ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מרוכז לוושינגטון די סי

פורום צפון אמריקה
    וושינגטון הבירה
    9
    21
    2432
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • amirii
      amirii נערך לאחרונה על ידי

איך הייתם ממליצים לחלק שלושה ימים מלאים בוושינגטון?

נוסע עם הילד בן ה 10 ואוהבים מוזיאונים. כמובן שיש המון ולא נספיק את כולם.

כן היינו רוצים את התעופה והחלל, ההיסטוריה, וגן החיות.

והייתי רוצה גם לשלב טיול רגלי בגורגטאון/צינה טאון.

מוני אנשיםטובים sher6 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amir-baranes

שלום

מתוך  אתר למטייל אפשרות –

https://www.lametayel.co.il/articles/8kjpl

Vhttps://www.lametayel.co.il/pois/rrxxj

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amirbb

מה המסלול בסוף? ובהקשר של וושינגטון – האם זו התחנה הראשונה בטיול? או שאתם אחרי כמה ימי טיול בניו יורק ו/או טיול אוטו?

כשכתבת “תעופה וחלל” האם מדובר על המוזיאון במול, או שאתם מתעניינים גם בשלוחה שבשדה התעופה? כי השלוחה גוזלת קרוב ליום שלם

amirii תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • amirii
            amirii @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אנחנו מתחילים בוושינגטון.

מגיעים בחמישי בבוקר לוושינגטון.

לגבי השלוחה, הקצבתי לה כמעט יום שלם נפרד עם הגעה ברכב שכור(+ קצת קניות בסוף היום).

מעבר לזה יש לי 3 ימים נטו לעיר. 

• sher6
              sher6 @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amirbb

אם במוזיאון הסטוריה התכוונת להסטוריה של הטבע אז מומלץ וזה יכול למלא יום שלם. יש גם את מוזיאון ההיסטוריה של אמריקה שגם הוא מוצלח אך לא יודעת אם הילד יתחבר. גם גן החיות המוצלח יכול למלא יום שלם. לא יודעת מה יש לחפש בציינטאון לא כזה ייחודי או מעניין בעיני בטח לא בהשוואה למקבילות בערים גדולות אחרות. ג׳ורג׳טאון שכונה נחמדה עם בתי קפה ומסעדות לא יודעת כמה זה יעניין את הילד. ממליצה להקדיש חצי יום לסיבוב בין המונומנטים, הבית הלבן וכו, ואת חצי היום השני אפשר להקדיש לטיול קצר במפלי הפוטומק אם רוצים קצת טבע.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • שירליץ
                שירליץ @sher6 נערך לאחרונה על ידי

@sher6

הבנות שלי (היו בנות 8 ו6) נהנו מאד במוזיאון להיסטוריה אמריקאית. 

מוזיאון להיסטוריה של הטבע יש גם בניו יורק, אם רוצים לגוון קצת את השהות שם, אבל לא חושבת שהייתי הולכת לשניהם אלא אם הילד עף על התחום. 

לא יודעת עד כמה אפשר להתקרב בימינו לבית הלבן, אבל זו חוויה לראות אפילו מרחוק. 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Sailor
                  Sailor @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ

מכל המוזאונים לטבע שראיתי בעולם, הסמיתסוניאן  בוושינגטון  עולה על כולם, עם כל הכבוד למוזאונים המצוינים בניו יורק ובבירות אירופה, שהם מצויינים, אבל ברמה אחרת לגמרי.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • אנשיםטובים

@amirbb

כתבתב שמגיעים בחמישי בבוקר. זה אחרי טיסת הלילה ונסיעה ישירה (רכבת?) כי אם כן אז זה לא קרוב אפילו ליום שלם, עד שמורידים מזוודות, מתרעננים ויוצאים לטייל. או שמדובר על אחרי יום של נסיעה יום קודם?

נה לעשות

זה מאד תלוי מה אתם ובעיקר הוא אוהב ומתעניין, ומה הוא שמע/ראה על וושינגטון (ובמידה דומה – זה נכון גם לניו יורק).

אם הילד מתעניין באומנות – אז ברור שמוזיאונים בתחום. אם הוא ראה את הקתדרלה הלאומית ונדלק עליה – אז כנראה שזה האתר החשוב.

באופן כללי – היעדים שהזכרתם הם הקלאסיים. יחד עם זאת לא הייתי פוסל מוזיאונים אחרים שכביכול פחות פונים לילדים. בצורה הנכונה, ולא למשך שעות ארוכות זו יכולה להיות חוויה מעניינת.

באופן כללי “סיור אנדרטאות” בחלק המערבי של המול יקח עד חצי יום. אם נרחיב אותו גם לבית הלבן (מבחוץ כמובן) אז זה חצי יום בקלות. זה יעד “קלאסי”. אגב שקלת את הנושא של אופניים?

מוזיאונים – בתיאוריה היה נחמד להקיש יום שלם למוזיאונים שבחלק המזרחי של המול. אבל  אני חושש שיותר מדי ברצף זה פשוט יותר מדי. אז אולי רק שני חצי ימים? למשל בפעם הראשונה מוזיאון התעופה, ואז אולי דווקא נגיעות מווזיאונים שכביכול פחות רלוונטיים (אולי משהו ידלק) ואז להמשיך לאנדרטאות ו/או לעלות לקפיטול? וביום אחר נטורל היסטורי ושוב עוד כמה מוזיאוניןם אחרים? ומה עם מוזיאונים לא של הסמיסתוניאן? לא יודע מה פתוח, אבל שווה להתעניין.

הייתי מקדיש לגורג’טאון ערב. אולי הראשון דווקא. שיטוט לא מחייב ככל שיש לכם כח.

אני חושב שאתה חייב לתכנן את ניו יורק וושינגטון במקביל. כי בסופו של דבר זה טיול אחד. למשל – אם תבקרו במוזיאון התעופה של וושינגטון – יש גם טעם בנושאת המטוסים בניו יורק? ואם לא, האם הילד לא יעדיף יותר את החוויה של נושאת מטוסים? בעיניי כמבוגר (וחובב הז’אנר) אלו דברים שונים עם דגשים שונים, אבל אני לא בטוח מה הילדים שלי היו חושבים (לא הייתי איתם בוושינגטון וניו יורק באותו טיול)

• amirii
                      amirii נערך לאחרונה על ידי

חשבתי על המסלול הבא:

יום חמישי הגעה לכל המאוחר ב 11 למלון – מוזיאון התעופה, קצת טיול במול ואולי סיור בגורג’טאון בערב(לא בטוח).

יום שישי – טיול אנדראטות, מוזיאון ההיסטוריה, ארכיון הלאומי\ספריית הקונגרס(בשבילי, מה אתם אומרים?).

יום שבת – גן החיות, מוזיאון הריגול (פתוח עד 6).

יום ראשון – פרק שעשועים(כנראה הרשי)

יום שני – מוזיאון החלל בשדה התעופה.

אנשיםטובים keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • שירליץ
                        שירליץ @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

נשמע שאני צריכה לחזור לוושינגטון! 

אני חובבת הז׳אנר. 

• amirii
                          amirii @שירליץ נערך לאחרונה על ידי

@שירליץ 

יאללה

• אנשיםטובים

@amirbb

לא ברור לי מה זה הגעה ב-11 למלון. אני שב ושואל – זה אחרי טיסה טראנס אטלנטית? משהו אחר? כי זה מאד משפיע על מצב העייפות, ובהמשך גם הג’טלג

ולא לשכוח ש 11 בבוקר במלון אומר הגעה למוזיאון בין 12 ל-14. כי צ’ק אין לוקח זמן, כי בטוח תרצו להתרענן ואולי גם מעבר לכך, וכי מהמלון למוזיאון גם לוקח זמן…

ללכת לשתי השלוחות של המוזיאון עשוי להיות יותר מדי. כלומר אתה מכיר את הבן שלך ומה הוא אוהב. וכמובן שאם הוא בקטע זה לא בהכרח יותר מדי. אבל לחלק מהילדים – כן.

ארכיון/ספריה – לא הייתי. אפשר בהחלט לעשות גם דברים שפחות מעניינים את הילד. אבל רק אתה יודע כמה הוא ישתף פעולה. אם אחרי 5 דקות הוא ינגס שמשעמם לו – אז חבל על הזמן.

לא ברור לי איך מסתדר הרשי בראשון והמוזיאון בשני. הרשי זה קרוב לשלוש שעות מוושינגטון (תלוי כמובן איפה תישנו). ואם עוד שוכרים רכב בבוקר זה תוספת זמן כמובן. מהרשי למוזיאון זה שוב שעתיים וחצי. קצת יותר מדי נסיעה ביומיים האלה.

• keves160
                              keves160 @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amirbb

אם צפוף מדי, כדאי להוריד את גן החיות כי יש מספיק גני חיות אחרים בארה”ב (זה לא ייחודי לוושינגטון). הרשי תחייב נסיעה של שעתיים וחצי לכל כיוון, אז תחשבו האם זה שווה את זה. אם כל הסיבוב בוושינגטון הוא חלק מטיול גדול יותר אז עדיף להוסיף פארק שעשועים במקום אחר לדעתי כדי לא לנסוע כל כך הרבה. 

• amirii
                                amirii @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

רוצים מאוד לשלב יום פארק שעשועים. במסגרת הטיול נהיה רק בוושינגטון ומנהטן.

SIX FLAG כנראה לא מתאים לגיל הילד ולפי הבנתי הרשי יותר מתאים.

לגבי זמן הנסיעה, הרכב כבר יהיה אצלנו מיום לפני ונסיעה ארוכה לא כזו מטרידה אותנו. 

השאלה אם יש פארק אחר קרוב יותר?

התכנון הוא יום שלם רק לפארק. יציאה ב 7 בבוקר והגעה בסביבות 10 בבוקר. עזיבה בסביבות 3-4 וחזרה לוושינגטון בסביבות 6-7 בערב.

sher6 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • amirii
                                  amirii @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

כן מגיעים אחרי טיסה טראנס אטלנטית. בגלל זה התכנון לאותו יום הוא מקסימום מוזיאון אחד וזהו.

השאלה האם השלוחה של מוזיאון החלל בעיר ומחוצה לו הם דומים? האם אין טעם לראות את שניהם? 

אנשיםטובים דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • אנשיםטובים

@amirbb

אני לא יודע איך מגיעים מניו יורק לוושינגטון, אבל בכל מקרה מדובר על יום מאד קשה. אחרי טיסה, ונסיעה (?) ארוכה, ובלי הרבה שינה. במידת האפשר (וכפוף למזג אויר) הייתי מתחמק ממקומות סגורים. כלומר אחרי 11 שעות במטוס, ו 4 שעות בכלי תחבורה אחר, הייתי רוצה להרגיש אויר צח בחוץ ולא אויר מזגנים של מוזיאון.

אז כפוך למה שיהלד מכיר/אוהב, הייתי מנסה ללכת לראות משהו שירשים אותו. זה יכול להיות הבית הלבן ו/או האנדרטאות של המול, זה יכול להיות סתם רחוב עם חנויות (ושוקו חם), זה יכול להיות סיבוב של שעתיים באופניים חשמליים. משהו שככל האפשר יגרום לכם להצטער כשפורשים בערב למלון (ולכן עדיף משהו שהילד מכיר).

לגבי שתי השלוחות של מוזיאון התעופה – הייתי שם לפני המון שנים ולא עם ילד בגיל הזה. אלו מקומות שונים עם תצוגות שונות. וחובבי הז’אנר יהנו לראות את שני המקומות. אבל למי שאינו חובב הז’אנר, ו/או ילד עם סבלנות מוגבלת יותר – בכלל לא בטוח שכדאי את שניהם. אבל אני מציע שתשב חצי שעה על המוצגים בשני המקומות ותראה מה מתאים לכם יותר.

• דוקטור דו ליטל
                                      דוקטור דו ליטל @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amirbb

לגבי התעופה והחלל, אני מאוד חובב את הז’אנר ודי ניסיתי להדביק את המשפחה בעניין לפני הביקור המשפחתי (אני עד כדי כך חובב שהגעתי גם לבד).

מבחינתם הביקור בשלוחה ליד שדה התעופה היה בעיקר כדי לראות מעבורת חלל ואת הציפור השחורה.

אני לא יודע מה מעניין אתכם לראות, לדעתי כדאי שתעברו על התצוגה ותחליטו מה וכמה באמת מושך אתם כדי לדעת אם שווה ביקור,

קחו בחשבון שמעבורת חלל (ואיזשהו מוזיאון קטן משל עצמה) יש גם במנהטן ואז גם מבקרים בנושאת מטוסים ואפשר גם בצוללת.

מוזיאון לטעמי מצריך איזושהי רמת ריכוז.

למשל במוזיאון התעופה והחלל במול שאפשר להתפעל מהגודל של סאטורן 5 אבל כשעייפים לא באמת מסוגלים להבין מה שייך לג’מיני, מה למרקורי , מה לפרויקט אפולו, מה ההבדלים וכו’, מאבדים את ההבנה של התפתחות הפריצה לחלל. להערכתי כשעייפים רואים המון רכבי חלל ובאיזשהו שלב זה הופך ל more of the same.

כנ”ל כל מיני סוגים של מטוסים. עוד אחד ועוד שלושה ועוד המון והחוויה מאוד מוגבלת כשבקושי מבחינים בין מטוס בוכנה למטוס סילון.

אני יכול לכתוב בצורה דומה על מוזיאונים אחרים אבל אני חושב שהסברתי את הרעיון.

אני ביום הראשון אחרי הטיסה הייתי הולך למונומנטים הגדולים, לינקולן ג’פרסון אנדרטאות של המלחמות גבעת הקפיטול וכו’. חלק ההליכה או הנסיעה בטורמוביל לא דורש ריכוז וגם האנדרטאות לא מצריכות את אותה רמת ריכוז כמו מוזיאון.

להליכה בחוץ גם יש השפעה טובה על הג’ט לג, בניגוד למבנים סגורים.

• sher6
                                        sher6 @amirii נערך לאחרונה על ידי

@amirbb

פארק קינגס דומיניון בוירג׳יניה נחמד מאוד ומתאים לכל הגילאים ונמצא מרחק כשעה וחצי נסיעה ממרכז וושינגטון.

https://www.kingsdominion.com/

פארק הרשי אמנם קצת יותר מוצלח אך כמו שנכתב לך לא בטוח שריאלי בגלל הנסיעה הארוכה.

תכנסו לאתר של קינגס דומיניון ותתרשמו, הילדים שלי מאוד נהנו שם.

• אנשיםטובים
                                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

עוד משהו שצריך לנסות זה לפזר את האתרים והמוזיאונים על פני כל הטיול

הטיול האידאלי בעיניי הוא כזה שלאורך כל הטיול יש יום כזה ויום כזה. וכל יום יש שעה כזו ושעה כזו. אם הייתי יכול ללכת למוזיאון לשעתיים, ואז לטיול טבע לשעה, ואז לאכול גלידה, ואז לפארק שעשועים לשני מתקנים, ואז לחצי שעה של הופעה נחמדה בערב זה היה כמעט מעולה. אבל זה כמובן לא ישים. לרוב אי אפשר לשלב פארק שעשועים לשני מתקנים כל יום, אלא הפארק זה יום (או חצי יום) מרוכז. וגם אי אפשר לצאת לטבע לשעה כל יום, אלא שוב זה יום מרוכז.

אבל עדיין כדאי לשאוף לאיזונים. כלומר במידת האפשר שלא יהיה שבוע שהוא רק מוזיאונים, ואז 3 ימי שופינג רצופים, ואז 5 ימי טיול בטבע, ואז 4 ימי פארק שעשועים ברצף. ברור שגם זה לא אפשרי, אבל כמה שיותר קרוב.

למה אני כותב את זה? כי למרות שוושינגטון ידוע במוזיאונים שלה, ושהם חינם, שווה לשקול “להעביר” חלק מהמוזיאונים לניו יורק. אולי את התעופה (בנושאת מטוסים), אולי את הטבע או אולי משהו אחר. כדי שלא יהיה מצב שבו בשלושה ימים הראשונים אתם הולכים ל-4 מוזיאונים, ובשבוע שאחרי לאף אחד.

ואם החלטתם ללכת לשני מוזיאוני תעופה, אז אולי במקום ללכת לשתי השלוחות בוושינגטון, ללכת לאחת מהן ולזה שבניו יורק.

צביקה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • צביקה
                                            צביקה @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי צביקה

@אנשיםטובים 

הטיול האידאלי בעיניי הוא כזה שלאורך כל הטיול יש יום כזה ויום כזה. וכל יום יש שעה כזו ושעה כזו. אם הייתי יכול ללכת למוזיאון לשעתיים, ואז לטיול טבע לשעה, ואז לאכול גלידה, ואז לפארק שעשועים לשני מתקנים, ואז לחצי שעה של הופעה נחמדה בערב זה היה כמעט מעולה.

יש שילוב שמציע כמעט את מה שאתה מבקש והוא קרוי פסטיבל.

צריך לחרוש את אתרי הארועים המקומיים ואפילו להתייעץ עם מקומיים ואז ניתן לגלות ארועים כאלה.

דוקא בוושינגטון הבירה, יצא לי בזכות חבר שגר שם, להיות בפסטיבל בינלאומי שהתקיים שם בפארק יפהפה. הארוע כלל הרבה דוכני מזון המייצגים מדינות שונות, במות עם מופעים פולקלוריסטיים, פינות הפעלה ויצירה לילדים, שוב כשהנושאים הם בהתאם למדינה המציגה ועוד. כך באמת ניתן היה לשוטט בפארק, לראות מופע, לאכול משהו, לנוח על ספסל או סתם במדשאה ולשלב ולחזור על כך לאורך כל היום כמה שרצית. ממרחק של יותר מ-40 שנה, זה עדין זכור לי כאחד הימים המהנים ביותר.

זכור לי קוריוז כשניגשתי לדוכן האוכל של מצרים וביקשתי פול וחומוס, הנציגה התפעלה: you pronounce it correctly 😆

בקיצור שווה לצוד ארועים כאלה.

שירליץ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון