מערב ארצות הברית טיול קצת אחר
-
האמת שאתה צודק כי מעבר לנסיעה הזו, איני יודע אם יתאפשר לי לחזור שוב בשלב אחר בחיים כדי לראות את הפארקים האחרים.
איך היית ממליץ לתכנן את המסלול הזה בקצב מהיר יותר?
אני יוצא מכיוון לוס אנגלס וחושב אם כדאי להגיע קודם לווגאס או שכדאי להגיע ישירות לאחר הפארקים.
מעוניין להקדיש 6 ימים לאיזור זה.
-
היי תודה על התשובה המפורטת.
עכשיו לאחר שביקרת בכל הפארקים באיזור, על מה מהם ניתן לוותר אם לחוצים בזמן?
-
היי חבר,
אני מרפרף מדי פעם על השרשור שלך, והמסקנה המרכזית שלי היא שאתה צריך להחליט.
אתה כל הזמן מנסה לרבע את המעגל. מצד אחד - לא לנסוע יותר מדי, לא להקשות על הילדים יותר מדי וכדומה ומצד שני - אתה מרגיש פספוס שאולי לא תגיע לשם יותר.
גם אם יגיבו עוד ועוד אנשים, המשמעות עדיין היא דומה. עדיין המרחקים יהיו גדולים, עדיין היעדים יהיו מורכבים לילדים שאינם מורגלים בנסיעות ארוכות וטיולי טבע מרובים יום אחר יום. ועדיין מצד שני, תרצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
יקירי, זה הזמן להחליט אילו מבין הפארקים שסיפרו לך עליהם מדברים אליך יותר, להיסגר עליהם ולתכנן את הנסיעות.
-
אני מקבל הצעות מכל מיני כיוונים שכולן טובות ואכן יש כאן אנשים טובים שרוצים לעזור.
בהחלט אשב על המסלול ולקבל החלטות. מזל שהטיול די רחוק...
-
@amirii אם אתה לחוץ בזמן ונקודת המוצא שלך היא בקליפורניה, כנראה שתצטרך לותר על הפארקים במזרח יוטה בגלל מרחק הנסיעה.
-
תתחיל עם טיוטת תכנית (שאפתנית?) ואשמח להסביר על המשמעות, לפחות לגבי החלקים שאני מכיר
-
אני חושב שכרגע אין לנו הרבה מה לתרום לך. אי אפשר מהותית לרבע את המעגל, ודעות על מה חשוב שמעת כבר מכל הכיוונים.
כרגע הכדור במגרש שלכם - לקרוא, ללמוד ולהחליט מה נכון לכם.
אבל, אני גם חושב שלא באמת צריך להחליט עכשיו על התוכנית. מה שחשוב מאד זה להזמין טיסות (כולל החלטה על תאריכים, משך, ויעד נחיתה והמראה). זה עוגנים שקשה (אם כי לא בלתי אפשרי) לשנות. אפשר להתחיל להזמין מלונות עם אפשרות ביטול על פי התוכנית הראשונית שבא לך, ובהמשך לשנות.
בחודשים הקרובים תוכלו ללמוד עוד על האפשרויות, ולראות מה מתאים לכם. אם זה חשוב - אפשר לעשות ניסויים בארץ, כמו נסיעות לאילת או לצפון, מסלולי טיול ארוכים או קצרים ועוד. זה יכול לתת לכם נתונים להחלטות.
עוד דבר שיקרה בחודשים הקרובים זה שיתפרסנו לוחות זמנים לאירועים, פסטיבלים, הופעות ומשחקי ספורט (אם מעניין) וגם יפתחו הטיסות של סאות ווסט הזולים.
עוד חודשיים, כשתהיה יותר חכם, תנסה שוב לבנות את המסלול.
-
אני משתף את מסלול הטיול העדכני: 21/09 - נחיתה בסן פרנסיסקו 6 בבוקר. טיול בעיר
22/09 - יום שלם בסן פרנסיסקו
23/09 - כביש 1 לינה במונטריי
24/09 - כביש 1 לינה קמבריה
25/09 - המשך כביש 1 עם הגעה ללוס אנגלס בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
26/09 - לוס אנגלס דיסנילנד
27/09 - לוס אנגלס אטרקציות בעיר
28/09 - לוס אנגלס יוניברסל 29/09 - לוס אנגלס המשך אטרקציות בעיר, בערב יציאה לכיוון גראנג קניון (לינה באמצע הדרך)
30/09 - הגעה לגרנד קניון + חצי יום בגרנד קניון 01/10 - גראנד קניון יום שלם ויציאה לפייג בערב
02/10 - פייג אטרקציות
03/10 - פייג אטרקציות, לינה בפארק ציון
04/10 - פארק ציון
05/10 - ??? אולי פארק ציון?? ולינה בווגאס
06/10 - ווגאס
07/10 - ווגאס
08/10 - יציאה לכיוון ממוט לייק דרך עמק המוות ולינה בממוט לייק
09/10 - מעבר טיוגה ולינה ביוסמיטי
10/10 - יוסמיטי יום שלם
11/10 - ???? גלשייר פוינט , יער מריפוסה??
12/10 - חזרה לסן פרנסיסקו טיסה לארץ בשעה 11 בלילה.
הערות:
- לגבי סן פרנסיסקו, מכיר את העיר טוב ולדעתי 48 שעות מספיק לנו.
- איזור אריזונה ויוטה, נאלצתי כרגע לוותר על איזור מואב בגלל המרחק אבל כרגע מרגיש לי שיש לי שם זמן לא מנוצל , לדוגמה 05/10
- איזור יוסמיטי , גם כאן בתאריך 11/10 מרגיש לי יום לא מנוצל
- ביום האחרון הטיסה מאוחר בלילה וגם מרגיש לי לא מנוצל, גם איני יודע איפה ללון בלילה שלפני(11/10)
אשמח לחווד דעת. אולי כדאי לי לרווח במקום מסויים על חשבון מקום אחר? כרגע עיקר חוסר הוודעות זה איזור אריזונה/יוטה ויוסמיטי.
תודה רבה.
-
אם לא מתכננים הליכות ארוכות ביוסמיטי אז אפשר ב 10.10 לטייל קצת בעמק, לעלות לגליישר פוינט לתצפית ומשם ליער מריפוסה. אחרי זה לינה באוקהורסט. ב 11.10 לצאת לכיוון סנטה קרוז לשם תגיעו אחה"צ ותוכלו לבלות בה בערב וגם ביום למחרת לפני נסיעה לשדה התעופה בסן פרנסיסקו. או שביום למחרת תבקרו באיזור half moon bay לפני שדה התעופה. אפשר גם לנסוע לעוד לילה במונטריי במקום סנטה קרוז. יש שם הרבה מה לעשות באיזור וכרגע מתוכנן לכם שם רק יום אחד ובבוקר הטיסה לעזוב את מונטריי ולעבור בסנטה קרוז בדרך לשדה. לגבי עמק המוות, יכול להיות חם מאוד בספטמבר אז כדאי לעקוב ואולי לשקול שינוי בתוואי.
-
אני משתף את מסלול הטיול העדכני: 21/09 - נחיתה בסן פרנסיסקו 6 בבוקר. טיול בעיר
22/09 - יום שלם בסן פרנסיסקו
23/09 - כביש 1 לינה במונטריי
24/09 - כביש 1 לינה קמבריה
25/09 - המשך כביש 1 עם הגעה ללוס אנגלס בשעות אחר הצהריים המאוחרות.
26/09 - לוס אנגלס דיסנילנד
27/09 - לוס אנגלס אטרקציות בעיר
28/09 - לוס אנגלס יוניברסל 29/09 - לוס אנגלס המשך אטרקציות בעיר, בערב יציאה לכיוון גראנג קניון (לינה באמצע הדרך)
30/09 - הגעה לגרנד קניון + חצי יום בגרנד קניון 01/10 - גראנד קניון יום שלם ויציאה לפייג בערב
02/10 - פייג אטרקציות
03/10 - פייג אטרקציות, לינה בפארק ציון
04/10 - פארק ציון
05/10 - ??? אולי פארק ציון?? ולינה בווגאס
06/10 - ווגאס
07/10 - ווגאס
08/10 - יציאה לכיוון ממוט לייק דרך עמק המוות ולינה בממוט לייק
09/10 - מעבר טיוגה ולינה ביוסמיטי
10/10 - יוסמיטי יום שלם
11/10 - ???? גלשייר פוינט , יער מריפוסה??
12/10 - חזרה לסן פרנסיסקו טיסה לארץ בשעה 11 בלילה.
הערות:- לגבי סן פרנסיסקו, מכיר את העיר טוב ולדעתי 48 שעות מספיק לנו.
- איזור אריזונה ויוטה, נאלצתי כרגע לוותר על איזור מואב בגלל המרחק אבל כרגע מרגיש לי שיש לי שם זמן לא מנוצל , לדוגמה 05/10
- איזור יוסמיטי , גם כאן בתאריך 11/10 מרגיש לי יום לא מנוצל
- ביום האחרון הטיסה מאוחר בלילה וגם מרגיש לי לא מנוצל, גם איני יודע איפה ללון בלילה שלפני(11/10)
אשמח לחווד דעת. אולי כדאי לי לרווח במקום מסויים על חשבון מקום אחר? כרגע עיקר חוסר הוודעות זה איזור אריזונה/יוטה ויוסמיטי.
תודה רבה.
05/10 הכוונה הייתה אולי להגיע לברייס קניון.
-
כמה שאלות מנחות:
* מה חשבתם לעשות יום וחצי נטו בגרנד קניון? לטעמי זה המון המון זמן , אלא אם חשבתם לרדת למטה, לישון שם ואז לטפס חזרה (מתאים למיטיבי לכת מאוד, והזמנה מראש). בנוסף - אני מניח שאתה מתכון ל South Rim
* מה חשבתם לעשות יומיים בפארק ציון? בהחלט יש מה לעשות בפארק. לטעמי יש שני מסלולים "שווים" באמת בפארק - Angels Landing - שהוא תצפית מדהימה, אבל כרוכה בסכנה מסויימת (הליכה על פי תהום, לא לבעלי פחד גבהים, או ילדים משתוללים), ו The Narrows - הליכה במים בקניון . צריך לוודא שהמים לא קרים מדי בעונה הזו והמפלס לא גבוה מדי, כך שמאפשר הליכה. שאר המסלולים בפארק נחמדים, אבל בהחלט לא MUST
* מדוע אתה מעדיף את ציון על ברייס קניון?
* האם אתה מעריך שתוכל לנהוג שעות ארוכות (3-4) אחרי יום פעילות?
-
מזדהה עם כל השאלות של @imeshy2
-
שאלות מצויינות!
- לגבי הגרנד קניון, אם נניח אני מגיע ב11 בבקור לאתר. אתה חושב שיום אחד מספיק? אכן אני מדבר על ה south Rim. אני מדבר על תצפיות בעיקר.
- לגבי פארק ציון, הגעה לפארק ציון בערב וביקור ביום למחרת(04/10) ובגלל שאין לי תוכניות ליום למחרת חשבתי להוסיף גם את ברייס ולא במקום.
- אין לי בעיה לנהוג שעות ארוכות, אני עושה זאת לא מעט.
בגלל שוויתרתי על איזור מואב אז מרגיש לי שאולי אני צריך עכשיו פחות ימים לפארקים של אריזונה ויוטה. חשבתי אולי להוסיף ביקור ב Oljato-Monument Valley האם שווה לדעתך?
זה החלק בטיול שיושב לי הכי פחות טוב.
-
לגבי הגרנד קניון - שוב, אם אין ירידה למטה - הרי שחצי יום הוא דיי והותר עבור תצפיות והבנה מי נגד מי.
לגבי פארק ציון - גם כאן מספיק יום אחד עבור הפארק לטעמי. מציע לבדוק את המסלול שציינתי, האם הוא מתאים בעונה שתגיעו, והאם הוא מתאים למשפחה שלך. אם כן - זוהי חוויה אדירה.
לגבי ברייס - בהחלט הגיוני להוריד יום מציון ולשים אותו בברייס. סדר את זה לפי כמות הנסיעה.
לגבי פייג' - יומיים בפייג' שווים בעיקר אם אתה שוכר סירה לחצי יום / יום ושט באגם פאוול. אם לא עושים את זה, הרי שיום אחד (מלא, גדוש) יכול להספיק
-
משהו לא מסתדר לי עם הנסיעה לגרנד קניון. תכננת לצאת לדרך בערב. להגיע לגרנד קניון ב-11 בבוקר. הנסיעה כולה לוקחת קרוב ל-9 שעות (תלוי בעצירות). אם נתייחס לנידלס כמקום לינה באמצע הדרך זה אומר מעל 4 שעות בערב ומעל 4 שעות בבוקר.
כדי להגיע ב-11 בבוקר מנידלס, זה אומר לצאת לדרך לפני 7 בבוקר אחרי ארוחת בוקר. לצאת בערב מסן פרנסיסקו אומר לנהוג את כל הדר בחושך, ולהגיע למלון עמוק בלילה (11? חצות?)
שני החלקים אפשריים, אבל מאד בעייתיים. ואם תנסה להקל על אחד, תקשה עוד יותר על החלק השני.
ברור שאפשר. הכל אפשר, אבל דברים כאלה יכולים להפוך טיול כייפי לטיול הרבה פחות כייפי.
בלי קשר, אני שב ומזכיר שאין לך 48 שעות בסן פרנסיסקו, כי אתה לא יכול להניח שיום הנחיתה זה יום מלא. כל עוד אתה מודע לזה וחושב שיום וחצי מספיק זה בסדר (בהחלט יום וחצי יכול להיות סבבה).
-
לגבי הנסיעה לגרנד קניון. אנחנו מגיעים מלוס אנגלס.
חשבתי לצאת אחר הצהריים מלוס אנגלס ולקצר טווח לכיוון הגרנד קניון.
כך שנראה לי הגיוני להגיע בסביבות 11-12.
כאשר אמרת סן פרנסיסקו האם התכוונת ללוס אנגלס??
-
התחושה שלי היא שאתם לא מספיק ריאליים. יתכן שזו תחושה לא נכונה ואם כן אני מתנצל. בוודאות הטיול שלכם לא ריאלי למשפחה שלי. אבל אתם לא המשפחה שלי ואתם צרכים לראות מה מתאים לכם.
למה אני מתכוון - יש לנו נטייה להיות אופטימיים לגבי ההספקים שלנו בטיול (וגם לגבי דברים אחרים כמו עלויות, הנאה ועוד). ולא תמיד אנחנו מבינים את האתגרים שיש לנו.
למשל - כצה שעות יש לכם ביום? הילדים שלכם לא קטנים ולא גדולים, כך שכל תשובה יכולה להיות אפשרית. אתם רואים את עצמכם יוצאים לדרך ב-8 בבוקר אחרי ארוחת בוקר? או שיותר נכון 9 ואחרי? ובערב - בסביבות 8 מתחילים לתקפל או שממשיכים עד 10-11? כמובן שיש ימים קשים יותר וימים קשים פחות. אבל ברוב הימים?
קודם כתבת על ההסיעה לגרנד קניון "בערב יציאה לכיוון גראנג קניון ". עכשיו אתה כותב "חשבתי לצאת אחר הצהריים מלוס אנגלס". מבחינתי האישית אחר הצהריים זה סביבות 4 בעוד שערב זה אחרי 6. ההבדל הוא לא רק סמנטי. יציאה ב-6 בערב אומר שאפשר "להספיק" שני אתרים ביום הזה. למשל מוזיאון המדע עם מעבורת החלל בלוס אנג'לס נסגר ב-5 אחה"צ מדי יום. יציאה ב-4 אחה"צ אומר בגדול אחת וחצי
גם על היום השני של ההגעה לגרנד קניון , קודם כתבת 11, ועכשיו כבר 11-12.
על סן פרניסקו (לא לוס אנג'לס) כתבת 48 שעות, ולטעמי יש הרבה פחות בגלל שיום ההגעה הוא לא יום מלא.
וגם זמני מנוחה - אתם לא יוצאים לדרך במוצ"ש אלא אחרי כמה ימים של עבודה ולימודים. והטיול עצמו כולל רצף אחרוך של ימים בלי מנוחה. זה קשה עד קשה מאד. אתם עשויים למצוא את עתמכם "לוקחים חופש מהטיול" מתישהו באמצע. והבעיה הזו תחריף אם גם תנסו לעשות ימים ארוכים מאד.
אם לא עשיתם את זה, אני חושב שאתם צרכים לחשוב עם עצמכם איך יראה היום יום שלכם. מתי יוצאים לדרך ומתי מכוונים להגיע למלון, איך נראות הארוחות, איך משלבים זמני מנוחה ועוד.
יכול להיות שעשיתם את זה, והמסלול שהגעתם אליו הוא אחרי מחשבה על ההיבטים הלוגיסטיים האלה. אם כן, סליחה שחפרתי. אבל אם לא - תעשו לעצמכם טובה ותחשבו טיפה.
עם ובלי קשר - שימו לב לימי השבוע בטיול. לא ציינת את זה בתוכנית אבל ברור שיש להם השפעה. על עומסים, מחירים, שעות פתיחה ועוד. למשל וגאס בסופ"ש אומר לרוב מחירים גבוהים יותר, אבל גם אפשרות להופעות בצהריים. האם זה חשוב לכם? לא יודע. לינה לאורלך כביש 1 בסופ"ש מהותית יותר יקרה. ביוניברסל ודיסני בוודאי שיש השפעה ליום בשבוע, אבל גם לאירועי האלווין שמתחילים בסוף ספטמבר.