קבוצת גימלאים מטיילת למקדוניה, שאלות לגבי הגעה למדינה.
-
טיול למקדוניה - אנחנו בראשית התכנון. , יש לנו כבר תמונה כללית של מסלול היקפי .
לגבי הגעה למקדוניה, בחנתי שתי אפשרויות. אחת בטיסה לסקופיה ואחת בטיסה לסלוניקי ומשם ברכב שכור למקדוניה. (או בתחבורה ציבורית.)
אפשרות ראשונה:
ממה שבדקתי עולה שבטיסה לסקופיה עם אל על יש חניית ביניים ,והמחיר לאדם 630 דולר. זמן כולל בהלוך הוא 7:45 ש', ובחזור ו25 ש' ,
עם חברת אוסטריה המחיר 405 דולר וחניית ביניים בהלוך 6:35 שעות ובחזור 25 שעות.)
יקר במחיר וארוך בזמן.
אפשרות שנייה :
הטיסה לסאלוניקי ישירה, ללא חניות ביניים, וזולה באופן משמעותי בשתי חברות תעופה שבדקתי:
עם אלעל 228 דולר, ועם ריינאייר 294 דולר.
זמן טיסה בהלוך 2:35 שעות ובחזור 2:15 שעות, זהה בשתי חברות התעופה.
חשוב לציין שזמן הנהיגה מסלוניקי לאחת מנקודות המסלול היא כ3 שעות גם בהלוך וגם בחזור.
היתרון בטיסה לסלוניקי נראה על פנין כמובן לחלוטין, גם במחיר וגם בזמן. אבל החיסרון בטיסה לסלוניקי הוא הצורך לנסוע כ3 שעות ברכב אל היעד.
וכאן באות השאלות שלי ליודעי דבר:
איך מערכת הכבישים צפונית לסלוניקי, ואיך היא במקדוניה ? כדי שנדע למה לצפות.
האם שלש שעות לפי מפות גוגל הן שלש שעות במציאות עפ"י טיב הכבישים, או שעשויות להימשך יותר.
האם יש כבישים מהירים במקדוניה ?
ואם כבר אנחנו בדרכים הארוכות בין סלוניקי לביטולה (בתחילת המסלול ) ובין Kratovo חזרה לסלוניקי בסיומו, אולי יש שם אתרים ששווה להכניס אותן למסלול תוך כדי נסיעה גם אם זה מצריך לינה באיזה מקום ?
ואשמח מאד לקבל מידע על מערכת הכבישים במקדוניה באופן כללי.
ולעניין אחר, האם ספטמבר נחשב למועד טוב מבחינת מזג האויר ?
ותודה לכל מי שיתרום מנסיונו.
לאה
-
אני נסעתי באוטובוס מסופיה אל סקופיה כך שזוהי גם אפשרות שאתם יכולים לבחון (נסיעה מסופיה, לאו דווקא אוטובוס). בדר"כ יש טיסות רבות וזולות לסופיה, לא יודע מה המצב הנוכחי. מעבר הגבול היה בסדר. לא נהגתי בעצמי בתוך מקדוניה אבל לקחתי אוטובוס מסקופיה אל אוחריד והנסיעה זכורה לי כנסיעה נוחה ונעימה. הכביש סלול היטב. הדרך יפה מאוד (מקדוניה עשירה ביערות ומועטה באוכלוסיה).
לדעתי חניית ביניים של מעל לשלוש שעות זה די בלתי נסבל ומעיק. לדעתי עדיף להגיע ישירות ליעד אחר ולהגיע ממנו. נהיגה ברכב וגם נסיעה באוטובוס הם נעימים בהרבה משהות בשדה תעופה או במטוס. אבל זה עניין סובייקטיבי. מעריך שלגבי גמלאים תוקף הטענה הזו אף עולה.קניון מטקה מקום יפה מאוד, אוחריד מקום יפה ויחודי. הייתי שם בסוף ספטמבר עד תחילת אוקטובר ומזג האוויר היה טוב. חם מאוד עד נעים ביום, חמים - נעים עד קריר בלילה.
-
לא בקיא בפרטים, אבל ב 2022, קונקשן של שלוש שעות, הפך להיות רלוונטי פי כמה מבעבר, לאור העומסים הגדולים בשדות התעופה
-
תודה רבה עידו.
מעודד לשמוע שהכבישים תקינים. אנחנו מתכוונים לטייל ברכש שכור כך שאיכות הכבישים חשובה.
לא חשבתי על סופיה כיעד לטיסה, בחרתי בסלוניקי בגלל קרבתה למקדוניה.
אני אבדוק מרחקים כדי לדעת מהיכן קרוב יותר להגיע למסלול שתכננו.
שוב תודה.
לאה
-
תודה רבה
-
קחו בחשבון שלפחות בעבר (לפני הקורונה) לא היה ניתן לצאת עם רכב שכור מסלוניקי למקדוניה הצפונית - באף חברת השכרה.
לכן סופיה נראית לי כמו האפשרות המועדפת.
-
@עמיחי13 *עדיין אין אפשרות כזאת(גם לשאר המדינות הגובלות ביוון).
-
הוזכר על-ידי
aljaje
-
יש אפשרות לצאת עם רכב מייון לצפון מקדוניה האפשרויות מצומצמות אחת מהן היא דרך אוויס ישירות מן הסתם משלמים בהתאם..
-
-
-
אתה אומר שעדיין אין אפשרות לצאת עם רכב שכור מיוון לאף מדינה שגובלת בה ?
אתה יודע בודאות ?
מה הסיבה ?
היכן אפשר לברר ?
-
בין צ.מקדוניה לבין יוון אין עויינות, רק בין מקדוניה ליוון.
-
את יכולה לבדוק את התנאים בכל חברת השכרה ולבדוק, ייתכן שלכל חברה יש מדיניות שונה. hil, מצא שבאוויס ניתן לצאת ל'צפון מקדוניה'(זה השם הרשמי והחדש של המדינה).
-
זה לא עניין של עויינות, אלא מדיניות של חברת השכרה. לא בטוח מה הסיבה, אבל יכול להיות שזה בגלל ענייני ביטוח.
כאשר מבצעים תהליך הזמנת רכב שכור בכל החברות, מגיעים לשלב (לפני התשלום) שבו אפשר לראות את "תנאי ההשכרה" ושם כתוב לרוב את הפרטים האלה (וגם תוספות ועלויות של נהג נוסף וכו). במקרה של יוון - כאשר אני חיפשתי רכב לפני הקורונה בכל החברות ללא יוצא מהכלל הופיעו הגבלות על יציאה מהמדינה לאלבניה, צפון מקדוניה וכו.
-
קיימת איזשהי עוינות קטנה כלשהי. מבחינת היוונים המקדונים (עם סלבי ששפתו קרובה לשפה הבולגרית, למיטב הבנתי, לפחות באיזור סקופיה והמזרח) גנבו להם את ההיסטוריה באמצעות נטילת השם "מקדוניה" ואילצו אותם - דיפלומטית - לשנות את השם לצפון מקדוניה \ מקדוניה הצפונית. מקדוניה הוא חבל ארץ שחלקו נמצא במדינה הריבונית "צפון מקדוניה" וחלקו בצפון המדינה הריבונית יוון. כמובן שזה לא משנה במיוחד מבחינה זו, אני לא חושב שישנה עויינות ממשית ובטח ובטח לא כזו שתוביל לכל מני חרמות, עיצומים, ובטח ובטח שלא לפעולות שכוללות אלימות וכו'. כשהייתי בסקופיה היו שם הפגנות לגבי הנושא, אגב.
כשתבקרו בסקופיה תבינו מה הסיפור. המקדונים מלאו את העיר בפסלים שמנסים די בכוח לתת להם בעלות על ההיסטורי ההלניסטית.
בכל מקרה, לדעתי זה לא קשור. מקדוניה היא מדינה עניה, לא חלק מהאיחוד האירופי. כנראה שזוהי הסיבה.לפי אתר חב"ד אין בית חב"ד במקדוניה (יש בסופיה ויש בסלוניקי). https://he.chabad.org/jewish-centers/
-
@לאה יש בעיה בהשכרת רכב במדינות השבנות למקדוניה. כמו שנכתב כאן קודם היוונים אינם מתירים הוצאת רכב יוני שכור למדינה שכנה וזה גורף בכל החברות. הבולגרים לעומת זאת מתירים הכל רק לא למקדוניה כי הם רבים על השפה בה יכתב החוזה. להדיוטות כמונו בולגרית ומקדונית זה אותה שפה אבל מדקדקים כמותם עדין לא החליטו. בקיצור הכי זול כנראה יהיה טיסה לסופיה ומשם אוטובוס לסקופיה. לא לחשוש מסידור כזה. אני עשיתי זאת מאיסטנבול אבל היום קשה להמליץ על זה. עם רכב שכור ממקדוניה אפשר לצאת לכל הבלקן.
רנצי
-
https://docs.abgcarrental.com/location/avis/GR/GR/el
-
https://www.avis.gr/en/TermsandConditions
-
אני הייתי שוקל ברצינות החלפת היעד באחר, לאור המורכבות התקופה
-
@Ido-G לא הבנתי מה הקשר בין דברים שאירעו לפני שנים לבין המצב כיום?! יש הידוק קשרים ומסחר פורה בין יוון וצפון מקדוניה(מאז שהחליטו לא להתעקש על השם ועל חלק מהסיפורים מתקופת יוון העתיקה!). https://www.economia.gr/en/greece-north-macedonia-the-pandemic-brought-them-closer/ הבולגרים(עם ממשלה קצת ימנית ועוד מפלגה יותר קיצונית), קפצו אחרי שהיוונים נהיו חברים של הצפון מקדונים והחליטו שהם צריכים להכיר בכך שהשפה והגיבורים של הצ.מקדונים הם בולגרים וביקשו גם שיתנו זכויות לבוגרים שחיים שם(מתקופת הכיבוש העות'מאני), בינתיים ייתכן שהמצב גם ביניהם נרגע: https://www.euronews.com/2022/01/25/sofia-trip-sparks-hope-of-improved-bulgaria-north-macedonia-relations *האיסור על מעבר רכבים שכורים הוא בעיקר בגלל הסחר במכוניות שנשלחו ע"י המאפיה האלבנית והבולגרית(ידם בכל). איללי פאת מאת!