דאגה באירופה: גל חדש של קורונה צובר תאוצה לקראת החורף
-
לפי כתבה שהתפרסמה בכלכליסט שנלקחה מרויטרס , חלה עליה של עשרות אחוזים במקרי אשפוז מקורונה בתת זן חדש של אומיקרון באירופה.
הקישור לכתבה לא מצליח לעלות.
אם אני הייתי נוסע החורף לאירופה, הייתי מתחסן בחיסון החמישי שנאמר עליו שהוא מגן טוב יותר מאומיקרון וכמובן עושה את הביטוח הטוב ביותר ומתפלל....
ממליץ לעקוב אחר הנושא במיוחד לאלה שמתכננים לנסוע לאירופה בחורף הקרוב.
-
השאלה אם עשרות אחוזים מכמה. למשל עליה מעשר ל 15 זה חמישים אחוז. אחד היתרונות החורף למי שנוסע כמוני זה שאין גז לחימום בפרט בגרמניה. מה שאומר שלא צריך לסבול מלהיכנס למקום סגור ולהיחנק מחימום של 40 מעלות כמו שבדרך כלל הם אוהבים לעשות. רק אומר למען הסר ספק שנסעתי גם בזמן הקורונה לחול ואפילו נדבקתי ללא ידיעתי מתישהו והתגלה רק ב pcr בבן גוריון. ללא סימפטומים ואלמלא הבדיקה לא הייתי יודע. אף אחד מסביבתי הקרובה לא נדבק.
-
"לפי נתונים שאספו במכון המדעי העצמאי Gimbe ביחס לשבוע שהסתיים ב-4 באוקטובר, מספר המאושפזים עם סימפטומים זינק באיטליה בקרוב ל-32%, ומספר המאושפזים בטיפול נמרץ עלה ב-21% לעומת שבוע לפני כן. בבריטניה נרשמה באותה התקופה עלייה של 45% במאושפזים".
אני חושב שיש כאן נתון מדאיג.... האחוזים במספר מאושפזים בבריטניה ובאיטליה זה לא כמו בדימונה או צפת .
אפשר לנסוע בנתיים לאירופה , אין הגבלות ויכול להיות שגם לא יהיו.
ויכול להיות שבאמת החורף באירופה יהיה מקפיא עצמות בהיעדר גז לחימום.
ויכול להיות שפוטין יקבל החלטות חדשות בנושא הגרעין ......
אלו ועוד נתונים יבשים שצריך כל נוסע לנתח ולהוציא לעצמו תובנות.
-
כיום הגל החדש השולט בהדבקה של הוירוס, הוא זן האומיקרון ba4,ba5, החיסונים הקודמים לא רלוונטים לגבי האומיקרון, ולכן הביאו חיסון חדש, בכל מקרה זה לא חיסון במובן שהורגלו אליו בעבר, חוסנת לא חלית, אלא אולי תחלה פחות קשה. בכל מקרה אם למרות שהחיסונים עד כה פחות רלוונטים לאומיקרון, אז קטלניות האומיקרון כנראה נמוכה מאוד. למעשה מי שחלה מיוני באומיקרון כנראה מחוסן טבעי, בגלל נוגדנים שנוצרים בדם. ולכן בגל האומיקרון צריך פחות לחשוש. כולל כנראה בנסיעות לחו"ל. אני אישית חושב, שבגלל צפיפות בטיסות ומגוון וירוסים, מקורונה שפעת ועד דלקת ראות, כדאי לשים מסיכת n95, כי מי רוצה להיות חולה דווקא כשהגיע לחו"ל.
-
הבשורה לחוזרים לישראל, ממחר אין צורך בטופס החוזרים לישראל. פחות כאב ראש.
-
️@traveller0036
"אחד היתרונות...למי שנוסע כמוני זה שאין גז...בפרט בגרמניה" - כן, נזכרו מאוחר מדי
-
@aljaje כתוב במה שקראתי זה שיהיה חימום של עשרים מעלות בערך. לדעתי צריכים ככה לעשות כל הזמן ואין צורך שבחורף ירגישו כמו באילת בקיץ בתוך מבנים סגורים. גם אין צורך במבנים מוארים כל הלילה.
-
️@traveller0036
Polska moja kochana -
️@traveller0036 "אחד היתרונות...למי שנוסע כמוני זה שאין גז...בפרט בגרמניה" - כן, נזכרו מאוחר מדי
לא שנזכרו מאוחר. בזבזו הכל.
-
יש כבר הנחיות בלא מעט מדינות אירופאיות לגבי היבט החימום בחורף.
החימום בחדרים סגורים בלבד- ועד 17 מעלות (19 בשוויץ)
לא יחוממו מבואות, אולמות מקורים, מסדרונות, שווקי חג מולד(דוכנים)
אסור להפעיל מנורות חימום חיצוניות (של בתי קפה ומסעדות).
טמפרטורת המים בבריכות מקורות ואתרי מרחצאות ירדה, והשטחים הציבוריים כולל מלתחות לא מחוממים כלל.
(חלק מהבריכות המקורות החליטו לסגור עקב כך).
תאורת חוצות ,מבנים, אתרים תוחשך בשעה 22.00 (כן, כולל האייפל ואחרים).
כל זה בהיבט ההנחיות של שנגן ,אשר מרבית אירופה המערבית אימצה כלשונן, גם מדינות שלא סובלות ממשבר האנרגיה (כמו ספרד או הולנד).
אבל מעבר לכך- עלות הצריכה של חשמל עלתה פי כמה בחודשים האחרונים, כך שיתכן שבעלי מקומות לינה, חנויות, מסעדות-יעדיפו לצמצם שימוש גם מסיבה כלכלית/או לגלגל את תוספת העלות על הצרכנים (בשני המקרים לא נחמד לנו כתיירים).
-
אצלנו במפעל יש אימרה "עוד יום קפוא בגיהינום" , נראה לי מתאים לחורף 2022 - 2023 באירופה
-
אני רק בעניין של עובדות
שכל אחד יעשה את הבדיקות שלו, את הפרשנות שלו
ואת ההחלטות האישיות שלו אם לטוס או לא לשווקי החג השנה.
-
כנראה שאת החורף נאלץ להעביר במדינות המפרץ.
-
או באירופה כמתוכנן עם שק שינה לקוטב. מקרון דיבר על פכחון אנרגטי והחל להופיע בחליפה עם סריג בעל צווארון גבוה מתחת. לא חולצה דקה מעונבת כבעבר. אופנה חדשה בדרך
-
חודשים אוקטובר - נובמבר יהיו קריטיים להבנה אם יש לנו אירופה לחורף או לא, חודשים אלו הם יחסית פחות קיצוניים , ואם יגיעו הודעות וכתבות על המצב באירופה כתוצאה מהמלחמה וחוסר גז וחוסר אוכל ואולי קורונה ובלי סאונה ( שזה המכה מבחינתי ) והכל אז נוכל לקבל החלטות מסודרות.
בקיצור שישתוללו ושיעשו מה שהם רוצים עד לחודש אפריל .... כי אז תורי לנסוע חחחח
-
️drporat
סוודר עם צווארון גולף - תמיד היה שיק(בקרב הגוֹש), תמיד אפשר לנסות להתקלח במים קרים(עד אמצע הסתיו שלנו).
+מעיל פוך(אפשר גם להתכסות בו בשעת דחק). -
לי אין מרווח המתנה, נובמבר מעבר לפינה ויש דיווחים על שנה שלישית של לה נינה, שזה אומר שלג בנובמבר דצמבר ופחות בהמשך. כך שעלי ליהנות ממה שיש.
בעקבות הכרות צפופה עם אירופה בחורף, ברור לי שיהיה יותר קריר בחדרים ושהבריכות/סאונות יהיו פחות מחוממות אם בכלל. לא יפעילו הסקה חיצונית במסעדות וכו'. אז יותר שכבות ביגוד ואני שוקל ברצינות לקנות שק שינה טרמי. אבל חיים פעם אחת ואוכל לא יהיה חסר. גם אלכוהול.
-
מעיל הפוך גם טוב נגד מה שיזרוק פוטין - רק להוריד שרוולים ולכסות עם הכובע את הראש ואתה דיי מוגן .
-
עשרים מעלות זה לא נורא. גם בארץ אני ישן בטמפרטורה כזאת בחורף (לא שם חימום). פוטין יכול לזרוק וגם יכולה להיו תדפעת או קורונה או גם וגם. מצד שני פה יש הסתברות לטיל אטומי מאיראן או סתם מלחמה עם חיזבאללה אז לא יודע מה פחות גרוע. מי יודע אם לא יצוץ וירוס חדש בשנה הבאה. אומרים שזה עידן הנגיפים
הגישה שלי שאם מסתדר עם ימי חופש וכספית אז לנסוע ולא לחשב מה יכול לקרות. מהרגע שפרצה הקורונה ועד עכשיו כבר הספקנו לטוס ארבעה פעמים והיד עוד נטויה.
-
אתה כנראה גר באילת. בחורף שעבר הטמפרטורה בערב היתה הרבה יותר נמוכה מ-5 מ"צ(הרגיש גם מינוס 1), לא נעים במיוחד(גם בשנים קודמות הטמפרטורות לא הגיעו ל- 20 מ"צ בלילה).