ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול בדרום ארגנצ'ילה לחודש (רוני סופר.... )

פורום דרום אמריקה
    דרום אמריקה
    6
    31
    2604
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

פתאום גיליתי את קיומו של חודש דצמבר……..ותחילת ינואר

רעיונות איך לבנות את הטיול ?

פיץ רוי חובה מבחינתי

אושואייה בסוף הטיול לכשבוע גם חובה

טורס דל פיינה אפשר לוותר מבחינתי

מודה מראש על הצעות למסלול ולוגיסטיקות

rmatarasso תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

המון זמן לא ביקרתי בפורום, ולאור הנוסטלגיה חזרתי.

תן קצת יותר פרטים ואעזור לך בכייף

למה ויתרת על הטורוסים היית כבר?

מאיפה אתה רוצה להתחיל?

אוושאיה חייב בסוף?

רק פטגוניה או שרוצה לשלב גם את הצפון (סאןפדרו דה אטקמה/סלטה?

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dregev03
          dregev03 @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

הי רווית.

תודה על הנכונות לעזור

טוב לשמוע ממך ובאמת שבלעדייך הפורום הזה קצת ננטש לטובת מזדמנים

ראשית הרגע בדקתי בגוגל וראיתי שארגמטינה עדיין סגורה לתיירים (?).

מייד אחרי שפרסמתי את הפוסט קלטתי שצ’ילה סגורה אבל משום מה הבנתי שארגנטינה פתוחה לתיירות וזה כנראה לא נכון???

לגבי השאלות שלך ובתקווה שאני טועה או שארגנטינה תיפתח בשבועות הקרובים…..

רקע:

1. היינו בארגנטינה כזוג ב1988-9 וכמשפחה ב2005 ומבין האיזורים הבודדים שפספסנו הכי מושך אותי הפיץ רוי
          2. בטורס דל פיינה היינו בגרסא “של פעם” עם אוכל על הגב לשבוע ותנאים פראיים ולא בא לי לראות אותו בגרסא המודרנית כרגע
          3. ביציאה מטורס דל פיינה בסוף 88 פגשנו זוג ארגטינאים בגילנו שהפכו לחברים לחיים ונסענו ובילינו שבוע במחיצתם באושואיה שם הם גרים מאז ואנחנו מאוד רוצים לבקר אותם. אז אני מעדיף להשאיר את ביקור החברים שיהיה בטח יותר בטן גב לסוף
          4. הזמן שבידינו כנראה מוגבל. זרקתי לאשתי רעיון של חודש והיא שמאוד רוצה לנסוע אמרה שזה ארוך מידי. אז בטוח שזה לא יותר מחודש וכנראה פחות

• rmatarasso

@dregev03

אני זורמת עם הרעיון, גם אם הוא על הנייר, ויהיה לשנה הבאה.

אני זוכרת שאת אוהב ללכת השאלה אם גם אשתך  בעניין.

הטרק של הפיץ רואי מהמם, אבל מדובר בהליכה של 28-30 קמ ביום אחד! השאלה אם אתם מסוגלים לזה. אני מאז הטרק לא מסוגלת לטרקים כאלו ארוכים.

הסיבה שעושים אותו ביום אחד היא שיש קמפ אחד בסיסי ברמה שממש לא מתאימה לגילנו, והאופציה האחרת היא הלוך וחזור לכפר אל צלטן באותו היום.

הטרק בכללי הוא 12 קמ קלילים ואחריהם 2 קמ של עליה קשה מאד!!!

ואחרי כל זאת לחזור את כל הדרך לכפר. יש גם דרך לקצרו מעט, בהקפצה עם רכב, אבל אז לא רואים חלק מאד מאד יפה בטרק. אם תהיו מספיק ימים באל צלטן, אפשר לעשות את החלק הזה אולי ביום נוסף 

לגבי מסלול

טיסה ישירות לברילוצה או עם עצירה ליומים בבואנוס ואז:

3 ברילוצה

2 דרך האגמים וסן מרטין דה לוס אנדס

1 פארק לנין

4-5 פוקון כולל טיפוס על הויאריקה (לא לוותר על החוויה)

2 פורטו ווארס

3 האי צילואה, (בדגש על אזור קסטרו)

חזרה לברילוצה בדרך השמורה

טיסה לאל קלפטה

1 פריטו מורנו + מיני טרק על הקרחון

3-4 אל צלטן

מאל קלפטה טיסה לאושוואיה

למרות שהקרטרה בתקופת דצמבר מהממת, אני חושבת שבמסלול שהצעתי לכם תראו גיוון גדול יותר

מה עוד שהשכרת רכב והחזרתו באותו מקום תחסוך עלויות מטורפות

מקווה שתצליחו ליישם באחד הימים

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • רוני סופר
              רוני סופר @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

הי.

מול רווית קטונתי.

כל מה שאמרה לגבי ברילוצ’ה-ברילוצ’ה מדוייק.

תוסיף, אם יש זמן, גיחה לבאהיאה מנסה Bahía Mansa מערבית לאוסורנו.

פיץ רוי.

כשהיינו שם בדצמבר היו רוחות כ”כ חזקות שלא היה ניתן להגיע למדרגה הראשונה היכן שכל התיירים הפשוטים, כמונו, עולים.

קח בחשבון.

פריטו מורנו 

שווה לך לבקר שוב אחרי 16 שנה ולעמוד על ההבדלים.

אם וכאשר תצטרך רכב- דבר איתי שוב ואת לך את הפרטים של אלפונסו (אני מניח שיש אותם כאן בפורום)

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • dregev03
                dregev03 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

תודה רווית ורוני

טוב אם ארגנטינה סגורה השנה אז חבל לרדת לפרטים ולבזבז לכם את המקלדת אבל עוד קצת אינפורמציה ושאלה מרכזית אחת. 

חשבתי האמת על מסלול יותר דרומי

השאלה היא אם אפשר לשכור רכב דרומה יותר באיזור פיץ רוי או פריטו מורנו. וגם על איזה קנס מדובר?  גם 1000$ קנס לא שווים לפעמים כמה ימי עבודה. 

מבחינתנו מסלול ברילוצ׳ה צ׳ילואה וחזרה זה רק אם קרה שם משהו שהשביח או נפתח לעומת סוף שנות ה80. זה נכון שכייף לחזור לאותם מקומות אבל המקומות האלו היו אז סוף העולם והפכו מאוד מוסדרים ומתויירים ואני מעדיף לשמור אותם בזיכרון כסיפורי אלף לילה ולילה שלי. 

למשל הוויאריקה לא היה פארק מוסדר בתקופתינו. אמנם לא טיפסנו עד הסוף אבל לא יודע אם בא לי לטפס בקבוצה עם מדריך. 

לפריטו מורנו אשמח לחזור כי גם אז הוא היה מתוייר ונפתחו הרבה אופציות טיול שם ולא ראיתי קרחונים כאלו בשום מקום. 

יתכן גם שכדאי לנו לעשות סיבוב נוסף מברילוצ׳ה שגם בה היינו פעמיים למקומות שלא ביקרנו כי לא היינו מאוד יסודיים בשתי הפעמים. 

אני יודע שיש צעירים שנוסעים עכשיו לדרום אמריקה, אז אנסה לברר איך הם נכנסים…..

zvikamr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • zvikamr
                  zvikamr @dregev03 נערך לאחרונה על ידי zvikamr

@dregev03

ארגנטינה תיכף נפתחת לתיירים, וגם צ’ילה סוג של פתוחה. אבל למיטב ידיעתי מעברי הגבול היבשתיים ביניהן סגורים בנתיים, מה שמקשה על זיגזוג ביניהן. ייתכן שייפתחו בקרוב, מצב הקורונה בדרום אמריקה טוב למדי. מידע יותר מפורט ומעודכן כאן.

אני “נתקעתי” בצ’לטן כמעט שבועיים. יש כמה טיולי יום יפים, וגם טרק מדהים (אבל קשה) – מעבר הרוחות paso del viento. פירטתי כאן, יחד עם כמה המלצות בסביבה (במונחי פטגוניה). 

החלטה משמעותית שתצטרך לקבל היא לגבי הקרטרה אוסטרל (בהנחה שהגבולות היבשתיים ייפתחו). טיול יפה, אבל המרחקים גדולים מאוד. לדעתי שווה רק אם יש מספיק זמן ל”התעכבויות” בדרך.

לגבי השכרת רכב – אנחנו שכרנו בזמנו בקלפטה (וגם החזרנו שם).

zvikamr dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • zvikamr
                    zvikamr @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

עוד משהו – בחישובי הזמן כדאי מאוד להביא בחשבון את מזג האוויר ההפכפך באזור האנדים, בערך פיפטי-פיפטי, כך שכדאי לתכנן מעט יותר ימים בכל מקום גם אם זה ניראה מיותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • dregev03
                      dregev03 @zvikamr נערך לאחרונה על ידי

@zvikamr

תודה צביקה

אינפורמציה מאוד רלוונטית ומעודדת. 

אני נזכר בתיאור הטרק היפה והקשה שלך והוא כנראה קצת גדול עלינו אבל אקרא שוב בבלוג שלך שתמיד שווה לחזור אליו. 

לגבי הקרטרה אני גם זוכר את התיאורים שלך והיא גם באמת משנה את לוחות הזמנים. 

תודה בינתיים

אקרא

• rmatarasso

@dregev03

ככלל אני מתייחסת לתכנון בעולם נורמלי שהכל פתוח.

אני מסכימה עם צביקה לגבי ימים בעייתים, אז בגלל זה למשל בפוקון שמתי יותר ימים, כדי שתצליחו לעשות את ההילייט של הטיפוס על הויאריקה. אפשר לשים עוד ימים באל צלטן על חשבון צילואה או על חשבון ברילוצה.

אם תחליט כן לטפס על הויאריקה זה מחוייב עם מדריך ויש סוכנות אחת (אנטו), שיקרה יותר מכולם אבל מתמחה דווקא בקהל המבוגר יותר וגם להם יש קבוצה של אצנים, וקבוצה של יותר איטיים

בתכנון שנתתי לך כאן יש שתי השכרות רכב אחת בברילוצה והשניה באל קלפטה ובשתיהן מחזירים באותו מקום ונימנעים מהקנס הגדול!

אם מחליטים להכניס למשוואה את הקרטרה הכל משתנה כי אז לא חוזרים לאותו מקום.

כשהיינו לפני 4 שנים הם היו בפרוייקט מאוד רחב של סלילת הקרטרה, כך שבניגוד אלי ואל רוני, נראה לי שאפשר יהיה לעשות אותה עם רכב פרטי, ולוא דווקא בג’יפ, למרות שבג’יפ אפשר להכנס למקומות שרכב פרטי בחיים לא יגיע.

בכל מקרה אם הולכים על הקרטרה, החלק היפה יותר שלה והפחות מתוייר הוא החלק הדרומי ביותר.

השאלה הכי חשובה, כמה אתם מסוגלים ורוצים ללכת. יש בקרטרה ב cerro Castillo, טרק שדומה לפיץ רוי/טורוסים, רק פחות מפורסם

• dregev03
                          dregev03 @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

תודה רווית על ״ההתגייסות״

האמת שכרגע השאלה המרכזית מבחינתי היא לא כמה אנחנו רוצים או יכולים ללכת (בטוח פחות מצביקה כנראה גם פחות ממה שהלכתם אתם לפני 4 שנים), אלא כמה זמן יהיה לנו. למרות הרצון לצמצם את תקופת הביקור אני לא אהסס לפרוס טרק מסויים שהחלטתי שמתאים לנו על יותר ימים אם זה אפשרי.  

בעבודה קצת התרגלו לשיגעונות שלי (בגבול מסויים) אבל גם אשתי קצת מגבילה בלוז. 

לפי מה שנראה לי עכשיו אחרי שריפרפתי שוב בבלוג של צביקה, אם ניסע זה יהיה לשני מוקדים:

אל צ׳אלטן 

אושואיה

ואם יש טיסה אז לא אכפת לי גם לטוס מקלפטה לאושואיה(או אוטובוס אם אין) 

אם יש חלק שווה בקרטרה שקרוב לאושואיה או טרקים אחרים באיזור שהם לא קשוחים אז אשמח לדעת ונעשה אותם בסיבוב מאושואיה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • rmatarasso
                            rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

יש טיסה מאל קלפטה לאוושואיה (אנחנו טסנו הפוך)

הכניסה לקרטרה קרובה יותר לאל צ’לטן וקרובה, זה עניין של 12 שעות בנסיעה משמימה שאין כלום ושום דבר בדרך.

בדרך כלל מקובל להכנס לצ’ילה צ’יקו

אנחנו ניכנסנו במעבר קטנטן שנקרא Passo roballos, ולנו בעיירה שניקראת Cochrane

בחוכמת הבדיעבד, אני מצטערת שלא ירדנו עד O'Higgins (אולי בפעם הבאה….)

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • רוני סופר
                              רוני סופר @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

@rmatarasso

אפשר כמובן להגיע לאו היגנס אבל אז לחזור עד לפאסו רובלס.

אני החלטתי שלא נעבור שם.

אמנם הגענו עד הקונפלואנזה של ריאו באקר וצ’קאבוקו אבל חזרנו ליציאה הצפונית יותר בצ’ילה צ’קו.

אולי בגלל זה הרווחנו את מערות הידיים בארגנטינה.

דרור – שם הקרטרה נגמרת. אין קרטרה יותר דרומית לאו היגנס.

אנחנו עברנו ב 2016. כבר אז היו בעיצומה של סלילת הקרטרה שרובה היה כבר סלול.

כבר אז לא ממש היה צריך 4X4, אבל איזה כיף זה היה. יש גם חלקים בארגנטינה של חולות עמוקים.

יש טיסות סדירות וישירות של איירוליניאס מאל קלאפטה לאושואייה.  לא זול. שעה פלוס מעל 300$.

אבל הי, מה לא עושים בשביל חבר. לא ככה?

שוב, דרור. אם תגיע לזה ותחפש רכב – רק תגיד. אם הוא עדיין עובד – אלפונסו  יביא לך רכב היכן שתרצה במחיר הכי שפוי שאפשר.

• dregev03
                                dregev03 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי dregev03

@רוני-סופר

תודה רוני ורווית

אוסף ומנסה לעבד נתונים שכאמור הנתון הכי חשוב זה לכמה זמן הנסיעה שאני מקווה ועובד עליה שתתממש. 

מה הייתה מבחינתכם חוויית הקרטרה?

שוב בשנות ה80 זה היה איזור נידח שלא הרבה הגיעו אליו וסיפורי הקרחונים הציתו את הדמיון. 

בכלל, בצ’ילה של 1988 לא היו כבישים רק דרכי עפר והפנסים של כל המכוניות היו מוגנים מפני אבני חצץ. טרמפים היו דבר מאוד מאוד נפוץ ויש לנו הרבה מאוד סיפורים סביב טרמפים כולל החברים מאז שגרים באושואיה. 

הכביש היחיד שהיה סלול אז היה אם אני זוכר נכון את השם ״האוטוסטרדה הפאן אמריקאנית” מצפון לדרום שנגמרה לדעתי אז בפוארטו מונט. 

לגבי טיסה ב300$, אם היא חוסכת יום עבודה אז זה לא כזה יקר. מצד שני אם הנסיעה באוטובוס יפה וחווייתית אז חבל לטוס. 

אגב צביקה, מצרף פה תמונה מלפני כמה שבועות שצולמה בהשראת התמונה המטורפת שלך של הירח בפיץ רוי. אין מה להשוות בכלל ולא קמתי לפנות בוקר בשבילה אבל בפירוש ההשראה של התמונה שלך הייתה שם כשצילמתי

rmatarasso zvikamr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • rmatarasso

@dregev03

מבחינתי החוויה של הקרטרה היתה מרבדי הפריחה המשגעים בסגול ורוד וצהוב על רקע האגמים וההרים המושגלים.

כל היופי המשגע הזה היה באמצע דצמבר.

אחיין שלנו שהיה שנה אחרי במרץ לא הבין על מה כל ההתלהבות.

rmatarasso 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • rmatarasso
                                    rmatarasso @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                    • rmatarasso
                                      rmatarasso @rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                      • zvikamr
                                        zvikamr @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

עשיתי את הקרטרה בתחבורה ציבורית וקצת בטרמפים (ואפילו פגשתי את רוני לכמה דקות...). לא חסרים מקומות יפים בדרך (והפריחה מרשימה), אבל בטיול קצר ולחוץ בזמן לא הייתי מתעקש על הקרטרה. אפשר אולי להסתפק במסלול מעגלי מצ’אלטן/קלפטה – ברכב דרך פריטו מורינו העיר (ומערת הידיים – מדהים), צ’ילה צ’יקו (והפארקים שמדרום לה), דרומה לאו’היגינס (להחזיר שם את הרכב, עם קנס מן הסתם), משם במעבורת וברגל לצ’אלטן. כל זה בהנחה שהגבולות היבשתיים ייפתחו.

ליד אושואיה יש כמה טיולי יום יפים (לא הייתי), ומדרום, באי נוורינו הצ’יליאני יש טרק בשם Dientes de Navarino שאמור להיות מאוד יפה (לא יודע מה מידת הקושי).

• אלון-אורית
                                          אלון-אורית נערך לאחרונה על ידי

הי חברה 

קורא בשקיקה את ההמלצות שלכם ..  אני יוצא עם הבת שלי , לפני גיוס לאזור של 3 שבועות . לא בונה על זה שהמעברים היבבשתים יפתחו ( הם כרגע סגורים חוץ מהמעבר של מנדוזה לסנטיאגו ) ולכן מתרכז בארגנטינה . גם אני טיילתי לפני 30 שנה .. 

שאלה – אם יש לי 12 ימים נטו לדרום ( אחרי שהורדתי טיסות , יומיים בבואנוס איירס וחזרה לטיסה )  איך אני מחלק בין ברילוצה ואזור האגמים לבין אל-קלפאטה והאזור  ?. אנחנו אוהבים ללכת אבל נעשה בעיקר טרקיים יומיים.  שווה לרדת לאושייה ? בחוויה שלי אז היא לא הייתה כזו אטקרטיבית מול שאר האטרקציות 

תודה אלון  

• dregev03
                                            dregev03 @אלון-אורית נערך לאחרונה על ידי dregev03

@אלון-אורית

נראה לי שרווית תענה טוב ומפורט יותר ממני………..

אני גם חושב שאיזור ברילוצ’ה וקלפטה מציעים יותר “אטרקציות” ובטח בטיול כזה קצר וללא טרקים מרובי ימים אבל לא העמקתי בלימוד ….

אני רוצה לנסוע לאושואיה בגלל נוסטלגיה וחברים אבל אני יודע שיש הרבה יותר מה לעשות שם ממה שהכרתי בינואר 89

הייתי מחלק סכימתית 6+6 ימים (סתם כי אני עצלן….), בין ברילוצ’ה לקלפטה

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון