טיול באירופה לזוג
-
היי,
אנחנו בני זוג שמתכננים לטוס לאירופה (לחודשיים, אם יהיה צורך נאריך לשלושה או שנוותר על כמה מקומות) ולטייל באיטליה, שוויץ, אוסטריה, אנגליה וצרפת.
הטיול מתוכנן להיות באפריל-יולי וההתניידות ברכב או רכבת.
נשמח לקבל המלצות וחוות שעת על מסלול אופציונאלי, שילוב של המקומות, זמן מומלץ לשהות בכל מקום, העונה שבחרנו, דרך התניידות מועדפת ותקציב צפוי (טיול ברמה אך לא של חמישה כוכבים ויתר על המידה), שילוב של טבע בעיקר וערים והמסביב להן וכמובן קולינריה.
תודה
-
יכול להיות שכדאי לכם להוריד את אוסטריה (או את שוויץ), כי אני לא יודעת עד כמה ייחודיות יש לאחת על פני השניה. ואז להרכיב מסלול של אנגליה -צרפת- שוויץ - איטליה. לכל אחת מאלה יש בהחלט ייחודיות משלה. ואפשר להתנייד ביניהן בקלות ברכבת, ואז בתוך כל מדינה לשכור רכב לפי הצורך. מבחינת חודשים, עדיף לזוז קצת לאזור מאי יוני. זה מבחינת התבנית הכללית. מעבור לזה- קשה לדעת ממה להתחיל. האם אתם מעוניינים להיות באזור מסוים בכל ארץ ולטייל בו באופן יותר מעמיק, או לעבור מנקודה לנקודה גם בתוך כל אחת מהמדינות. לי אישית נראה מתיש לנדוד חודשיים בלי הפסקה, ואם אתם רוצים יותר להתמקד בתוך כל מדינה, אז צריך לקבל די הרבה החלטות..
-
היי רבקי, קודם כל תודה רבה.
אנחנו חושבים על טיול בין מקום למקום אבל שנחקור כל אחד כמו טיסה של שבוע רגיל באירופה.
לא בהכרח להתמקם שבוע שלם (אולי פחות אולי יותר) אך לקבל את אותם הדברים שאפשר להשיג, לראות לחוות ולטעום.
האם אחרי ההסבר תוכלי לסיעע לנו בזמן לכל מקום או תקציב שיש לצפות לו?
-
לא כל כך. חוץ משוויץ- אנגליה צרפת ואיטליה אלו מדינות מאוד גדולות עם מגוון סוגים גם של טבע וגם של נוף. אני מתכוונת שאי אפשר למצות את צרפת למשל בשבוע, וגם לא בשבועיים, ואם רוצים טעימה מכמה אזורים, צריך מידי יומיים לעשות נסיעות מאוד ארוכות. יש את פריס, ויש את עמק הלואר עם הטירות שלו, ויש את דרום צרפת, ויש את האלפים הצרפתים, ועוד ועוד. גם בתוך כל אזור לא תמיד נח להתמקד בכוכב אחד ולצאת ממנו. לכן לדעתי צריך לבחור באיזה אזור פחות או יותר מתמקדים בכל ארץ, או למקד את הטיול בפחות ארצות.
-
-
שנה? בחודשיים, שלושה, לדעתי אפשר לעשות או טיול של הערים המרכזיות בכל הארצות שציינתם, לעבור מלונדון, לפריס, לונציה וכו', וזה אם אתם מספיק צעירים ויש לכם כח לעבור 'דירה' כל כמה ימים במשך חודשיים. או לקחת שתי ארצות ובאמת לטייל בהם לעומק. קחו בחשבון שהאלפים עוברים גם בצרפת וגם באיטליה, ומבחינת נופים של הרים ואגמים, יכולים להיות הרבה גם בטיול באחת המדינות האלה.
-
אתם לא מספקים כמעט כלום על הרצונות שלכם... אנגליה למשל - מה זה? לונדון? או יותר מזה? אפשר להיות רק באנגליה (בלי סקוטלנד) חודש ולא למצות אותה וצרפת ? פריז או מעבר? ולאיזה טבע אתם מתכוונים? טירות בעמק הלואר? או האלפים הצרפתיים ליד שאמוני או גרנובל? והכי גרוע -איטליה ? רומא? ונציה? מילאנו? חבל אמלפי? דולומיטים? חבל טוסקנה? אומבריה? אפשר להיות רק באיטליה במשך חודשיים.
הבקשה שלכם לא כל כך רצינית וקשה לתת לכם תשובה שתהיה רלוונטית עבורכם.
שוב אני מציע לכם, לתת איזהשהוא שלד, עוגנים של דברים שהייתם רוצים לחוות ואפשר להפיק מזה משהו .
-
לכמה זמן היית ממליצה לטוס לטיול בכל המקומות שציינו?
די בלתי אפשרי לתת לכם את מה שאתה מבקש.
אתה לא טס ל״מקומות״. אפילו לא למדינה. ציינת כמה מדינות. כל אחת מהן גדולה, עשירה ועמוסה באתרים, אטרקציות, טבע, ערים, תרבות...
איך אפשר לספק לך מסלול של 3 חודשים או יותר או פחות בכל המדינות האלו?!?! כולל תקציב.
מה אתם בעצם רוצים לראות? למה בחרתם את המדינות האלו? מה אופי הטיול שאתם רוצים?
אתם צריכים לעשות הרבה יותר עבודה ולחזור עם שאלות יותר ספציפיות כי אף אחד כאן לא יכול לתכנן לכם טיול של 3 חודשים עם אפס הכרות איתכם ובלי שום פירוט של ההעדפות האישיות שלכם ומה בעצם אתם רוצים לראות בכל אחת מהמדינות הגדולות והנהדרות הללו.
אני למשל 3 חודשים צועדת בהרים. מתאים לכם טיול כזה??? כנראה שלא...
מציעה לך לעזור לנו לעזור לך.
-
" אנחנו חושבים על טיול בין מקום למקום אבל שנחקור כל אחד כמו טיסה של שבוע רגיל באירופה. לא בהכרח להתמקם שבוע שלם (אולי פחות אולי יותר) אך לקבל את אותם הדברים שאפשר להשיג, לראות לחוות ולטעום."
זנ לא עובד ככה. אי אפשר לקחת 10 טיולים של שבוע ולחבר אותם לטיול של חודשיים וקצת.
קודם כל מבחינת עצימות - בטיול של שבוע אנחנו לא נחים. מטיילים כל יום מהבוקר עד הערב ומנסים לבלות או לטייל גם בערבים / לילות. ננוח כבר כשנחזור לארץ. אין דבר כזה סופ"ש, אין דבר כזה "ללכת לישון מוקדם כי מחר יש לי משהו חשוב בעבודה". אבל בטיול ארוך אי אפשר לטייל כל יום כל היום. חייבים להרגיע את הקצב. או בימים רגועים יותר, או בימי מנוחה מובהקים (כמו שבת אצלנו, בלי קשר להיבט הדתי).
וגם מבחינת מקומות עניין. למשל בטיולים עירוניים רבים מאיתנו יכללו מוזיאון בולט גם אם אנחנו לא חובבי אומנות או עתיקות כמו הלובר או הבריטיש מיוזיאום ועוד. אבל אם אתם לא חובבי הז'אנר - באמת תרצו ללכת גם וגם וגם? וזה נכון לכל תחום. זה יכול להיות למסעדות "נחשבות" למגדל תצפית רגיל או מיוחד, קתדרלה, לשוק פשפשים או איכרים, וכל דבר כיד הדמיון הטובה עליכם. כיף לחוות את זה פעם אחת הטיול של שבוע. לא בטוח שזה כיף כל שבוע.
ולא רק עניין של כיף, אלא גם עניין של קהות חושים. בסופו של דבר הקתדרלה הרביעית לא מרשימה כמו הראשונה. מסעדת מישלן הראשונה היא חוויה אבל השלישית קצת פחות וכו'.
וגם כמובן השיקול התקציבי. בטיול של שבוע הרבה יותר קל לנו לפרגן אטרקציה יקרה (או מסעדה יקרה) כי זה פעם ב(שנה?) וכי אם אנחנו כבר פה אז חבל לפספס. אבל בטיול ארוך, השיקולים שלנו שונים. באמת תלכו גם למולן רוז וגם למופע בווסט אנד?
-
ושאלה נוספת, למה דווקא "איטליה, שוויץ, אוסטריה צרפת ואנגליה"?
הרי הגבולות המדיניים אינם באמת בעלי משמעות רבה מדי - למעט מעברים אל תוך ומחוץ לגוש היורו (שוויץ ואנגליה מחוץ לגוש). הנופים אינם מכירים בגבולות מדיניים - כמו שכתבו לך כאן על האלפים אבל ברור שזה נכון לעוד איזורים.
מה עם השכרות רכב? תצטרכו להשכיר ולהחזיר באותה מדינה, וכנראה באותה נקודת השכרה (כי אחרת תהיה עלות לא מבוטלת של החזרה בקצה השני של המדינה), אז אומר שכנראה תצטרכו טיול מעגלי בכל מדינה, או למעשה בכל איזור.
ואז איך תעברו למדינה הבאה? רכבת? טיסה? - הכול צריך לתכנן מראש...
אז גם ההחלטה על שכירת רכב - כן או לא - אינה פשוטה בכלל בטיול כזה.
האם אתם מודעים לכל הקשיים האלה ולעלויות שלהם?
מדוע בעצם אתם רוצים כמה מדינות? אתם אוהבים טבע? רוצים להיות שבוע שלם למשל באזור שבו תעשו רק טיוליים רגליים מנקודת לינה אחת (זה אפשרי בכל מדינה שציינתם)?
אתם אוהבים היסטוריה? - איטליה לבדה יכולה לספק לכם טיול מופלא לחודשיים, בלי שום בעיה.
אם לא תבינו מה אתם רוצים לראות/לעשות אתם עלולים למצוא את עצמכם בטיול סתמי, שבגלל אורכו יהיה די מייגע.
ואולי אתם בכלל מאוד מאוד ספונטניים? ופשוט "זורמים" מנקודה לנקודה ללא תכנון? זו גם אפשרות, אבל בשביל להינות חייב להיות לכם "בנק" יעדים לפחות התחלתי, ובכל מקום שתגיעו אליו תסתמכו על לשכות התיירות המקומיות שהן פשוט מעולות בחלק מהמדינות (צרפת למשל) וגם באחרות הן טובות מאוד. שם יציעו לכם גם מסלולים וגם לינה.
בקיצור, אתם צריכים לדעתי להבין טוב יותר מה באמת אתם רוצים לעשות.
-
"בקיצור, אתם צריכים לדעתי להבין טוב יותר מה באמת אתם רוצים לעשות." "אתם צריכים לעשות הרבה יותר עבודה ולחזור עם שאלות יותר ספציפיות כי אף אחד כאן לא יכול לתכנן לכם טיול של 3 חודשים עם אפס הכרות איתכם ובלי שום פירוט של ההעדפות האישיות שלכם ומה בעצם אתם רוצים לראות בכל אחת מהמדינות הגדולות והנהדרות הללו." וכן הלאה.
אי אפשר לענות ברצינות לשאלה שלכם, בלי שאתם בכלל מודעים לרצונות והצרכים שלכם (אתם בני 22? בני 55? )הייתם בעבר באירופה? למה דווקא יעדים אלו ולא אחרים? ועוד ועוד. זה כמו "אני רוצה שמלת כלה" איזה? תקציב? שמנה? רזה? מסורתית? ארוכה? קצרה חשופה? וכו. עזרו לנו לעזור לכם.
-
היי, ברור שלא לתכנן עבורנו אך נשמח לשמוע, וצודקת.
קצת פרטים-
בני 23, אנחנו רוצים לראות עיר מבחינת מבנים היסטוריים, מוזיאונים, אוכל מקומי, המלצות שאסור לפספס.
מבחינת טבע, מסלולים מומלצים להליכה וטיול יומי / נסיעה יומית, נופים ירוקים והרים.
כמובן שנרצה מכל מקום לחוות את הייחודיות שלו ולא לחזור על אותם דברים.
אנחנו פחות בעניין של ערים מרכזיות מסוג של טיול זה,
יותר רביירה צרפתית, טוסקנה, אירלנד שבאזור ונופים של שוויץ.
-
יופי- התקדמנו בצעד אחד. מצד אחד אתם כותבים " אנחנו רוצים לראות עיר מבחינת מבנים,היסטורים,מוזיאונים....| ומצד שני "אנחנו פחות בעניין של ערים מרכזיות מסוג של טיול זה". אבל היות והפעם מיקדתם יותר לרביירה הצרפתית, טוסקנה ושוויץ-נופים (אירלנד שייכת לסיפור אחר) היות ואתם מדברים על טיול בתחבורה ציבורית היות ואתם בני 23- ואני מניחה שהתקציב מוגבל אז בואו נתחיל באיזה סכום עומד לרשותכם לטובת הטיול?
-
רשמו בהתחלה "רכב או רכבת". שזה גם הבדל גדול
-
תודה שוב.
- מבחינת ערים בטיול, אנחנו לא מחפשים להיות בערים כמו לונדון ופריז מכיוון שהן ערים מאוד גדולות ומתוירות (שמאד מעניינות אותנו) אבל בעיננו רק להן יש להקדיש טיול בנפרד.
הכוונה בערים גדולות היא לערים הפחות "מוכרות" ומתוירות ויותר לראות את המקומות שפחות נגיע אליהם סתם ככה שנרצה טיסה של שבוע לאירופה בהמשך (כמובן שאם יסתדר שהן יהיו חלק מהטיול לא נתנגד).
- אנחנו מחפשים לראות גם את מה שציינתי בערים גדולות וגם להכניס את הטבע ויותר לכיוון של יורו טריפ.
- נשמח לשמוע מדוע אירלנד אינה אופציה והאם יש דרך בה בכל זאת אפשר לשלב אותה.
- התקציב הצפוי 40-45 אלף ש"ח לאדם.
-
לא נכנס לעובי הקורה לגבי חישוב העלויות אבל נראה שזה יהיה בסדר
- רכב סביב 10K ש"ח לחודשיים וכנראה יותר כי תחזירו אותו במקומות שונים מאלו שתקחו
- לינה סביב 100 אירו ללילה
- אטרקציות, דלק, אוכל
- טיסות - האם תעשו טיסות פנימיות? מי יודע..
הנחת היסוד שלכם שגוייה לטעמי. אתם מבדילים בין פריז / לונדון לבין מקומות אחרים , בגלל שבאחרים יותר קשה להגיע בגיחה של שבוע מישראל. וזה לא מדוייק. גם לטוסקנה, אירלנד, ריביירה צרפתית, שוויץ וכו' - אין שום בעיה לנסוע מישראל לשבוע.
רשימת השמות שרשמתם - היא רשימה אקלקטית של יעדים, שניתן לעשות אותה בכל זמן ובכל שלב בחיים. אם אתם בוחרים לשלב אותם כטיול אחד - שימו לב שלא מדובר על יורו טריפ , אלא על טיול דילוגים. כל אחד מהיעדים האלה רחוק מאות ואלפי קילומטרים מהקודם לו, וחלק מהם מופרד על ידי ים... כך שתבלו הרבה זמן על הכביש או במטוס בכל מקרה.
ההנחה שזה הזמן הנכון לביצוע של משהו שקשה לעשות בשלב אחר של החיים היא בהחלט נכונה לטעמי. אבל צריך לבחור יעד נכון יותר. המחשבה הראשונה שעוברת לי בראש (לאור התיאור שנתתם) הוא לנסוע למקום אחר בכלל - ארה"ב! לארה"ב קשה יותר להגיע, ובשל עלות הטיסה היקרה, לרוב טסים אליה רק לטיולים ארוכים. לכם יש זמן נהדר של חודשיים שיכול לספק לכם טיול מדהים בארה"ב (וגם אותה לא תמצו בזמן הזה).
אם תחליטו בכל זאת לא לקחת את המלצתי על ארה"ב. שבו על גוגל מפות ותרכיבו מסלול שעובר בין המקומות שאמרתם ותראו במה מדובר. המחשבה הראשונה שלי היא שהטיול שלכם מתחלק לשניים - אחד במרכז אירופה - מספר חבלי ארץ באיטליה, שוויץ וצרפת והשני עובר לאי הבריטי.
הטיול במרכז אירופה יכול להתחיל מרומא ולהצפין דרך אומבריה, טוסקנה, עד לוונציה והדולומיטים, משם לחצות את הגבול לאוסטריה (טירול), משם לשוויץ (אם תהיו באוסטריה, אז אפשר פשוט לדלג על רובה - אומנם יפהפיה, אבל תראו הרבה באוסטריה, ויקרה משמעותית), דרך האלפים הצרפתיים (שאמוני) ואז להדרים שוב דרך הריביירה הצרפתית ואחריה גם האיטלקית (חפשו את צ'ינקווה טרה בגוגל) ומשם חזרה למרכז איטליה. זה נשמע לי כמו יותר חודש עד חודשיים. כתלות בכם, בקצב שלכם, ובכמה מסלולי טיול תעשו.
טיול באי הבריטי - בחרתם את אירלנד - אני מבין . "מגניבה". לטעמי אנגליה, וויילס וסקוטלנד מרשימות יותר. טיול נופים ממצה באירלנד הוא של כשבועיים. טיול ממצה באי הבריטי כולל ווילס וסקוטלנד יכול להגיע לחודש. שימו לב שצריך לנהוג בצד ההפוך.
וכדאי להסיר מהלקסיקון את המונח "יורו טריפ" - זה מינוח אמריקאי שבעצם לא אומר שום דבר ורק מקשה על לעזור לכם.
ובנימה אישית - שאולי יקפצו עלי כאן בגללה - אתם בני 23. בחרתם ברשימת היעדים שלכם - שני יעדים שהאופי שלהם קצת יותר "מבוגר" - טוסקנה והריביירה הצרפתית.
-
כולם כאן מקדישים הרבה זמן ומאמצים לענות למשתמש הזה, ובאותו הזמן הוא פותח שרשור דומה ולא ברור לגבי טיול בכמה מדינות במזרח הרחוק, בדיוק באותם חודשים
לא מבינה מה קורה אבל אותי זה קצת מרגיז בלשון המעטה. שני השרשורים לא ברורים, ואנשים כאן נרתמים לעזור מכל הלב. תציצו בפורום המזרח הרחוק.
-
היי,
נפתחו 2 שרשורים אחד במזרח ואחד באירופה כי מתוכננים לנו 2 טיולים של חודשיים-שלושה. מה שלא ברור למי שעוזר אנחנו מנסים להבהיר את הכוונה שלנו.
כל מי שנרתם לעזור באמת עוזר לנו ואנחנו מעריכים את זה.
-
אני מסכימה עם רוב הדברים שאימשי כתב
למעט----
מסגרת הזמן ש"הוקצבה" ליעדים השונים.
תחשיב שלי---
איטליה מדרום לצפון- לפחות חודש וחצי
אוסטריה/או שוויץ (לכל אחת יתרונות וחסרונות)- גם סדר גודל של חודש לפחות, במיוחד אם מדובר בטיולי טבע
והינה----נגמרו שלשה חודשים.
ואני בכלל לא מתייחסת להיבטים של עייפות מצטברת וכו.
אבל זה מסלול עם רצף טריטוראילי, עם גוון נופים מים תיכוני לאלפיני, עם שונות תרבותית ואופציה בחלקו ברכבות.
ומכאן התשובה שלי שאירלנד היא בכלל סיפור אחר--- וגם היא בעיניי יכולה להיות נקודת מוצא למסלול של האי הבריטי כפי שכתבת-
לפחות חודשיים (בהנחה שמטיילים באירלנד, סקוטלנד, אגמים, ווילס קצת ובמרכז האי הבריטי)
מעבר לצרפת למשל
ושם בשקט יש מה לעשות גם שלשה חודשים....
אם המטרה היא "טיול אמריקאי באירופה" באתי הצטלמתי ליד מגדל פיזה והמשכתי לרומא (דילגתי על כל טוסקנה ,אומבריה וכו) אז כן - 3חודשים יספיקו
לא חושבת שזה מה שמעוניינים.
-
אתחיל בתודה לשניכם. המטרה של הטיול היא דווקא לנסות לטייל סביב הערים ה״מוכרות״ ״תיירותיות״ ומרכזיות. כמובן שלא נתנגד לעבור בהן אך עקב מגבלת הזמן והרצון להכיר את המסביב ואת המרכזיות לשמור לפעם אחרת בעתיד. נרצה להספיק כמה שיותר אבל איכות הטיול שווה יותר מההספק עצמו.
הטיול שהוצע בנוגע למרכז אירופה שמתאים את עצמו מאוד ליעדים שבחרנו (לפי רצונות נופים וערים ש״בוער״ לנו להגיע אליהן) נראה לי באמת מה שהכי יתאים לנו. נצטרך לעשות חישוב מחדש כנראה של פרק הזמן שבחרנו או לברור איפה נעדיף להיות.
אם זו שאלה במקום, מתוך עניין פשוט ואחרי שניסינו באמת להסביר את עצמנו, איזה יעדים הייתם בוחרים לפרק זמן כזה באירופה? אשמח להארה