ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיפים לטסים בימי קורונה

פורום אירופה
    9
    20
    1680
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיכל ע
      מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

בחצי השנה האחרונה התחלנו לחדש את מסורות הנסיעות הקצרות שלנו לאירופה ולהן התובנות שלנו:

1. לפני כל נסיעה יש לבדוק באתר של מדינת היעד את דרישות הכניסה אליה – מי יכול להיכנס, לוודא שאין חובת בידוד, איזה אישורים יש להציג, האם נדרשת בדיקת PCR, האם יש טפסים שיש למלא לפני הכניסה.

1.  יש להמשיך לעקוב באתר של מדינת היעד עד קרוב לנסיעה, כי דברים משתנים (לאור מצב הקורונה באותה מדינה ובעקבות הגדרת הסיכון של ישראל באותה מדינה).

1. שימו לב שגם בתוך מדינות האיחוד האירופאי יש שונות בתנאי הכניסה (הולנד למשל מחייבת, נכון להיום, בדיקת PCR לכל מי שמגיע מישראל, גם אם הוא מחוסן. צרפת למשל לא).

1. יש לבדוק שמבחינת ישראל מדינת היעד איננה מוגדרת מדינה אדומה (שאז לישראלים אסור לטוס אליה) .

1. במהלך 24 השעות שלפני ההמראה יש למלא באינטרנט הצהרת נוסע יוצא.

1. בצ'ק אין בישראל יש להציג תו ירוק (או תעודת חיסון), אישור על הגשת הצהרת נוסע יוצא וכן את כל המסמכים שדורשת מדינת היעד. בלי כל המסמכים האלה לא ניתן לעשות צ'ק אין ולעלות לטיסה!

1. אם שהיתם בחו"ל יותר מ-72 שעות, ישראל דורשת לבצע בחו"ל בדיקת PCR במהלך 72 השעות שלפני הטיסה לארץ. לפי הפרשנות שבה נתקלנו בסכיפול יש לבצע את הבדיקה מקסימום 72 לפני הנחיתה בארץ ולא 72 שעות לפני ההמראה (בבדיקה שבצענו באמסטרדם צויינה שעת הבדיקה ולא רק יום הבדיקה).

1. מהניסיון שלנו את הבדיקה בחו"ל כדאי להזמין מראש.

1. בכל מקרה לפני הטיסה לישראל יש למלא הצהרת נוסע יוצא

10. את ההצהרה ובדיקת ה-PCR (כאמור אם שהיתם מעל 72 שעות בחו"ל) יש להציג בצ'ק אין בחו"ל. את ההצהרה מקסימום ממלאים במקום (למרות     שזה סתם מעכב), אבל אם תגיעו בלי בדיקת PCR תשארו בחו"ל ועל חשבונכם (קרה לאחיינית שלי בברצלונה)...

1. חובת עטיית מסיכות משתנה בין המדינות וכדאי להתעדכן מה בדיוק הדרישות. לעתים יש שונות גם בתוך המדינה עצמה (למשל בגרמניה, שם בבבוואריה נדרשנו למסיכות מסוג אחר מזה שביער השחור).

1. קחו אתכם תמיד גם אישור התחסנות מודפס על שני צדדיו ודרכון (או צילום דרכון), כי לא תמיד הסריקה עובדת. אצלנו הסריקה לא עבדה בכלל, אבל בכל מקום שנדרשה סריקה (מסעדות ואטרקציות) קיבלו את האישור המודפס במקום.

דור.ד anisham12 aljaje 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • דור.ד
        דור.ד @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי דור.ד

@מיכל-ע

תודה על המידע המועיל

האם נסעתם גם לפחות מ 72 שעות?

כיצד יודעים בציק אין בשדה בחו”ל שנסענו לפחות מ 72 שעות?

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • anisham12
          anisham12 @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

מידע מועיל וחשוב. נקודה חשובה היא כל הזמן להתעדכן, גם לפני הטיסה וגם בזמן השהות בחו”ל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מיכל ע
            מיכל ע @דור.ד נערך לאחרונה על ידי

@דור-ד

נסענו גם לפחות מ-72 שעות.

הסברנו את זה לפקיד בצ’ק אין והוא בדק עם הממונה שלו, שאישר שאנחנו לא צריכים בדיקה.

נסענו הלוך חזור עם אותו חברה אז אולי זה הקל על העניין.

• IM
              IM נערך לאחרונה על ידי

מוסיפה טיפ חשוב שלי 

בהצהרת כניסה לישראל – 24 שעות לפני הטיסה חזרה – לעיתים יש תקלה באתר ולא ניתן לבצע . כשנוסעים בזוג – יש אופציה למלא שני נוסעים בהצהרה אחת . בוקר שלם לא הצלחנו  למלא את ההצהרה – עד אשר ניסינו לכל אחד בנפרד – ואז זה עבד . יש מוקד בוואצאפ לתקלות – שולחים הודעה והם חוזרים אליך תוך מספר שעות . אבל אם חזרו – ולא ענית מייד –  הקריאה מסתיימת ( הזוי – אני בטיול ! ) 

על כן – כדאי לבצע את הרישום מייד כשנפתח חלון הזמן – קרי – 24 שעות לפני מועד הטיסה .

• ludar
                ludar נערך לאחרונה על ידי

היום כבר לא צריך למלא הצהרת נוסע יוצא

רק הצהרת נוסע נכנס, לפני החזרה לארץ

מיכל ע IM 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מיכל ע
                  מיכל ע @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar

איפה ראית את זה? באתרים הממשלתיים עדיין מופיעה דרישה למילוי הטופס

• IM
                    IM @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar

בוודאי שצריך . טסתי בשבוע שעבר . ביקשו לראות את זה 

ludar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • aljaje
                      aljaje @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

"לפי הפרשנות שבה נתקלנו בסכיפול יש לבצע את הבדיקה מקסימום 72 לפני הנחיתה בארץ ולא 72 שעות לפני ההמראה (בבדיקה שבצענו באמסטרדם צויינה שעת הבדיקה ולא רק יום הבדיקה).”

– זה בדיוק מה שכתוב באתר הרמזור:"יש לבצע בדיקת PCR במהלך 72 השעות שלפני ההמראה לישראל, אם שהית בחו"ל יותר מ-72 שעות."

*לא צריך את “פרשנות סכיפהול”, כדי להבין זאת. 

• מיכל ע
                        מיכל ע @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

כנראה לא הסברתי את עצמי טוב - בסכיפול דרשו שהבדיקה תהיה 72 שעות לפני הנחיתה בישראל ולא לפני ההמראה לישראל

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • aljaje

@מיכל-ע

אבל זה לא מה שדורש משרד הבריאות:

"יש לבצע בדיקת PCR במהלך 72 השעות שלפני ההמראה לישראל, אם שהית בחו"ל יותר מ-72 שעות."

• מיכל ע

@aljaje

אני מבינה, אבל אני משתפת פה במה שקרה לנו שבוע שעבר, כאשר במקרה לגמרי הבדיקה שלנו היתה 72 שעות פחות 5 דקות מזמן הנחיתה המתוכנן בישראל (אנחנו חשבנו אכן שזה צריך להיות 72 שעות לפני ההמראה לישראל). הפקיד בצ’ק אין הלך לבדוק עם הממונה עליו  אם זה בסדר ואמר לנו שזה ממש גבולי ושלהבא נעשה את הבדיקה כמה שעות אחרי.

כיוון שזה משהו שניתן לשלוט עליו, אז אני לא חושבת שכדאי לקחת סיכון ועדיף לדעתי לעשות את הבדיקה 48 שעות לפני ההמראה.

aljaje תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • aljaje

@מיכל-ע

אז זה מה שאמרו בסכיפהול, אולי הם לא מכירים את ההנחיות שמשרד הבריאות פרסם. 

• מיכל ע

@aljaje

ואתה רוצה לעמוד שם ולהתחיל להתווכח איתם שאלה ההנחיות? לא עדיף לחסוך את זה אם אפשר?

פרסמתי את הטיפים על סמך הניסיון האישי שלי וכדי לעזור לאנשים להימנע מכה שיותר בעיות.

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • דבורה פ
                                  דבורה פ @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי דבורה פ

@מיכל-ע

הבעיה היא שבחלק מהמדינות לא מבטיחים תשובה בפחות מ48 שעות אז זאת באמת התלבטות מתי לעשות את הבדיקה מה גם ששעות הפעילות בהן ניתן לעשות את הבדיקה הן אלמנט משמעותי.

• ludar
                                    ludar @IM נערך לאחרונה על ידי ludar

@IM

https://m.ynet.co.il/Articles/59540670

"החל מ-1 ביוני לא נדרש למלא טופס הצהרת נוסע יוצא מישראל"

בשתי הטיסות האחרונות שלי לא התבקשתי להראות

מטיילבארץובעולם דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • מטיילבארץובעולם
                                      מטיילבארץובעולם @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar

אולי גם בארץ לא מכירים את ההנחיות. אני טסתי בסוף יולי וביקשו את טופס הצהרת נוסע יוצא מהארץ.

ניחוש שלי זה שאם תתקשר למשרד הבריאות כמה פעמים גם תקבל תשובה שונה בכל פעם.

• דוקטור דו ליטל
                                        דוקטור דו ליטל @ludar נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@ludar

באתר של משרד הבריאות כתוב:

טופס הצהרת יציאה מישראל

• יש למלא טופס יציאה מישראל במהלך 24 השעות שלפני היציאה מישראל.
                                        • יש למלא פרטים אישיים שלך ושל הנוסעים הנלווים אליך וכן הצהרה שלא תבקר במדינה אדומה, אלא אם קיבלת אישור מוועדת חריגים לכך.
                                        • אזרחים ותושבים ישראליים מעל גיל 16 מחויבים במילוי הטופס.

באתר של נתב”ג כתוב:

לידיעת ציבור הנוסעים,

החל מהתאריך 29.6.21, כל הנוסעים הישראלים מעל גיל 16 יחוייבו למלא הצהרה טרם יציאתם מישראל.
                                        יש למלא את הטופס במהלך 24 השעות שלפני היציאה מישראל.
                                        למעבר לטופס - לחצו כאן.

בטיסות האחרונות גם ממני לא ביקשו את אישור היציאה מישראל,

למעט עלות הדפסת דף נייר אחד לא עולה לי כסף לקבל את האישור.

כל אחד שישקול לעצמו אם כדאי לו להתעלם מההנחיה או לא כדאי, השיקול שלי אומר לי לא להתעלם, אני ממלא אחרי ההנחיות ומקפיד לקבל אישור לפני כל טיסה.

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • מטיילבארץובעולם
                                          מטיילבארץובעולם @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא צריך גם להדפיס. אני הראיתי את כל האישורים על הצג של הפלאפון.

לדעתי למרות שהראיתי הם בכלל לא הסתכלו. יכול היה להיות כתוב שם שאני מצהיר שאכלתי פלאפל.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם אמר:

לא צריך גם להדפיס. אני הראיתי את כל האישורים על הצג של הפלאפון

נכון, רבים מראים על הצג,

הסברתי שמקסימום ההוצאה היא הדפסה.

@מטיילבארץובעולם אמר:

לדעתי למרות שהראיתי הם בכלל לא הסתכלו. יכול היה להיות כתוב שם שאני מצהיר שאכלתי פלאפל

ממני בכלל לא רצו את האישור, גם כשנפנפתי בו לא רצו להביט בו ואני מדבר על יותר מנסיעה אחת ולא הייתי יוצא דופן בין הנוסעים

האם זו סיבה לא להנפיק כזה למרות שההנחיה אומרת שחייבים? כל אחד שיחליט לעצמו, אני כן מנפיק.

• 1 / 1
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון