ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רגולציית קורונה - קונקשן

פורום אירופה
    ליסבון
    7
    16
    1240
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy2
      imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

היי חברים,

אני אמור לטוס לפורטוגל עם אלעל בשבוע הבא (20.10)

עם זאת, יש בינתים סכסוך עבודה בין העובדים לחברה, אשר עתיד להסתיים בשביתה / פיתרון עד ה 18.10 (לפי ההודעה האחרונה שראיתי).

לפיכך אני מנסה להבין את האופציות האחרות שעומדות בפניי

TAP – אכן טסה, אבל בתאריכים שפחות נוחים לי. אבל זו אופציה (מסתבר שברגע זה היא פחות “מסוכנת” מאלעל)

טיסת קונקשן – טרם חיפשתי, אבל בהנחה שזה אפשרי  – מה רגולציית הקורונה בטיסות המשך קצרות, בהן אני נשאר בשדה התעופה ולא יוצא. האם הצגת הבדיקה/תעודת מתחסן/תעודת מחלילם מספקת? האם זה תלוי ביעד ביניים?

שאלה נוספת, האם יש אפשרות להזמין את הטיסות הללו כמכלול אחד ולא שתי טיסות בנפרד?

תודה רבה

דוקטור דו ליטל Roco יונית תומר 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@imeshy2

גם אני במצב הנוכחי לא הייתי מזמין טיסה בחברה שלא בטוח שתטוס – במקרה הזה בגלל שביתה.

לגבי קונקשן:

האישור האחיד לאיחוד האירופי נועד למעבר חופשי בין מדינות האיחוד ועכשיו תעודת הקורונה הישראלית קיבלה מעמד של האישור האירופי. אבל זה רק ברמת עיקרון ואלוהים (או השטן) בפרטים.

אישית ראיתי בוינה פריס ופראג שבעקרון אישור כזה מספק לטיסה למדינה אירופאית אחרת.

א. תוקף האישור. פגשתי בטרמינל בפריס אירופאי שהיה צריך לעשות בדיקת PCR מזורזת (עלתה לו 70 יורו) כי האישור שלו פג תוקף.

לא יודע מה הפרטים, היה קשה לראיין איש מנומס אבל עצבני שרק רצה אוזן קשבת, אני לא יודע מה הכללים לפקיעת תוקף האישור באירופה.

אישית אני פותר את התהיה באמצעות שימוש באפליקציה האירופית, אם היא אומרת לי שהאישור שלי בתוקף אז הוא בתוקף. לוקח עלי את אי הודאות באם האישור יפוג תוקפו בעוד יומיים (לא יודע אם האפליקציה מתריעה), מי שרוצה ודאות גדולה יותר צריך לפעול בהתאם.

ב. לא יודע אם אין דרישות מיוחדות למדינת היעד לבאים מהמדינה ממנה אתה עושה קונקשן. אמנם יש את עיקרון התנועה החופשית בתוך האיחוד אבל אני דגמתי רק את אוסטריה צ’כיה וצרפת ובנקודת זמן מסוימת, המידע שלי מינסיון אישי מוגבל.

אם הייתי מנסה להפחית סיכונים הייתי בוחר את הקונקשן במדינת איחוד ולא מדינה כמו טורקיה.

אי אפשר לדעת מה יקרה כשתיסע אבל להערכתי ההסתברות לבעיה בקונקשן במדינה שחברה באיחוד נמוך יותר.

@imeshy2 אמר:

האם יש אפשרות להזמין את הטיסות הללו כמכלול אחד ולא שתי טיסות בנפרד?

נראה לי שכדאי לך להתחיל לבדוק את האופציה ב google flights, מכל מנועי החיפוש הוא נותן לי את מירב המידע. לא הכל אבל יותר טוב מהמנועים האחרים.

לא מכיר את תוכנית הנסיעה אבל אם אתה לא צריך להגיע עד ליסבון (כתחנה ראשונה או אחרונה) וממילא מתוכנן רכב שכור יכול להיות שטיסה למדריד והמשך ברכב יהיה פתרון סביר.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy2
          imeshy2 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה על העזרה.

בינתים התקדמתי קצת וגיליתי אפשרות לטוס בכרטיס אחד עם איבריה או שילובי כרטיסים במדריד או בבודפשט (ארקיע, WIZZ). 

אני לוקח מספיק זמן בתור מקדם ביטחון. 

ואקווה לטוב. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Roco
            Roco @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי Roco

@imeshy2

הכי בטוח לדעתי. זה חברת איגייאן היוונית הקונקושיין קל מאוד באתונה, חברה אמינה במעבר בטרמינל. זה גם הכי קצר במרחק עם קונקשין.

תל אביב- אתונה- ליסבון. 

אם רוצים ישיר אחרי הקונקשיין לפורטו, זה בריטיש, תל אביב לונדון פורטו.

או תל אביב מדריד פורטוגל.

איגיאן היוונית-

ההצעות הטובות באפליקציה שלהם, תוריד אותה ותכנס למצוא מסלול.

בכל מקרה של תקלה, יש לך מרווח בטחון, שמחוסנים נכנסים לשטח יוון בלי בדיקת קורונה, כך שבימים מוטרפים כאלה, זה גם מנגנון בטחון במסלול הטיסה בקצה הבעיתי שיכול לקרות. 

לגבי הגעה לפורטו יתכן שעדיף טיסה למדריד ישירה ומשם לפורטו.

ביריטיש, 

יש טיסות של בריטיש ללונדון-קונקשין לפורטו וליסבון, מעט ארוכה יותר, תל אביב היתרו- היתרו פורטו או ליסבון, היא טיסה טובה 5 שעות, עם בריטיש, ועוד שעה וקצת לפורטוגל.

בעיני בריטיש אמינה, יש מספר טיסות ביום לפורטו וליסבון מהיתרו.

אם לאיגייאן אין טיסה אתונה פורטו, אני אישית הייתי טס להיתרו בבוקר עם בריטיש וממשיך לפורטו אן ליסבון. בצהרים את כבר בפורטוגל.

אם זה לפורטו, הייתי לוקח את בריטיש כאמור מתל אביב.

הטיסה לפורטוגל באפליקציה של בריטיש יותר זולה מהטיסה ללונדון לפעמיים!

כל עוד אתה בטרמינל קונקשיין שהכרטיס הוא אחד תל אביב פורטו, אז אין בעיה - המזוודה בבטן המטוס תעבור הטרולי איתך. זה נושא חשוב, כמה מזוטדות לוקחים. 

זה גם קשור לאמינות העברת הכבודה, בריטיש בהיתרו טובים. ד.א. הם בברית תעופה עם איבריה. 

בעיני הטיסה הפיסית  ללונדון החלק הארוך עדיפה לדעתי דווקא בלג הראשון, אחר כך נשאר לג 2 קצר. 

עוד הערה כמה שפחות מעבר בין חברות בקונקשיין, זה שוב מעמיד את בריטיש במקום טוב כבחירה.

כולל הסיכוי לביטול הטיסה מישראל, בריטיש כמעט אף פעם לא מבטלת טיסת הבוקר מישראל להיתרו, ומהיתרו יש מספר טיסות ביום לליסבון ופרטו תמיד, במחיר מצחיק עשרות אירו. לכל מקרה, קודם אתה בהיתרו, משם לפורטוגל קצר וקל בכל תסריט גם בתסריט הכי בלתי צפוי . 

בהצלחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • יונית
              יונית @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

לאן אתה טס? פורטו או ליסבון?

אני טסתי קונקשיינים לשני היעדים- פעם עם בריסל אייר ליינס ופעם אחרת עם לופטהנזה.

ו..מעבר בקונקשיין לא מחייב אותך בכלום אתה לא נחשב כ”שוהה” במדינת המעבר.

• imeshy2
                imeshy2 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית 

מנסה לטוס לליסבון. 

אבל הערה חשובה לגבי הקונקשן. תודה רבה

מוטי א יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מוטי א
                  מוטי א @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

בקונקשינים שעשיתי באמסטרדם ומדריד לא נדרשתי להציג דבר לא בהגעה מישראל ולא בחזרה אליה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • K.Amit
                    K.Amit נערך לאחרונה על ידי

אולי יעזור לך – טיסות רבות של אלעל מופעלות על ידי TAP.

תבדוק, אם זו במקרה הטיסה שאתה רוצה – אולי היא כבר לא מסוכנת לך?

• יונית

@imeshy2

מה שאני עושה כשיש שדה תעופה בעייתי(וליסבון אינו כזה)

בודקת כרגע, היום, מחר -מי נוחת שם?

ומשם מתחילה את הבדיקה לאחור- מאיפה הטיסה הזו המריאה?

סתם לדוגמה יש טיסה מפרנקפורט--- אז אני הולכת לחפש אם יש טיסה יוצאת מנתבג שיכולה לחבור לטיסה הזו וכו.

כמובן שעדיף לצרכי הגעה לליסבון למצוא שדה תעופה ביניים שממנו הטיסות לליסבון הן של טאפ וכמה טיסות ביום (למשל מדריד?)-אלא אם אתה נרתע מטיסה איתם.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • imeshy2
                        imeshy2 @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

@K-Amit

תודה, אבל זו טיסה של אלעל שמופעלת על ידי אלעל

• imeshy2
                          imeshy2 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

עשיתי משהו דומה… בדקתי מספר חברות ומספר יעדים ועליתי על כמה אפשרויות סבירות (שתי חברות במדריד, עוד אחת בבודפשט ועוד אופציה שמתבשלת).

יהיה בסדר 🙂

• תומר
                            תומר @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

בעניין קונקשן בזמן קורונה- קונקשנים (בהגדרה הפורמלית שלהם- נשארים בתוך הטרמינל בלי החתמת דרכון) הם 'שקופים' והדרישות הן לפי מדינת היעד. ובהתאם, בצ'ק אין לטיסה דיילי הקרקע אמורים לבדוק את המסמכים בהתאם למדינת היעד.

ההגבלה היחידה שאני מכיר בעניין, היא הגבלת משך הקונקשן- הקונקשן 'שקוף' כל עוד החניה היא לפרק זמן של עד 12 שעות, ונראה לי שזה לא רלוונטי לאירופה, שהחניות הרבה יותר קצרות.

באופן אישי אני מעדיף להזמין טיסות כאלה דרך אותה חברה, כי אז החברה מחוייבת ואחראית כלפיך לאורך כל הנסיעה, בניגוד לטיסה 'מחולקת' שכל אחת מהחברות אחראית למקטע אחד.

דוגמא לעניין- מה קורה עם המזוודות בטעות לא ממשיכות איתך הלאה לטיסה השניה שמביאה אותך ליעד, החברה הראשונה או השניה, והאם הן לא יזרקו אחריות אחת על השניה?

• imeshy2
                              imeshy2 @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

זו הערה משמעותית…

באחת הטיסות האחרונות שלי, גיליתי שחברות הלואו קוסט חוסכות בעניין המעבר. כלומר היו לי שתי טיסות שהזומנו יחד של איזיג’ט ובכל זאת נאלצתי לאסוף את המזוודה  ולעשות את תהליך הצ’ק אין מחדש. 

יונית Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • יונית

@imeshy2

באיזי ג’ט לא ניתן לעשות קונקשיין, כל לג של טיסה הוא טיסה נפרדת.

תמיד.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • Roco
                                  Roco @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי יונית

@imeshy2

רק לידיעה, זו לא נקראת טיסת קונקשיין!

זה נקרא טרנזיט.

בשלב זה, חשוב לציין,

היה שרשור ארוך מאוד בפורום, עם ציטוטים מלומדים של מספר רב של משתתפים.

כל המידע שם, בהרחבה.

• Roco
                                    Roco @יונית נערך לאחרונה על ידי Roco

@יונית

אז לפי ההסברים שלך בשרשור במורחב- זה טרנזיט. 

שתי טיסות נפרדות עם איסוף מזוודה אם יש וצאק אין חדש. זה לא קונקשיין. זה טרנזיט. 

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון