הכינו את המטושים- בקרוב-עוד ועוד ועוד-בדיקות קורונה, לטסים השבים מחו"ל.
-
בקרוב כך פורסם, תאלצו לבצע עוד בדיקה נוספת חוץ מהבדיקה בנתב"ג, לאחר הנחיתה, מיד עם זרתכם ארצה. אז חוץ מהבדיקה בשדה, זה כנראה מודל מועתק מהשיטה הבריטית, day 2, עכשיו day 5 כנראה.
בקרוב כנראה יצטרכו לטפל בנזקי המטושים שדוחפים באף ובמוח שנפגעו מהמקלות שנדחפים דרך האף, קצת מוטרף לא?
https://www.inn.co.il/flashes/835975
-
פוסט זה נמחק! -
@Roco אמר:
זה כנראה מודל מועתק מהשיטה הבריטית, day 2, עכשיו day 5 כנראה.
אני יכול להבין את ההגיון בבדיקה כזו,
אבל שיורידו לנו את בדיקת ה 72 שעות לפני הטיסה למי ששהה בחו”ל שבוע – 10 ימים, להבנתי בבדיקה הזו אין ממש הגיון.
אגב מעניין מה יקרה אם הנוסע יגיע בכל זאת לאחד ממתחמי הדרייב אין לבדיקת קורונה ויצא שלילי.
לפי החוק מותר למי שבבידוד לצאת לדרייב אין לצורך בדיקה,
מה יגידו לאותו אדם שחזר מחו”ל, אתה נשאר בבידוד “דווקא” למרות שיצאת שלילי למהדרין בבדיקת PCR במועד הנכון?
@Roco אמר:
בקרוב כנראה יצטרכו לטפל בנזקי המטושים שדוחפים באף ובמוח שנפגעו מהמקלות שנדחפים דרך האף, קצת מוטרף לא?
אני לא זוכר שראיתי תיעוד לנזקים כאלה. בטח לא בקנה מידה משמעותי.
-
מסכים חלוטין.
אין לי שום בעיה עם בדיקה כזו, לאחר מספר ימים בארץ. יש הגיון רב בה.
ואם הבדיקה הזו תבטל את הבדיקה בחו”ל, אז בכלל נהדר… אבל קשה לי לראות את זה קורה בשלב זה
-
רק שאתה משלם עליה, לא המדינה.!!!
-
מאוד הגיוני בעיני לשלם עליה. אף אחד לא מכריח אותי לנסוע לחו”ל ועם זאת אני מהווה סכנה למדינה בהכנסת וריאנטים.
מקובל עלי לחלוטין.
-
ניכר כי הנזק היה לפני, בוודאות לא אחרי הבדיקה.
-
ידיעה שמתפרסמת אך ורק באתר חדשות אחד (חדשות 7) ולא באתרים אחרים, וגם לא במשרד הבריאות--- מיהמנותה בספק.
אבל גם אם כן, ויתכן שאיזה פקיד בכיר במשרד הבריאות אמר (אחרי הסיפור של עמק המעיינות והסינים) שצריך לעשות בדיקה נוספת אחרי X ימים….
ההחלטה בהחלט סבירה.
כל עוד לא מחייבים את החוזרים לארץ להיכנס לבידוד- החלופה של בדיקות היא חלופה סבירה, וגם אם העלות על הצרכן.
עד כמה שאני יודעת טיסה לחו”ל אינה צורך ראשוני אלא סוג של מותרות, ומי שלא רוצה לשלם את העלויות הנלוות-שיתכבד וישאר בארץ.
לגבי נזקי המטושים?-טוב, זה כבר טיעון חדש ממשפחת מכחישי הקורונה/מתנגדי החיסונים/מאוכזבי המטושים-- לא לדיון בפורום זה, בכל מקרה .
-
זה לא קשור לדעתי לעניין גרסאות מכחישי הקורונה, פשוט היו מקרים מסוימים שהבדיקה עם המטוש פגעה בחלל המוח שלמעשה הוא פתוח מחלל האף.
לא מדובר בשום דבר אחר חוץ מזה.
-
ממקרה אחד של בודק גרמני יסודי, אינך יכול לטעון שהיו מקרים רבים של פגיעה.
עדיף שתכתוב על דברים שאתה מבין בהם, לא הבלים שאין להם סימוכים מדעיים.
-
@imeshy2 אמר:
מאוד הגיוני בעיני לשלם עליה. אף אחד לא מכריח אותי לנסוע לחו”ל ועם זאת אני מהווה סכנה למדינה בהכנסת וריאנטים.
מקובל עלי לחלוטין.
כמה ידידים הציעו לנו לקפוץ לאילת לסופ”ש הקרוב, סוג של הזדמנות, בגלל עבודה ממילא נמצא באזור.
אמנם מלון 5 כוכבים אבל הזמנת רגע אחרון ולחלוטין מחוץ לעונה,
2 לילות וארוחת בוקר (אחת מהן ארוחה מחוממת של מלון ישראלי בשבת….ללא חביתה או קפה הפוך), ללא עלויות הגעה לאילת ובטח ללא עלויות שאר ענייני החופשה – לזוג נשאר עודף מ 3,300 שקלים שזו עסקה ממש משתלמת לעומת הצפון שעולה הרבה יותר.
כמובן שאני חוזר הביתה ולא נשאר באילת.
אז אם ערוץ 7 צודק ותהיה חובת בדיקה עדיין ה”קנס” של עלות בדיקה נוספת מתגמד לעומת ה”קנס” של בילוי חופשה בישראל. מי שאין לו תקציב בלתי מוגבל ומחשב את הוצאותיו כנראה שלמרות ההוצאה על בדיקה נוספת עדיין כדאי לו לבלות את חופשותיו בחו”ל.
ולמרות ההסכמה שלי שבסדר גמור שאני אשלם הוצאת בדיקה שנגרמת בגלל הנסיעה שלי לחו”ל, אני עדיין משתתף בהוצאות הרפואיות או בטיפול גמילה של אדם שמעשן – למרות שהוא החליט לעשן ואני לא צריך לממן את הכייף שלו, טבק הוא לא מוצר צריכה חיוני.
לדעתי החיתוך של מה צריך לבוא על חשבון הקופה הציבורית ומה מהכיס הפרטי לא כל כך חד, בגלל שאני יכול להרשות לעצמי אני אבחר מלחמות יותר חשובות.
-
פחחחאיזה פייק טיעון.
אין כזאת גישה
יש מקום אחר עם גישה ישירה למח וזה לא האף.
בהחלט טיעון של מכחישי קורונה/חיסונים וכו'
-
אם אתה בוחר לנסוע לחו"ל, תהיה הגון מספיק לעמוד מאחורי ההוצאות הכספיות הנלוות. איש לא אמור לממן את התחביבים שלך ושלי. בדיקות קורונה בהלוך וחזור הן חלק מהחבילה.
בזמן שטכנית לא ניתן להבין את הבסיס האנטומי מאחורי הטיעון שלך שהמטוש גורם נזק למוח, קל להבין מדוע במהלך שהיה בחלל סגור כמו מטוס כן ניתן להידבק בCovid19. ביצוע בדיקה 72 שעות לפני הטיסה לא אומרת שבאותן 72 שעות אדם לא יכול להחשף ולהידבק. ואז לעלות לטיסה ולהדביק אחר.
רשמית, לא היו case reports מדעיים על פגיעה ממטוש. כן היו אודות מחלה לאחר חזרה לארץ.
חובה להגן על מי שלא טס ונשאר בארץ. גם אם זה אומר שלכל אחד מאיתנו יעלה קצת יותר ויהיה פחות נוח.
החלופה היא לנסוע לאילת. לא תודה.
-
לא העלתי טענה או טיעון כלל, רק תארתי מצב ביחס לעובדות שהובאו בכתבה, לגבי האפשרות של תוספת בדיקה נוספת.
מכאן ועד מתקפה אישית, בחלק מהתגובות, קצת הגזמתם לא?
-
שום דבר לא אישי. התיחסתי לדברים שרשמת בתחילת השרשור. אני בטוח שאם תקרא שנית את אשר רשמת, תוכל להבין את הקשר ותוכן התגובה שלי.
-
קצת תמים מצידך.
הפוסט הוא באחריותך. לכתוב פוסט ואז להגיד 'זה לא אני, זה פוסט/כתבה'
וזאת לא פעם ראשונה שאתה מביא מידע ומנסח אותו בצורה בעייתית
לזכירך את מה נושא הגבלות האיחוד האירופי שניסית להציג בצורה מסולפת. אז כמו עכשיו אנשים דאגו להעמיד דברים על דיוקם.
-
זה כעת גם פורום רפואי ? נו באמת... -
וגם הודעה זו ננעלה.
הדיון מזמן גלש למחוזות שיעורי ביולוגיה וגוף האדם.
לא כאן.