ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלה רונדה או מדונה די קמפיליו

פורום סקי וסנובורד
    סקי מרחב גלישה סלה רונדה מדונה די קאמפיליו
    11
    29
    1190
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Boaz_3810459
      Boaz_3810459 נערך לאחרונה על ידי

מה שחשוב לי בעיקר זה הצד הטכני של הסקי

מסלולים, מרחב, שלג וכד'

דעתכם

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat נערך לאחרונה על ידי

בועז, זה כמו שתשווה בין חוצה ישראל לבין סובב כנרת. מדונה, עם מרילבה ופולגרידה וכו' היא קודם כל אתר אירופאי שווה. הקיסר פרנץ יוסף הפך אותה לאתר נופש קיסרי. גם היום זה מקום טוב לראות ולהראות. לקנות שעונים ובגדים אופנתיים. לבלות וליהנות. וגם לגלוש אם זה באמת חשוב לך. 150 קמ יפים.

סלה רונדה היא גדולה בהרבה, היא דינמית ומגוונת יותר. במיוחד אם אתה מתמקם באזור של Val Gardena.. הנוף שלה יוצא דופן כי לעומת האלפים הצרפתיים/אוסטריים/שוויצריים, כאן אתה גולש מסביב להרים הגבוהים שלה, מלבד בעליה למרמולדה (קרחון מדהים עם מסלולים אדומים קפואים). אם אתה מחפש יותר אתגרים, בוא כאמור לאראבה. המקום היחיד עם שחורים מאתגרים אך לא ברמה של ורביה ווטין למשל. זהו כפר פשוט אך קל להגיע לכל מה שנחשב בעיני גולש רציני. למשפחות עם ילדים, אין על Alta Badia וCorvara. ים של מסלולים כחולים. ול גרדנה מזכירה לי קצת את מדונה ועדיין מאפשרת לך להגיע מהר לכל מקום וליהנות מהרבה קילומטרים בצבעים שונים.

היתרון הכי גדול של מדונה בעיניי= הקרבה למילנו. תסתכל בסרטוני יוטיוב ובמפות של skiresort.info. מה שלא תבחר השנה, תבחר בחורף שלאחר מכן. אין בחירות גרועות כאן.

רונימי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • זהר79
          זהר79 נערך לאחרונה על ידי

קח בחשבון שמדונה זה אתר ששולטים בו המסלולים האדומים, יש שם גם כחולים מעניינים למתחילים. בגזרת השחורים אין המון והם לא מאד מאתגרים. בכל אופן אתר יפהפה ומתוחזק היטב

• juda_g
            juda_g נערך לאחרונה על ידי

איזה כפר/ ישוב נמצא באיזור של Alta Badia וCorvara? מחפש מקום מומלץ למתחילים ומתקדמים שמחירי הדירות שם יחסית הגיוניים.

• juda_g
              juda_g נערך לאחרונה על ידי

איזה כפר/ ישוב נמצא באיזור של Alta Badia וCorvara? מחפש מקום מומלץ למתחילים ומתקדמים שמחירי הדירות שם יחסית הגיוניים.

• drporat

התשובה בגוף השאלה. Alta Badia Corvara Colfusco La Vila.הכל סמוך ומחובר. אני לא חושב שזה אזור למתקדמים., ואשמח למצוא שם הצעות מחיר לא יקרות.

אם אתם קבוצה מגוונת, אפשר להתפצל על הבוקר והחלק המתקדם יגלוש לאראבה ומשם למרמולדה. או ברכב/הסעה להגיע לקרונפלאץ

• רונימי
                  רונימי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat אגב, איזה עוד איזור מתאים במיוחד למתחילים יש בדולומיטים, אבל אני צריך באזור העיירה קאנציי? מעיון קל במפה נראה שהרוב שם באזור מסלולים אדומים.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • drporat
                    drporat @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

אתה כמובן צודק, הרוב שם אדומים אך בסלה רונדה אני לא פגשתי אדומים מאתגרים מלבד בירידה ממרמולדה, וגם זה רק בגלל שתמיד גלשתי שם על קרח תכלס.

אני חושש שעליך לבחור:

1. לקחת איתך מתחילים כפי שרשמת ואז לשנות את הבסיס מ Canazei לכיון אלטה בדיה. גם קורברה וגם קולפוסקו הן גן עדן למתחילים, בכל גיל.
                    2. להשאר בcanazei אך לקחת איתך חבר'ה שמרגישים בטוחים על אדום איטלקי
                    3. להוסיף כמה ימי גלישה לפני כן באתר קל בו המתחילים שלך ירכשו כלים ובטחון ליהנות על מסלול אדום.
                    4. מתנצל שאין לי פתרון כיפי יותר 🤷
                    • מטייל_3937334
                      מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי K M

@רונימי מתי אתם נוסעים? אני רוצה לקחת את אשתי למלון הכשר בקאנזיי השנה. תכננו כעיקרון לקחת לה הדרכה פרטית. היא לוקחת כעת כמה שיעורים בסקימולטור. אם אפשרי אשמח ליסוע אתכם. ולגלוש יחד אתך בזמן שהמתחילים יתרגלו קצת.. מול בלוודר יש מסלולים ירוקים להתחלה ממש. יש שם בי"ס ואפשר להשכיר להם שם ציוד. ואח"כ אפשר ללכת לצ'ימפאק יש שם מסלול כחול אחד/שניים. אח"כ תתקדם אתם לאדומים בבולוודר שיורדים למטה הם רחבים מאוד ואם לא מדובר בסוף יום ממוגל/סלאש אז זה פיתרון מצויין לטעמי.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • ענבל אין על סקי
                        ענבל אין על סקי @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי K M

@מטייל_3937334

סליחה ששואלת באיזה סקימולטור אישתך מתרגלת? חיפה,עמק חפר או חולון.

• רונימי
                          רונימי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat מה אומר על צ'ירבינייה? שמעתי שהמסלולים רחבים וקלים.

K M תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • drporat

לא הייתי אף פעם בצרויניה כך שלא אוכל להתיחס. זה לא אתר שעושה לי חשק לכלול אותו, על פי כל מה שקראתי ובדקתי. בעיניי משעמם ומיותר, אך יש המון בפייסבוק שלא יסכימו איתי.

באיזה שבוע אתם מתכננים לנסוע? זה הכי חשוב. וכמובן היכן אתם נוחתים

• K M
                              K M @רונימי נערך לאחרונה על ידי

@רונימי

בוקר טוב,

המתחם כולו גדול מאוד. Cervinia בצד האיטלקי, ו-Zermatt בצד השוויצרי. האתר גבוה מאוד, וסובל מרוחות חזקות, שלעתים גורמות לסגירה של חלקים ממנו, ואף לסגירה של האתר כולו. המסלולים בצד האיטלקי רחבים מאוד, ובהחלט מתאימים גם למתחילים. גולש מנוסה יוכל להנות מהמעבר לצד השוויצרי. במעבר מצד לצד, יש לקחת בחשבון את עניין סגירת הרכבלים כדי לא להישאר בצד הלא רצוי...

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • rozmar
                                rozmar @K M נערך לאחרונה על ידי rozmar

@k-m צ'רביניה אחד האתרים המצויינים באירופה. מסלולים רחבים שחלקם קלים מאד וחלקם מאתגרים יותר. לא מדובר באתר הכי תלול באיטליה בלשון המעטה, אבל בהחלט יש שם מספיק לגלוש ימים שלמים. הוא נמצא בצד השני של איטליה- במקום לנסוע מזרחה מברגמו/מילאנו/ונציה לכיוון הדולומיטים, נוסעים לכיוון דרום מערב ממילאנו. אחד האתרים המיוחדים. אבל- רוחות עזות, ומזג אוויר שיכול להיות סגרירי מאד עד מסוכן יכולים לפגוע בהנאה מהחופשה, במיוחד בקצוות שלה- דהיינו תחילת עונה או סוף עונה. השנה, בשנת שלג גרועה מאד, צ'רביניה היתה דווקא במצב גרוע מאד, ופילה היתה מצויינת (אתר שנמצא בעיירה אאוסטה, במרכז העמק), והכל בגלל המפנה לשמש.

• רונימי
                                  רונימי @drporat נערך לאחרונה על ידי K M

@drporat עוד לא הזמנו, אבל מתכוננים על אמצע פברואר.

אכן מקריאה במרשתת מציינים את עניין הרוחות, כמה זה אכן מצוי באמצע פברואר?

האם מצוי שהאתר כולו נסגר, או דווקא הפסגות הגבוהות?

אגב, אני נתקעתי בקאנזיי בסופת רוחות מטורפת, באמצע יום שהתחיל יפה ושמשי ולפתע ללא התראה נסגרו הרכבלים בזה אחר זה,

ואני נתקעתי במעלה ההר לא קרוב לעיירה ממני יצאתי,

למזלי בבוקר נתתי סיגרייה לאחד ממפעלי האתר תוך התענינות באופנוע השלג עליו רכב- בסוף היום זה השתלם- הוא הוריד אותי חזרה לעיירה.

• מטייל_3937334
                                    מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

ציטוט מאתר האינטרנט של דולומיטי סופר סקי: As of 1 January 2022, everyone skiing in Italy must hold liability insurance which covers damages to third parties. The insurance isn’t included with your Skipass and you can take out insurance only online פספורטכרארד אמרו לי שצד ג' בסקי לא מכוסה. מה עושים?

• K M
                                      K M נערך לאחרונה על ידי

שלום, כדאי לבדוק גם בביטוחים נוספים. בביטוח של למטייל, חבות כלפי צד ג' כלולה וללא עלות נוספת.

• מטייל_3937334

מעניין. למטייל מוכרים פוליסה של הראל ובהראל נאמר לי שיש צד ג' אבל הוא לא כולל סקי ייתכן והפוליסות שונות בין רכישה דרך למטייל, לבין רכישה ישירות מהראל?

K M תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • מטייל_3937334

עוד שאלה: קראתי באתר של דולומיטי סופר סקי שאסור לגלוש בשכרות. הקרטיריון הוא מעל 0.5 מ"ג לליטר דם. מה זה אומר בעברית? אין לי מושג מה רמת האכיפה שם האם אני יכול לדפוק בירה על ההר?

• K M
                                            K M @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334

שלום,

זה בהחלט מחייב בדיקה יסודית.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון