טיול לניו יורק ביוני - מדווח מניו יורק
-
היי
אז אחרי שנתיים הפסקה (בגלל הקורונה)ואחרי שדחינו את הטיסה מאוגוסט החלטנו לממש את השובר שקיבלנו מאל על ולטוס לניו יורק הפעם רק אני ואישתי (+ הופעה של קולד פליי ומפגש מאחורי הקלעים איתם לכן נתתי יום מלא להופעה)
והייעד חזרה לניו יורק אחרי 6 שנים שלא היינו בעיר(ההורים שלי גרו בעיר במשך שש שנים ככה שחת לחצי שנה היינו מגיעים קבוע) אשמח להתייעצות לגבי מבנה הטיול שבניתי (כמובן בקווים כללים) בבקשה קחו בחשבון שאת מרבית המקומות התיירותיים ראינו ועשינו ככה שעכשיו הטיול ייתרכז בעיקר במקומות מיוחדים שעדיין לא ראינו/מקומות לא מתויירים וכל המלצה מהצוות המנצח פה תעזור מאוד.
** לינה אנו לנים בתוך העיר
31/05 נחיתה בבוקר בניו יורק יציאה התמקמות וסיור קצר בעיר והתאפסות הולכים לטיימס סקור והשדרה החמישית
01/06 – סנטרל פארק – המטרה לעבור בנקודות הבאות : gapstow bridge משם ממשיכים לעבר אזור גן החיות ואז לרחוב 65 משים נמשיך למונומנט של וויליאם שייקספיר נחזור לכביש 65 נעבור בקרוסלה ואז נמשיך לsheep Meadow ומשם נמשיך לכיון המזרקה הוויקטוריאנית נחצה את ה-BOW BRIDGE נמשיך לכיון טירת ולדוייר נחתוך לכיון מוזיאון המוטרופוליטן ונסיים את היום
02/06-צ'לסי וה-HIGH LAND לאחר מכן ל-little iland במידה ויש זמן לעשות את ההאדסון יארד נעלה לתצפית בedge ולאחר מכן נלך לvessel
03/06- מוזיאון גראנד זירו ,brookfield place, צ'ינה טאון
04/06- הופעה קולד פליי
05/06- נסיעה לג'רזי גארדן אוטלט
06/06- ביקור בשכונת סוהו (רחוב spring) ולאחר מכן ביקור בשכונת LOWER EAST SIDE נלך לשוק ESSEX אם לא מספיקים את האדסון יארד אז נעשה אותו באותו יום
07/06-ברוקלין ביקור בפארק דומינו ולאחר מכן ניסע לראות אומנות רחוב בברוקלין
08/06-??? יום פתוח עדיין לא החלטנו מה לעשות
09/06- יום החזרה, טיול רגלי והייערכות
-
@eli-a שלום
עד שאגיע אל הגולשת טובהמ מומחית ניו יורק גם למתקדמים
שתוכל להתייחס לחלוקה שהצגת בפני הפורום ,במידה ולא נחשפת
לשרשור המדהים האחרון שהפיקה על ניו יורק שלה הנה הוא-
אולי תוכל להוסיף לרשימת היעדים שלכם בעיר העירים על פי טובה.
מוני
-
בוקר טובה
שמעתי שניו יורק קולינג אז באתי .
לפני הכל "לבלות" בניו יורק באוגוסט, זה בערך כמו שמרגיש עוף במרק רותח ומהביל( אמרה מישהי שמאוהבת בניו יורק ומוכנה לטוס לשם בכל רגע נתון) . אז יש לכם כבר התחלה מוצלחת עם התאריכים.
לשאלתך, מבנה הטיול והחלוקה לימים נכונה. אני רק רוצה להאיר לך קצת את הקצוות, דווקא בגלל שאתם מכירים את ניו יורק .
סנטראל פארק- כל החלק הצפוני מקסים ופחות תיירותי, אז אם לא יצא לכם לטייל בו אני מאוד ממליצה
מצרפת לך את הקישור מהסנטראל פארק על הטיילת שסביב מאגר אונסיס עם הכניסה אליו ונקודות עניין
https://www.centralparknyc.org/locations/stephanie-and-fred-shuman-running-track
ויש את הטיול שאני עשיתי בחלק הכי צפוני שלו North Wood, שנמצא בקישור שמוני צרף לך בדף 3 מהאמצע בערך .
זוהי רק ההתחלה, גיליתי שמחר ערב חג ולא מחרתיים
אז חייבת לעזוב את ניו יורק לטובת פסח
בקרוב אשוב והמשך יבוא
-
-
ריגשת אותי טובה יקרה גם לי מאוד
תודה לנילי שסייעה באיתורך, ותודה לך על ההיענות המהירה
לאן שלא פונים באתר למטייל ,ניו יורק בפורום צפון אמריקה -רשומה על שמך!
חג שמח
מוני
-
@טובהמ תודה רבה רבה!! אכן החכמת אותי עם החלק הצפוני של סנטרל פארק ואני אכניס אותו כמובן לרשימה שלנו, מחכה בקוצר רוח לשמוע את המשך העצות ובמקביל התחלתי לקרוא את הפוסטים המצוינים! תודה רבה!!!
-
אין עליך מוני, המנהל האגדי, בעל הלב הרחב!!!
שמחתי לעזור.
חג שמח לך, לטובה היקרה מפז ולכול גולשי הפורום ,שאין לו תחליף, גם בעידן הפייסבוק, האנסטגרם והבלוגים...
נילי
-
@מוני
מוני היקר לי מאוד
תודה שאתה כאן בשביל כולנו
חג שמייחמצטרפת!
כבר כמה זמן אני מתאפקת מלחטוף איזה שירשור לטובת מילות הערכה למוני. סוף סוף מישהו אמר...
-
@מוני
אין עליך מוני, המנהל האגדי, בעל הלב הרחב!!!
שמחתי לעזור.
חג שמח לך, לטובה היקרה מפז ולכול גולשי הפורום ,שאין לו תחליף, גם בעידן הפייסבוק, האנסטגרם והבלוגים...
ניליבדיוק!
-
מצטרפת בהוקרה רבה!
-
למוני היקר ערב טוב
עד שהחלו הבעיות בלמטייל רק שמעתי אודותיך מילים טובות מחברותי שכנוסעות וכותבות על טיוליהן בפורום של צפון אמריקה:
טובה מ., נילי ח. ודבורה פ.
מאז שנחשפתי לבעיות הקשות הקיימות כשנילי שיתפה אותי על נכונותך להעלות את הבעיות בפני הצוות החדש, הן בפורומים
והן בבלוגים כפי שאני שיקפתי בפניך, רק אז נוכחתי בעצמי איזה אדם אתה. גם מתעניין בזולת ולא רק בבעיות הטכניות,
גם קשוב לבעיות הקיימות, עוזר כמה שניתן לפעול מול הצוות החדש .
במערכת הבלוגים משהו קטן זז והצלחתי להעלות כמה תמונות ברצף בלי לקבל תגובה של "יש בעיה באתר למטייל" ואז עלי לצאת מהבלוג ולשוב אליו בחזרה.
בנייד זה לא נפתר.
היום נוכחתי מה הבעיה הקיימת בפורומים כשרציתי להגיב והגבתי בנייד שם לא מצאתי מקום שיירשם "שלח" .
בזכותך מוני הבנתי איך בכל זאת ניתן לעקוף את בעיית המיחשוב בכתיבה רק בנייח .!!!
לאלי שפתח את האשכול הזה אני יכולה לאמר שכשטובה, דבורה ונילי כאן לעזור - אתה בידיים טובות. הן נסעו מספר פעמים רב לניו יורק ועצותיהן - זהב!!!.
שמחתי מאד להכירך מוני היקר ומעז יצא מתוק. הרווחתי להכיר אדם שהוא גם מאנץ'.
מועדים לשמחה וחג שמח

מרחל לבון
-
גם אני מצטרפת למילים החמות על מוני ומבקשת להודות על תמיכתך רבת השנים בפורום ועל המאמצים הכבירים שאתה עושה כדי לפתור את הבעיות הטכניות ולאפשר לגולשים להמשיך וליהנות מהדיאלוג המפרה ומהתכנים שהחברים בו מעלים.
ובתשובה לשואלים לגבי טיול לניו יורק ביוני הקרוב - מכיוון שיוצא לי לבקר הרבה את הבן הכלה והנכד שגרים בניו יורק, הטיפים שלי הם למי שכבר מכיר את העיר.
גם אני כמו טובה אוהבת יותר את החלקים הצפוניים של סנטרל פארק. פחות מתחברת למאגר ויותר מתחברת לאגם באיזור האמצעי שנקרא The lake שאפשר להגיע אליו מרח' 81 או 77 בשדרה השמינית וגם לאגם הארלם שנמצא בפינה הצפון מערבית של הגן, ממנו אפשר ללכת לאורך "נחל" קטן שנקרא The Loch שמגיע לאגם קטן שנקרא The pool בסביבות רח' 101 והשדרה השמינית. לגבי The pool היו פעמים שהייתי והיה מקסים והיו פעמים שהיה מאכזב. אם עושים את אגם הארלם ביום ראשון אפשר ללכת לשמוע גוספל באחת הכנסיות בהרלם. זו חוויה שלא כדאי להפסיד.
אני אישית פחות מתחברת להייליין. זה קטע אורבני ושווה לעשות מקטע ממנו. ליטל איילנד יפה בתמונות אבל לטעמי קצת מאכזב במציאות כי הוא די קטן. כך שנראה לי שהיום הזה שלכם די חסר. אני אישית מאוד אוהבת את הטיילת לאורך ההדסון שמתחילה מבאטרי פארק ועולה צפונה. יש בה המון המון מקטעים יפים.
אם מתפנה לכם יום כי את ההיי ליין תוסיפו ליום אחר כי זה לא ממש ממלא, אני ממש אהבתי ללכת על גשר ג'ורג' וושינגטון (כל הזכויות שמורות לטובה). נוסעים בתחתית עד התחנה ברח' 175, מחפשים את העליה לגשר, ואפשר ללכת בכיוון אחד בצד הצפוני ובכיוון חזרה בצד הדרומי. כשמגיעים לצד השני אתם למעשה בניו ג'רסי ובתצפית נפלאה על מנהטן בקרבת מקום יש פארק לאומי קטן שאפשר לעשות בו טיולים.
אם מסתדר לקראת שקיעה להגיע לרוזוולט איילנד ולהישאר שם עד שהחשיכה יורדת ואורות העיר והגשרים נדלקים. מראה מהמם. אפשר בתחתית או ברכבל שנמצא ברח' 60 והשניה ומשלמים בו כמו לרכבת תחתית (נכלל במינוי שבועי אם תעשו ומאוד כדאי).
תנסו להכיר את המפה של הNYC Ferry שפועל בנהר המזרחי של מנהטן.
https://www.ferry.nyc/routes-and-schedules/route/east-river/
הנסיעה עולה 2.75 דולר אם אני זוכרת נכון והספינות ממוזגות. זה אמצעי תחבורה של התושבים שכדאי לנצל כשהרגליים מתעייפות ורוצים מנוחה וגם מאפשר להגיע ממקום למקום.
בחודש יוני בדרך כלל מתחילים אירועי הקיץ של ניו יורק בפארקים אז כדאי לעקוב ולראות מה יש.
בירידה מגשר ברוקלין נמצא איזור מאוד יפה Dumbo שאפשר להגיע אליו גם בפיירי. יש שם פארק נחמד וטיילת נחמדה ותצפית יפה על מנהטן.
תיהנו!
-
@דבורה-פ גם אני מנצלת את ההזדמנות להודות למוני
כבר כמה שנים טובות שאני נעזרת בעצותיך המצוינות, וגם דרך ההודעות הפרטיות למדתי עד כמה אתה אכפתי ומסור לפורום, ברמה של מעל ומעבר
חג שמח מוני יקר, לך ולכל אהוביך, מקווה להממשיך ולהיעזר בך ובחברי הפורום עוד טיולים רבים!
-
בוקר טוב וחג שמח לכולם , תודה לכל חברי הפורום על התגובות המדהימות והטיפים אכן ההתרגשות בשיאה לקראת החזרה לעיר אחרי כל כך הרבה זמן, הרבה מהטיפים הוספתי במסלול ובקרוב אכתוב את המסלול המתוקן ובע"ה אחרי שאחזור אכתוב את סיפרו המסע מוני המון תודה על ההפניה לטובה ובכלל על ניהול הפורום המדהים הזה
חג שמח לכולם!! וכמובן אם יש עוד טיפים אשמח מאודדדדדד
-
נזכרתי בעוד משהו. קרוב להייליין יש את Chelsa market מקום נהדר לאכול בו וגם חוויה להסתובב. וממש ליד יש את חנות הדגל של סטארבקס שממש כדאי להיכנס אליה אפילו אם לא תשתו שם קפה. זה ממש כמו מוזיאון לקפה.
-
@דבורה-פ תודה זה אכן נמצא ברשימות שלנו
-
-
איזה מרגשששששש !!!
אני עוד אחזור ל- Pacific Crest Trail
ומקווה גם לשוב לאפאלאצ׳ים !תודה מוני היקר
-
טוב כנראה החג עייף את טובה
אז עד שתבואאז הנה שרשור ישן אבל יכול להיות שהשתבח עם הזמן ובו
טובה מככבת
ובאחת התגובות שלה היא מפנה לניו יורק למתקדמים שלה-
מוני
-
שוב איתך ועם ניו יורק
2/6 אני מאוד אוהבת לשוטט בשכונת צ'לסי. אם כבר הייתם בהיי ליין, אפשר לעלות ולרדת בנקודות שונות שמעניינות אתכם.
להמשיך לליטל איילנד שבאמת לא גדול (כפי שדבורה רשמה) , ובכל זאת מקסים בעייני. ניו יורק ממציאה את עצמה כל הזמן מחדש, זה חלק מהכייף.
אתם לגמרי תספיקו לתצפית בedge ולאחר מכן לvessel
כמו שאתה יודע, ניו יורק זו עיר של רגליים עד שנופלים מהם.
3/6 מוזיאון גראנד זירו ,brookfield place, צ'ינה טאון
במתחם הגראונד זירו יש את המבנה המיוחד והמרשים מבחוץ ומבפנים ( שכולם מסתלפפים שם)Westfield World Trade Center /האוקולוקס, שתוכנן ע”י האדריכל והמהנדס הספרדי סנטיאגו קלאטרווה.
יש חיבור בין brookfield place לבינו . אין צורך לצאת.
באחת היציאות של האוקולוקס ( צריך להפעיל גוגל מפ) אני ממליצה על סיום ברוקליני מהמקסימים שיש.
כך כתבתי עליו בשרשור האחרון שמוני צרף לך, בדף השני באמצע:
ירדתי עם רחוב פולטון ל Ferry בוולסריט, ששטה על ה East River והופ תחנה ראשונה, בדמבו שברוקלין ( 5 דקות שייט ).
הוי ניו יורק ההיית או חלמתי חלום ?
האיזור הזה, הוא אחד מהזורחים ביותר לתצפיתנים מכורים שכמותי. והפעם הגעתי בשעת הזהב.
מהגג החינמי של בניין Empire Stores Timeout Market New York רואים את גשר ברוקלין וגשר מנהטן בפריים אחד.
אוח גוטיניו גוטיניו מה עו צריכה הבת אדם.
אם אתם מגיעים מוקדם, תסתובבו בפארק למטה או בשכונת דמבו המקסימה שאתם נמצאים בה.
6/6 ביקור בשכונת סוהו (רחוב spring) ולאחר מכן ביקור בשכונת LOWER EAST SIDE נלך לשוק ESSEX אם לא מספיקים את האדסון יארד אז נעשה אותו באותו יום
אם אתם בשכונת סוהו וכל האיזור הזה, תעשו לעצמכם טובה ותכנסו לגינה הקהילתית ברחוב אליזבט.
זו לא עוד גינה עירונית, זוהי גינה שהיא פלא פורח בלב נוליטה. הוקסמתי ממנה בביקור האחרון ( דף 3 באמצע בשרשור שמוני צרף לך )
הייתי יכולה לגור שם.
https://elizabethstreetgarden.org/
שוק ESSEX מעניין אותי. היה לי בתוכנית בפעם האחרונה , אבל לא הספקתי, אז אתה חייב לי דווח

07/06-ברוקלין ביקור בפארק דומינו ולאחר מכן ניסע לראות אומנות רחוב בברוקלין
יצא לכם להיות ב Brooklyn Bridge Park על ששת הפירים שלו ( אותו פארק שמתחת לגג החינמי בבניין Empire Stores Timeout Market New York שהצעתי לך לסיום היום של איזור גראונד זירו )?
אם לא, בעיני הוא השווה ביותר מבין הפארקים על הEast River
ממנו אפשר לשוט תחנה אחת ב Ferry לשכונת וויליאמסבורג, שבה נמצא בצד השני של הנהר דומינו פארק.
מהדומינו פארק יציאה ל Bedford ave , כל הברוקלינאים “מזדנגפים” בבתי הקפה הקטנים. ללכת בין החנויות בעלות אופי “שנקינאי”, בשונה מהרשתות המצוחצחות של השכנה מעבר לנהר ,ואפשר לחפש מציאות “בשוק הפשפשים” שנמצא פה בכל פינת רחוב . ברוקלין שונה, משהו במזג האווירה ...
משם אתם יכולים לסיים Bushwick Graffiti and Street Art
אפשר כמובן להפוך את סדר היום.
מקווה שהצלחתי לעזור
טובה