תכנון טיול לחודש ינואר
-
היי,
אשתי ואני מתכננים טיול אירופי בחודש ינואר.
ימים ראשון עד שישי, בתקווה שנצליח לאכול את כל העוגה ועדיין להשאיר אותה שלמה.
המטרה הראשונית בטיול, לראות נופים וכמה שיותר.
המדינות שחשבנו עליהן – אוסטריה\שוויץ\אנגליה (לא כולן יחד! מדינה אחת בלבד)
מודעים לבעיית הקור במדינות הללו, בתקופת ינואר.
השכרת רכב תהיה הכרחית, אז מבחינת מרחקים וכו’, הכל בא בחשבון.
חברות התעופה ריינאייר-וויזאייר יספקו את השירות, או להשקיע מעט יותר?
מי שנכח במדינות הנ”ל, יש המלצות?
בתי מלון מומלצים?
האם יש טעם לעבור ברכבת, בכמה מדינות, או עדיף להשקיע את כל הזמן במדינה אחת?
האם יש מדינות אחרות באירופה, ש’הכרחי’ לבקר בהן בתקופת ינואר? נשמח לשמוע, לא סגורים עדיין על היעד.
-------------
מבחינה דתית
בתי כנסת\מניינים\מסעדות כשרות – גם את זה נשמח לדעת
ערב טוב.
-
@Benjamin1515
מתחילה מהסוף- קהילות יש רק בערים גדולות, לא חושבת שלכך התכוונתם?
למהות- ינואר חודש מאד לא מוצלח לטיול ראשוני באירופה (כן, אפשרי לטיול מתקדמים ++ )
נופים? אם לא מושלג לגמרי, אם אין ערפל כבד, אם לא יורד גשם, אז אולי יבליח לך פיסת נוף.
אבל בגדול זה חודש אפור לגמרי (או לבן). יש לי לא מעט תמונות מ”נקודות תצפית” בדצמבר (שאני נוסעת) שרואים את כף רגלי וזהו...אפילה אפורה קדימה והשאר ניחוש אפילו.
נהיגה חורפית באירופה (אוסטריה ושוויץ) הכבישים עלולים להיות מושלגים. מפנים את השלג די מהר בכבישים הראשיים-ולכן יותר ממומלץ להישאר עליהם .
אם אין שלג- הכביש יכול להיות חלק מקרח, נהיגה מאד מאד זהירה מתבקשת.
אם אין שלג ואין קרח- ובשעות הבוקר (אבל לא רק) – יכול להיות ערפל שלא רואים מטר קדימה גם עם תאורה (ממליצה לחכות בתחנת דלק עד שיתבהר יותר).
הנהיגה בחורף, מחייבת גלגלי חורף במדינות אלו, ועדיין האחיזה שלהם בכביש מחייבת מיומנות נהיגה.
אתם לא סגורים על היעד,
אני ממש לא סגורה על הרעיון לטייל באירופה הקפואה בחורף – לא בגלל הטמפרטורה(מתלבשים נכון) אלא בגלל יתר ההיבטים של 30% טיול ממה שמטיילים בעונה אחרת, הרבה מסעדות ובתי קפה (פחות חשוב לכם) סגורים, אם מדובר בעיירות סקי מחירי הלינה גבוהים (כאמור עונת הסקי) אם מדובר בעיירות שאינן תיירותיות סקי אז ממליצה מאד לא ללון בהן בחורף כי השמש שוקעת בין 15.00-16.00 וזהו -לילה ,כולם בבתים ושומם לגמרי.
מה כן אפשרי בחורף? -עיר גדולה (לונדון, ברלין וכו) אבל לא חושבת שזה מה שאתם מחפשים.
-
היי,
תודה על התגובה המפורטת.
ללא ספק, תגובה עם מידע חשוב! שלא לקחנו בחשבון, ובעקבות כך, היעד\מטרה ייאלצו להשתנות.
שאלה נוספת.
עיר גדולה, בחודש ינואר, זאת אומרת לטייל במרכזים\קניונים\שווקים, ופחות נופים.
יש עיר מומלצת לחודש ינואר? האם ראשון-שישי לא מוגזם עבור טיול שכזה?
האם בערים הגדולות (אם נשארים כל הטיול באותה העיר) יש צורך בהשכרת רכב?
תודה.
-
@Benjamin1515 אמר:
יש עיר מומלצת לחודש ינואר?
בגדול בינואר קר, בהרבה ערים הרבה יותר מישראל ויש יחסית מעט מאוד שעות אור – פחות מישראל,
לדעתי כדאי שתבחרו עיר שיש בה הרבה אטרקציות שמעניינות אתכם ונמצאות במקומות מקורים.
@Benjamin1515 אמר:
האם ראשון-שישי לא מוגזם עבור טיול שכזה?
קח בחשבון שלא לכל עיר יש טיסות ראשון-שישי, לאלה שיש פעמים רבות הטיסה חוזרת אחרי כניסת השבת או שעד שתגיע הביתה השבת תכנס,
במקרה שיש טיסות שטובות לכם מבחינת הטיימינג יכול להיות שמחיר חלק מהן יקר יותר מהמחיר שאתה מוכן להשקיע.
לכן לשם מיקוד אני מציע שקודם כל תבדוק אלו ערים באות מבחינתך בחשבון מבחינת/זמנים ומחיר הטיסה.
יש ערים באירופה שבמצטבר הייתי בהן יותר מחודשיים-שלושה ועדיין יש אטרקציות שמעניינות אותי ולא חוויתי, למשל לונדון. כך שברמת העקרון הכללי הרבה ערים ימלאו בקלות 6 ימים ברוטו בתכלס 4-5 ימים נטו לחלק גדול מאוד מהמטיילים. אבל אין לי מושג מה מעניין אתכם – את זה אתם תצטרכו להחליט
קח בחשבון שבערים פופולריות עלות הלינה מהווה חלק נכבד מהעלות הכוללת של הטיול.
@Benjamin1515 אמר:
האם בערים הגדולות (אם נשארים כל הטיול באותה העיר) יש צורך בהשכרת רכב?
ברוב הערים הגדולות באירופה התחבורה הציבורית הרבה יותר טובה מישראל, רכב הוא כאב ראש, יותר טוב בלי.
כשתתמקד בערים הרלוונטיות יהיה אפשר לענות תשובה ספציפית יותר.
-
@דוקטור דו ליטל
היי, תודה רבה על התגובה.
לגבי הטיסות\משך הטיול, זה קצת משתנה מבחינתנו.
לחלק מהערים יש טיסות במוצאי שבת, לחלק מהערים יש טיסות בחמישי אחה”צ (יקרות יותר), המטרה היא ‘לנצל’ את היום.
זה לא עד כדי כך קריטי, המטרה לשהות שם כמה שיותר, ובשעות סבירות.
פרט ללונדון (שראינו המלצות בכמות גדולה), ו-וינה (שההמלצות דיברו בעיקר על נופים, אך מצריכים נסיעה), לא בדקנו את יתר הערים לפרטי פרטים.
אני מניח שלונדון יותר אטרקטיבית מבחינת אטרקציות (מאדאם טוסו\האקווריום הגדול\כדורגל וכו’), מאשר וינה, בתקופת ינואר(לפי מה שהבנתי מהכתוב).
השאלה שלי, אם אנחנו ‘מוותרים’ על נסיעות\נופים, מתמקדים בעיר גדולה, האם יש אחת שהיא ‘מעל כולן’(גם אם זה מצריך שינוי יעד)? מבחינת אטרקציות? מבחינת נגישות לציבור דתי?
לא פוסלים אף אטרקציה, מוזיאונים\ספורט\מוזיקה\גני חיות, הכל בא בחשבון.
תודה.
-
@Benjamin1515
אני אוסיף שבינואר גם מחשיך מוקדם. זה יכול להיות כבר ב-16:00.
בערים גדולות באירופה אין צורך ברכב. אם חשוב לכם מאוד לא לנסוע בשבת, שימו לב שעכשיו עם הקורונה יש המון ביטולי טיסה והזזות של טיסות, אז לטוס בשישי יכול להיות על הקשקש אם הטיסה מאחרת או נדחית. 6 ימים ברוטו זה ממש לא מוגזם לעיר מעניינת וגדולה באירופה. ברבות שבהן ביקרתי הייתי יותר מזה ועדיין לא מיציתי, גם בביקורים נוספים.
-
@Benjamin1515
לונדון היא הפייבוריטית שלי. דווקא מעולם לא הייתי בה באקווריום או בכדורגל, וגם מאדאם טוסו אוברייטד בעיניי. אבל יש בה מוזיאונים מעולים, שווקים, ארכיטקטורה, אמנות, תיאטרון ולא משעמם לרגע גם בביקור העשירי. אין לי מושג לגבי נוחות לציבור הדתי.
-
היי,
תודה על התגובה.
לגבי הטיסות, ניקח זאת בחשבון, ונטוס יום קודם, למנוע תקלות.
לאחר התגובה שלך, לא נראה לי שיש תחרות ל-ללונדון.

מילאנו, פראג ויתר ערי אירופה ייאלצו לחכות.
נתחיל לברר על לונדון יותר, אולי נקנה תואר אבירות כשנגיע.
הטיסות באלעל – יקרות משמעותית מיתר החברות.
השאלה אם חברה כמו וויז אייר, תיקח אותנו ללונדון, או שניאלץ לנחות על ענן?
-
@Benjamin1515
הצעה נוספת – אם אתם רוצים נופים נהדרים, היסטוריה בכלל והיסטוריה יהודית בפרט, ערים וגם כפרים, תשקלו את אנדלוסיה בספרד (דרום ספרד).
לא מאוד קר שם בינואר, אין שלג – למעט פסגות ההרים – והכי חשוב, זהו אזור צחיח למדי, כך שסביר מאוד שיהיה מעט גשם, אם בכלל.
צריך אמנם רכב, אבל כבישי ספרד מצוינים (בינעירוניים בוודאי) ואין עומסים מיוחדים, בטח שאין נהיגה מסובכת בשלג או בטמפ’ קיפאון.
-
היי,
תודה על התגובה.
ספרד? לא חשבנו לכיוון, אבל יכול להיות מעניין.
האם ישנן טיסות ישירות? (טיסה עם עצירה, במיוחד בקורונה, פחות רלוונטי).
זה עיר? חבל? קרוב לערים גדולות?
אזור מיושב? בתי מלון?
נשמח לשמוע יותר.
תודה.
-
@Benjamin1515 אמר:
לחלק מהערים יש טיסות במוצאי שבת, לחלק מהערים יש טיסות בחמישי אחה”צ (יקרות יותר), המטרה היא ‘לנצל’ את היום. זה לא עד כדי כך קריטי, המטרה לשהות שם כמה שיותר, ובשעות סבירות.
לפי הסגנון אתם לא נשמעים לי מטיילים ותיקים עם המון ניסיון מאחוריכם, וגם למטיילים ותיקים קשה “לנצל את היום”.
אתה מגיע לעיר שאתה לא מכיר, יש כל מיני מנהלות שצריך ללמוד ולעשות. למשל צריך ללמוד איך להתמצא בתחבורה ציבורית, איך לרכוש כרטיס נסיעה וכו’, אלו דברים שלוקחים זמן – בטח למטיילים חדשים.
אני אישית יכול פיסית לטייל אחרי לילה לבן, עברתי טירונות, אבל רמת ההנאה? היכולת להפנים אטרקציות וחוויות? שונה לחלוטין מאשר אחרי שינה טובה. ואני נוסע כדי ליהנות ולא כדי לסמן V. אז אני אישית נמנע מלילות לבנים, כל אחד לפי הבחירה שלו.
קח בחשבון מנהלות נוספות כמו ביצוע בדיקת קורונה לפני החזרה לארץ, הגעה לשדה התעופה בחו”ל, אם מדובר בלונדון אז ביצוע בדיקה והמתנה לתוצאות בבדיקת PCR בהגעה ללונדון.
בקיצור הלואי ואני טועה אבל להערכתי נטו יהיה לך הרבה פחות זמן טיול ממה שנראה לך.
@Benjamin1515 אמר:
פרט ללונדון (שראינו המלצות בכמות גדולה), ו-וינה (שההמלצות דיברו בעיקר על נופים, אך מצריכים נסיעה)
אני סתם זרקתי את לונדון בתור דוגמה, דוגמה טובה אבל יש עוד.
בוינה אין נופים, בשביל נופים צריך לנסוע להרים, ומצב הנוף בהרים הוא כמו שיונית תיארה, בד”כ ערפל סמיך ופעמים רבות כבישים סגורים.
הצעתי שתבדוק אילו יעדים בכלל באים בחשבון מבחינת התאימות של הטיסות לצרכים שלך לפני שאתה מחליט על יעד. רוצה – תבדוק לא רוצה – אל תבדוק. ניחוש (מושכל) שלי בלי לבדוק שללונדון יש המון טיסות ואם אתה מחליט על לונדון כי לא בראש שלך לבדוק יעדים אחרים – בסדר גמור, כסף שלך.
@Benjamin1515 אמר:
, האם יש אחת שהיא ‘מעל כולן’(גם אם זה מצריך שינוי יעד)? מבחינת אטרקציות?
אותי מאדאם טוסו לא מעניין, אין לי עניין בבובות בגודל טבעי של דמויות שחלק גדול מהן לא מוכר לי כי הם בני משפחת מלוכה כלשהי או סלבס שלי אישית לא חשובים, באקווריום הגדול הייתי ובאמת נחמד מאוד (לטעמי פחות מהמצפה הימי באילת) והעסיק אותי פחות משעתיים, אין לי מושג אם יש משחקי כדורגל מעניינים בינואר, מה עלות הכרטיס ואם בכלל יש כרטיסים במקומות ישיבה טובים. לשבת שעתיים באצטדיון בקור של ינואר? הייתי מסכים אם הייתי ממש חובב ואם היה משחק חשוב כמו ליברפול מנצ’סטר, אחרת מוותר על התענוג.
אני לא מנסה להגיד שהבחירות שלך לא טובות, אני בא להגיד שלדעתי זו תהיה טעות לבחור יעד בגלל אטרקציות שמתאימות למישהו אחר ולא לכם ולכן בטח שלא נכון שמישהו אחר יחליט לכם על איזה עיר היא “מעל כולן”.
@Benjamin1515 אמר:
מבחינת נגישות לציבור דתי?
תחום שההבנה שלי בו נמוכה מאוד, יכול להיות שיש חברי פורום שמבינים בתחום יותר ויעזרו לך ויש כאן באתר גם פורום לדתיים – אולי כדאי לך לשאול שם.
@Benjamin1515 אמר:
לא פוסלים אף אטרקציה, מוזיאונים\ספורט\מוזיקה\גני חיות, הכל בא בחשבון.
אני כן פוסל חלק, כמובן לי ולא לאחרים, יש אטרקציות שלא מעניינות אותי. ובכל זאת הייתי בלונדון במצטבר 3 חודשים ואני רוצה עוד. גם הייתי ברומא במצטבר חודשיים ורוצה עוד וכו’.
אבל אם אתה מתכנן ברוטו 5-6 ימי טיול ובתקווה שהתכנון הזה יצליח יהיו לך בפועל 4-5 ימי טיול לדעתי כדאי שתחליט על עדיפויות, גם אם אתם לא פוסלים כלום אני מניח שיש אטרקציות שמעניינות אתכם יותר ויש כאלה שפחות.
@Benjamin1515 אמר:
הטיסות באלעל – יקרות משמעותית מיתר החברות. השאלה אם חברה כמו וויז אייר, תיקח אותנו ללונדון, או שניאלץ לנחות על ענן?
האמינות המבצעית של חברות ה low cost הרבה יותר גבוהה משל אל על, האמת האמינות של כמעט כל החברות גבוהה יותר משל אל על.
וזה היה בטרום ימי הקורונה, בזמן הקורונה האמינות של אל על לעומת שאר החברות התדרדרה הרבה יותר.
תריץ חיפוש בגוגל, המידע לא מוסתר.
-
@Benjamin1515
קצת חומר בעניין: https://www.lametayel.co.il/articles/wdlrgm
https://www.lametayel.co.il/articles/1mlme4
יש ה מ ו ן חומר על איזור אנדלוסיה. הטיסה בעיקרון היא למדריד ומשם נהיגה, אני חושבת שבחורף אין טיסות ישירות למלגה, אבל שווה בדיקה.
יש שם הכול – ערים, עיירות,כפרים, בתי מלון בכל רמה שתרצו. זה לא “עוד” מקום, זו פנינה אמיתית, לפחות לטעמי.
-
היי,
תודה על התגובה.
‘נתפסנו’ על לונדון, לא רק בעקבות התגובה שלך, אלא כי 70& מההמלצות שראינו, דיברו על ‘חובה’ להגיע לשם.
אטרקציות אהובות יותר, אהובות פחות, זה אינדיבידואלי, עד שלא נהיה שם, לא נדע, בגלל זה רצינו לדעת ולשמוע עוד, מבחינת ההיצע של המקום.
כמובן שהמטרה היא לא לסמן וי, אלא ליהנות, ולמלא את השהות בכמה שיותר אטרקציות וחוויות.
מבחינתנו, להיכנס לאתר של חברות תעופה, לקרוא שמות של מדינות\ערים, זה כמו ילד בחנות ממתקים, אתה רוצה הכל, אבל צריך להסתפק ב1.
לכן אנחנו פה, שואלים, כי כמו שאמרת (ואמרת נכון) אנחנו לא מטיילים ותיקים.
מהות הטיול, כמובן ליהנות, אנחנו לא באים במטרה לעשות טראק ולחצות הרים\יבשות, רוצים עיר תיירותית נחמדה, גם אם ניאלץ ‘לוותר’ על נופים, עדיין שיהיו דברים אחרים שימלאו את ה’חסר’.
מבחינתך, מהחוויה שלך, מה הTop 3 שלך במדינות\ערים באירופה?
שנוכל להיכנס, לקרוא, ללמוד ואולי באמת להשכיל לבחור יעד שיהיה ‘בול’ עבורנו.
תודה.
-
-
@Benjamin1515 אמר:
אטרקציות אהובות יותר, אהובות פחות, זה אינדיבידואלי, עד שלא נהיה שם, לא נדע
אוקי,
@Benjamin1515 אמר:
בגלל זה רצינו לדעת ולשמוע עוד, מבחינת ההיצע של המקום
בבקשה, הנה היצע של כמה עשרות אטרקציות בולטות בלונדון, אלו כמובן לא כולן, להערכתי כדי לכסות את כולן או אפילו רובן צריך הרבה יותר מפרק הזמן שהקצבת לטיול, תצטרך למצוא שיטה משלך כדי לבחור.
הרשימה גם מכסה מנהלות כמו דרך לרכישת כרטיסים.
בגיגול קצר תמצא עוד רשימות דומות, זו לאו דווקא הרשימה הטובה ביותר אבל לדעתי היא יכולה להיות מקום טוב להתחיל.
@Benjamin1515 אמר:
מבחינתנו, להיכנס לאתר של חברות תעופה, לקרוא שמות של מדינות\ערים, זה כמו ילד בחנות ממתקים, אתה רוצה הכל, אבל צריך להסתפק ב1.
לכן הצעתי שקודם כל תבדוק אם בכלל לחברת התעופה יש טיסות שרלוונטיות לך ליעד שאתה בוחר.
העדפת לא לפעול לפי ההצעה, זה בסדר גמור.
@Benjamin1515 אמר:
מבחינתך, מהחוויה שלך, מה הTop 3 שלך במדינות\ערים באירופה?
אין לי כי קודם כל אני לא יודע לתת דירוג כזה,
דבר שני גם אם הייתי יודע לדרג יש לי עוד הרבה מה לחוות וללמוד באירופה לפני שארגיש מומחה ליבשת הזו. אני לא בטוח שבחיי אצליח במשימה הזו.
-
אפשר ויכול להיות כדאי לטוס דרך מדריד או ברצלונה למלאגה או לסבייה (SEVILLA). -
עקרונית נכון מאוד אבל הם ביקשו בלי קונקשן.
-
@Benjamin1515 אמר:
אטרקציות אהובות יותר, אהובות פחות, זה אינדיבידואלי, עד שלא נהיה שם, לא נדע, בגלל זה רצינו לדעת ולשמוע עוד, מבחינת ההיצע של המקום.
אתם כן יכולים לכוון או לצמצם את הרשימה, כי אתם מכירים את הטעם שלכם. אם אתם משתעממים מאמנות מודרנית אין מה להמליץ לכם על זה וזה לא ישנה אם מישהו יגדיר את הטייט מודרן בלונדון כ”חובה” (וכלום לא חובה באמת). שוק בורו הוא פייבוריט שלי, אבל שוק אוכל יכול להיות לגמרי לא רלוונטי למי שלא ייגע בשום דבר כי אין תעודת כשרות לטעמו. אתם צריכים יותר להגדיר מה אתם מחפשים ומה אתם רוצים.
לדעתי גם רשימת טופ 3 של מישהו לא תיתן לכם כלום. יש עיר באירופה שחזרתי אליה כמה פעמים ותמיד כיף לי בה, אבל זה יותר בגלל שיצא לי להכיר שם מקומיים ולכן כיף לי סתם לשבת שם בבתי קפה עם חברים ולא בגלל איזה רשימת אטרקציות גנרית. בסופו של דבר לכל אחד יש טעם אישי משלו, ומה שבטופ של אחד יכול להיות שעמום מוחלט לאחר.
אסכים עם דוקטור דו ליטל שבטיול כזה למטיילים לא מנוסים קשה לנצל את היום. הטיסה גונבת הרבה מהיום עם כל המנהלות והנסיעות לשדה וממנו, ועכשיו יש גם מנהלות קורונה נוספות שמוסיפות בירוקרטיה (וגם את זה חשוב לבדוק! שלא תסעו למקום שנחסם לכניסה או מחייב בידוד וכו’). צריך ללמוד את התחבורה, להתמקם, לישון אחרי הטיסה וכו’.
-
@Benjamin1515
דווקא בגלל שאתם מטיילים “טריים” לא הייתי הולכת על לונדון שהיא עיר גדולה מאד, שופעת אפשרויות , 5 ימים זה אפס קצה ממה שאפשר לעשות בה,
יש בה קהילה וכשרות אבל המיקום מרוחק ממרכז התיירותי של העיר וכאשר מדובר על טיול קצר--שותה זמן יקר.
אופציה אחרת- שהוזכרה על ידכם - וינה-
יש בה קהילה ,מסעדות,סופרמרקטים כשר ברובע 2 (קרוב מאד לאזור התיירותי,אפילו בר הליכה רגלית)
יש בה הרבה מוזיאונים,ארמונות,
הרבה פחות קווי רכבת תחתית, ואת רוב מרכז העיר בכל מקרה הולכים ברגל.
בשביל פעם ראשונה--היא תהיה יותר קלה עבורכם.
וכן- היא כנראה תהיה יותר קרה מלונדון ,אבל פחות רטובה (גם שיקול בחורף).
-
@Benjamin1515
הטופ באירופה עבורי:
לונדון, פריז, רומא, ברצלונה, בודפשט. מהיקר לזול.
אבל שימו לב, אתם קצת מתפזרים.
המלצתי.
כנסו לכתבה אחת בלבד (!) על כל עיר מאלו שציינתי וקבלו את התחושה ממנה. תוכלו לחוש מה הכי מדבר אליכם.