ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האם נגמרה חגיגת טיול עד 72 שעות?

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיול משפחתי טיסה
    14
    43
    3411
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roco
      Roco @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי Roco

@דוקטור-דו-ליטל

יתכן, בכל מקרה, הישום בפועל קובע, צריך פשוט להמתין לראות מניסיונם של המטיילים. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • aljaje
        aljaje @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

“...לא יעלה על 3 חודשים (כמה ימים? יש חודשים קצרים ויש ארוכים???) מיום החזרה לארץ."

שלושה חודשים ממועד הבדיקה עד הטיסה; כל אחד יכול לקחת לוח שנה ולספור שלושה חודשים אחורה מיום הבדיקה(מכיוון שחודש פברואר כבר עבר, אז זה לא ממש קריטי).

• dado0404
          dado0404 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

הייתי בגרמניה פחות מ72 שעות. פקידה בדלפק בחזרה ביקשה ממני בדיקה – אמרתי לה שאני פחות מ-72 שעות והראתי לה צילום הנחיית משרד הבריאות 

היא הסתפקה בתעודת החלמה שהיתה לי בתוקף באותו המועד.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מטיילבארץובעולם
            מטיילבארץובעולם @יונית נערך לאחרונה על ידי מטיילבארץובעולם

@יונית

אז אם אעשה בדיקה בארץ 3 שעות לפני הטיסה ואראה אותה בחזור כשזה עדיין עומד בטווח ה 72 שעות לפני הטיסה חזרה יצאתי בסדר, לא?

החיסרון – אולי אצא חיובי אבל כשהתוצאה תהיה כבר לא נהיה פה.

היתרון – על תוצאת הבדיקה אסתכל רק לפני הטיסה חזרה לארץ (ולא במהלךהטיול גם אם יש כבר תוצאה). יש לי בדיקה להראות ולהימנע מויכוחים עם הפקיד. אם יצאתי חיובי נשארו לי רק 4 ימים בבידוד ואז להיבדק שוב. אהיה בבידוד אבל לא באופן רשמי כי רק בארץ רשום שיצאתי חיובי.  חוסך הרבה כאב ראש.

aljaje יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • aljaje
              aljaje @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

אז אתה מתכוון להכנס למטוס כשאתה יודע שהבדיקה יצאה חיובית?

dado0404 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • dado0404
                dado0404 @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

אבל הוא כתב שתוצאה תהיה אחרי עליה למטוס 🙂 אז איך הוא עולה למטוס בידיעה שהוא חיובי? 😉

aljaje Roco 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • aljaje
                  aljaje @dado0404 נערך לאחרונה על ידי aljaje

@dado0404

כן, כיצד עלה לטיסה בלי להציג את תוצאות הבדיקה?

רק המחשבה על כך שיתעלם מתוצאות הבדיקה ולא יסתכל עליהן עד יום הטיסה חזרה, אין צורך להמשיך.

מטיילבארץובעולם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • מטיילבארץובעולם
                    מטיילבארץובעולם @aljaje נערך לאחרונה על ידי מטיילבארץובעולם

@aljaje

כיום לפני יציאה מהארץ אין חובה לעשות בדיקה.  אני אעשה בדיקת PCR  ממש בהגעה לנתבג כשהתוצאה כמובן תתקבל אחרי 12-24 שעות בזמן שאטייל כבר. בזמן השהייה בחול לא אסתכל בתוצאות. לפני הטיסה חזרה אסתכל בתוצאה.  אם שלילית יופי אציג אותה בנמל תעופה שם ואעלה על טיסה לארץ. אם יצא חיובי הרי כבר עברו 3 ימים בערך מאז שעשיתי לכן נשאר לי עוד 4 ימים לבידוד.  אומנם אכניס את עצמי וולונטרית לבידוד אבל זה לא רשמי ולא נאכף על ידי המדינה בה אני נמצא שבכלל לא מודעת לתוצאות מהארץ ולכן אני מניח שתיחסך בירוקרטיה. בלי קשר אני כמובן אבודד את עצמי. 

ככה גם חסכתי ימים וביורוקרטיה במקרה שזה חיובי וגם יש מה להציג לפני הטיסה חזרה לארץ במקרה שזה שלילי. חוקי? מותר? הגיוני?

eden24h keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • מטיילבארץובעולם
                      מטיילבארץובעולם @aljaje נערך לאחרונה על ידי מטיילבארץובעולם

@aljaje

אנשים לא עושים בדיקה לפני יציאה לחול אם לא חייבים. מי שבא לו ומתנדב לעשות בדיקה מותר לו וסביר שיסתכל על התוצאות רק אחרי כמה ימים? הוא לא שונה מאותו אחד שבכלל לא עשה בדיקה לפני היציאה מהארץ.

• Roco
                        Roco @dado0404 נערך לאחרונה על ידי Roco

@dado0404

איך שלא תהפוך את זה בסוף הכלל הוא לטוס שלילי לחזור שלילי.

• eden24h
                          eden24h @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

פרט אחד לא מדויק. היום חולה קורונה צריך בידוד של 10 ימים מלאים. 7 ימים זה בידוד רגיל, לא לחולה.

לפי משרד הבריאות, אתה צריך בדיקה חיובית שבוצעה 11 יום לפני החזרה לארץ.

אז תצטרך לבלות עוד 7 ימים בארץ זרה, כאשר אתה חולה.. לא להיט..

• keves160
                            keves160 @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם אמר:

בזמן השהייה בחול לא אסתכל בתוצאות. לפני הטיסה חזרה אסתכל בתוצאה.  אם שלילית יופי אציג אותה בנמל תעופה שם ואעלה על טיסה לארץ. אם יצא חיובי הרי כבר עברו 3 ימים בערך מאז שעשיתי לכן נשאר לי עוד 4 ימים לבידוד.  אומנם אכניס את עצמי וולונטרית לבידוד אבל זה לא רשמי ולא נאכף על ידי המדינה בה אני נמצא שבכלל לא מודעת לתוצאות מהארץ ולכן אני מניח שתיחסך בירוקרטיה. בלי קשר אני כמובן אבודד את עצמי. 

זאת אומרת שאין לך שום בעיה שתדביק את כל סביבתך בזמן שאתה מטייל בחו”ל וזה “לא אשמתך כי לא הסתכלת בתוצאות”? זו ממש התנהגות איומה. 

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • יונית
                              יונית @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

למה לך להיכנס לבידוד עצמי אחרי שסוף סוף פתחת את התוצאות? במילא מדינת היעד לא “יודעת” שאתה חולה? תמשיך לטייל בה, כמו שעלית למטוס כשאתה חולה, כמו שטיילת 3 ימים בלי לפתוח את תוצאות הבדיקה-

תמשיך לטייל עוד 7 ימים(במילא אף אחד לא יודע שאתה חולה,נכון? ) תגיע לעשות בדיקת קורונה (שלילית סוף סוף,אולי) ותוכל לטוס חזרה לארץ.

לא מדברת על מוסר או חובה אנושית/רפואית.

רק על החשיבה התחמנית.

YOHAN תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • YOHAN
                                YOHAN @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

מלבד הטענות שבבריאות ואחריות כלפי אחרים אין מקום לשחק. אני חושב שהבדיקה הנדרשת 

צריכה להיות במדינת היעד ולא יהיה קביל בדיקה שנעשתה בתחומי הארץ גם אם פחות מ72 שעות.

• דוקטור דו ליטל
                                  דוקטור דו ליטל @dado0404 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@dado0404 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

הייתי בגרמניה פחות מ72 שעות. פקידה בדלפק בחזרה ביקשה ממני בדיקה – אמרתי לה שאני פחות מ-72 שעות והראתי לה צילום הנחיית משרד הבריאות 

היא הסתפקה בתעודת החלמה שהיתה לי בתוקף באותו המועד

יש לי ניסיון של לפחות שתי טיסות מאירופה אחרי שהיה של יותר משבוע בהן הראתי את תעודת המחוסן (תעודת קורונה) ואפשרו לי לעלות לטיסה בלי לדרוש בדיקת PCR שלילית (היתה לי אבל לא הצגתי).

כך שאני לא יודע מה היה השיקול של פקידת הקבלה שאפשרה לך לעלות לטיסה, תעודת ההחלמה, צילום הנחיות משד הבריאות, או שניהם.

@מטיילבארץובעולם אמר:

אז אם אעשה בדיקה בארץ 3 שעות לפני הטיסה ואראה אותה בחזור כשזה עדיין עומד בטווח ה 72 שעות לפני הטיסה חזרה יצאתי בסדר, לא?

לא רואה סיבה שלא

@מטיילבארץובעולם אמר:

החיסרון – אולי אצא חיובי אבל כשהתוצאה תהיה כבר לא נהיה פה.

לא לקחת בחשבון שאולי תצא חיובי false positive, זאת אומרת שלא נדבקת ויצאת חיובי בגלל בעיה כלשהי.

@מטיילבארץובעולם אמר:

היתרון – על תוצאת הבדיקה אסתכל רק לפני הטיסה חזרה לארץ (ולא במהלךהטיול גם אם יש כבר תוצאה).

זה לא יתרון, זו סתם עצימת עיניים.

אם אתה באמת נשא עצימת העיניים לא תשנה את הסיכון להדבקת אחרים.

אם אתה לא נשא ותוצאת הבדיקה שגויה איבדת את ההזדמנות לטפל בבעיה, למשל לבצע בדיקה חוזרת בארץ היעד.

למי עוזרת עצימת העיניים? לבדיקת פוליגרף לשאלה אם ידעת או לא ידעת? לדעתי עצימת העיניים היא חיסרון ולא יתרון

@מטיילבארץובעולם אמר:

אם יצאתי חיובי נשארו לי רק 4 ימים בבידוד ואז להיבדק שוב.

אם אני זוכר נכון ההוראות הן שונות.

אתה יכול להמריא 11 ימים אחרי הבדיקה החיובית ואתה לא צריך להבדק שנית.

תבדוק אם אני זוכר נכון, אין לי אנרגיה להכנס עכשיו לאתר משרד הבריאות כדי לברר מקרה תאורטי.

@מטיילבארץובעולם אמר:

אם יצא חיובי הרי כבר עברו 3 ימים בערך מאז שעשיתי לכן נשאר לי עוד 4 ימים לבידוד.  אומנם אכניס את עצמי וולונטרית לבידוד אבל זה לא רשמי ולא נאכף על ידי המדינה בה אני נמצא שבכלל לא מודעת לתוצאות מהארץ ולכן אני מניח שתיחסך בירוקרטיה.

כמו שאמרתי לדעתי אתה טועה בספירת הימים, נשים את זה בצד.

אם אתה תראה בעליה למטוס תוצאת בדיקה חיובית יכול להיות שתסתבך עם השלטונות במדינת היעד, מבחינתם אתה הסתובבת בתור נשא במשך כמה ימים בלי לדווח ובלי להיות בבידוד.

אם אתה מתכוון לבצע בדיקת PCR נוספת במדינת היעד כדי לא להראות את תוצאת הבדיקה החיובית בנמל התעופה – יש סיכוי מאוד ראלי שהבדיקה תצא חיובית למרות שכבר החלמת – ואז מה תעשה?

@מטיילבארץובעולם אמר:

ככה גם חסכתי ימים וביורוקרטיה במקרה שזה חיובי וגם יש מה להציג לפני הטיסה חזרה לארץ במקרה שזה שלילי. חוקי? מותר? הגיוני?

לא מורה במשרד החינוך, לא מתכוון להטיף לך

לא עו”ד, לא אתן לך חוות דעת משפטית

אבל אני רואה פוטנציאל להרבה בעיות.

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                  • מטיילבארץובעולם
                                    מטיילבארץובעולם @keves160 נערך לאחרונה על ידי

@keves160

כשאדם נוסע לחול בתור מחוסן הוא לא נדרש לעשות בדיקה ואף אחד לא בא אליו בטענות. הוא יכול להתנדב לעשות בדיקה ולהסתכל על התוצאות אחרי 3 ימים. לא רואה מה הבעיה לא רק חוקית אלא גם מוסרית. 

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • מטיילבארץובעולם
                                      מטיילבארץובעולם @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

אם אתה תראה בעליה למטוס תוצאת בדיקה חיובית יכול להיות שתסתבך עם השלטונות במדינת היעד, מבחינתם אתה הסתובבת בתור נשא במשך כמה ימים בלי לדווח ובלי להיות בבידוד.

כמובן שעם תוצאה חיובית אתה לא הןלך למטוס. נשאר את יתרת הימים בבידוד ונבדק שוב.

גם במציאות אדם מחוסן לא עושה בדיקה לפני היציאה מהארץ ועושה בדיקה לפני הטיסה חזרה ואז מגלה שהוא חיובי מה שאומר שהדביק חצי עולם בינתיים

aljaje דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • aljaje
                                        aljaje @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם

זה עדיין שונה ממה שכתבת, לבדוק את תוצאות הבדיקה רק ביום הטיסה, אם אין לך בעיה לגלות ביום האחרון שיצאת חיובי ובני משפחתך היקרים כנראה נדבקו ממך וכל מי שנתן לך שירות במדינה בה ביקרת(גם אם הם “גויים”), אז אין מה להוסיף.

*העובדה ש”התנדבת” להבדק, אינה קשורה לשאר הדברים שכתבת(אבל לא אתן הרצאה על מוסר ואחריות).

תהיה בריא!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@מטיילבארץובעולם אמר:

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

כמובן שעם תוצאה חיובית אתה לא הןלך למטוס. נשאר את יתרת הימים בבידוד ונבדק שוב.

גם במציאות אדם מחוסן לא עושה בדיקה לפני היציאה מהארץ ועושה בדיקה לפני הטיסה חזרה ואז מגלה שהוא חיובי מה שאומר שהדביק חצי עולם בינתיים

כשאמרתי שאני לא מורה ולא מתכוון להטיף לך מוסר התכוונתי לזה,

אני התייחסתי לאחרי שהיית בבידוד מטעם עצמך במשך 11 ימים (לאחר קבלת תוצאת בדיקת PCR חיובית), כשלפי הנחיות משרד הבריאות הישראלי מותר לך לבוא בקהל ישראל

אחרי תקופת הבידוד הנדרשת (וולנטרית וללא דיווח לרשויות, כמו שהצעת) בשעה טובה ומוצלחת רכשת כרטיס חזרה לארץ ואתה מתייצב בטרמינל.

אחרי שהיה של כמעט שבועיים בחו”ל התנאי לעליה למטוס הוא הצגת בדיקת PCR שלילית בת פחות מ 72 שעות או בדיקת PCR חיובית בת 11 יום או יותר.

בתסריט הזה, איזו תוצאת בדיקה אתה מתכוון להציג?

• keves160
                                            keves160 @מטיילבארץובעולם נערך לאחרונה על ידי

@מטיילבארץובעולם אמר:

כשאדם נוסע לחול בתור מחוסן הוא לא נדרש לעשות בדיקה ואף אחד לא בא אליו בטענות. הוא יכול להתנדב לעשות בדיקה ולהסתכל על התוצאות אחרי 3 ימים. לא רואה מה הבעיה לא רק חוקית אלא גם מוסרית. 

אם מישהו שעובד איתך צמוד או עם מישהו ממשפחתך ידביק אתכם בקורונה קשה, ואז יסתבר שהוא אובחן כבר קודם אבל לא היה לו חשק להסתכל על הבדיקה שהוא “התנדב לעשות”, זה יהיה בסדר גמור מבחינתך? גם אם אחד מכם יגיע לבית חולים במצב קשה, או יסבול מלונג קוביד במשך שנה ויותר?

מטיילבארץובעולם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון