התייעצות-יעד טיול בתקופה זו
-
הי לכולם
מתרגשת לכתוב פה שוב,לא עשיתי את זה הרבה זמן…אני מטיילת ותיקה (בת 37 ויצא לי להיות במזרח 6 פעמים). רגילה לטייל לבד.
אשמח לעצה לגבי יעד, לשבועיים פלוס מינוס, החל מעכשיו ועד דצמבר,כולל.
כמה נקודות שמטרידות אותי-מצב הקורונה ביעד/האם הכל פתוח או לפחות הרוב,האם יש תיירים לטייל איתם או לפחות לפגוש מידי פעם, ובטיחות כמובן למטיילת סולו.
אשמח לעזרתכם, התגעגעתי למזרח

-
בתאילנד, ויטנאם וסין יש הגבלות תנועה חמורות ודרוש פרמיט לכל נסיעה ממחוז למחוז בשתי האחרונות, בתאילנד יש מקומות, בפעם האחרונה שקראתי זה כלל את בנגקוק, שלא ניתן לטייל בהם כלל.יש גם הגבלות על הכניסה למדינה ועל סידורי לינה, גם אם אפשרי, זה רחוק מסביר לטיול תרמילאי.
-
אני עכשיו בנפאל, מסיים טיול.
מדיבורים 'בשטח' כנראה זאת המדינה שמאפשרת הכי הרבה תיירות באיזור.
הודו רק נפתחת שוב לתיירים (לא מכיר את התנאים.
סרילנקה פתוחה
תאילנד לפי מה שאני יודע מאפשרת תיירות 'חופשית' בפוקט, וקראתי בימים האחרונים שהם ירחיבו את זה לסמוי ופה-נגן.
מלדיביים- מאפשרים תיירות. הרבה אנשים טסים לשם עכשיו גם כיעד גלישה (סרילנקה גם נחשבת הטובה לפעילות הזאת).
האופציות מוגבלות אבל נראה לי לשבועיים אפשר לבנות טיול לפי אופי הטיול שאת רוצה (לא נראה לי שכתבת), תצטרכי אבל להתפשר על יעדים, כי כרגע תיירות היא לא 'ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות'
-
תודה תומר. אני מחפשת טיול מגוון שיכלול בעיקר טיולי יום-טבע, מקדשים.. טרקים זה גם אחלה אבל אני בספק אם ייצא (בנפאל הייתי פעמיים,אולי אסע שוב) גם כמה ימים בים לא יזיקו.אני פחות בעניין של חופשה בסגנון ירח דבש...
השאלה גם מה מתאים לשבועיים בערך.. ולבד.
תאילנד פחות (גם הייתי וגם מוגבלת).
-
אשתי קיבלה היום
הלוואי שהייתי יכול לקחת את המחשב ולעבוד משם.
יש אין סוף טיולי יום מטורפים שאפשר לעשות מהכפרים הנמוכים של מרחב האנאפורנה.
-
-
-
-
-
אני טיילתי לבדחוץ מקולומבו (ואולי, לפי האזהרות, האזור הטמילי בצפון) בטוח מאד להסתובב שם, גם בלילה.
באכסניות אין דורמס, רק חדרים פרטיים וברוב האכסניות סבירים עד טובים מאד.
-
*יפה, אבל יש בעיה די גדולה לנשים שמסתובבות לבד ואת זה כנראה לא תוכל להפנים לעולם.
-
ברוב הארצות הבודהיסטיות, הרבה יותר בטוח לאשה לבד מאשר בשאר העולם.גם בסרי לנקה וגם בסין, לאוס וויטנאם פגשתי מטיילות מנוסות שטיילו לבד ואחת מהן סיפרה לי שברוב אירופה ובודאי באמריקות היא לא מעזה.
“חכמת ההמונים” באינטרנט לא תמיד משקפת את המציאות בשטח.
-
אין קשר לבודהיזם וביטחון לנשים(כנראה פיספסת כמה ידיעות על מקרי פגיעה בנשים שקרו לא מזמן), אבל אתה כמובן יודע יותר טוב ממני.
*ד”א, באירופה ובכמה ערים שהייתי בארה”ב, לא היתה בעיה כלשהי להסתובב לבד גם בשעות מאוחרות(צריך לדעת רק היכן לא להסתובב).
-
את כמובן יודעת יותר טוב מכולם.פגיעות בנשים יש גם ליד הבית, בכל העולם. אין בטחון מוחלט (גם לא לגברים), אבל יחסית לכל שאר העולם כמעט, שם כמעט תמיד בטוח לנשים לבד.
-
בתרבויות בהן מתייחסים לנשים כנחותות שיעדן לשרת את הגבר, היחס אליהן יהיה גרוע(בעיקר בהודו ה"בודהיסטית”).
בארץ בוודאי שיש בעיה רצינית ביחס לנשים(זה ניכר גם כאן בפורום), בדיוק כמו במדינות השכנות.
בגילגול הבא, כשתיוולד אישה תוכל להסגביר לנו שהמצב נפלא ואין בעיה לנשים להסתובב חופשי בלי לחשוש, ברוב מדינות העולם ובמדינות ה”בודהיסטיות”.
*אל תנסה אפילו להשוות את מצבך אלינו.
-
-
היי חברה להרגע … אנחנו בשביל הטיולים והעזרה כאן …
בכל מקום שמטיילים ואפילו בו גרים צריך להיות גם עירניים לסביבה…. שעות לילה מאוחרות ובאזורים מסוימים…
לכל אחד ואחת הנסיון האישי שונה …
אז יאללה … די …
️ -