מסלול בן שבוע בפארקים של יוטה
-
במסגרת טיול לחוף מערבי, אני מעוניין להקדיש שבוע (6 ימים) לפארקים של יוטה.
הפארקים שהייתי רוצה לבקר בהם הם:
פארק ציון
ברייס
Arches National Park
Arches National Park
Antelope Canyon
Oljato-Monument Valley
Grand Canyon
אשמח לדעות האם זה אפשרי?
מסלול מועדף עם יציאה וחזרה מלאס ווגאס
אם זה צפוף מידי איזה פארק כדאי להוריד?
-
אפשרי אבל צפוף . תלוי כמה זמן אתה רוצה להקדיש לגל פארק. יש מגוון מסלולים ואפשר לבלות מספר ימים בכל פארק בעיקר בגראנד קניון, בברייס וציון
-
רגע רגע, פתאום קלטתי שלא ראיתי את התקופה בשנה שאתה רוצה לטייל שם.... מתי?
-
לדעתי כמה שלא תדחוס פה זה יהיה צפוף מדי.
שלב ראשון- לוותר על גרנד קניון.
שלב 2- להחליט אם רוצים הליכות או רק תצפיות, כי זה משנה הרבה מזמן הביקור בכל פארק
-
אין שום בעיה לעשות את זה, תלוי בסגנון שלכם. דוגמא: יום 1 - יציאה בבקר מוגאס, נוסעים לזאיון, זאיון, לינה באזור ברייס יום 2 - ברייס, נסיעה למואב( 4.5 שעות) יום 3 - ארצ'רז (+ תצפית קניונלדנדס?) יום 4 - נסיעה לאנטילופ דרך מוניומנט ואלי יום 5 - גרנד קניון
-
-
היי , מדוע לוותר על גרנד קניון?
אני חושב שבעיקר תצפיות ואולי הליכה קצרה פה ושם מכיוון שאנחנו עם ילדים.
-
היי האם מדובר מנסיון?
-
עכשיו אני כבר חושש ששישה ימים יהיו קשים עבור ילדים בגילאי 8,11. אני מאוד אוהב טבע ומתוך טיול של 21 יום רציתי מאוד להקדיש כמה ימים לטבע בלבד. בקיצור לא יודע מה לעשות

-
רק אתם יכולים לחשוב מה מתאים לכם ולילדים שלכם. אבסולוטית - אפשר להקדיש הרבה יותר מ-6 ימים לאיזור. אבל סובייקטיבית האם זה מה שמתאים לכם? לא יודע.
מה אפשר לעשות כדי לצמצם את אי הודאות ו/או את אי הנוחות
אפשר לפצל את הטבע לחלקים. כלומר במקום להגיע אחרי הפרק של קליפורניה לוגאס, ואז לצאת למסלול מעגלי של 6 ימים, אפשר לצאת למסלול קצר יותר, ואז יום/יומיים וגאס ואז לצאת שוב לחצי שני של המסלול. לא להקטין את מינון ימי הטבע, אלא לפצל אותם ע"י וגאס. זה ירגיע את ההרעלה אם אתה חושש ממנה.
אפשר גם לפצל יותר. להחליף חלק מהאתרים המדבריים באתרים בקליפורניה. לאורך כביש 1, יוסמיטי או אחרים. בכזה מקרה תוכלו לשלב הפסקות ארוכות יותר של טבע/עיר/טבע/עיר
אם אתה חושש מהיכולת של הילדים ל"שרוד" את הטבע, אז אולי תתחיל בטבע ומשם תמשיך לערים ולפארקי השעשועים. לפחות לא יהיה להם "למש להשוות" מחד, ויהיה להם "למה לצפות" מאידך
-
גרנד קניון הוא גדול מדי. אני חושב שרבים יהיו שותפים לתחושה שמבין היעדים הוא הסטייה שהכי קל לוותר עליה. כי בתצפיות פשוט קשה לתפוס את הגודל ואז יוצא שהביקור קצת מאכזב בהשוואה לכל בחירת יעדים אחרת.
-
שלום,
הנה ההערות / הארות שלי
בתכנון שלך ישנם שני פארקים רחוקים משמעותית מהאחרים - מוניומנט וואלי וארצ'ס (ואולי התכוונת לרשום גם את קניונלדנס ובמקומו רשמת את ארצ'ס פעמיים). אל תשכח שחלק מהקושי בימי הטבע, הוא גם הנסיעות הארוכות (לפחות 3 שעות בכל יום). כך שלטעמי, בסיטואציה שלך, ראשית, כדאי להוריד את הפארקים המרוחקים מבלי לחשוש.
כעת, כמה הבהרות.
לטעמי - מה שיש לעיירה פייג' להציע שווה גם יומיים של טיול. באחד עושים את מסלול פרסת הסוס שהוא מסלול לא קשה, הולכים בקניון אנטילופ ואולי גם מבקרים בסכר גלן. וביום השני שוכרים סירה ושטים באגם פאוול הנהדר במשך כמה שעות כולל שחייה אם המים לא קרים מדי באוקטובר. שים לב שהתענוג הזה לא זול.
ולגבי הגרנד קניון - רבים מתאכזבים ממנו. ולמה? נוסעים המון שעות (לא משנה לאיזה גדה) רואים תצפית מרשימה למשך חצי שעה ו...זהו... ממשיכים בדרך. כדי להנות ממש מהקניון - צריך ללכת, והרבה, וקשה. לא לקבוצה שלך בשלב זה. מצד שני, לקניון יש שלוש גדות - דרומית (מרשימה פופולרית מאוד, בחינם), צפונית (פחות פופולרית, בחינם) והמערבית (כביכול הכי קרובה לוגאס, אבל בפועל לא נמצאת על המסלול שלך ומוסיפה הרבה מאוד זמן נסיעה, פופולרית מאוד, יש בה את ה skywalk המרשים מאוד וגם, קרובה לאגם מיד שמאפשר דברים דומים, כנראה, לאגם פאוול). איך שלא תסתכל על זה, להוסיף את הגרנד קניון "יעלה" לך בעוד 3 שעות נסיעה בערך, לטיול דיי קצר. תחליט אם זה מתאים לך.אגב, אם זה מתאים לך, אז שדרוג חוויה גדול בגרנד קניון אפשר לעשות על ידי טיסה במסוק מעליו. כמובן שלא זול, אבל מרשים ביותר (כך אומרים, לא ניסיתי)
עוד הערה לגבי פארק ציון - יש בו מספר מסלולים קלים ונחמדים, אבל לטעמי ה-מסלול שבו הוא the narrwos . אני לצערי פספסתי אותו ולכן הפארק הזה היה לטעמי אחד מהפחות מרשימים. המסלול המדובר הוא כזה שהולכים בתוך נחל קניוני מדברים מרשים "כמה שרוצים ואז חוזרים" . ההליכה היא בתוך המים.
עוד הערה - באיזור שמצפון לגרנד קניון יש פארק נוסף בשם קפיטול ריף. לא הייתי, אבל הוא מאוד פופולרי. כדאי לבדוק גם אותו.
לסיכום:
אני חושב שצריך להוריד את הפארקים הצפוניים של יוטה (ארצ'ס, קניונלדנס) ואת מויומנט וואלי. הם פשוט רחוקים מדי ויוסיפו לכם המון שעות רכב.
אני חושב שאם לא תסבול מנקיפות מצפון כתוצאה מכך, אפשר לוותר על הגרנד קניון. ולהתעמק רק בשלושת הפארקים שציינתי, ולרווח את הזמנים שלהם.
פארק ציון - בין יום ליומיים, אם עושים את מסלול the narrows
ברייס - יום אחד
פייג' - יומיים אם עושים את השייט
אופציונלי - גרנד קניון, קפיטול ריף
-
היי, ראשית תודה רבה על התגובה המפורטת.
אני מסכים לגמריי שצריך לחלק את ימי הטבע אם ימים בעיר בעיקר עבור הילדים.
אנחנו מתחילים את הטיול בסן פרנסיסקו- כביש1- לוס אנגלס(4 ימים) ואז משם רוצים להגיע מזרחה לכיוון יוטה ולאס ווגאס.
ראשית אני מסכים לגמריי שאולי כדאי להוריד חלק מהפארקים.
ראשית אני ואישתי כבר היינו בציון ובבריס לפני כ 12 שנה(לא זוכרים המון) לכן אם הייתי מוותר על משהו יכול להיות שהייתי מתחיל דוווקא בהם למרות שהם הכי קרובים.
שנית חשבתי אולי מלוס אנגלס להגיע ישרות לפארקים ואז לסיים בווגאס כדי שלילידים יהיה קל יותר עם טבע באמצע בין לוס אנגלס לווגאס.
אני לא יודע אילו מהפארקים ברשימה נחשבים הטובים ביותר?? המון דובר על ארצ׳ס אבל הבעיה שהנסיעה אליו היא ארוכה מאוד.
האם נשמע הגיוני לנהוג מלוס אנגלס ישירות לארציס(יום שלם של נסיעה!!) ואז לרדת לכיוון Page , גרנד קניון ואז להגיע לווגאס לכמה ימים?
-
לדעתי לוס אנג'לס לארצ'ס זה הרבה מדי. אנחנו עשינו את מה שהוצע פה כביקור בוקר עד צהריים בברייס ומשם נסענו לארצ'ס עם ילדים. זה לא היה 4-5 שעות עם עצירות בדרך הגענו די מאוחר בלחלה למואב. אולי בפי שניים זמן. עם הפסקת צהריים וערב ועוד איזה פארק לתצפיות בדרך ודלק וכו...
-
כן.
עשיתי בלי ילדים ב 4 ימים קצת יותר מזה
(כולל, גוסנק, קניונלנדס, horseshoe והסכר בפייג)
-
@imeshy2 מה הכוונה שהגרנד קניון - גדה צפונית ודרומית הן בחינם? יש דמי כניסה של $35 המקנים זכות ביקור במשך שבוע. כמובן שבעלי הפס America The Beautiful נכנסים ללא תשלום נוסף.
לטיול הכולל את הפארקים הלאומיים שהזכרת, רכישת הפס השנתי משתלמת.
-
אוי! שכחתי מזה לגמרי. התכוונתי שהם זולים יותר מאשר ה skywalk.. תודה על התיקון!
-
היי
הצעה שלי לטיול מעגלי ל 8 ימים מוואגס בהתחשב במקומות שרוצים להיות כולל סדונה שלדעתי נהדרת
כל אופציה דיי מרובת נסיעות - אבל זו ארה"ב
יום 1 - וואגס - סדונה - כחמש שעות נסיעה - אחה"צ בסדונה
יום 2 - סדונה
יום 3 - סדונה - גראנד קניון (ביקור בכמה תצפיות) - המשך לפייג (אפשרי סיבוב הפרסה בדרך)
יום 4 - פייג - כל מה שמעוניינים לעשות באזור - אחה"צ התחלת נסיעה למואב (לינה ב Bluff)
יום 5 - נסיעה למואב - כולל פארקים באזור
יום 6 - מואב (כולל אטרקציות לילדים כמו סירה בנהר או טיול שטח בבוגי)
יום 7 - מואב - ברייס קניון
יום 8 - ברייס - וואגס
אם רוצים רק 6 ימים - אז מוותרים על סדונה
ום 1 - וואגס - פייג - כחמש שעות נסיעה
יום 2 - פייג - אחה"צ נסיעה ללינה ב Bluff או לינה בפייג ולמחרת נסיעה למואב
יום 3 - נסיעה למואב + מואב
יום 4 - מואב - פארקים ואטרקציות באזור
יום 5 - מואב - ברייס (כ5 שעות)
יום 6 - ברייס - וואגס (כ 4.5שעות)
-
היי,
שוב תודה על התגובות.
אני נוטה יותר לכיוון המסלול של ה 6 ימים.
אחשב את המסלול ואחזור עם עדכונים.