עזרה בבחירת יעד לחופשה
-
@אנשיםטובים אמר:
אבל אני חושב שההשפעה שולית קודם כל -כי מה שקובע בעלות של טיול זה אתם, ולא היעד.
זה לא נכון. ברור שלאופן הטיול ורמתו יש השפעה מכרעת על העלות, אבל אם מטיילים באותה רמה (מלון בדרגה מסוימת, מסעדות ברמה מסוימת וכו’) ביעד יקר וביעד זול, ברור שביעד הזול ייצא פחות. כמו שאם אתה שוכר דירה של חמישה חדרים ומבשל לבד מאותם מרכיבים ונוסע בתחבורה ציבורית בשתי מדינות שונות – בבודפשט יהיה זול משמעותית מתל אביב.
מה גם שפה אין השוואה בין עיר לא תיירותית כמו באר שבע לתל אביב. יש את רומא מול פראג. שתיהן תיירותיות מאוד, עם היצע מסעדות גדול, כולל יוקרתיות. כן אגיד שבעיניי בפראג לא ממש צריך לשלם הרבה על אטרקציות (גם אין הרבה מפורסמות כאלו). הכי כיף להסתובב בה ברחובות, וזה בחינם.
-
חולקת לעיך רק בהיבט אחד-
השוואה כלכלית היא של פרמטרים זהים.
מחיר כריך, מלון 3 כוכבים במרכז עיר בגודל חדר 20 מ”ר ובדרוג 8 נניח , מחיר מניו לארוחת צהרים במסעדה עממית, מחיר כניסה לאתר/מוזיאון.
משווים אותם אלמנטים
וכן פראג יותר זולה מרומא .
-
אין לי ויכוח שכריך סלמון 120 גרם בלובי של מלון 3 כוכבים עולה בפראג פחות מאשר ברומא.הטענה שלי היא שההשפעה של זה על מחיר הטיול שולית.
כמובן שכל אחד והמספרים שלו. אבל אם נעריך כרגע עלות של טיסה לזוג פלוס מונית בארץ פלוס מונית ביעד בסדר גודל של 200 אירו בעונה הזאת, ונניח שמלון ל-4 לילות זה 300 אירו נקבל 500 אירו. נתעלם רגע מאטרקציות ונניח שכל מה שעושים ביעד בתשלום זה אוכל. נניח רגע שרמת האוכל הרצויה לנו היא 50 אירו ליום לזוג (סתם מספרים שזרקתי). בפראג זה יעלה 40 אירו וברומא 50 אירו. אז סך הכל רומא תעלה 500 אירו לינה וטיסה + 250 אירו אוכל ובסף הכל 750 אירו, ופראג תעלה 700 אירו. ההבדל הוא 50 אירו בטיול של 700 כלומר כ-7%.
כמובן שצריך להחליף את המספרים במה שרלוונטי לפותח השרשור.
בטיול כזה של כמה ימים ברוב המקרים שאני מכיר העלות העיקרית היא טיסה ולינה ולא אוכל ונסיעות. אז גם עם פראג זולה יותר באוכל ונסיעות ההשפעה של זה על מחיר הטיול קטנה עד זניחה.
ולעומת זאת בשביל מחיר טיסה ומלון לא צריך שמועות. הרי זה דבר שמזמינים עכשיו. אז קל להשוות עלות של פארג מול רומא לתאריכים ולתנאים שמתאימים לפותח השרשור.
-
אני לא נכנסת לתחשיבים ספציפיים
ולתהליך קבלת ההחלטות הכלכליות של אנשים.
ובעיקר מה משמעות הדלתא הכלכלית של ההפרש, והאם בוחרים יעד טיול לפי מחיר בלבד (יש גם כאלו)
רק שצריך להשוות אגסים לאגסים ואפשר לעשות זאת בצורה מושכלת בדגימה של המרכיבים השונים של טיול.
-
2 היורוסנט לדיון הכלכלי המעניין כאן.
בהנחה ש
- אין אטרקציות יקרות באופן יוצא דופן באחד מהיעדים (לעומת השני)
- המטיילים יחפשו אוכל לינה וכו’ ברמה דומה בשני היעדים
בחופשה עירונית עיקר העלות היא הטיסה והלינה, שני נושאים שקל מאוד לקבל מושג מאוד מבוסס לגביהם מהכורסה בבית.
אז רומא או פראג, נכנסים לגוגל טיסות ורואים בערך מחיר טיסה, נכנסים לבוקינג ורואים בערך מחיר לינה, וקל לדעת אם יש הפרש משמעותי ולטובת מי.
אני יכול להתחבר לבחירת יעדים לפי מחיר. אם יש שני יעדים שאני רוצה לנסוע אליהם ואין לי העדפה מיוחדת לאחד מהם – המחיר יכול להיות הפרמטר שיקבע מה יהיה היעד הראשון ויש תקווה שאולי לנסיעה הבאה המחיר של היעד היקר יותר יופחת.
יש עכשיו טיסות לקפריסין ב 5 יורו לכיוון, לפני יומיים היו ב 3.50. לא מזמן היו מחירים כאלה לברלין. יש כאלה שיכולים להחליט שהנה הזדמנות להגיע ליעד שנמצא במגירת החלומות.
-
@Devorah-Gurewitch-Segal_4026663
תטוסי לפורטוגל, ליסבון ופורטו התחלואה נמוכה לא קר מאוד ויש מה לראות.
בימים ללא קורונה, ההמלצה היתה ללא ספק לונדון.כרגע זה ממש לא המלצה התחלואה שם גבוהה.
-
@אנשיםטובים אמר:
נניח רגע שרמת האוכל הרצויה לנו היא 50 אירו ליום לזוג
50 אירו זה לא רמת אוכל, זה רמת העלות או התקציב המבוקש. הרי זה שיש לך תקציב רצוי של 50 יורו לאוכל ליום באירופה, לא אומר שאם תיסע עכשיו לאלבניה תוציא את מלוא ה-50 יורו ליום, כנ”ל לא בהודו, כי אין בזה צורך. לא תרוץ לחפש את המסעדה הכי מפקיעת מחירים כדי להגיע לסכום…..
אם אתה משווה מרכיבים זהים, כלומר מלון 3 כוכבים בשתי ערים, מקדונלדס בשתי ערים (או מסעדת כוכב מישלן בשתי ערים, מה שמתאים לאותו מטייל) וכו’, אז רואים את ההבדלים. כמובן שאם היעד והתקציב מאפשרים, יש מי שינצלו את הבחירה ביעד זול יותר להשתדרג ברמת הטיול, ואז ההפרש בין עלויות הטיול בפועל בכל עיר מצטמצם או אפילו נעלם.
ולכל זה מצטרף גם מחיר הטיסה שכלל לא קשור לרמת המחירים באותה מדינה אלא פועל יוצא של זמינות טיסות, אורכם, תאריך, כבודה וכו’.
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני יכול להתחבר לבחירת יעדים לפי מחיר.
כנ”ל. זה מן הסתם לא השיקול היחידי, אבל אם התקציב מוגבל מנסים לבדוק מה מהאפשרויות שמעניינות אותי מתאים לו. אם יש יעד חלומי מבחינתי שלא אפשרי תקציבית כרגע אז חוסכים לנסיעה בעתיד היותר רחוק.
-
@keves160 אמר:
50 אירו זה לא רמת אוכל, זה רמת העלות או התקציב המבוקש.
כנראה שהתובנה לקוחה מהעולם העסקי,
בנסיעות עסקיות אני מקבל אש”ל של 50 יורו לרוב אירופה או 60 דולר לארה”ב (לסכומים גבוהים יותר אני צריך להביא קבלות).
60 דולר לארה”ב מספיקים לי להרבה יותר מ 50 יורו באירופה, ב 60$ בארה”ב אני בד”כ יכול לאכול הרבה יותר טוב מאשר ב 50 יורו באירופה.
@keves160 אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר: אני יכול להתחבר לבחירת יעדים לפי מחיר.
@keves160 אמר:
כנ”ל. זה מן הסתם לא השיקול היחידי, אבל אם התקציב מוגבל מנסים לבדוק מה מהאפשרויות שמעניינות אותי מתאים לו. אם יש יעד חלומי מבחינתי שלא אפשרי תקציבית כרגע אז חוסכים לנסיעה בעתיד היותר רחוק.
אני התייחסתי למקרה בו אני צריך לבחור בין שני יעדים ששניהם מושכים אותי באותה מידה ואחד יקר יותר מהשני ואני כלכלית יכול להרשות לעצמי את הנסיעה.
אז אם כל ההבדל הוא המחיר אני כנראה אבחר בזול יותר.
גם כשמסתכלים רק על המחיר יש עוד שיקולים כלכליים כמו מה הסיכוי שהעלות באחד מהיעדים תעלה אבל לשם הפשטות אני מתייחס רק לשיקול בודד.
אז לשאלה של דבורה גורביץ’ פותחת השרשור, אם לא משנה לה רומא או פראג – שתבדוק מחירי טיסות ולינה ואם יש הפרש משמעותי הנה יש לה פרמטר שיעזור לה בהחלטה.
ברור שאם אני לא יכול להרשות לעצמי נסיעה ליעד חלומי ככל שיהיה אני לא אסע עד שאני אצור לעצמי את האפשרות הכלכלית.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
ברור שאם אני לא יכול להרשות לעצמי נסיעה ליעד חלומי ככל שיהיה אני לא אסע עד שאני אצור לעצמי את האפשרות הכלכלית.
לי ולך זה ברור, אבל נתקלתי בהודעות ברשת של אנשים שנוסעים למרות חוסר היכולת הכלכלי כי “הילד מתעקש על ברמצווה בניו יורק” ואפילו אדם שכעס שלא קיבל תשובה מאיזה ארגון של אירוח חינם למשפחה של 7 ביפן כי “זה פיקוח נפש, בלי זה לא נוכל לעמוד בזה כלכלית”.
-
@keves160 אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
לי ולך זה ברור, אבל נתקלתי בהודעות ברשת של אנשים שנוסעים למרות חוסר היכולת הכלכלי כי “הילד מתעקש על ברמצווה בניו יורק” ואפילו אדם שכעס שלא קיבל תשובה מאיזה ארגון של אירוח חינם למשפחה של 7 ביפן כי “זה פיקוח נפש, בלי זה לא נוכל לעמוד בזה כלכלית”.
להערכתי מדובר בהתנהלות כלכלית אישית משפחתי שלא ייחודית דווקא לנסיעות וחופשות.
יש כאלה שמאמינים בתכנון תקציבי שלא חורג מהאפשרויות שלהם לתשלום באותו רגע, לא לרכישת מכונית לא לרכישת סלולרי ולא לרכישת חופשה, אני מעריך שאנחנו שייכים לקבוצה הזו.
ויש רבים שמאמינים בלחיות על אשראי מתגלגל, נקנה עכשיו ונשלם אח”כ.
כל אחד ניתח לעצמו ברמה כזו או אחרת את היתרונות והחסרונות והגיע למסקנה משלו.
אם נלך לדוגמה שלך אנשים שלא מתכננים מגלים שיש להם הוצאה לא צפויה של בר מצווה ומחליטים שחייבים לעשות את הטיול של החיים ומכיוון שההוצאה לא צפויה אז המימון הוא באשראי, לעומתם אנשים כמוני חושבים שזו אחת ההוצאות הכי צפויות בעולם, יש זמן של 13 שנים להתכונן להוצאה הזו, הלואי ולכל הוצאה היתה התרעה כל כך מוקדמת ולכן מגיעים לאירוע עם קופה מלאה במרשרשים.
תכלס לא נראה לי שההגיגים האלה ממש עוזרים לפותחת השרשור
-
בואו נעצור כאן
לא רלוונטי לפותחת השרשור
אם כבר הגענו לאירוח של משפחת עם 7 נפשות בטוקיו.