ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי באפריל בצרפת לבת מתחילה ולאמה שגלשה מזמן

פורום סקי וסנובורד
    סקי
    15
    35
    5218
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • stamari2
      stamari2 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני בודקת אפשרות לסקי בשבוע הראשון של חופשת פסח של בי”ס עבורי ובתי שתהיה כמעט בת 12. אני יודעת שזה כבר נחשב לסוף העונה ולכן כדאי אתר גבוה. היה לי נסיון טוב בעבר עם קלאב מד באיים לה פלאן (שאגב כבר נסגר) ןלכן אני כן רוצה קלאב מד וגם את ההדרכה בעברית (או לפחות תרגום לעברית). לאו דווקא בגלל ההדרכה בעברית אלא בגלל שעובדה זו כנראה תבטיח חברים ישראלים עבור הבת. האתרים האפשריים הם אלפ דואז (1850 מ) ולז ארק פנורמה (1750 מ). על אלפ דואז כבר קראתי ושמעתי שיש משטח ומסלולים למתחילים מאד קרובים. כמו כן מעלית מאד קרובה. אבל אם אין תנאי שלג טובים (וזה סיכון באפריל) אז אין כמעט מסלולים ירוקים/כחולים בגובה. לגבי לז ארק פנורמה, באתר של קלאב מד כתוב שה- Out הוא 2 דקות גלישה עד המעלית. אם יהיו תנאי שלג ממש על הפנים בגובה הזה, האם זה אומר שיהיה צורך ללכת את המרחק הזה ברגל עם הציוד? יכול להיות שבמקרה זה תהיה הסעה למעלית? לעומת זאת, ראיתי במפת המסלולים שיש דווקא מסלולים ירוקים וכחולים מעל גובה 2,000. לא חייבת דווקא את הסקי in/out אבל השאלה היא מה האלטרנטיבה. לז ארק פנורמה הוא מועדון חדש מ- 2018. אם מישהו הספיק להיות בו ויכול לחוות דיעה, אשמח וכמו כן,  מה עדיף. לא מצאתי מקום אחר עם הדרכה בעברית בתאריכים האלו (חוץ מסקידיל בואל טורנס במלון עם ציון 7.1). בדקתי גם את התאריכים של פורים אבל המחיר אז מאד גבוה. 

תודה, שרון

drporat מיכל ע 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat @stamari2 נערך לאחרונה על ידי drporat

@stamari2

אנחנו מדברים על המחצית השניה של אפריל. האמא של הסוף עונה תכלס. מזג האוויר אף פעם לא ידוע, וגם אם לא נקח בחשבון את ההתחממות הגלובלית ואת קיצור עונת הסקי בשל כך, האפשרויות מבחינת סקי בצרפת הן: לז ארק 2000, ול טורן. אם נושא העברית קריטי, שלמי את המחיר של סקידיל. למלון מגיעים בערב לצפות בנטפליקס, אם הwifi טוב'.

אחרת אפשר לארגן חבילה לבד ולקחת מדריך טוב דובר אנגלית. לא מESF. 

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat אמר:

@stamari2

אנחנו מדברים על המחצית השניה של אפריל. האמא של הסוף עונה תכלס. מזג האוויר אף פעם לא ידוע, וגם אם לא נקח בחשבון את ההתחממות הגלובלית ואת קיצור עונת הסקי בשל כך, האפשרויות מבחינת סקי בצרפת הן: לז ארק 2000, ול טורן. אם נושא העברית קריטי, שלמי את המחיר של סקידיל. למלון מגיעים בערב לצפות בנטפליקס, אם הwifi טוב'.

אחרת אפשר לארגן חבילה לבד ולקחת מדריך טוב דובר אנגלית. לא מESF. 

אני מאד לא ממליצה לה לקחת חבילה מסקי דיל.עברנו איתם בסוצי חוויה מאד לא טובה בלשון המעטה.

מציעה או בהרכבה עצמית או דרך חברת פינגוין.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • drporat
            drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אני רק שאלה, כי יש כאן דפוס אשר חוזר על עצמו. 

בטרם המלצת על פינגווין, טרחת לבדוק באתר שלהם מה ההיצע שלהם לאמצע אפריל, המועד בו הן מתכוונות לטוס?

הרגע עשיתי זאת כי אני מכיר קצת את הנפשות הפועלות. נסי גם. משער שתופתעי.

אנחנו פחות

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • stamari2

מדובר על 10/4 – 17/4. המלון בואל טורנס שמוצע ע”י סקידיל נראה די גרוע בבוקינג. אני מחפשת הדרכה בעברית לאו דווקא בגלל ההדרכה אלא יותר בשביל החברה לבת בעברית. אני תוהה אם “שווה” ללון בגובה 1,750 כדי להגיע לאזור של ארק 2000 ואם זה לא יהיה מסובך מידי/מתסכל בתקופה זו (למשל, הליכה למעלית במקום גלישה). והאם בקלאב “יטרחו” לקחת את התלמידים לאזור ה- 2000 במידה ואין מספיק שלג באזור ה- 1600, כלומר מה המדיניות שלהם במקרה כזה. שאלתי את הנציגות בארץ אבל לא היתה להן תשובה.

בפינגווין כבר בדקתי קודם ואין באפריל.

drporat מיכל ע 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • stamari2

יש גם לה פלאן 2100 אבל בלי הדרכה בעברית ואולי בתקופה זו של השנה גם ככה יהיו הרבה ישראלים.

stamari2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • stamari2
                  stamari2 @stamari2 נערך לאחרונה על ידי

@stamari2

כלומר, בלי הדרכה בעברית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • drporat
                    drporat @stamari2 נערך לאחרונה על ידי

@stamari2

כל תשובה שיתנו סוכני המכירות של קלאב מד בארץ (שימי לב, אלו לא נציגים/נציגות) היא לא מחייבת את האתר עצמו.

כולנו יודעים למי ניתנה הנבואה. אך הסטטיסטיקה אומרת שבשבוע שאת מתכננת לצאת, הסיכוי לשלג במסלולים מתחת ל1800 הוא נמוך מאוד. ולהתחממות הגלובאלית יש סיכוי להחמיר את המצב באפריל. אז כמובן שיהיה צורך ללכת ברגל מ1600+ ועד לרכבלים.

באזור 2000 יש קערה מאוד נוחה למתחילים, אך הירידות ממנה ל1800 יהיו קפואות עד הצהריים בחלק הארי בגלל הכיוון הצפוני. כך ששווה להשאר למעלה כמה שיותר.

מצטער אך לדעתי את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך: הדרכה בעברית, קלאב מד או אווירה של שלג ולא דשא בוצי.

לה פלאן 2100 נמצא במקום טוב בהרבה כמובן אך אני נוטה להיות סקפטי לגבי כמות הישראלים שם באפריל, אנו אומה שבדצמבר ואפריל אוהבת את ול טורן.

אולי תנסי ליצור קבוצה בפייסבוק שתמשוך הורים וילדים? אפשר לעניין בנושא גם את סוכני המכירות של קלאב מד כמו סקימולטור וכו'

stamari2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • stamari2
                      stamari2 @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

תודה רבה על התשובה המפורטת והברורה. עכשיו צריכה רק להחליט.😊

jisaacs דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • jisaacs
                        jisaacs @stamari2 נערך לאחרונה על ידי K M

@stamari2

אני מבין שיש לך 3 בעיות:

- תקציב – שמונע את פורים.

- סוף עונה – שמקשה מאוד על אמצע אפריל.

- בית ספר – הרצון  לא לפגוע בשנת הלימודים.

את מדברת על חוויה של אמא ובת, שלג וכו’.

ברקע, יש את סיוט הקורונה.. מה שעברנו… ויתכן גם מה שצפוי לנו…

העצה הכי פשוטה- פשוט תחשבי מה היה קורה אם הבת שלך היתה חולה למשך שבוע – היא היתה יושבת בבית לא-מרגישה טוב ואח”כ חוזרת לבי-הספר ומשלימה (את מדברת על ילדה בת 12 – לא נערה בת 17 באמצע בגרויות).

העצה שלי בסנט וחצי – שתצאי “מהקופסא” ותחליטי מה טוב לך בסופו של יום:

1. תתליטי שהבת שלך “חולה” לשבוע.
                        2. תקני טיסות וכו’ משבת לשבת בינואר/פברואר.
                        3. יהיה לכם חופשה באמצע החורף, הכל יהיה לבן (לא רק פסגת ההר)…. יהיה לבת שלך הרבה סיפורים לספר

ובית הספר:

• הילדה תסתדר
                        • יעקמו את האף, ויהיה בסדר

תשבי בבית בשקט ותחשבי איך את תעריכי – ביום העצמאות את 2 האופציות:

• להיות ילדה טובה של מערכת החינוך..
                        • לעשות מה שטוב לכן, 

לדעתי, התשובה ברורה מאוד

yohanand מיכל ע yanivparan מ. פולני 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • yohanand
                          yohanand @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

צודק לגמרי. לא יקרה כלום אם תסעו בזמן הלימודים לשבוע. ממש כך אני עשיתי עם שני הבנים שלי. אנחנו נוסעים תמיד בסוף ינואר, שזה הזמן הטוב ביותר לסקי מכל הבחינות לדעתי, למרות שזה אף פעם לא נופל בחגי ישראל.

מטייל_3937334 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ענבל אין על סקי
                            ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat אמר:

@ענבל-אין-על-סקי

אני רק שאלה, כי יש כאן דפוס אשר חוזר על עצמו. 

בטרם המלצת על פינגווין, טרחת לבדוק באתר שלהם מה ההיצע שלהם לאמצע אפריל, המועד בו הן מתכוונות לטוס?

הרגע עשיתי זאת כי אני מכיר קצת את הנפשות הפועלות. נסי גם. משער שתופתעי.

אנחנו פחות

אני לא מדברת על מה שיש לחברה להציע מבחינת מחיר נוחיות ועוד.אם אני נוסעת עם חברה ונציג מהחברה בשטח אני מצפה שהם יעשו את העבודה שלהם,ולא יהיו עסוקים בעצמם כל הזמן.כתבתי על זה בעבר די ארוכות.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • drporat
                              drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

לא.

אנא קראי שוב מה כתבתי. אין שום קשר ולו האקראי ביותר בין התגובה שלך למה שרשמתי. אבל זה די עקבי מכיון שלא היה כל קשר גם בין התשובה שלך להודעה המקורית.

אסביר בפשטות. את המלצת על פינגווין לחופשה שלא קיימת. כי לא טרחת לבדוק באתר שלהם אם יש להם הצעה כלשהי למועדים שצוינו.

שוב את נשאלת: למה לקפוץ,למהר לענות ולהטעות, במקום לבדוק? כל מי ששואל כאן מצפה להכוונה המבוססת על ידע אישי/בדיקה מוקדמת.

• מיכל ע
                                מיכל ע @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

אני ממש לא מסכימה. לשלושת הילדים (שמאוד שונים אחד מהשני) חברת ילדים דוברי עברית בקבוצה היתה מאוד חשובה, גם כשכבר יכלו להסתדר עם אנגלית בסיסית וגם כשנסענו עם חברים.

לדעתי החשיבות של חברה לילדה בזמן שיעורי הזקי (ופוטנציאל גם לאחרי השיעורים) אכן צריכה להיות אחד השיקולים המרכזיים.

שימי לב ש"ההדרכה בעברית" לילדים בקלאב היא עד גיל 12, אבל מניסיון הסכימו להכניס גם בני 13 ואפילו 14 לקבוצות אלה.

לצערי אין בקלאב קבוצות מיועדות לבני נוער (יש כאלה רק בחופשות של הצרפתים), מה שממש בעייתי, כי בני נוער שאני מכירה לא רוצים לגלוש לבד בקבוצת  מבוגרים ואני ממש מקווה שזה לא מה שיקרה לבת ה-13 שלי בואל תורן בעוד שבוע וחצי...

בעבר הפתרון שלי היה לשים אותם בקבוצת סנובורד, אז הסיכוי לבני נוער גדול יותר. אבל זה לא תמיד עזר:  הבן שלי שהיה בן 15 שובץ לקבוצת סנובורד עם מבוגרים בלבד (למרות שזה היה שבוע עם הדרכה בעברית), שמתוכם רק ישראלית אחת. אחרי שהוא המצליח לאבד את הקבוצה בבוקר הראשון (כשמדריך הסביר בצרפתית), הוא בחר לעבור לקבוצה ברמה פחות טובה, שבה היו 3 בני נוער ישראלים (ומדובר על ילד שתמיד רוצה לגלוש בקבוצה הכי מתקדמת).

• מיכל ע
                                  מיכל ע @stamari2 נערך לאחרונה על ידי

@stamari2

לא נסעתי מעולם עם סקי דיל (בדקתי את זה כמה פעמים ולא התרשמתי מההצעות שלהם)

האם אין להם אפשרות למלון אחר? בכל מקרה הייתח מנסה לברר אם תהיה להם יותר מקבוצת מתחילים אחת, כי עם הילדה תהיה בקבוצה עם בני 6-8 זה גם לא יהיה אידיאלי.

• מיכל ע

@stamari2

הייתי בודקת גם עם גרייבר, שלפחות בעבר הציעו גם חופשות בפסח ואולי חופשת פורים שלהם תתאים לכן. 

עם מי שלא תזמיני אני מציעה לך לבדוק טוב טוב את נאי הביטול בעידן הקורונה...

• מיכל ע

@stamari2

כמו שאת מבינה זה נושא שקרוב לליבי וזה ההסבר לכל התגובות שלי (-:

הסתכלתי עכשיו על מה ה”הדרכה בעברית” שמציע הקלאב ואם את מוכנה לנסוע על זמן בי”ס אז לדעתי סר שבלייה בסוף ינואר זה ההצעה הכי טובה. היינו במועדון הזה פעמיים, פעם אחרונה במרץ 2019, ומבחינת תמורה לכסף היינו מאוד מרוצים. החדרים הם לא חדרים בצוללת, אלא חדר שינה עם סוג של סלון, כך שיש מרחב גדול לזוג (ואפשר גם שהבת תישן ב”סלון” (יש שם שתי מיטות יחיד אם אני זוכרת נכון) וזה ייתן לכן יותר פרטיות ונוחות.

הקלאב אומנם נמצא מחוץ לעיירה (במרחק הליכה) אבל יש מסלול מתחילים אחד לידו ומקסימום נוסעים באוטובוס למעליות שבמרכז העיירה – זה ממש לא נורא.

לגבי אלפ דואז, היינו שם לפני שחידשו את הקלאב והפכו אותו ל-4*. עכשיו אני מניחה שהחדרים כבר נורמליים (הם היו פצפונים), אבל האתר בטח לא השתנה והגישה למתחילים לא היתה נוחה. הבן שלי למד שם סנובורד ובהתחלה הם נסעו באוטובוס או הלכו ברגל למסלולים. בהמשך השבוע הם יכלו לכאורה לגלוש חזרה לקלאב, אבל החזרה לא היתה פשוטה למי שרק התחיל לגלוש, חלק מזה בגלל שהיה הרבה סלאש, שאני מניחה שיהיה גם בתחילת אפריל… בכלל ההתרשמות שלנו היתה שזה לא אתר שמתאים לסוף העונה. יש אומנם קרחון, שהשלג בו אכן היה מצויין, אבל הוא מאוד קטן (ולא מתאים למתחילים גמורים).

• yanivparan
                                        yanivparan @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

תשובה ועצה ריאלית ולדעתי האישית(מנסיון) גם מאד חכמה.

• מ. פולני
                                          מ. פולני @jisaacs נערך לאחרונה על ידי

@jisaacs

אף פעם לא הייתי חסיד גדול או הערכתי עמוקות את תרומת מערכת החינוך לחינוך של הילדות שלי. מערכת החינוך מזמן לא מתעסקת בדבר הזה אלא רק בעמידה ביעדי ציונים של מנהלי בתי הספר. תקצר היריעה לתאר את הדוגמאות.

לכן, כפי שנכתב, ילדה בת 12 תהנה ותסכיל הרבה יותר משבוע בחיק הטבע עם בני גילה מאשר ישיבה בכיתה. כך נהגתי תמיד.

MERAVSHELL karnielr 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • דוקטור דו ליטל
                                            דוקטור דו ליטל @stamari2 נערך לאחרונה על ידי

@stamari2

עוד פאקטור/שיקול להחלטה,

ככל שאני זוכר תנאי שלג לא טובים משפיעים מאוד על גולשים מתחילים, הרבה יותר מאשרר למתקדמים,

כדי שמישהו יתמיד, אפילו כדי שיגיע ליום הרביעי של הלימוד חשוב ש”יצליח לו” כי בהתחלה סקי הוא לא חוויה מהנה אלא חוויה מתסכלת.

לדעתי כדי שתצא חופשה מוצלחת עם טעם של עוד צריך לנסות לכוון לתנאים הנוחים ביותר.

אולי תנסי למצוא לה חברה (אולי דרך “מחפשים שותפים כאן באתר) כמובן + הורה מבוגר לזמן שסביר שיהיה סקי בתנאים טובים, נניח לסוף דצמבר/תחילת ינואר.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון