שוויץ בכריסמיס
-
שלום חברים,
מתכנן ביקור של 4 ימים בשוויץ באמצע דצמבר.
אשמח לקבל תובנות מניסיונכם לגבי מספר נושאים.
1. כמה קשוח מזג האויר בשוויץ בדצמבר.
2. שווקים (של כריסמיס) מומלצים.
3. בבדיקה ראשונית נראה שיש טיסות ישירות רק לציריך, האם נכון יהייה לעשות יום טיול לשווקים של באזל/אטרקציות מומלצות.
4. האם במזג האויר של דצמבר כדאי לעשות יום טיול למפלי הריין, והאם הדרכים פנויות, לא שלג.
5. טיפים לנסיעה בתקופת הקורונה.
6. אשמח לקבל גם תובנות נוספות מעבר למה ששאלתי.
הרכב, זוג עם שלשה ילדים, שניים גדולים ותינוקת.
תודה
-
עשיתי זאת מספר פעמים בנסיבות שונות בדצמבר, ציריך בטיסה ישרה וג'נבה עם עצירת ביניים בציריך או גרמניה.
מעולם לא הייה שלג, תמיד עכור ומעונן ולפעמים גשום. הכריסטמס מרקט של ציריך מאוד מצומצם, נמצא בעיקרו בתחנת הרכבת אשר במרכז העיר. לא משהו שבעיני מצדיק הגעה מתוך המדינה עצמה, קל וחומר מחו"ל.
אוסטריה עם השווקים הצבעוניים שלה וגם בווריה לא רלוונטיות ככל הנראה השנה בדצמבר. שטרסבורג וקולמר כן, אתה חייב לטוס דווקא לציריך?
עבור חוויה מיוחדת בדצמבר לא הייתי ח6שב לכיוון מפלי הריין. גם אם לא ירד גשם, יהיה קר ורטוב. מה דעתך על רכבת לצרמאט? החלפה מאוד קלה באמצע הדרך ונוף מדהים
-
מהתבוננות כללית יש שווקי חג מולד בכל מקום, לא בכל מקום הם משמעותיים מאד.
להבנתי דווקא באזור אגם לה מאן (טיסה לג’נבה) יש יותר פעילות חג מולד (השוק של מונטרי ידוע) כפר חג מולד וכו.
לא יודעת מה ומי מהם פעיל השנה-חובה לבדוק נקודתית.
שווקי חג המולד הכי הטובים של שוויץ
או
השווקים שכנראה מתוכננים להיפתח ב2021
מזג אוויר- לא יודעת מה קשוח עבורכם מעלות נעות בין 6-7 בשיא החום בשיא הימים היפים,אבל יש גם ימים עם 2-3 מעלות ביום. בלילות המעלות מתחילות מאפס כלפי מטה. הלילה מתחיל ב16.00 -עם ילדים, ותינוקת …..עלול להיות קר מדי.
האזור של ציריך-לוצרן פחות מושלג בד”כ, בימים האחרונים (אמצע נובמבר) ימים יפים.
אבל אם הכוונה לטיול קלאסי של שוויץ תביאו בחשבון שכמעט הכול נסגר במהלך נובמבר (הכי מאוחר) רכבלים,רכבות ,מפלים,שיט לכל סוגיו, ברור שפארקים סגורים,אבל (להפתעתי אפילו) יש לא מעט מוזיאונים שסגורים בנובמבר --וכל זאת ללא שום קשר לקורונה.
להביא בחשבון שבדיקות PCR לקורונה לפני החזרה לארץ נעות בין 140-160 פר”ש (שער בערך 3.35) תעשה את החשבון המשפחתי (ובנתיים אין בדיקות אנטיגן לחזרה לארץ ולאור עליית מקדם ההדבקה אני גם חוששת שלא כל כך מהר יעשו זאת)- ככה בתחשיב גס כ2450 שקל לבדיקות קורונה בשוויץ ל5 נפשות.
-
תודה רבה על המידע.
לפני שנתיים היינו בפראג בכריסמיס ונהננו. אז חשבנו לחזור על החוויה במדינה אחרת. בגלל שנוסעים עם ילדה קטנה רצינו מקום עם טיסה ישירה, זו הסיבה שהתחלנו לבדוק את שוויץ. לגבי צרפת, אני לא חושב שמצאתי טיסות ישירות.
-
תודה רבה יונית. אקח בחשבון את נושא שעות הפעילות בתקופה ואת נושא הבדיקות....אמשיך לחפש מידע.
-
מאחר והתחלואה באירופה עולה, יש סיכוי שעד תאריך הנסיעה יהיו הגבלות. באוסטריה למשל כבר עושים סגר בשבוע הבא, ויש מקומות באירופה שביטלו את שווקי הכריסטמס, או הולנד למשל שהודיעה על סגירת מסעדות, פאבים וכו’ החל משמונה בערב. כדאי מאוד לחכות ולראות מה קורה, אם בכלל יהיה אפשר לנסוע, ועד כמה ההגבלות יפגעו במהלך הטיול (אם למשל יחייבו סגר על הילדים הלא מחוסנים למשל).
-
יש טיסות של איזי ג׳ט לבאזל
-
תודה רבה
-
תודה, אבדוק
-
שנים שאני נוסע לשוויץ בחורף לביקור משפחתי.
טיסה ב- Easyjetלבאזל ומשם ברכבת לציריך או ברן.
יש פעמים שמחיר הרכבת יקר יותר ממחיר הטיסה (כיוון אחד).
המלצתי, זה ממש ממש לא העונה לטיול משפחתי לשוויץ- קר, מושלג לעיתים בערים (ברן/צריך באזל), מחשיך מוקדם, הכול די עגמומי ואפור, רוב אתרי התיירות באוויר הפתוח סגורים, ומוזיאונים וכו’ זה לא עבור ילדים.
בהתחשב בעלויות של שוויץ המלצתי, אם אתם מתעקשים על שוויץ תמתינו לאביב אז לפחות הכל ירוק ונעים.
בהצלחה
-
@tza_1 אמר:
מתכנן ביקור של 4 ימים בשוויץ באמצע דצמבר.
4 ימים נראה לי לא הרבה, קח בחשבון:
יש טיסות שמסדרות לך 4 ימים מלאים נוחים? זאת אומרת נניח המראה מישראל בבוקר והמראה משוויץ בערב?
תוספת זמן לבדיקת PCR לפני החזרה לישראל שתגזול זמן.
@tza_1 אמר:
3. בבדיקה ראשונית נראה שיש טיסות ישירות רק לציריך, האם נכון יהייה לעשות יום טיול לשווקים של באזל/אטרקציות מומלצות
הקו של איזיג’ט לבאזל לא פעיל?
@tza_1 אמר:
6. אשמח לקבל גם תובנות נוספות מעבר למה ששאלתי.
אם החלטתם לטוס לצמצם למינימום התחייבויות כספיות.
הזמנות ניתנות לביטול, הזמנה ברגע האחרון וכו’.
-
שים לב--- ביום ראשון הקרוב 28.11 יתקיים איזשהו משאל עם בשוויץ בנושא הקורונה (חוקי קורונה)
היה כבר כזה לפני כחצי שנה והאזרחים אישררו את החלטת הממשלה להחמרה בחוקים.
לכן -אם המגמה לטייל בשוויץ--- שווה לחכות.
שנית- התחלואה בשוויץ צומחת, בשבוע האחרון גידול של 35%
הסיכוי שהיא תצליח להימלט מגורל שכנותיה-אוסטריה, גרמניה,צפון איטליה--קלוש כי לקורונה אין גבולות.
שלישית- היבט שווקי חג המולד בהשוואה ליעדים אחרים הרבה פחות משמעותי . בלוצרן למשל במקום 5-6 שווקים יהיו 2 מהם 1 רציני.
במקומות אחרים שוק חג יהיה רק בסופשבוע X וסופשבוע Y וכן הלאה.
אם הנחיתה בבאזל-בכלל אולי שווה לשקול את חבל אלזאס? ואז גם בדיקות הPCR לפני חזרה “רק” כ50€ לאדם.
מצד שני--גם פה חלק מהשווקים בוטלו.
התחושה הכללית שלי, מעיתונות זרה, תחנות טלוויזיה זרות שהשנה “הלך על” חג המולד, מי שלא חגג מוקדם בנובמבר...אולי לא יחווה את אווירת טרום החג.
-
-
@יונית אמר:
שים לב--- ביום ראשון הקרוב 28.11 יתקיים איזשהו משאל עם בשוויץ בנושא הקורונה (חוקי קורונה)
היה כבר כזה לפני כחצי שנה והאזרחים אישררו את החלטת הממשלה להחמרה בחוקים.
לכן -אם המגמה לטייל בשוויץ--- שווה לחכות.
משאל העם הנ”ל הוא רק חדשות טובות עבור מי שאינו מכחיש קורונה.
הסוגיה במשאל היא “תעודות הקורונה” (כמו תעודות החיסון שיש אצלינו) שחובה להציג בכניסה למסעדות ומקומות אחרים, אחרת לא נותנים להיכנס. והטענה של יפי הנפש היא שזה לא דמוקרטי ומפלה את הלא מחוסנים. לכן במשאל יבקשו לאשר את החובה להציג את התעודות ואף להחמיר את סוג המקומות אליהם אי אפשר להיכנס ללא התעודה.
בקיצור חדשות טובות לתייר הישראלי המחוסן כפול 3 !
-
-
ראיתי תוכנית טלוויזיה צרפתית, אין לי שום יכולת לשחזר מידע
ראיתי משהו על קולמר (אבל לא השוק המרכזי, אני חושבת)
ועיירות מסוימות, אבל לא ממש הקדשתי תשומת לב
בכל מקרה בדקתי עבור חבר את הנושא של “שווקי חג מולד אלזאס שבוטלו” בצרפתית בגוגל- לא מצאתי הרבה מידע
ואם כן,בעיקרו עסק בעיירות על גבול גרמניה באדן ויטמברג- אז גם פה לא החכמתי.
אם אתקל במידע מדויק יותר- אחלוק.
-
-
בתור אחד שלפני כחודשיים הצטופף עם אחרים ברכבל הדאגה הזו בהחלט היה רלוונטית לי.
אם לא היתה חובת תו ירוק כנראה שהייתי מוותר על חלק מהאטרקציות ואולי בכלל בוחר יעד אחר.
לא התחשק לי להדבק – ועוד בחו”ל.
מבחינתי זהו בהחלט פרמטר לתעדוף יעדים.
-
"מאוד רלוונטי לישראלים...”, הרי ידוע לכל שבארץ מאוד מקפידים בנושא התו

-
בינתיים קיבלתי תשובות מלשכות התיירות של קייסבגר, קולמר ושטרסבורג- בכולן נכון לעכשיו הכל מתקיים כמתוכנן