחיר רצפה כמו נניח 200-300 שח להלוך חזור הייתי מזמין ולוקח סיכון. אם זה כבר אלף שח הייתי מחכה לדקה התשעים כי הדברים משתנים במהירות
-
@מטיילבארץובעולם אמר:
בשביל להזמין כרטיס טיסה לא צריך מספר דרכון.
הזמנת טיסות בעידן קורונה הוא טריקי. לדעתי אם יש משהו ממש במחיר רצפה כמו נניח 200-300 שח להלוך חזור הייתי מזמין ולוקח סיכון. אם זה כבר אלף שח הייתי מחכה לדקה התשעים כי הדברים משתנים במהירות
קודם כל, הייתי בטוח שהייתי צריך מספר דרכון כדי להזמין טיסה, טוב לדעת שלא.
דבר שני, לפני כמה ימים בדקתי, היו טיסות הלוך חזור בלי עצורה כלל מקומות שמורים והיה עולה לי 230/250 דולר.
כרגע נכנסתי לבדוק, אין את הטיסות האלה יותר, יש רק עם עצירות, מתחיל ב197 USD ו זה כבר כלל בכרטיס שאם צריך לשנות תאריכים, יעלה לי 90 USD + כמה ש הכרטיס ישתנה, לפני היה עולה 35 USD הדבר הזה ו הכרטיס הייתה עולה 97 USD כיוון 1.
קיצר, סה”כ עלה מ230 USD כלל כיסאות ל 327.87 USD, בלי כיסאות ו זה כלל עצירות

ו90 דולר לשינוי במקום 30 או 35

נדפקתי.
-
איזה פסטיבל? Werchter ? אחר ?
כי בהתאם לכך גם יעדי טיסה רלוונטים?
אני מניחה שאתה לא מתכנן לשכור רכב, אלא מתבסס על תחבורה ציבורית?
לטובת הפסטיבל הנ”ל- אכן בריסל היא היעד האופטימאלי לנחיתה והמראה-בטיסה ישירה.
אבל תבדוק גם טיסות לשדה התעופה של שרלרואה-היו טיסות לואו קוסט בעבר, אולי יהיו גם בעתיד (נדמה לי של איזי ג’ט)
אולי יהיו טיסות נוחות לקלן דיסלדורף ורכבת משם?
בקיצור---מוקדם מדי לחפש טיסות לחודש יוני 2022.
המידע חלקי מאד
התפתחות הקורונה ותקנות תעופה יקבעו הרבה בנושא.
המודל של “להזמין מוקדם” במחיר אפסי +ביטוח ביטול מכל סיבה (גרנטי) או בלי בכלל כי המחיר אפסי---מודל שהתפוגג בקורונה.
צריך להתחיל לחשוב אחרת, גם בהיבט התעופה.
נ.ב. כל החשבונאות שעשית מיותרת, כי גלישה מחר באתר אחר, או בעוד חודש-תתן תוצאות אחרות לגמרי.
-
-
@aljaje אמר:
Ryanair טסה לשארלרואה, טיסות זולות 200-300 ש”ח הלוך חזור.
איפה זה המקום הזה?לא מכיר חח, סורי

@יונית אמר:
איזה פסטיבל? Werchter ? אחר ?
כי בהתאם לכך גם יעדי טיסה רלוונטים?
אני מניחה שאתה לא מתכנן לשכור רכב, אלא מתבסס על תחבורה ציבורית?
לטובת הפסטיבל הנ”ל- אכן בריסל היא היעד האופטימאלי לנחיתה והמראה-בטיסה ישירה.
אבל תבדוק גם טיסות לשדה התעופה של שרלרואה-היו טיסות לואו קוסט בעבר, אולי יהיו גם בעתיד (נדמה לי של איזי ג’ט)
אולי יהיו טיסות נוחות לקלן דיסלדורף ורכבת משם?
בקיצור---מוקדם מדי לחפש טיסות לחודש יוני 2022.
המידע חלקי מאד
התפתחות הקורונה ותקנות תעופה יקבעו הרבה בנושא.
המודל של “להזמין מוקדם” במחיר אפסי +ביטוח ביטול מכל סיבה (גרנטי) או בלי בכלל כי המחיר אפסי---מודל שהתפוגג בקורונה.
צריך להתחיל לחשוב אחרת, גם בהיבט התעופה.
נ.ב. כל החשבונאות שעשית מיותרת, כי גלישה מחר באתר אחר, או בעוד חודש-תתן תוצאות אחרות לגמרי.
גרספופ, לא יודע אם אתה מכיר.הפסטיבל בבלגיה, ב2019 טסתי ישר מ פה לבלגיה, לבריסל, ומשם רכבת לאנשהו ושם ורדנו והחלפתי רכבת עד העיר הכי קרוב לפסטיבל ו משם היו אוטובוסים חינם לפסטיבל עצמו.
לא מכיר בכלל את המקומות שאתה אומר חחח, סורי. אני יודע ש לפני כמה ימים היו הטיסות כמו שהיו ב2019 ו היום פתאום אין, יש רק עם עצירה בצרפת בהלוך ו בחזרה במקום אחר שלא זוכר, נדמ לי גרמניה.
אתה אומר מוקדם מידי לחפש, עד עכשיו כמו שכתבתי הייתי מזמין בנובמבר, עכשיו בגלל הקורונה נגמר הקטע הזה של להזמין חצי שנה נראש?
-
אני הזמנתי לאיסלנד מלא זמן מראש בלופטהנזה במחיר טוב. ברגע האחרון שינו לי את זמני הטיסה ועוש קונקשיין בזמן לא ישים. לא אתאר את כל ההתנהלות אבל את הכסף החזירו אבל לשנות לבערך אותם תאריכים בלי להוסיף כסף אי אפשר היה.
המחירים עלו דרסטית ונכון שהחזירו לי את הכסף (כי שינוי מעל X שעות אחרת גם את הכסף לא הייתי מקבל) אבל שילמתי על כרטיס חדש בחברה אחרת כפול.
אז אי אפשר היום לדעת הן בהיבט כללי הקורונה והן בתכיפות שינויי הטיסות.
אם יש טיסה ב 200 שח הייתי הולך על זה. זה גם מה שעשיתי. אם זה אלף שח זה יקר מדי בשביל לחזות מה יהיה
-
@מטיילבארץובעולם אמר:
אני הזמנתי לאיסלנד מלא זמן מראש בלופטהנזה במחיר טוב. ברגע האחרון שינו לי את זמני הטיסה ועוש קונקשיין בזמן לא ישים. לא אתאר את כל ההתנהלות אבל את הכסף החזירו אבל לשנות לבערך אותם תאריכים בלי להוסיף כסף אי אפשר היה.
המחירים עלו דרסטית ונכון שהחזירו לי את הכסף (כי שינוי מעל X שעות אחרת גם את הכסף לא הייתי מקבל) אבל שילמתי על כרטיס חדש בחברה אחרת כפול.
אז אי אפשר היום לדעת הן בהיבט כללי הקורונה והן בתכיפות שינויי הטיסות.
אם יש טיסה ב 200 שח הייתי הולך על זה. זה גם מה שעשיתי. אם זה אלף שח זה יקר מדי בשביל לחזות מה יהיה
אז זהו, כמו שכתבתי, לפני כמה ימים, היה כלל בכרטיס שאם אני רוצה לשנות תאריכים יעלה לי 35 יורו + ההבדל של הכרטיס, עכשיו זה עלה ל90 דולר

לאותו פסטיבל שהייתי אמור ללכת ב2020, הזמנתי טיסה בספטמבר 2019, בגלל ש הפסטיבל נדחה, הצלחתי לשנות תאריכים בחינם ל2021.
ב2021 שוב נדחה ל2022, החברה שינו לי טיסות עם הבדל גדול, בהלוך תכלס, בחזור היה סבבה) ואמרו לי שאני יכול לקבל את הכסף חזרה בלי בעיה, תכלס לא זוכר אם הייתי יכול לדחות ל2022, בגלל ש באמת כבר לא ידעתי מה יהיה, פשוט ביקשתי את הכסף, עכשיו אני מתחרת, אם הייתי יכול לשנות ל2022 בלי להוסיף שקל, זה מה שהייתי אמור לעשות

הפחד שלי, חוץ מ המחירים, היא שנגיד ש פתאום אני מזמין טיסה שאני מגיע לשם ב16/6/22 ב8 בבוקר, אבל אני צריך לעשות בידוד של 24, אכלתי אותה, פספסתי את היום הראשון של הפסטיבל

קיצר, אני ממש לא יודע מה לעשות לגבי זה

אגב, כל מה שאני מספר מ2019 עד היום, זה היה ישירות מול בריסל איירלינס, לא דרך סוכן נסיעות או משהו.
-
Charleroi, נמצאת דרומית לבריסל כאן.
אפשר להגיע ברכבת(ואוטובוס – תלוי בשעת ההגעה) ל-Mol, משם ההסעה יוצאת לפסטיבל.
באתר כתוב שיש חברת אוטובוסים שמגיעה מכמה נמלי תעופה באיזור לפסטיבל:
EventExpressBus company will be running a coach service from some of the nearest airports to the festival
-
@aljaje אמר:
Charleroi, נמצאת דרומית לבריסל כאן.
אפשר להגיע ברכבת(ואוטובוס – תלוי בשעת ההגעה) ל-Mol, משם ההסעה יוצאת לפסטיבל.
באתר כתוב שיש חברת אוטובוסים שמגיעה מכמה נמלי תעופה באיזור לפסטיבל:
EventExpressBus company will be running a coach service from some of the nearest airports to the festival
וואלה?נכנסת לאתר של הפסטיבל ומצאת את זה?
כנראה שהיו שינוים כי כל מה שהיה ב2019 זה הנחה בכרטיס רכבת מ הנתב”ג בבריסל עד לMOL ו משם את האוטובוסים חינם.
אבדןק את זה בהזדמנות, ממש תודה!
-
-
נמל התעופה הקרוב ביותר הוא אינדהובן הולנד. יש לשם טיסות לואו קוסט.
אם לא תמצא עכשיו, נסה בינואר
-
@Sailor אמר:
נמל התעופה הקרוב ביותר הוא אינדהובן הולנד. יש לשם טיסות לואו קוסט.
אם לא תמצא עכשיו, נסה בינואר
טוב, בעיה לדעת מה יהיה ביוני, זה כל הקטע הביתי, אבל נכון להיום, אין בעיה לעבור בין מדינות ולא צריך בידוד למי שיש 3 חיסונים?
ותכלס גם אופציה,יש כמה חברה שזה מה שהם עושים כל שנה, טסים יום לפני להולנד, אבל הם משכירים רכב כי הם 5 ו נוסעים עד הפסטיבל.
לצערי, השעות לא מתאימות

ומה שכן עולה רק כיוון 1 290 דולר

-
@ני מצאתי בקווי טיסה הלוך ב 14 ליוני, חזור ב20 ליוני ב519 שח, עם וויז kurko1992
א
-
@Sailor אמר:
@ני מצאתי בקווי טיסה הלוך ב 14 ליוני, חזור ב20 ליוני ב519 שח, עם וויז kurko1992
א
קודם כל, אתה מבין? לפני כמה ימים כאשר מצאתי את הטיסות רציתי ב230/250 דולר הלוך חזור ישר לבריסל כלל כיסאות, חיפשתי גם בוויז, לא היה בכלל…
אני לא מבין כלום כבר

ותודה, אבל הפסטיבל מתחיל ב16 חח
-
ת. kurko1992
אם זמנך יותר יקר מהפרש המחיר, שלם יקר על טיסות בתאריכים המדויקים, אם לא, תהנה עוד כמה ימים בהולנד ובלגיה וגם עם לינה וארוחות זה יעלה לך פחוץ.
-
לא מצאת טיסה כזאת, משום שוויזאייר לא טסה לבריסל גם אם יש טיסה של החברה לאיינדהובן, היא לא ישירה, תקח לך בערך 7 שעות ואם תפספס טיסה אחת תהיה בבעיה.
אם חברת טראנסאביה תפרסם לוח טיסות חדש, אולי תוכל לטוס ישירות לאיינדהובן.
-
@aljaje אמר:
לא מצאת טיסה כזאת, משום שוויזאייר לא טסה לבריסל גם אם יש טיסה של החברה לאיינדהובן, היא לא ישירה, תקח לך בערך 7 שעות ואם תפספס טיסה אחת תהיה בבעיה.
אם חברת טראנסאביה תפרסם לוח טיסות חדש, אולי תוכל לטוס ישירות לאיינדהובן.
הה, הייתי צריך לחפש קונקשיון או משהו כזה?
לזה אתה מתכוון?
@Sailor אמר:
ת. kurko1992
אם זמנך יותר יקר מהפרש המחיר, שלם יקר על טיסות בתאריכים המדויקים, אם לא, תהנה עוד כמה ימים בהולנד ובלגיה וגם עם לינה וארוחות זה יעלה לך פחוץ.
אני באמת צריך לחשוב מה לעשות, בכל מקרה, אני חושב שאחכה כדי להזמין טיסות, נראה לי מסוכן מידי, אני לא בטוח ב100% ש הפסטיבל יקרה בכלל עדיין.
אף אחד לא יודע מה לעשות

אבל אני מעריך? את העזרה של כולכם

-
כמו שכולם כתבו מוקדם מדי.
לגבי טיסות ישירות חוץ מבריסל יש טיסה לשרלרואה- על ידי ריינאייר כמו שצורף קודם
והיו גם טיסות ישירות לאיינדהובן בהולנד-על ידי טרנסאוויה- לא יודעת אם יהיו שוב.
בכל מקרה מוקדם מוקדם מוקדם מדי בכל היבט.
-
"הה, הייתי צריך לחפש קונקשיון או משהו כזה?"
לא(!) אלא אם אתה רוצה לבזבז יותר מ-7 שעות כדי להגיע לאיינדהובן, כשהקונקשן לא בכרטיס אחד – סיכון יותר מדי גבוה בעיקר אם אתה רוכש את הכרטיס היום ויכוחים לבטל מקטע טיסה אחד או שניים!
עדיף לטוס ישירות ולא להיגרר בדרכים שעות רבות, כי עדיין תצטרך להגיע מאיינדהובן או מבריסל ל- Dessel.
+ מה שיונית כתבה.
*רק אם אתה מוכן להסתכן, לרכוש עכשיו כרטיס בברסל איירליינס ואם תצטרך לשנות אותו להוסיף עוד 35€ או יותר(נסה להכנס לאתר החברה הגלישה הסלולרית, אולי תראה שמחיר שינוי הכרטיס *לא* עולה 90$, אלא 35€).