דרכון קרוע
-
היי, לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול אבל אני ממש אובדת עצות.
טסתי לברצלונה דרך אתונה ובדרך נקרע לי הדרכון, ממש הדף הראשון יצא מהמקום. העבירו אותי באתונה למרות זאת. אבל מה עושים הלאה? הבנתי שאין שגרירות בברצלונה, רק במדריד, מוקד ישראלים בחו"ל לא עונה למילים ואין לי דרך להתקשר למוקד הקווי.
תודה לכל מי שיעזור
-
@Yaara-e אמר:
אין לי דרך להתקשר למוקד הקווי
תמיד יש דרך. יש טלפונים במלון, יש טלפונים ציבוריים ועוד. אז אולי אין לך חבילה מתאימה בסלולרי, ואולי זה יעלה כמה שקלים, אבל אני בטוח שתמצאי דרך להתקשר.
-
אני כיבסתי את הדרכון שלי במכונת כביסה סייקל שלם כולל סחיטה.
יצא נקי. מקומט מאד אבל נקי.
אחרי הייבוש הסתבר שחלק מחותמות כניסה/יציאה נמרחו וגם חלק מהדיו בעמוד התמונה נמרח.
מקומט כבר אמרתי. אבל מקומט מאד.
אבל גם הבדיקה אצל אנשי ביקורת הגבולות בארה''ב ולאחר מכן בשדות התעופה השונים הסתבר שכל זמן שהדיון המגנטית נשארה קריאה הדרכון טוב.
משכך, עדיין לא החלפתי דרכון חיברתי עוד מספר לא קטן של ביקורות גבול כולל כניסה ויציאת מהארץ.
נראה לי שמצבך דומה. עובדה שהעבירו אותך ביקורת גבולות באתונה.
תגיעי ארצה וטפלי בדרכון. דף תלוש יכול ללכת לאיבוד.
-
דעתי האישית בלבד,
לשדר הכל כרגיל אוקי, הדף נקרע, קורה.
אם את חוזרת עם אל על, כנראה שיבינו שהדף נקרע, בעיקר אם הוא שלם וקריא, אני לא הייתי מנסה לעשות דרכון חדש בחו"ל, אם הוא ביומטרי אז עוד יותר טוב.
חברות תעופה מבינות מקרים כאלה, הדבר הטוב ביותר הוא אם יש לך דרכון נוסף זר, זה סוגר עניין בשניה.
-
תודה לכולם.
התקשרתי למוקד (למי שנתפס דווקא על זה...) ואמרו לי להגיע לשגרירות במדריד (לא ריאלי).
אופציה נוספת לקנות כרטיס עם חברה ישראלית שכנראה תגדיל ראש...ואת זה עשיתי. בנוסף הם אמרו לי לגשת למשטרה מה שלא ממש מתחשק לי לעשות אז כנראה שאפעל בעצתכם ואנסה להגיע איתם להסדר בדלפק.
תודה רבה!
אגב, אוכל לעשות החזר מס במצב כזה?
יש לי גם צילום של הדרכון…
ולא לצערי אין לי דרכון זר, שני ההורים שלי חסרי תועלת בעניין הזה
-
אין לי מושג מה סכום ההחזר שאת תבקשי, אבל אני לא הייתי מעיז לגשת לשום גורם רשמי במדינה, עם דרכון קרוע, חוץ מהצגתו לחברת התעופה כדי לעלות לטיסה.
אין לדעת איזה פקיד בשדה יקח את הדרכון למשטרת הגבולות לברור ותשארי בלי דרכון ובלי טיסה.
גם ללכת למשטרה זה סיכון, את יכולה להכנס לסבך בירוקרטי ולהתקע שם, חוץ מזה מה יעזור לך פתק מהמשטרה? זה לא שהדרכון נגנב לך!!! ואין דרכון בכלל.
זה דרכון קרוע, להגיע לשדה ולחזור לארץ.
אין לי מושג מי מיעץ לך, אבל גם קבלת החלטות לפי- שיקולים שאין בהם הבנת מה תשיגי בהם היא לא חכמה לדעתי. לא עושים רעש שמעתים את הבעיה מול רשויות בחו"ל.
ולכן גם בעניין החזר מס בשדה התעופה, את לא מכירה את הנהלים של פקידים שם - לכן לפעמיים מוותרים על כסף בשביל להבטיח מטרה חשובה כמו עליה למטוס, ולכן לדעתי האישית, לא כדאי לקחת שום סיכון, לפני עליה למטוס עם הדרכון.
זו דעתי האישית בלבד ולא בבחינת עצה בשום מובן -תשקלי טוב כל צעד שאת עושה.
-
הדרישה לגשת למשטרה היא במקום. כדי להראות שהדרכון שלך. לשלול אותך כמזייפת דרכונים, וישימו לב אם פתאום משתמשים בו 'במקום הלא נכון'. ולא משנה למה הוא נקרע.
אמנם עכשיו הרבה יותר קשה, אם בכלל ניתן, אבל תלונה במשטרה היא נדרשת במקרה שמנפיקים דרכון בנציגות מחוץ למדינה.
-
אם כל מה שנדרש כרגע זה לעלות למטוס עם חברה ישראלית, מה התועלת לשתף רשויות זרות בעניין דרכון, כאשר הדרכון בידה ולא נגנב?
כל מגע עם רשות חוקית במדינה זרה, זה מתכון להסתבכות, אין פה שום הגיון.
מי צריך להוכיח שהדרכון שלה ? או שהיא ניגשת לשגרירות במקום הקרוב, אם נשארת שם למשך זמן ממושך, או שיוצאת משם ללא כל פעולה מיותרת.
תקרא שוב, מה כתבת, איך ולמה היא צריכה להוכיח שזה הדרכון שלה אם הדף תלוש, להיפך כל פניה זה רק פתח לצרה, העדיפות הנמוכה ביותר זה לפנות למשטרה, שהדרכון בידה. קודם לשגרירות או להגיע לשדה ולעלות לטיסה לישראל.
-
אני יודע מה כתבתי. וזה מתכון להסתבכות רק בחשיבה קונספירטיבית.
ובדיווח למשטרה לא אומרים שהבנאדם גנב. תקרא את מה שכתבתי. ואת מה שאתה כתבת.
ובנציגות ישראלית רשמית אמרו לפנות למשטרה ולדווח על זה.
מה שקורה אם לא שומעים להמלצה, זה באחריות הנוסע.
ודןקא לנסוע עם חברה שמכסת'חת, זה מתכון להסתבכות. גם של חברת התעופה.
ולדעתי זאת לא בעיה של חברת תעופה בכלל. מה עם ביקורת גבולות? אותם לא מענין באיזו חברה אתה טס, אותם מענין הדרכון שאתה טס איתו.
-
פוסט זה נמחק! -
אין שום צורך לדעתי, ללכת למשטרה זה עשיית יתר, יש חברה ישראלית שהיא טסה בה, היא דווחה לנציגות שנקרע הדרכון, זה מספיק.
שוב, הנוהל הוא כללי, בדרך כלל למי שאבד דרכון אין ברירה, כאן יש לה דרכון שלם, הדף נתלש, הזהות ברורה.
לדעתי, כל פעולה נוספת זה רק מכון להסתבכות כי לעולם לא תדע את תגובת האנשים שיטפלו בה ומה יקרה עם הדרכון מולם. הסיכון הכי קטן שפקיד במשטרה ישקול ויחליט שיש בעיה, זה בדיוק הסיפורים שממלאים את הרשתות, הלכו לפי נוהל ונתקעו בחו"ל, הכלל כמה שפחות מעורבות אנושית בתהליך החזרה לארץ. היא כבר סגורה עם חברה ישראלית לטיסה. וזהו.
הבענו את דעתנו, היא תחליט ותעשה מה שהיא מבינה.
-
אני באמת מנסה להבין איך זה קשור להיות החברה ישראלית.
בשדה התעופה בעמדת מסירת מזוודה/צ'ק אין מדובר בצוות מקומי. בעת ביצוע boarding ובדיקת בטחון, שוב צוות מקומי. ואז ביקורת גבולות עם החתמת הדרכון ליציאה מהמדינה. שוב צוות מקומי.
את הצוות הישראלי פוגשים רק במטוס, לא?
כל הגורמים אותם ציינתי כאן, אני היחיד שמוטרד מיכולתם למנוע עליה למטוס?
-
אוקיי, אז תציע לה להשאר בספרד לסוע למדריד, לקבוע תור בשגרירות, ולהמתין להנפקת דרכון חדש.
איזה אופציות יש לה?
או לנסות ללכת עם מה שיש, דרכון שהדף נתלש ורואים שזה חלק מהדרכון, או לפעול לפי מה שהציעו לה.
היא הראשונה שהדרכון אצלה ולא נגנב אבל הדף נתלש?
כנראה שלשדה כל יום מגיעים אנשים עם דרכון ודף תלוש, וכנראה שרובם עולים וטסים, או שלא.
נראה במבחן התוצאה.
חוץ מזה, בטיסות באירןפה מקבלים בדרך כלל בורדינג פאס, בנייד, ויש צק אין אוטומטי במכונה, הדף של הדרכון תקין מניחים על המכונה, עקרונית ניתן להגיע לטיסה או לפחות לדלפק אלעל או ארקיע בלי הרבה תחנות.
יותר מזה, בחברות ישראליות איש הבטחון כבר בשלב הראשון שייך לארקיע או אלעל, ולא אנשים מקומיים, כלומר צוות הבטחון, כי מבוּדדים את הדלפקים של החברות הישראליות בטרמינלים.
לכן זה הרבה פחות מסובך ממה שאתה מתאר.
ראה דוגמא מצוינת טיסות אל על מאתונה, הדלפקים בצד בנפרד, אנשי בטחון ישראלים וכו'.
זהו, אין עניין להמשיך לטעמי בדיון הזה.
-
חד משמעית הייתי כן מגיע לתחנת משטרה. הדף היחיד בדרכון שרלוונטי למטרת זיוף הוא הדף הראשון, לכן הנושא רגיש יותר כשהוא תלוש.
-
אני לא רואה כאן בכלל עניין של שסכנה בטענת זיוף במוקד העניין.
אבל לכל אחד זוית ראיה שונה בנתוח הארוע.
שבוע טוב.
-
מקסימום היא יכולה לטעון בפני הפקידים שרוקו הבטיח לה, זה בטוח יעזור.
*ולגברת המעבדה: יש רכבת מהירה למדריד, רק שעתיים וחצי שיכלו לחסוך בעיות(שכנראה יהיו), בעיקר אם הדרכון שלך מהדגם הישן.
-
בסופו של דבר יש לך פה עניין של סיכונים וסיכויים
אם תבחרי לנסוע לבשגרירות במדריד זה בוודאות אובדן של חצי יום ואולי יותר, ו-50-150 אירו בדמי נסיעה, ואולי חייבים לשנות את תאריך הטיסה אם הוא לפי שפותחים את השגרירות. מצד שני סביר מאד להניח שהם יפתרו לך את הבעיה ללא סיכון.
אם תבחרי “להמר” יש סיכוי שההימור יצליח.
אבל אם ההימור יכשל יתכנו שתי בעיות:
האחת – הפסדת את הטיסה חזרה, ותצטרכי לרכוש כרטיס חדש על חשבונך (חד כווני), חוץ מהצורך והעלות של נסיעה למדריד + עלות של יום/ימים נוספים על כל המשמעויות
השנייה היותר מורכבת – לא סתם לא יעלו אותך לטיסה אלא יעכבו אותך בשדה לבירור עם משטרת הגבולות המקומית. אני לא מניח שזה יגמר בתא המעצר ו/או בסיפורים כמו שהיה בטורקיה לפני שבועיים, אבל כמה שעות וחוויה לא נעימה בהחלט אפשר לחוות
את צריכה לחשוב מה הסיכונים שאת מוכנה לקחת. נראה שאף אחד מהפורום לא חווה חוויה כזו ולכן אין לנו ניסיון אמיתי (וגם אם אחד מאיתנו כן התנסה זה לא אומר כלום על פקיד הגבולות שבו תתקלי).
באופן אישי – אני מניח שהייתי מעדיף את הוודאות שבנסיעה למדריד על פני הסיכון שבתא המעצר. אבל זה אני.
אני כן חושב שצריך להיות ריאליים, ולהבין משמעויות. לא לזרוק הצהרות בלי לחשוב כמו “נסיעה למדריד זה לא ריאלי”, או ”אני אנסה להגיע להסדר בדלפק”.
-
הגישה של חישוב ולקיחת סיכונים נכונה עקרונית, בתנאי שאתה יודע להציב נכון את העובדות, ולראות את המקרים המאוד חריגים כקצה ההסתברותי בלבד.
לא לשכוח שהיא דווחה על כך וקיבלה מייל, לדעתי זה שיקול שלה כיצד לנהוג.
אני עדין עומד על דעתי שככל שהדף שלם וניתן לסרוק אותו או להעביר אותו בכל מכשיר קריאה, הסיכוי שלה לעלות לטיסה גבוה מהאםשרות שתשאר בשדה על כל המשמע מכך.
מבחן התוצאה ידבר.
-
היא כבר קנתה כרטיס חדש:"אופציה נוספת לקנות כרטיס עם חברה ישראלית שכנראה תגדיל ראש...ואת זה עשיתי”, אז אם לא היתה מתנגדת לנסיעה למדריד(וויתור על תוכניות אחרות שהיו), הכל היה מסתדר בלי בעיות שעלולות לצוץ.
לא נותר רק לאחל: בהצלחה לשני הצדדים.
-
@Roco אמר:
הגישה של חישוב ולקיחת סיכונים נכונה עקרונית, בתנאי שאתה יודע להציב נכון את העובדות, ולראות את המקרים המאוד חריגים כקצה ההסתברותי בלבד.
הסיכוי שלה לעלות לטיסה גבוה מהאפשרות שתשאר בשדה על כל המשמע מכך.
אני לא יודע מה הסיכוי שלה לעלות לטיסה או להישאר. אני לא יודע אם זה 50-50 או אולי 80-20 או אפילו 90-10. אבל היות והעלות ואי הנעימות של להישאר גבוהים בעיניי הרי שצריך שהסיכוי להישאר יהיה קטן עד כדי זניח, ולא סתם מתחת ל-50%.
ברור שאי אפשר להתגונן בפני כל אפשרות שבעולם. אז אם תגיד שהסיכוי שהיא לא תעלה לטיסה הוא אלפית האחוז, זה כנראה לא שווה להתאמץ בשבילו. אולי גם עם זה עשירית האחוז לא שווה להתאמץ. אולי אפילו אחוז. אני בכלל לא בטוח ש10% עדיין מתחת לסף.
כל כמה חודשים מתפרסם שוב סיפור על ישראלי ש”הסתבך” בחו”ל על דברים שלנו נראים זניחים. בין עם זה כמה גרמים של קנאביס (כשבארץ יש רשיון), צילום הארמון, שני כדורים של רובה שנשארו מהמילואים האחרונים, או כל מיני דברים אחרים. וברוב המקרים אני חושב לעצמי איזה מטומטמים הם שלא בדקו את התיק, או את הנהלים או כל דבר אחר (הסיפור בטורקיה שונה). אז להבדיל מהסיפורים של נעמה יששכר ברוסיה, של בני הזוג בטורקיה, או הסיפור האחרון מבלארוס, ספרד היא דמוקרטית יותר, והנושא של דרכון קרוע הוא ככל הנראה לא סיבה למעצר עד תום ההליכים. אבל למה להכניס ראש בריא למיטה חולה, בייחוד כשיש פתרון פשוט יחסית לבעיה.
אם נתקעים במדינה שאין לנו בה נציגות דיפלומטית (ויש הרבה כאלה), או שהנציגות נמצאת במרחק יומיים באוטובוס רעועה (כי אנחנו בחור במערב סין, או באמזונס), או כמה סירות ומטוס ימי כי אנחנו באיזה אי באוקינוס השקט, אז אולי הפתרון ה”פשוט” לא כזה פשוט. אבל פה באמת יש פתרון פשוט.