ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה ליום טיול נוסף במסלול בין אית'קה לוושינגטון

פורום צפון אמריקה
    וושינגטון הבירה מרילנד בולטימור אית'קה
    6
    25
    764
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bigfoot
      bigfoot נערך לאחרונה על ידי bigfoot

שלום לכל חברי הפורום,

במסגרת תכנון טיול משפחתי עם הילדים (17,15,10) הכולל נסיעה צפונה ומזרחה מניו יורק דרך האדירונדקס ו- 1000 האיים אל מפלי הניאגרה ואז חזרה דרומה דרך אית'קה והפינגר לייקס עד לוושינגטון DC ולאחר מכן חזרה לניו יורק, יש לנו כרגע כרגע יום אחד "עודף", וחשבנו לשבץ אותו בכמה אפשרויות:

1. עוד יום אחד באיזור אית'קה מעבר ליום מלא שתיכננו לטיול בפינגר לייקס (ןלמחרת ביקור בקורנינג בדרך לביקור במפעל הרשי'ס)
      2. יום נוסף במעבר בפנסילבניה מעבר ליום שתוכנן לביקור באיזור ההאמיש (וכאמור יום קודם ביקור בהרשי'ס)
      3. יום נוסף באיזור בולטימור או וושינגטון (מעבר ליומיים מלאים בוושינגטון ועוד יום מתוכנן בפארק six flags america). האם יש מה לעשות בבולטימור?

יום נוסף בניו יורק אינו אופציה וגם יום בחלק הראשון של הטיול עד לניאגרה פולס.

אודה מאוד לעצותיכם הטובות.

יאיר

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

קשה (לי לפחות)לענות בלי לדעת מה כל המסלול. בכל אחד מהיעדים שהזכרת לא חסר מה לעשות. אבל מה הכי טוב? זה תלוי גם בכם, וגם בשאר המסלול. אני באמת מציע לפרט את כל המסלול (שידוע עכשיו). גם כדי שנוכל לעזור לראות מה חסר, אבל גם שינויים / תיקונים אחרים

"יום נוסף בניו יורק אינו אופציה וגם יום בחלק הראשון של הטיול עד לניאגרה פולס." הכל אפשרי. גם אם למשל שילמתם על לינה בניו יורק (או בניאגרה) בלי אפשרות שינוי, זה לא אומר שאי אפשר לשנות תמורת קנס כספי, או שאפשר סתם להוסיף יום נוסף באותו מלון או אחר. אל תפסלו שום דבר רק כי יש איתו בעיה מסויימת. כלומר אם יש נגדכם צו הרחקה מהעיר ניו יורק שפג תוקפו ביום מסויים אז אכן יש בעיה להגיע לעיר קודם. אבל אני די בטוח שזה לא המצב.

כבר ממה שכתבתם כרגע יש לי כמה הערות: הרשי - נראה לי די מיותר. כלומר זו עצירה נחמדה על הדרך, אבל לא יעד ליום טיול. יש שם "סיור" שמיועד לילדים קטנים, סדנאות שהם או גימיק או זלילת שוקולד, בעיור בעיירה שגם לא נראה לי מיוחד. אפשר - בוודאי. שווה לעצור? אולי. חובה - כנראה שממש לא יומיים מלאים בוושינגטון - לא הרבה בכלל. כלומר רבים מקדישים רק יומיים אז כנראה שזה לא רע, אבל בהחלט יש בעיר הזאת תכולה להרבה יותר ימים אגמי האצבעות ופנסילבניה - יש שם הרבה מה לעשות. המון אתרים קטנים ועיירות מעניינות. גם אתרי טבע (יותר באצבעות) וגם אטרקציות (יותר בפנסילבניה). בכיף אפשר להעביר שם כמה ימים שלמים בולטימור - לא מככבת על מפת התיירות של הפורום. אבל זו עיר גדולה, וככל הזכור לי (עברו הרבה שנים) איזור הנמל הישן הוא איזור תיירותי שכיך לשוטט בו כמה שעות. לא לשכוח שבמעבר מהאצבעות לפנסילבניה אפשר למצוא הרבה אתרים וכמובן העיר פילדלפיה שבתורה שווה ביקור נחמד לא לשכוח שתמיד אפשר להוסיף גם יום שופינג

bigfoot תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • bigfoot
          bigfoot @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

צהריים טובים, תודה על התשובה. תוכנית הטיול כרגע היא כזאת:

יום 1 - נחיתה בניוארק בבוקר, קבלת רכב ויציאה צפונה לעמק ההדסון (croton on hudson, bear mountain, ווסט פוינט(?), אחוזת ונדרבילט), לינה באמסטרדם.

יום 2 - המשך צפונה להרי אדירונדק עד לייק פלאסיד , לינה ב saranac lake

יום 3 - המשך הרי אדירונדק (הר וויטפייס, אחד המפלים High Falls Gorge או Ausbale chasem) חציית אגם שמפליין, לינה בברלינגטון (או סביבתה)

יום 4 - מברלינגטון אל אלף האיים (ביקור במפעל בן אנד ג'ריס אם יהיה פתוח, שמורת Missisquoi, נסיעה לאורך נהר סנט לורנס), לינה באלכסנדריה ביי/קלייטון

יום 5 - אלף האיים (שיט) ונסיעה אל ניאגרה פולס (דרך רוצ'סטר). לינה ניאגרה פולס (צד קנדי).

יום 6 - ניאגרה פולס על חוויותיהם השונות. לינה ניאגרה פולס (צד קנדי)

יום 7 - יום נוסף באזור - חממת הפרפרים, ניאגרה און דה לייק, תעלת ולנד, לינה בקרבת פארק Lake Darian.

יום 8 - פארק Lake Darian, לינה באית'קה.

יום 9 - אית'קה ואזור הפינגר לייקס, לינה אית'קה.

יום 10 - כרגע לא בנוי. רצון לשלב את קורנינג (בהנחה שיהווה מקור עניין גם לילדים). האם עוד קצת פינגר לייקס? אולי להתקדם קצת דרומה?

יום 11 - אזור ההאמיש (האם ממלא יום שלם?), מפעל הרשי (??), אטרקציות מעניינות אחרות בדרך בפנסילבניה?

יום 12 - בלטימור(??), בכל מקרה לינה בקרבת פארק פארק Six Flags America

יום 13 - פארק Six Flags America, לינה בוושינגטון DC (3 לילות)

ימים 14-15 - וושינגטון DC (התאכזבנו לשמוע שמוזיאון החלל שכל כך תכננו עליו יהיה סגור עד סתיו 2022..., יש חלופות מעניינות?)

יום 16 - נסיעה לניו-יורק דרך ג'רזי גארדנס, החזרת הרכב, לינה במנהטן (6 לילות).

ימים 17-22 - ניו יורק בדגש על מנהטן והמראה בחזרה בסוף יום 22.

אשמח לחוות דעת כללית על התוכנית המוצגת ובנוסף (ואולי בעיקר) סיוע בבנייה נכונה ואטרקטיבית של ימים 10-12, שכרגע קצת הסתבכתי איתה.

תודה רבה,

יאיר

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים

יום 1 - נחיתה בניוארק בבוקר, קבלת רכב ויציאה צפונה לעמק ההדסון (croton on hudson, bear mountain, ווסט פוינט(?), אחוזת ונדרבילט), לינה באמסטרדם.

לא מכיר את האתרים ולא יודע להעריך את העומס. אבל אני לא אוהב את זה שהמאיזור של אתרי הביקור ועד מקום הלינה יש לכם שעתיים נסיעה (או יותר). לחלק הזה של הנסיעה תגיעו אחה"צ/ערב כשהעייפות והג'טלג יכו בכם בעוז. אני מעדיף לישון סמוך למקום הבילוי ביום הזה

בן אנד ג'ריס - הדעות חלוקות. בכל מקרה אם לא מדובר על אמצע השבוע אז וודאי שלא יהיה ייצור אחרת - אולי. אני תוהה לעצמי אם הסיבוב לורמונט שווה את המאמץ. אני לא מכיר את המקומות ואין לי דעה, אבל מדובר על סטייה מזרחה. בכל מקרה יש 5 שעות נסיעה לאלכסנדריה ביי. המון נסיעה לעשות ברצף בערב.

מאלף האיים עד לניאגרה - שוב 5 שעות נסיעה. הפעם לא בעייתי מבחינת השעות, אבל זה לא מעט נסיעה, בייחוד שזה יום שני ברצף עם נסיעות.

ניאגרה און דה לייק - לטעמי לא מיוחדת בכלל (אבל זו דעה אישית כמובן). תעלת ולנד - אם עוברת ספינה זה מגניב (ברבע שעה הראשונה). אבל לפחות מהנסיון שלי אין הרבה ספינות וקשה לקלוע לזמן הנכון.

שני פארקים של סיקס פלגס? מתאים לכולם?

איימיש - יכול למלא יום שלם, ויכול למלא שעתיים. תלוי בכם. בכל מקרה יש באיזור הרבה אטרקציות קטנות שאפשר לשלב.

מוזיאון התעופה - יש את השלוחה בשדה התעופה. היא מאד משובחת.

ג'רסי גארדנס - אני לא אוהב להשאיר יום קניות שלם, ובטח שלא בסוף הטיול. אני אוהב לשלב פרקים קצרים של שופינג של 2-4 שעות כל פעם. מסתדר טוב עם שעות אחה"צ/ערב. לא חסרים אאוטלטים בדרך

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • bigfoot
              bigfoot נערך לאחרונה על ידי

היי, תודה על התשובה שלך. פארקי הסיקס פלאגס הם אטרקציות משמעותיות מבחינת הילדים. מבחינתם שכל הטיול רק יעבור מפארק לפארק.

איימיש - מעניין אותנו למלא לפחות חצי יום משמעותי ומעניין. אתה יודע להכווין אותי קצת - איפה להתחיל? מה לעשות?

מה זה מוזיאון התעופה, היכן ממוקם? עם מה נכון לדעתך לשלבו? או שמא בכלל מדובר בשלוחה של מוזיאון החלל בוושינגטון?

מקבל את הערתך לגבי אאוטלטים. זה נכון. יש לך הצעות לאאוטלטים אחרים שמשתלבים במסלול?

יש לך רעיון עם מה לשלב את קורנינג, בהנחה שאני מתחיל אותו בבוקר אחרי לינה באית׳קה ורוצה לרדת דרומה לפנסילבניה? לאזור האיימיש, הרשי וכו מדובר בכשלוש שעות נסיעה ואחרי כמה שעות בקורנינג בעצם כבר לא ישאר זמן להגיע ולהספיק משהו מאלה. אאוטלט או איזו אטרקציה על הדרך יכולים להיות מתאימים - יש לך אולי הצעה?

תודה רבה יאיר

• אנשיםטובים

הערה כללית יש לי תחושה שהטיול שלכם לא מספיק מתוכנן, ולא מספיק מותאם. כאילו שראיתם 2-3 מסלולי טיול (ספרים, סיפורים) וזהו. אם אני טועה אז אני מצטער ולא הייתה לי כוונה להעליב כמובן, ואתם יכולים להפסיק לקרוא עכשיו.

השטח שאתם מכסים בטיול הוא עצום. השטח של מדינת ניו יורק הוא 140 אלף קמ"ר. אם נוסיף גם את מזרח פנסילבניה, ואזור וושינגטון מגיע לשטח דומה לזה של בריטניה כולה (פחות צפון אירלנד). בשטח כזה יש שפע עצום של אתרי עניין מכל הסוגים. חלקם מפורסמים יותר וחלקם פחות. אתרים שמתאימים ל(כמעט) כל תחום עניין. חיפוש בגוגל, גוגל מפס, אתרי לשכות התיירות המקומיות, טריפ אדוויזור ואחרים יעלו שלל רעיונות.

למשל הזכרתם שני פארקים של סיקס פלגס. ברור לי למה זה חשוב. אני לא מכיר את הרשת מספיק, ובטח שלא את הילדים שלכם. אבל אני תוהה האם לא עדיף לשלב פארקין אחרים. לא מהרשת או באופי שונה. למשל פארק מים. בכל מקרה יש באיזור אי אלו פארקים שיכולים להיות רלוונטיים. בהרשי, אלנטאון, רוצ'סטר ועוד. יש גם שני פארקים נוספים של סיקס פלגס בג'קסון ניו ג'רסי ובלייק גורג' בניו יורק. כשאנחנו היינו בטיול שלנו בחרנו דווקא בפארק בטורונטו כי זה הסתדר לנו טוב. אגב, אם לילדים פארק שעשועים כלכך חשוב, אז אולי לייק ג'ורג' בתחילת הטיול יתן לכם "פתיחה" לטיול

איימיש – אנחנו בחרנו במוזיאון חביב שכלל סיור מודרך במוזיאון וסיור חופשי בחצר ולקח סדר גודל של שעתיים. לא יותר מדי לטעמי. ושילבנו נסיעה בדרכים צדדיות לראות את העולם האמיתי ולא מוזיאון, ובהחלט נתקלנו בכרכרות, אנשים עובדים, ואפילו סוג של חנות עגלות יד שניה. הנסיעה בדרכים הצדדיות הוסיפה לנו עוד חצי שעה לדרך. לנו זה היה נהדר. לא יותר מדי ולא פחות מדי. אני לא מכיר אתכם לדעת מה מתאים לכם. אנחנו עשינו מזה יום על שילוב של שופינג, מיניגולף, ארוחת בוקר מפנקת, וגם ליקוי חמה שהיה במקרה באותו יום. אבל באמת שיש שפע אטרקציות במרחק של כמה קילומטרים בכמה תחומי עניין

שופינג – יש המון אפשרויות שופינג בדרך. אאוטלטים גדולים (כמו וודברי, ווטרלו ניאגרה פולז ועוד), וגם אאוטלטים קטנים יותר, וחנויות ענק. אנחנו בהחלט נהנים משעתיים בוולמטארט או טארגט, מחנויות יצירה גדולות כמו מייקלס או הובי לובי, חנויות עשה זאת בעצמך כמו הום דיפו, חנויות לציוד מסיבות כמו פארטי סיטי ועוד. אחרים מזכירים חנות לציוד לחיות, חנויות לציוד טיולים, ספורט או דייג ועוד. לא צריך להתאמץ למצוא כאלה, הן נמצאות בכל חור. בנוסף יש כמובן גם מרכזי קניות קטנים יותר. בחרו לכם 2-3 רשתות שמעניינות אתכם ותראו איפה הן ממוקמות עם גוגל מפס. בזמנו נהגתי לחפש את גאפ כסמל, אבל כמובן שיש עוד רשתות.

איזור קורנינג – יש הרבה אתרי טבע באיזור, מפורסמים יותר או פחות. יש מוזיאונים נוספים, אחד שבשמנו עניין אותי זה גלן קרטיס, יש את איתקה עצמה שנעים לשוטט בה, ואפילו בקורנינג יש רחוב (מרקט) שנראה חביב לשוטט, ובזמנו נתקלתי גם ב Chocolate Trail Tour בעיר (אבל לא ברור לי עד כמה זה רציני). נתקלתי גם בחנות חג המולד בעיר אלמירה הסמוכה. בכל המקומות האלה בסוף לא הייתי אז אין לי דעה ממקור ראשון. בכל מקרה בדרך דרומה אחרי קורנינג מוני המליץ לי על millionare row בווילאמספורט שלהבנתי זה פשוט רבע שעה של נסיעה בין בתים מרשימים, וגם על טבע במקום שמכונה הגאנד קניון של פנסילבניה. גם בהם לא הייתי.

לגבי מוזיאון התעופה – למוזיאון המפורסם בוושינגטון יש שתי שלוחות. האחת במרכז העיר (במול) וזו המפורסמת. השנייה מחוץ לעיר (צריך אוטו) בשדה התעופה דולס. זה לא אותה תצוגה, אבל זה כן אותו מוזיאון וגם השלוחה השנייה מעניינת (אבל הייתי בה לפני 15 שנה אז הרבה דברים יכולו להשתנות מאז). בלי קשר, יש עוד הרבה מוזיאוני תעופה שאפשר לשלב בדרך. אחד מהם ליד קורנינג. חפשו בגוגל מפס aviation museum. אגב, אם זה מעניין יש גם מוזיאוני רכבות (כולל אפשרות לנסיעה ברכת קיטור).

אם לא נתקלת אני מצרף את סיפור הטיול שלנו. לא באותו הרכב (הגדולה הייתה בת 12) ולא בדיוק באותו מסלול, אבל אולי תיקח כמה רעיונות

https://community.lametayel.co.il/topic/120663/

מוני bigfoot 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מוני
                  מוני @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי מוני

@אנשיםטובים

שלום

רשימו לב מאחר והטיול יערך בקיץ הייתי מציע

על מנת לא לעשות הלוך וחזור מלייק פלאסיד לברלינגטון

וחזרה מברלינגטון לאדירונדאק והגעה ל-1000 האייים

לעשות כך כרגע ללא צירוף מיפויים-

יום 1

עמק ההדסון עלפי התוכנית זולת ויתור על וונדרבילט ובמקום עליה לאמסטרדם

הגעה לצפון מערב הברקשיירס במסצו'סטס

יום 2

הגעה לברלינגטון כאשר סופגים עוד מנת פסטורליה של וורמונט האהובה.

יום 3

השלמות ומעבר על השמפליין לאתרי האדירונדאק בואך לייק פלאסיד ולינה רשמת סאראנאק לייק

יום 4

נסיעה לאלף האיים אבל להאריך אותה בחצי שעה על מנת לספוג את לב האדירונדאק כפי שצריך.

טוב זאת הצעה על מנת לא לעשות הלוך וחזור מהאדירונדאק לברלינגטון בצד של וורמונט ולספוג

עוד מהמיחד את לדוגמא כביש 100 בוורמונט ועוד!

אם מוכנים לבדוק את ההצעה אחזור עם מיפויים לכל 4 הימים הנ"ל,

מוני.

• karnielr
                    karnielr @bigfoot נערך לאחרונה על ידי

יום 7 - יום נוסף באזור - חממת הפרפרים, ניאגרה און דה לייק, תעלת ולנד, לינה בקרבת פארק Lake Darian.
                    גם לדעתי יום זה מיותר . אולי תקפצו לטורונטו או לפחות לפארק השעשועים/פארק המים שבפרבריה.

ימים 14-15 - וושינגטון DC (התאכזבנו לשמוע שמוזיאון החלל שכל כך תכננו עליו יהיה סגור עד סתיו 2022..., יש חלופות מעניינות?)
                    במהלך הביקור בניו יורק אתם יכולים לבקר במוזיאון האינטרפיד, לדעתי מעניין באותה מידה ואולי אפילו יותר (אבל אני מודה שאני לא בדיוק מתמצאת או מתעניינת לעומק בתחום).

• bigfoot
                      bigfoot @karnielr נערך לאחרונה על ידי

@karnielr

היי, תודה רבה על ההצעות שלך. טורונטו בהחלט יכולה להיות אופציה, אבדוק לעומק.

באינטרפייד נבקר במהלך השהות בניו יורק

• bigfoot
                        bigfoot @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני היי, הצעה מעניינת מאוד. אשמח לראות את המיפויים.

• bigfoot
                          bigfoot @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים היי, חס וחלילה לא נעלב, ומעריך מאוד את התייחסותך והצעותיך. דווקא עובר על המון חומר לקראת כל טיול שאני מתכנן ולא מסתמך בהכרח על הצעות מובנות. כך גם הפעם. תמיד בונה שלד בסיסי כבסיס להתארגנות ולוגיסטיקות (דוגמת רכב, לינה וכו) ולאחר מכן מרחיב אותו ומעבה עוד ועוד. זאת היתה הכוונה גם כאן - לקבל הערות כלליות לשלד מוצע, שכרגע קצת נתקע לי בחלק מהימים ולכן ביקשתי סיוע.

שוב, מודה לך מאוד על עזרתך והרעיונות שהעלית, בהחלט אשתמש בהם ואטמיע אותם ובהמשך אשמח לחוות דעתך על המתווה העדכני.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • עמיחי13
                            עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

אם אתם אוהבים פארקי שעשועים תבדקו את הפארק הזה במסלול שלכם: https://www.dutchwonderland.com/

אם אתם מחפשים קניות, יש לכם אאוטלט גם ליד הרשי: https://g.page/TangerOutletsHershey?share

• מוני
                              מוני @bigfoot נערך לאחרונה על ידי מוני

@bigfoot

לפני שאני מצרף תוואי ממופה מקורב כפי שהצעתי לארבעת הימים הראשונים

ואני נשען על התוואי העדכני שכרגע לא ראיתי ששינית

אני חייב להתייחס לאחת הערות הנכונות של אנשים טובים(ויש לו לא מעט)בעניין העייפות

והבדל השעות ליום הנחיתה למרות שאתם נוחתים מוקדם ולבטח היציאה תהיה סבירה

בכל זאת הנהג אחרי שעות טיסה מרובות......??.

ולמיפוי המקורב בהשוואה לשלך:-

יום 1

יוצא מנקודת ביקור אחרונה

א- אחוזת ונדרבילט>>>>>אמסטרדם https://goo.gl/maps/efCnNKm85VDcP6U1A

ב- ונדרבילט>>>>>>>>ויליאמסטאון צפון מערב מסצ'וסטס(ברקשיירס) https://goo.gl/maps/wHPQtgJevbi3DFwDA

יום 2

הגעה לברלינגטון בדרך המהירה-https://goo.gl/maps/mF59jNA8DA8LKzyR9

הוספה של קטעי כביש 100- https://goo.gl/maps/y1KdsjUNejqPWJ3m6

יום 3

על פי התוכנית הבסיסיסית רק בהפוך,קניון, ועליה עם הרכב שלכם לוויטפייס מאונטיין ,ובחירה בין אתרי המפלים

ללייק פלאסיד - https://goo.gl/maps/MiAfTL76KNEfhjjq6

יום 4

שים לב אני ממליץ על מנת לחוש לפני 1000 האיים את חלקים מאפיינים את לב האדירונדאק וכמויות האגמים שבו

בנוסף לפסגות להאריך את הדרך כך-https://goo.gl/maps/xr2RLvpbCv61qvPu6

לעומת ישיר-https://goo.gl/maps/w2HixzjAZaYpmKAF9

יש גם שיוטים אחה"צ בקיץ כך שעוד שעה אבל רוב הדרך יפהפיה לעומת הדרך הישירה וכולל שיוט זה יכול למלא יום

די שווה לתוכנית המקורית -https://goo.gl/maps/hWJAE2p3ERSE7rxv5

אבל זאת יש לזכור -ההצעה היא כמובן לשיקול דעת שלך

מוני

• dhz
                                dhz @bigfoot נערך לאחרונה על ידי

@bigfoot את בולטימור אינני מכיר, ולכן לא אתיחס. מרילנד נכללה בביקור האחרון שלי בארה"ב, אבל בחרתי לדלג על בולטימור. לגבי וושינגטון, הרי שיש שם הרבה מוזיאונים ואתרים. בהחלט ניתן להעביר בה שלושה ימים, אבל השאלה היא האם זה יענין אתכם.

לגבי צפון מדינת ניו יורק, אני יכול להמליץ על פארק המדינה Letchworth, הנמצא דרום מערבית לאגמי האצבעות, כאפשרות למקום נוסף לביקור. לא יודע אם ימלא לכם יום שלם.

לגבי פנסילבניה, אני מציע את הביקור באיזור צפון מזרח פנסילבניה, איזור הרי ה- Pocono והגבול בין פנסילבניה וניו ג'רזי (נהר הדלאוור). זה טיול יותר של טבע. יש מספר מפלי מים בסביבה, ויש גם אתר פרטי, אליו לא הספקתי להגיע, בשם Bushkill Falls, שמהעלון שלו נראה לי שוה ביקור.

אני לא התפעלתי מאיזור ההאמיש, אבל מציע עצירה ביורק, שם נמצא המפעל של הארלי דייוידסון. גם העיר עצמה יפה ויש בה אתרים היסטוריים מתקופת מלחמת העצמאות האמריקאנית.

• bigfoot
                                  bigfoot @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 תודה רבה

• bigfoot
                                    bigfoot @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz תודה רבה. קראתי גם את סיפור המסע שלך. מעניין מאוד ותם לי רבות

• bigfoot

@מוני
                                      שבוע טוב מוני, תודה רבה על כל הסיוע שלך. מתייחס למה שכתבת:

אני חייב להתייחס לאחת הערות הנכונות של אנשים טובים(ויש לו לא מעט)בעניין העייפות
                                      והבדל השעות ליום הנחיתה למרות שאתם נוחתים מוקדם ולבטח היציאה תהיה סבירה
                                      בכל זאת הנהג אחרי שעות טיסה מרובות......??.
                                      יש צדק בעניין הזה, למרות שמדובר על כארבע שעות נהיגה שפרוסות על כל היום. יש לך הצעה כיצד לקצר את היום במקום להגיע עד לאמסטרדם (בהצעה המקורית, חשבתי אולי לעצור באלבני) או בהתאם למסלול שאתה הצעת עד לויליאמסטאון?

לגבי הערתך הכללית - אני בכלל תכננתי לנסוע מברלינגטון לכיוון אלף האגמים מהצד השני ולא בחזרה דרך לייק פלאסיד במסלול הזה
                                      https://goo.gl/maps/kE4e3L3WYsNWWnwY8 ( מפעל בן & ג'ריס במידה ויהיה פתוח). האם עדיין אתה חושב שנדרש תיקון במסלול המתוכנן והצעתך עדיפה?
                                      ולמיפוי המקורב בהשוואה לשלך:-
                                      יום 1
                                      יוצא מנקודת ביקור אחרונה
                                      א- אחוזת ונדרבילט>>>>>אמסטרדם https://goo.gl/maps/efCnNKm85VDcP6U1A
                                      ב- ונדרבילט>>>>>>>>ויליאמסטאון צפון מערב מסצ'וסטס(ברקשיירס) https://goo.gl/maps/wHPQtgJevbi3DFwDA
                                      האם נסיעה נופית עד ויליאמסטון או שישנן אטרקציות כלשהן לאורך הקטע?
                                      יום 2
                                      הגעה לברלינגטון בדרך המהירה-https://goo.gl/maps/mF59jNA8DA8LKzyR9
                                      הוספה של קטעי כביש 100- https://goo.gl/maps/y1KdsjUNejqPWJ3m6
                                      יש המלצות לנקודות עניין לאורך המקטעים הללו או שנסיעה נופית?
                                      יום 3
                                      על פי התוכנית הבסיסיסית רק בהפוך,קניון, ועליה עם הרכב שלכם לוויטפייס מאונטיין ,ובחירה בין אתרי המפלים
                                      ללייק פלאסיד - https://goo.gl/maps/MiAfTL76KNEfhjjq6
                                      הבעיה היא שבמידה ונגיע לללייק פלאסיד ביום הזה (יום 3 למסלול במקום יום 2 בתוכנית שלי), למחרת מתוכננת להתקיים בעיירה תחרות איש הברזל, שתקשה על טיול באיזור באותו יום. יש לך אולי רעיון אחר? בנוסף, האם בכוונה בחרת שלא לחצות את אגם שמפליין עם מעבורת מברלינגטון אל פורט קנט אלא להקיף מדרום?
                                      יום 4
                                      שים לב אני ממליץ על מנת לחוש לפני 1000 האיים את חלקים מאפיינים את לב האדירונדאק וכמויות האגמים שבו
                                      בנוסף לפסגות להאריך את הדרך כך-https://goo.gl/maps/xr2RLvpbCv61qvPu6
                                      לעומת ישיר-https://goo.gl/maps/w2HixzjAZaYpmKAF9
                                      יש גם שיוטים אחה"צ בקיץ כך שעוד שעה אבל רוב הדרך יפהפיה לעומת הדרך הישירה וכולל שיוט זה יכול למלא יום
                                      די שווה לתוכנית המקורית -https://goo.gl/maps/hWJAE2p3ERSE7rxv5
                                      כאמור, תוכניתי המקורית היתה זאת https://goo.gl/maps/kE4e3L3WYsNWWnwY8. האם לא טובה לדעתך?

תודה רבה על כל הסיוע שלך,
                                      יאיר

• אנשיםטובים

לגבי היום הראשון - הבעיה בעיניי היא עם נסיעה בשעות אחה"צ/ערב. 4 שעות בבוקר זה לא קל אבל אפשרי. שעתיים אחה"צ זה מאד בעייתי. אז ההמלצה שלי - או לישון קרוב יותר לניו יורק, או לטייל רחוק יותר מניו יורק וקרוב יותר למקום הלינה. אין לי המלצות קונקרטיות. אני תמיד אוהב להמליץ ליום הראשון על לינה סמוך למרכז קטן שיש בו מה לעשות בערב. זה יכול להיות סופר גדול, מרכז קניות של כמה חנויות (לא חייב להיות משהו מיוחד), מסעדה או שתיים, ואולי גם קולנוע/באולינג. זה מאפשר להיות גמיש בערב. עייפים - קונים משהו קל לאכול (אפשר אפילו בסופר) והולכים לישון מוקדם. יש כח - מסעדה, שופינג, או בילוי קל. אם המלון ממש צמוד למרכז הקניות, אז אפשר גם פיצול בערב. אם הסופר פתוח גם 24 שעות (או לפחות מאד מוקדם) אז אפשר גם שאם מישהו קם מוקדם הוא קופץ לסופר עד שהאחרים מתעוררים.

• מוני
                                          מוני @bigfoot נערך לאחרונה על ידי

@bigfoot

יאיר

טוב ברגע שהזכרת את תחרויות ה-iron man בלייק פלאסיד והסביבה,

כבר נתקלתי בעבר בגולש שכשכתב לי שחודשים לפני כבר זיהה בעיית לינה

הבנתי שנפלו על הפסטיבל הזה ,ונאלצו ללון רחוק יותר מלייק פלאסיד.

אז אם כך שכנעת אותי שאפשר להישאר עם התיכנון שלך לארבעת הימים הראשונים

רק נשאר לי לשאול אותך לתוואי הנסיעה המתוכנן שלך ללייק פלאסיד מאמסטרדם

האם תלך על התוואי הזה-https://goo.gl/maps/jZqktPjU14M9BBSF9 שכולל גם היווי 87

או על הארוך יותר אבל דרך כמות לא מבוטלת של אגמים מלוים שמאפיינים -https://goo.gl/maps/WitCegWxFm6Dr6vh8

נכון עוד שלושת רבעי השעה כביש אבל לעניות דעתי מאוד שווה בעיקר שהדרך מברלינגטון לאלף האיים על פי התוואי המהיר שבחרת

עוקף את מכלול האגמים בתווי שלי מאמסטרדם לללייק פלאסיד-לשיקולך

לשאלתך על המעבורת הדרומית הקצרה ולא הארוכה יותר ישירות מברלינגטון לפורת קנט בצד של האדירונדאק ובואך ישירות

לאוזאבל .פשוט מאחר והיא זאת הארוכה והישירה לא עובדת לפחות עד היכן שהוא בחודש יוני אז המיפוי מושך ישר למעבורת הפעילה כיום

ואגב לא בהכרח הדרך קצרה יותר כשבוחרים במעבורת הארוכה והנה כהוכחה המיפויים בשתי האפשרויות-

https://goo.gl/maps/RXXZoL5fy1qjjupp8

מעבורת ישירה-https://goo.gl/maps/1SQnALFo8TnDwXDp8

מוני

• bigfoot

@מוני

היי מוני, תודה על ההתייחסות ועל העצות. מקבל את המלצתך ואשאר עם התכנון המקורי. עדיין מתבלט אם לקצר את היום הראשון וללון באלבני במקום באמסטרדם (בכל זאת יקצר חצי שעה - 40 דקות נסיעה, כנגד הארה בזמן זהה של יום המחרת). יש לך תובנה או המלצה בנושא?
                                            יאיר
                                            טוב ברגע שהזכרת את תחרויות ה-iron man בלייק פלאסיד והסביבה,
                                            כבר נתקלתי בעבר בגולש שכשכתב לי שחודשים לפני כבר זיהה בעיית לינה
                                            הבנתי שנפלו על הפסטיבל הזה ,ונאלצו ללון רחוק יותר מלייק פלאסיד.

אז אם כך שכנעת אותי שאפשר להישאר עם התיכנון שלך לארבעת הימים הראשונים

רק נשאר לי לשאול אותך לתוואי הנסיעה המתוכנן שלך ללייק פלאסיד מאמסטרדם
                                            האם תלך על התוואי הזה-https://goo.gl/maps/jZqktPjU14M9BBSF9 שכולל גם היווי 87
                                            או על הארוך יותר אבל דרך כמות לא מבוטלת של אגמים מלוים שמאפיינים -https://goo.gl/maps/WitCegWxFm6Dr6vh8
                                            נכון עוד שלושת רבעי השעה כביש אבל לעניות דעתי מאוד שווה בעיקר שהדרך מברלינגטון לאלף האיים על פי התוואי המהיר שבחרת
                                            עוקף את מכלול האגמים בתווי שלי מאמסטרדם לללייק פלאסיד-לשיקולך אני מתכנן לנסוע ללייק פלאסיד בדרך הארוכה יותר, ללא ספק דרך יפה ומעניינת הרבה יותר. הדרך הצפונית מברלינגטון לאלף האיים אינה אטרקטיבית כלל לדעתך או שיש לך תובנות אחרות גם לגביה?

לשאלתך על המעבורת הדרומית הקצרה ולא הארוכה יותר ישירות מברלינגטון לפורת קנט בצד של האדירונדאק ובואך ישירות
                                            לאוזאבל .פשוט מאחר והיא זאת הארוכה והישירה לא עובדת לפחות עד היכן שהוא בחודש יוני אז המיפוי מושך ישר למעבורת הפעילה כיום
                                            ואגב לא בהכרח הדרך קצרה יותר כשבוחרים במעבורת הארוכה והנה כהוכחה המיפויים בשתי האפשרויות-
                                            https://goo.gl/maps/RXXZoL5fy1qjjupp8
                                            מעבורת ישירה-https://goo.gl/maps/1SQnALFo8TnDwXDp8
                                            אתה צודק. אחליט בהמשך באיזה נתיב לבחור. המעבורת נועדה להיות גם אטרקציה לילדים שעדיין לא חוו דבר כזה.
                                            מוני
                                            תודה על הכל,
                                            יאיר

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון