לפלאן.
-
שאלה לחברי הפורום היקרים.מה ניתן לעשות שם חוץ מסקי? השאלה נשאלת כי אני רוצה להזמין את אחותי להצטרף אלי. היא אולי תרצה לגלוש קצת אך אולי תחפש עוד דברים לעשות שם. -
מעניין שעוד יש אנשים שממשיכים לפנטז על סקי העונה. אני כבר די התייאשתי לאור הימים האחרונים. ההיסטריה רק הולכת וגוברת.
הלוואי ונתבדה.
-
@dudibecher אמר:
מעניין שעוד יש אנשים שממשיכים לפנטז על סקי העונה. אני כבר די התייאשתי לאור הימים האחרונים. ההיסטריה רק הולכת וגוברת.
הלוואי ונתבדה.
הרעיון הוא לנסוע בתחילת אפריל.
-
זאת שאלה נצחית ואין לה באמת תשובה. רוב אתרי הסקי הבנויים במיוחד על ההר שהם לא המשך טבעי של עיירה קיימת לא מציעים יותר מדי למי שלא גולש ואין לו עולם פנימי עשיר וkindle.
כמובן לדאוג למקום עם וויפי מוכח איכותי, להוריד נטפליקס לנייד/טבלט ולדאוג להביא כבל HDMI-USBC או לייטנינג.
מה היא אוהבת לעשות? אם היא בקטע של שופינג יוקרתי, לה פלאן כמובן לא הכתובת. אבל אם היא טיפוס אקטיבי, יש הליכות, מזחלות, חדרי כושר וספא. אפשרות ללילה רומנטי במקום נטוש על ההר.
ראי למשל
https://www.oxygene-skiholidays.co.uk/12-191/actualites/la-plagne-for-non-skiers/
או למשל
https://www.powderwhite.com/expertise/france/la-plagne/la-plagne-events-activities/
הדברים גם תלויים היכן תהיו במרחב לה פלאן, כמובן. בדקו באינטרנט.
-
יש ביטוי גס שאני שונא אבל הוא דווקא די מתאים כאן. "מי שממיין לא מ_יין"
תמיד יש מקומות שאפשר לטוס ברגע זה. אם יודיעו שהאזור בו אתה נמצא הופך לאדום,יהיו לך 72 שעות לחזור משם.
הייתי בטירול במרץ שעבר כשהודיעו שכל מי שבאוסטריה יידרש לבידוד כשיחזור. התבאסתי, נלחצתי ואף נחרדתי מהמשמעות הכלכלית של הסגר הביתי, אך כעבור פחות משנתיים מאז אני זוכר 3 דברים:
1. את הכיף שהייה לי בסקי ספארי עצמאי.
2. את הספריה בVOD והורדות בנטפליקס שהצלחתי לצמצם סוף סוף כשחזרתי.
3. את 2 הקילו שנוספו לי כי הייתי בטרנינג נוח ולא בג'ינס סגור עם חגורה, לצד עוגיות מזרחיות מלוחות של עבאדי ובירה לא מסוננת.
על הנזק הכספי התגברתי במהלך השנה. כן, הייה שווה לנסוע כי החיים הם כאן ועכשיו. מעט מאוד אנשים גוססים מצטערים שלא עבדו יותר ושנהנו מהחיים.
קח איתך מישהו יקר/אהוב וצא לחיות.
לכשיבינו שהתמותה והתחלואה הקשה ירדו במקומות בהם אומיקרון הפך לדומיננטי, אולי השפיות תחזור גם לממשל אחוז החרדה והמפורר הנוכחי.
אבל עדיין יש מקומות שלא על הסף להיות אדומות. ספרד (בBaqueira יש כבר 106 קמ פתוחים!) צרפת (חזרתי מטין לפני ימים בודדים, מדהים שם כעת), איטליה, שוויץ ובולגריה. גיאורגיה גם.
-
@drporat אמר:
חזרתי מטין לפני ימים בודדים, מדהים שם כעת)
איך היה?עמוס?
@drporat אמר:
ובולגריה.
בולגריה?יש מספיק שלג?
אגב,שנה שעברה באפריל(!) הייתי בבורובץ,והיה אחלה פאודר.סגרתי דקה 90.
אה,וכבונוס הבריטים גם לא יכלו להגיע אז היה ממש ריק.
רוצה לסגור דקה 90 בימים הקרובים,מתלבט ממש לאן.
אגב,שוייץ חייבת להיות ממש יקרה או שבתכנון מוקדם זה אפשרי?
(זרמט ונגן סאס פה סנט מוריץ וורבייר פחות מעניין אותי)
@drporat אמר:
אבל עדיין יש מקומות שלא על הסף להיות אדומות. ספרד (בBaqueira יש כבר 106 קמ פתוחים!) צרפת
אף אחד לא באמת יודע,
צרפת (48 אלף חולים ביום), ספרד (ממוצע של 12 אלך חולים ביום והגרף בעלייה) ואיטליה (16 אלף חולים ביום והגרף בעלייה).(מתוך כתבה היום באתר מאקו)
בסוף מקווה שלסגור דקה 90 יילך לי בטוב,רק אין לי מושג לאן.
-
גם אני קראתי אמש שרוצים לשנות ולהפוך את רוב אירופה לאדומה. כמות החולים ביום היא הקריטריון היחיד שלהם, לא כמות המאושפזים/מתים. הצורה החדשה קלה בהרבה למחוסנים אך הם לא נותנים לעובדות לבלבל אותם.
דקה 90 זה דבר נכון בנסיבות מוטרפות אלו, קח בחשבון שמעכשיו ועד אחרי תחילת השנה החדשה המחירים בשמיים, כנ"ל בפברואר. עדיין שווה לבדוק. התבונן קודם כאן לפני שתבחר יעד:
https://www.skiresort.info/snow-reports/europe/sorted/open-slopes/
ספרד הפתיעה אותי לטובה בנתונים. מוקדם מדי לבולגריה כרגע אך תמיד היא מפתיעה.
פעם שלישית שלי בטין בתחילת דצמבר, תמיד יש 100 קמ פלוס. כה מוקדם בעונה אין עומס אמיתי.
שוויץ לא יכולה להיות זולה בגלל השכר לשעת עבודה שם. סקי פס ואוכל תמיד יעלו יותר, אבל אפשר לבחור נכון ולהערך בהתאם. לעומת ישראלים שנוטים לאכול במסעדה בכל ערב, ראיתי שצרפתים ובריטים רבים מגיעים לאתר סקי עם כוונה לבשל קליל. אם לא תהיה לי ברירה ואוסטריה תהפוך לאדומה בינואר, אשנה בהתאם. אזור Nendaz או Arosa מענינים אותי, כדוגמא. אני צריך גיוון ומרחקים.
-
@drporat אמר:
זאת שאלה נצחית ואין לה באמת תשובה. רוב אתרי הסקי הבנויים במיוחד על ההר שהם לא המשך טבעי של עיירה קיימת לא מציעים יותר מדי למי שלא גולש ואין לו עולם פנימי עשיר וkindle.
כמובן לדאוג למקום עם וויפי מוכח איכותי, להוריד נטפליקס לנייד/טבלט ולדאוג להביא כבל HDMI-USBC או לייטנינג.
מה היא אוהבת לעשות? אם היא בקטע של שופינג יוקרתי, לה פלאן כמובן לא הכתובת. אבל אם היא טיפוס אקטיבי, יש הליכות, מזחלות, חדרי כושר וספא. אפשרות ללילה רומנטי במקום נטוש על ההר.
ראי למשל
https://www.oxygene-skiholidays.co.uk/12-191/actualites/la-plagne-for-non-skiers/
או למשל
https://www.powderwhite.com/expertise/france/la-plagne/la-plagne-events-activities/
הדברים גם תלויים היכן תהיו במרחב לה פלאן, כמובן. בדקו באינטרנט.
תודה בכל זאת יש מה לעשות שם.נראה אפילו די טוב.
-
@drporat אמר:
מעכשיו ועד אחרי תחילת השנה החדשה המחירים בשמיים
נכון אבל לחכות זו לא אלטרנטיבה בשבילי בהינתן האפשרות שמכאן הכל רק יילך ויחמיר.
@drporat אמר:
שוויץ לא יכולה להיות זולה בגלל השכר לשעת עבודה שם
מעניין מאוד.תמיד שאלתי את עצמי למה ככ יקר שם וכעת קיבלתי תשובה,
איך הם הגיעו למצב הזה? ניסיון למצב את הכלכלה מעל האירופאים?
הרי תיאורטית בכלכלה מוטית תיירות דווקא עדיף להתאים את השכר לממוצע באיחוד,
ולהנות מיותר הכנסות מתיירות,ועובדה שהמחיר מרתיע רבים מליסוע לשם.
@drporat אמר:
Arosa
היית שם כבר?הבנתי שבשוייץ יצא לך רק בננדז לא?
ומה לגבי זרמט? יצא לך לשהות שם? כמה זה אפשרי בלי למשכן את הבית מצד אחד ובלי להתכלב מצד שני?
מדובר אכן בחוייה יוצאת דופן? מעבר לזה מניח שעמוס שם מאד.
-
לא הרגשתי הבדל בין שוויץ לבין אוסטריה מבחינת הטיפול במסלולים. באחד הערבים באוברגורגל לפני די הרבה שנים שוחחתי עם שוויצרית על הבדלים בין שוויץ לאוסטריה. היא טענה שהיא יכולה להרשות לעצמה לעבור את כל חופשות הסקי שלה בשוויץ אך היא פשוט לא מבינה מדוע עליה לשלם כפול. וזה נצרב לי בראש.
כמדינה, שוויץ לא חיה מתיירות כמו הפיליפינים או תאילנד ולא מחפשת להיות זולה/נגישה. היא בנתה מוניטין איכותי שימשוך אליה מספיק תיירים שיסכימו לשלם בהתאם, כולל עבור קנקן מים מהברז בארוחת הערב במלון חצי פנסיון (בדיוק. הזוי)
תכלס, אם נשאיר את עלות החבילה בצד, השאלה היא מה אדם מחפש בסקי.
למי שמחפש נוף ציורי הלקוח מאגדות, מקופסאות השוקולד ולוחות השנה, רק שוויץ. הייתי בVerbier ובZermatt והמבט מההר על כל בתי העץ עם גגות הרעפים הוא מעלף. בקצה השני: מבני הבטון והמתכת המלבניים של טין ושל ול קלארה בצרפת..
למי שמחפש מסלולים ארוכים עם vertical משמעותי, שוויץ תספק את זה יותר מאוסטריה בשל הטופוגרפיה. במחוז Valais למשל יש 40 פסגות מעל 4000 מ' גובה. נכון, גם בצרפת אפשר לרדת מGrande Motte בטין או מCaron של ול טורן למטה בעיירה, אך הסיכוי של גונדולה צרפתית להתקע לחצי יום ועד לכל העונה הוא עצום. בשוויץ זה עובד כמו נו... שעון שוויצרי
ברמה האישית, אני מעדיף את אוסטריה ואת צרפת. בוחר על פי עונה ונסיבות. אם יסגרו את אוסטריה בינואר, איאלץ להגיע לשוויץ. לArosa או Nendaz כפי שכבר ציינתי. בדירה שכורה עם דגש על מיקרו ועל כמה מנות חמות/תבשילים דומים מהארץ. אפשר למצוא המבורגר במחיר שפוי במקומות ספציפיים על ההר, אך ארוחת ערב שוויצרית איכותית עולה יותר מכפי שבא לי להוציא כל ערב.
לגבי צרמאט: בעיני הוא אתר חובה לגולש טוב. מינואר לעניות דעתי. בגלל המסלולים. בגלל הזריחה הצובעת את פסגת המטרהורן תחילה. בגלל הרכבת שלוקחת אותך למעלה למצפה הכוכבים.