ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חוזרים לפורום הסקי והסנובורד

פורום סקי וסנובורד
    סקי וסנובורד
    8
    25
    869
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • K M
      K M נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולן.ם,

כמעט 3 שנים מאז הקורונה טלטלה את העולם כולו.

אמנם עדיין חם, אך הימים מתקצרים והכל מתקדם לקראת החורף....

אני מזמין אותך לחזור להיות פעיל.ה בפורום הותיק והטוב.

בברכה, שתהיה שנה טובה יותר,

KM

K M תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • K M
        K M @K M נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב,

בשנים עברו במחצית השניה של נובמבר הפורום היה פעיל עד מאוד.

האם השנה לא נוסעים ? מתלבטים ? מחכים עוד קצת ?

נשמח לשיתוף תוכניות החורף,

נשמח לשמוע מי נוסע.ת לאן ומתי.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • K M
          K M נערך לאחרונה על ידי

אני נוסע לשבוע לסלה רונדה, ובסיומו המשך של עוד שבוע ב- St Anton. מה איתך ?

drporat Maki869 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • drporat
            drporat @K M נערך לאחרונה על ידי drporat

נשמע מעניין ומפתה, שבוע ראשון רגוע, לחזור לשגרת גלישה וליהנות מהנוף ומהבומברדינו ואז שבוע מרתק ומאתגר יותר.

אצלי זה טין בעוד שלושה שבועות, כרגיל בדצמבר. ובהמשך החורף אני אמור לחזור לצרמאט, להגיע לsaalbach ולחזור לarabba כבסיס טוב לסלה רונדה

עוד לא סגרתי את מרץ, מתלבט ביו אבוריאז לבין לחזור לארלברג.

איך אתה מתכנן את השבועיים הנ"ל? מבחינת טיסות, מיקום והתניידות? בא לי גם בעונה הבאה.

,

• K M
              K M @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

למרות הותק, מעולם לא הייתי בסלה רונדה...

אני טס לאינסברוק, ומשם במכונית ל- Arabba.

האם Arabba היא בחירה טובה ?

בתום השבוע הראשון חזרה לאינסברוק, איסוף המצטרפים.ות והמשך ל- St Anton.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • drporat
                drporat @K M נערך לאחרונה על ידי drporat

@k-m

אני מקנא בך. כמובן על השבועיים ברצף, עם שילוב חכם והגיוני כלכך.

על זה שתגלה סוף סוף את האסתטיקה של הדולומיטים, כמו עוגות שוקולד או מאפין עם אבקת סוכר בפסגה.

גלשתי בכל מערב אירופה ולכל מקום יש קסם משלו אך בסופו של דבר הכל די דומה. לדולומיטים יופי מיוחד, אולי מכיוון שאתה גולש מסביב לפסגות ומתצפת אליהם כל הזמן.

תמיד כיף לחזור ולהתרגש מחדש, אך בפעם הראשונה זה ממש מפעים.

אראבה היא בחירה מעולה למי שבא לגלוש במקסימום. היא מקושרת היטב לכל מרחב הסלה רונדה וזהו המקום היחיד (בעיני) בכל הסקי פס העצום הזה שמציע מסלולים מאתגרים יותר ושחורים אמיתיים, עם גישה מהירה גם לכחולים המהנים של אלטה בדיה וגם לאדומים הקפואים של מרמולדה.

היכן תהיו? אני בPortavescovo מ04.02

אני מציע שתנצלו את הרכב כדי לנסוע לקרונפלאץ ביום בהיר עם מזג אוויר טוב, כנ"ל לגבי הHidden Valley אם ישאר זמן ליום קל עם נוף מיוחד.

המסלול הכתום/ירוק סובב סלה רונדה הוא נחמד כדי לסמן וי, כיף יותר להגיע לאזור מרוחק ולגהץ הכל בטרם תחזור.

האוירה היא איטלקית, הסדר אוסטרי. האוכל פשוט טעים, מוגש מהר והמחירים לא מזכירים חופשת סקי במערב אירופה.

אישית, אני מעדיף לנדוד ממקום למקום מבוקר עד אחר הצהריים ולא אוהב לחזור על אותם מסלולים. מלבד הירידה האדומה לdantercepies, שם אני ישר קופץ לגונדולה חזרה כדי לעשות את זה שוב ושוב.

אלו תמונות מפברואר השנה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • K M
                  K M נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רבה על ההתייחסות המפורטת. אני אשהה במקום שנקרא Albergo. אני לוקח את הטיפים שלך, ואנסה להספיק הכל.... האם את המסלול הכתום עושים בכיוון השעון ?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • drporat
                    drporat נערך לאחרונה על ידי drporat

אלברגו באיטלקית זה inn או אכסניה, לעניות דעתי די קרוב לgarni. מתומחר פחות ממלון, אך בדולומיטים זה עדיין יהיה נקי יותר מ4 כוכבים בארץ.

אם אתה מתכוון לPensione Sport Albergo (יש באראבה גם SportHotel עם 4 כוכבים) אז הייתי שם לילה אחד בטרם כל החבורה שלי הגיעה. הייתי חוזר לשם ברצון. מקום פשוט ונקי, עסק משפחתי במלוא מובן המילה. ללא יומרות,חמים ומסודר, במרכז העיירה הקטנה הזאת. תוך 6 דקות אתה מגיע לכל אחד מ2 בסיסי הרכבלים/גונדולות, אגב שים לב שהם מקושרים ביניהם על ידי Arabba Fly כדי שלא תצטרך ללכת יותר עם נעלי סקי 🙂

קרוב לכמה מסעדות קטנות וטעימות. אני ממליץ על פאב Stube ליד Sport Saumont, מקום מדויק לסיים בו הערב.

אם אתם חוזרים הביתה די מוקדם מהצד של קורברה, כנסו לאכול ארוחת צהריים מאוחרת בrifugio Burz או בPlan Boe. אפשר לגלוש משם למטה לעיירה ללא תלות ברכבל כלשהו, רק שימו לב לpiste bashers שמתחילים לעלות לאחר סגירת מסלולים.

אני מצרף מפה מעולה להבין את כל המרחב של סלה רונדה ואת הקישוריות אך חלו מעט שינוים מבחינת 2 רכבלים חדשים שנוספו:

• K M
                      K M נערך לאחרונה על ידי

אכן אשהה ב- Pensione Sport Albergo. שוב תודה רבה. המידע שלך עוזר לי להתחיל להבין לקראת מה אני נוסע....

• מטייל_3937334
                        מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

אינסברוק יעד אדירר!! מצאת לשם טיסות ישירות? שמתי לב שאפשר להרוויח משם המון אפשרויות. אוסטריה-טירול שוייץ-סנט מוריץ זרמט איטליה-סלה רונדה. אנחנו נוסעים לקנזיי בדצמבר. כרגע אין תנאי גלישה. טסים למילנו חוזרים מברגמו, מקווה שמזג האוויר לא יצריך אותנו לשנות תוכניות וליסוע לסנט מוריץ/זרמט )לא סובל את צרביניה בגלל הרוחות) מה דעתכם?

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • drporat
                          drporat @מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3937334

לא מכיר טיסות ישירות לאינסברוק מלבד צ'ארטרים של חברות סקי.

טסתי לשם מספר פעמים עם עצירת ביניים (קבוצת לופטהנסה). אינסברוק יעד אדיר עד שאתה נתקע בגלל תנאי מזג אוויר וראות בחורף. אחרי כמה שעות טובות בשדה, ההמראה התבטלה ומצאנו את עצמנו במונית בדרך למינכן ובטיסה לארץ עם לוט דרך וארשה. לא עוד. אגב גם השכרת הרכב יקרה יותר, מעדיף את מינכן באזור הזה.

שים לב שטיסות ישירות לציריך מכניסות אותך לטירול ברכבת. מילנו קרובה יותר לסנט מוריץ/צרמאט מאשר לדולומיטים.

שוב אני מזכיר שמונציה (מרקו פולו או טרויזו) יש בסופי השבוע הסעה מסובסדת לarabba

https://www.arabba.it/en/info-events/info/arabba-transfer/81-0.html

כרגע אין תנאי גלישה בשום מקום מלבד בקרחונים, כולם דחו פתיחה בשבוע. יש עוד חודש של (בשאיפה) חורף עד אז ומקווה שיהיה לכם מזל.

לא מכיר את קנזיי בדצמבר ואין סיכוי שאנסה (קטן מדי, רחוק מדי, נמוך מדי ומוקדם מדי)

האם תוכל לבטל את ההזמנה ולשנות יעד? שוויץ של חג המולד עולה בהתאם ורוב הדברים השפויים כבר הוזמנו מזמן.

תבדוק גם את Saas Fe, היא קרובה יותר מקנזיי וגבוהה מספיק.

כנ"ל לגבי Montgenevre - מעולה למתחילים

כל פעם מזכירים את נושא הגובה והרוחות. הרבה ישראלים בוחרים פסגות בתחילת ובשיא החורף כי זה גבוה וזה בטוח מושלג, אבל בצד השני של המטבע יש את הרוחות והראות האפסית כשיורד שלג. וזה נכון לגבי צרביניה, ול טורן, אישגל וכו'

• K M
                            K M נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב, הטיסה לאינסברוק דרך וינה עם החברה האוסטרית.

• דורון1
                              דורון1 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נהיה קבוצה של 5, אמצע ינואר בסלה רונדה. שכרנו דירת אייר BNB ב-Ortisei, ונתנייד עם רכבים שכורים.

• ענבל אין על סקי
                                ענבל אין על סקי @K M נערך לאחרונה על ידי K M

@k-m אני נוסעת במרץ לקלאב מד פרג'לטו באיטליה.הייתי פעמים בצרפת פעם אחת באלפ דואז ופעם שנייה בלפלאן. משום מה פחות מתחברת למסלולים בצרפת. נוסעת פעם ראשונה לאיטליה. נראה מה יהיה שם.

• מטייל_3937334
                                  מטייל_3937334 נערך לאחרונה על ידי K M

@drporat טסים אגב כבר ב 10 בדצמבר. אם אני לא טועה גם בשוייץ צריך להיות שפוי יותר ממחירי כריסמס. נצטרך לשאת ולתת עם המלון.(חייב בנתיים רק מקדמה של 400 יורו.) אין ביננו גולשים מתחילים. סאס פה הייתי היה נחמד. לא חושב שאחזור לשם ככ מהר. גולש מנוסה יכסה את האתר ביומיים שלוש. המון טי-ברים וזה מעצבן!!! לגבי הרוחות והגובה העלית כאן תובנה חשובה ביותר, אני חושב שצריך לחפש תמיד אתר גובה עם איזור עצים לברוח אליו בזמן סופות. האם צרמט היא כזו??? בכל מקרה, אם נראה שנצטרך לשנות תוכניות. סנט מוריץ/צרמט? מה עדיף?? אי אפשר להחנות את הרכב בצרמט, )נראה שחייבים לשכור רכב מאחר וחוזרים מברגמו ולא נראה שיש רכבת משוייץ לברגמו) מצד שני מדיווחים בפורום נראה שבסנט מוריץ אין חנייה במחיר שפוי.

• Maki869
                                    Maki869 @K M נערך לאחרונה על ידי

אני נוסע לשבוע לסלה רונדה, ובסיומו המשך של עוד שבוע ב- St Anton. מה איתך ? באיזה תאריך בסן אנטון?

• K M
                                      K M @Maki869 נערך לאחרונה על ידי

@maki869

שלום,

St Anton בין 25.02-04.03.2023.

• K M
                                        K M נערך לאחרונה על ידי

שלום, איפה כולן.ם ? סקי וסנובורד out ?!

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • מיכל ע
                                          מיכל ע @K M נערך לאחרונה על ידי

@k-m

אני נוסעת בפורים עם המשפחה שלי ושל גיסי (פעם ראשונה שלנו בהרכב הזה) לקלאב מד בסן מוריץ (פעם ראשונה שגולשים בשוויץ).

הבן שלי חוזר היום מאוסטריה, אחרי שסיים קורס מדריכי סנובורד ב-Kitzsteinhorn (הקרחון שליד קפרון) 😊

• K M
                                            K M נערך לאחרונה על ידי

שלום, נשמח לשמוע על קורס המדריכים, ואחרי פורים גם על סן מוריץ.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון