אלפים צרפתיים, עמק אאוסטה וחבל אלזס
-
שלום,
האם 3 שבועות יותר מדיי לטיול באזורים הנל לחופשה משפחתית?
בהנחה שתחילת הטיול בסוף ספטמבר,
חשבתי להתחיל את תכנית הטיול עם אזור שאמוני, לאחר מכן עמק אאוסטה, לאחר מכן אנסי ובסיום חבל אלזס.
האם הגיוני מבחינת מזג אוויר?
תודה מראש
-
עונה רק מבחינה גיאוגרפית:
שאמוני ואנסי קרובות אז קודם שתיהן ביחד ואז אואסטה ובסוף אלזס
-
מנסיון שלנו בתחילת אוקטובר הרבה מקומות ורכבלים כבר סגורים באזור שאמוני. מומלץ לבדוק את הנושא . להיות מוכנים מראש מה פתוח ומה סגור.
מבחינת מזג האוויר היה מעולה. לא היה לנו גשם בכלל. קריר ונעים אבל זה עניין של מזל.
-
לי זה פחות מדי.איפה נוחתים וטיפה ממריאים חזרה? איך עוברים את המרחק בגדול בין האלפים לאלזס?
-
נחיתה בליון שבוע אחרון של ספטמבר. מסיימים בליון לאחר שלושה שבועות.
-
לפי המסלול שלכם היה עדיף לכם לנחות בז'נבה ולסיים בבאזל, שניהם עם איזיג'ט
-
נסיעה מליון לאלפים זה סביר מאד, אבל לנסוע מאות קילומטרים מהאלפים לאלזס ועוד כמה מאות חזרה לליון זה לא הגיוני.ההצעה כאן לטוס לז’נבה (או לליון) ולחזור מבאזל-מילוז בחבל אלזס הרבה יותר הגיונית. במקרה כזה יהיה רק מעבר אחד של כמה מאות ק”מ וגם אותו אפשר לעשות מודרג ולטיילבדרך בבורגון.
-
לגמרי הכי הגיוני
זנבה -> אנסי > שאמוני > אאוסטה > שאמוני > אלזס > באזל
אגב, אנסי יפה ונחמדה, אבל לא הייתי יוצא מגדרי כדי להגיע לשם (תלוי כמובן מה התכניות שלכם לאזור)
בעיני 3 שבועות מספיקים לגמרי
אבל זה תלוי בצורת הטיול שלכם, גיל הילדים וכדו
-
זה כל כך אינדיבידואלי. אני למשל אהבתי את העיר העתיקה, לשוטט לאורך הנהר שחוצה את העיר, רק באגם אפשר לבלות כמה ימים כולל הטירה בגדה המזרחית
-
אנסי מקים מדהים בעיני גם העיר עצמה עם התעלות העיר העתיקה והטיילת לאגם.
האגם עצמו נהדר וכיף לשחות בו הוא לא קר לפחות בקיץ מוקף הרים מייוערים וכפרים נפלאים
3 שבועת זה נהדר כי בשבועיים אפשר לעשות בנחת את אנסי ואלפים הצרפתים, אאוסטה ועוד שבוע לאלזס שיש בה המון מה לראות.
-
האם במקום להרחיק לחבל אלזס ממליצים על חבלי ארץ אחרים ב"סביבה" מחוז פימונד או מחוז מטיצ'ינו גבול איטליה שוויץ? -
איפה כבר הייתם?
יש המון חבלי ארץ מעניינים וקרובים יותר מאלזס.
למשל: אפשר אחרי האלפים הצרפתיים לעבור לשוויץ דרך אזור סכר אמוסון , מרטיני ושיאון עד לצרמט. משם לאלפים הברניים (אזור אינטרלקן) וחזרה דרך אגם ג'נבה לליון.
האם הלוך וחזור מליון זה must?
-
ראשית נדמה לי שספטמבר כבר חלף,לא?
או שמדובר על ספטמבר הבא?
מחצית ראשונה או שנייה-מאד משמעותי כאן בהיבט רכבלים ואתרים שנסגרים.
שנית-אני מאמינה בקרבה גיאוגרפית
לא מוצאת שום טעם לנסוע מאות ק”מ כדי להגיע לחבל אלזאס (חמוד מאד, טיול אחר)
אם הטיול שלכם- באלפים הצרפתיים-אאוסטה-הייתי ממשיכה ל:
- או חבלים אחרים בשוויץ וחזרה מג’נבה (נפת וואלה, ואוד)
- או חבל טיצינו בשוויץ (מאגורה,קומו) באיטליה וחזרה ממילאנו/טורינו -תלוי לאן הטיסות.
-
ברור שזה אינדיבדאולי, צריך לכתוב על כל הודעה "לדעתי"?
דוקא, בעיני, חשובות הרבה יותר, דעות שחורגות מהבוןטון.
-
תודה יונית וכולם,
לא מורתע מנסיעה ארוכה ומחניית ביניים בין אלזס לאזור האלפים.
שואל לדעתכם כרגע על חבלים מועדפים על פני חבלים אחרים.
-
אלו מהחבלים היפים בצרפת ובכלל
אם לא היית בהם מאד מאד מומלץ
זה גם שילוב יפה בין נוף אלפים במיטבו
לעיירות וערי ימי ביניים נפלאים באלזס
-
ולטוס שוב אלפי קילומטרים בשביל להגיע לאלזס?
-
תודה
חשבתי שמזג אוויר לקראת סוף הטיול ככל הנראה יתחלף לקראת שבוע שני/שלישי של אוקטובר . מתיר המשך טיול יותר נעים באלזס מאשר באלפים.
זה גם שיקול לא פחות ממרחק נסיעה שמקשרבין השניים.
דעתכם?
-
העיירות האלזסיות מקסימות וזה בהחלט גיוון לנופים האלפיניים וגם מתאים כשגשום ומתקרר.
פשוט לא מוצאת את ההגיון בנסיעה מעל 400 ק"מ חזרה לליון כשיש שדה תעופה ממש בסמוך (באזל-מולהאוס) שאפילו יש בו צד צרפתי כך שאפשר להחזיר בו את הרכב הצרפתי שתיקחו בליון בלי קנס (או קנס סמלי). אבל לשיקולכם
-
אתה מדבר על טיול של 3 שבועות שמעבר למזג אוויר כדאי ליצור בו גם גוון תכנים.
מכאן
אזור שמוני- לשבוע הראשון (ומשמעותי מאד אם מדובר על ספטמבר או אוקטובר, ומתי בספטמבר מחצית ראשונה או שנייה)
עמק אאוסטה- לשבוע השני (כנ”ל) או חלקו
ומכאן לאזור אנסי כמה ימים ו…………..
ואני הייתי מחלקת את המסלול אחרת, וקובעת את שדות התעופה להמראה והמראה חזור בהתאם.
שמוני-אנסי- אאוסטה- עמקים מערביים של איטליה -חזרה ממילאנו.
ולחבל אלזאס הייתי משאירה את הכבוד המגיע לו-טיול אחר, פעם אחרת בטיול עם יעדים בבאדן ויטמברג- או לורין או אזור יורה- ובקיצור יש לא מעט עדיין לטייל.
בטיול (גם ארוך) ל”שרוף” יום על הלוך ויום על חזור- (בהנחה שהטיסה חזרה מ….? ) בעיניי “חבל על הזמן” אם הטיסות גמישות אפשר על בסיס חזרה מבאזל מולוז.