ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התלבטות לגבי מזג האוויר בלונדון

פורום אירופה
    לונדון
    9
    35
    419
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • fran40
      fran40 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

אנחנו זוג שמתכנן לטוס ללונדון בסוף חודש מאי ל-5 ימים.

זאת תהיה הפעם השנייה שלנו בלונדון, ביקרנו בה לפני יותר מ-20 שנה ושמחים לחזור אליה.

העניין הוא ששנינו (אבל אני במיוחד) רגישים לקור.

הזמנתי את הטיסות מתוך תקווה שבסוף מאי מזג האוויר יתחמם גם בלונדון ויהיה סביב 20 מעלות ואף קצת יותר🙏

אני עוקבת אחרי הטמפ' הנוכחיות בלונדון וזה ממש קר: 11 מעלות ואפילו פחות מזה.

אני יודעת היטב שמזג האוויר באירופה יכול להיות הכי לא צפוי.

לכן תוהה האם סביר להניח שבעוד חודש תהיה התחממות גם בלונדון או שמא כדאי שנדחה את הנסיעה לתחילת אוגוסט, אז מזג האוויר צפוי באמת להיות יותר חם.

תודה מראש לכל המגיבים.

משה 22 imeshy2 יונה וקשת 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 @fran40 נערך לאחרונה על ידי

@fran40

חזרתי לפני שבועיים, מעיל טוב הספיק בהחלט בשעות הקרות, במשך היום שרוול ארוך הספיק

סוף מאי יהיה יותר חם בכל מקרה מתחילת אפריל.

ככל שהקור קיים יותר נעים מאשר לשחות בזיעה.

כשהולכים מתחממים.

גשם ככל הנראה יהיה לכם , זאת אירופה, אבל זבה לא מקלקל כלום

משה 22 fran40 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • משה 22
          משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

וטיפ נוסף - אני מקווה שאתם נוחתים בהיתרו , קודם כל שדה מתוקתק ( טרמינל 5 ) .

בתהליכי נוסע לא המתנתי אפילו דקה.

שרות בריטיש אירוויז מצויין , מטוסים גדולים ומרווחים , לפחות במחלקות המתקדמות.

יש שפע של שרותי הסעה מהשדה ללונדון במחירים יותר זולים ממונית לנתב"ג. לבעלי תקציב מוגבל , או הסעה פרטית מפנקת בכל הרמות לבעלי יכולת או רצון לפינוק.

הבת שלי אמורה לטוס חודש הבא ללונדון וכבר שיניתי לה את הטיסה מחברת התעופה הפח שהיא תיכננה ובהתאם שרותי הסעה מתאימים.

אין שום הגיון להגיע אחרי טיסה של כ- 5 שעות למרכז לונדון ברכבת או שרותי תחבורה ציבוריים. ( להוסיף עוון על חטא חחחחח).

נסיעה ראשונה ברכבת תחתית , לתפוס באוזן סדרן ולבקש ממנו הדרכה וסיוע ברכישת כרטיס נסיעה "אויסטר".

אם תרצו טיפים או המלצות נוספות אשמח לסייע

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy2
            imeshy2 @fran40 נערך לאחרונה על ידי

@fran40

תוכלי לראות כאן את ממוצעי מזג האוויר בלונדון

כמו שאת רואה ההפרש בין מאי לאוגוסט משמעותי - כ- 5 מעלות.

כמו"כ ניתן לראות שגם במאי הטמפרטורות נעות מ -9 עד 17. כלומר במהלך שעות היום תחושו 12-17 בערך (בהנחה שאתם לא מטיילים בשש בבוקר). זה בהחלט קריר ואם אתם רגישים לקור, אז מחייב התנהגות בהתאם. השאלה האם מעיל חם, כפפות ולבוש בשיטת "הבצל" (כלומר מספר שכבות ביגוד , במקום שכבה אחת חמה בלבד) - לא תפתור לכם את הבעייה?

באוגוסט כאמור יהיה חם יותר.

fran40 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • fran40
              fran40 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 תודה רבה לך!

דווקא החום לא כ"כ מפריע לי, מבחינתי עדיף פי כמה על הקור.

נקווה שיהיה בסדר.

• fran40
                fran40 @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 תודה רבה לך!

12-17 מעלות זה לא כזה להיט🙁

מקווה שבסוף מאי תהיה התחממות.

שיטת הבצל מוכרת, 3 שכבות כולל מעיל חם, נכון?

כפפות עבורי הן must.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • imeshy2
                  imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אם תסתכלי גם על יוני, תראי שהוא קרוב,למאי מבחינת המעלות. אם את מחפשת ודאות, לכי על חודשים חמים יותר. אם ידיעה מראש והערכות למזג קריר, תשאירי את התאריכים על כנם.

• יונה וקשת
                    יונה וקשת @fran40 נערך לאחרונה על ידי

@fran40 בעייתי לענות על השאלה שלך, כי לבדוק מה הטמפרטורות הממוצעות בכל חודש בלונדון תוכלי בגוגל, אבל את מתארת רגישות סובייקטיבית לקור - איך אומדים את זה?

אני יכולה לשתף שהיינו בלונדון גם במאי וגם באוגוסט, בשתי הפעמים אני לא זוכרת את מזג האויר כפקטור - אבל אנחנו לא רגישים לקור.

בכל מקרה, גם במאי הטמפרטורות לא צונחות לרמה שבה אם את מתלבשת בהתאם למה שנוח לך (אולי למשל תוסיפי עוד סוודר מעבר למה שאני הייתי לובשת) - תסתובבי בחוץ וכל מה שחשוף (פנים, כפות ידיים) יקפא לך כמו שקורה בעונת שווקי חג המולד. לי בלונדון מעילון יוניקלו המפורסם היה סופר שימושי - הוא מחמם (שוב, לא לשלג, אבל זה לא המצב בלונדון במאי) - ויחד עם זה קל מאוד ונוח לקיפול לגליל קטן שדוחפים לתיק כשנכנסים למוזיאון.

וכמובן - ללונדון מביאים מטריה מתקפלת - תמיד.

• fran40
                      fran40 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת תודה רבה לך, וודאי שמטריות מתקפלות הן חלק מהציוד.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • שקד
                        שקד נערך לאחרונה על ידי

בד״כ בסף מאי יש מזג אוויר נהדר. בעיני מאי הוא החודש הכי טוב בשנה לבקר. בסוף מאי בד״כ יש סביב 20 מעלות במהלך היום ואולי סביב 10 בלילה. בערב יהיה לך קר, אבל במהלך היום סביר שלא יהיה ממש קר. כשיש גל חום זה בלתי נסבל. את אומרת שזה לא מפריע לך, אבל נסי להיות בטיוב צפוף בלי מיזוג. עדיף ללכת ברגל. גם לדעתי מעיל יוניקלו Ultra light זה אחלה לעונה הזו, מקסימום תלבשי עוד שכבה. תחשבי על זה כמו חורף בארץ.

• fran40
                          fran40 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד תודה רבה לך!

בפעם הקודמת שהיינו בלונדון וזה הה כאמור לפני יותר מ-20 שנה, נסענו בתחילת יוני.

את פנינו קיבל גל חום, חמסין של 30 מעלות. הבריטיים צחקו איתנו שהבאנו את החום מהארץ😄

לא אשכח איך אנשים השתזפו להם בהייד פארק ובעוד פארקים, עשו פיקניק.

החום ממש לא הפריע לי, גם לא בטיוב. אם כי, הלכנו המון ברגל וזה הה כייף.

• Roco M
                            Roco M נערך לאחרונה על ידי

אוגוסט בד"כ יותר חם ממאי, אבל עמוס מאוד בתיירים, לי אידית לדוגמא פחות מפריע, תלוי מה אופי האטרקציות דמחפדים, בעיקר שכיום הרב מוסמן מראש ברשת.אוגוסט בעקרון כן למי שרגיש לקור והטיול פוגם לו בהנאה, אבל צריך למצוא מודל תכנון אחר כלומר מובסס מזג אוויר תחילה, מודל המבוסס על התאמה קודם למזג האוויר ורק אז הזמנת טיסה ,זה אומר המתנה כמעט עד הרגע האחרון על כל הכרוך בכך, טיסה ברגע האחרון, כי השינויים בלונדון הם יומיים, זה מודל הכי נכון למי שסובל מקור.וגשם. מה שכן, להצליב מספר מודלים, של תחסית מזג האוויר בדום אופן מניסיון אישי,אין לסמוך על ממוצעים שנתיים, כלל, היו ימים בקיץ שהיה ממש קר, ובלילה קר מאוד, ופתאום גל חום שזה גם דבר קשה בלונדון. מעל 26 הכל חנוק ברכבת תחתית שלא בנויה לחום בכלל. בכל מקרה מודל טיול מבוסס על מזג אוויר כקריטריון עליון נכון במקרה הזה, רק המחיר הוא גמישות בתאריכים, ובמחיר הכרטיס שיכול להיות גבוהה, ההפתעה,שלעיתים יש מחירים טובים באמת 3 עד 5 ימים לפני, דןוקא בחברות הסדירות, כך שמודל התאמה במזג האוויר, משתלב עם כרטיסי טיסה ברגע האחרון. לי זה עבד הרבה פעמיים לטובה, והתנאי שאתה חקרן מנועי חיפוש לכרטיסים, ויודע להצליב מידע במודלים מטאורולוגיים חכמים. לסכום יש רגישים לקור וזה םוגם בהנאה, ולכן מוצדק לפעול באופן שתארתי. כל האמירות של נסתדר הן לא מתאימות למי שרגיש לקור, נקודה. זכור לי יום אחד ביוני, שהיה בלונדון 26 על 19, פשוט הרגשתי שתחושת ההנאה עולה, לטייל ב12 בלילה כמו בתל אביב, זה אפקט שרק רגישים לקור מבינים. בהצלחה, אל תוותר על לונדון, אבל אל תסע בקור.

• משה 22
                              משה 22 @fran40 נערך לאחרונה על ידי

@fran40

לא צריך לסחוב מטריות מהבית, כל מלון שמכבד עצמו משאיל מטריות בחינם , כמובן שזו גם פרסומת לבעלי המלון אבל לכם זה חוסך מקום במזוודה.

ציוד טרמי טוב תחתון חוסך את כל הסיפור של אלוף שום ואלוף הבצל.

למרות שלדעתי תזיעו כהוגן במאי אם תלבשו יותר מדי שכבות

אוגוסט - לא נוסעים לשום מקום למעט חופשות בטן גב. , כל ההנאה של הטיול נפגעת, פקקים , שעות של המתנה בתורים , אם בכלל יש כרטיסים, מחירים הרבה יותר גבוהים, והכי נורא הישראלים בחו"ל , ומרגישים אותם יופי טופי.

מאי - יוני זה הזמן האידיאלי לטיולים בכיף.

הטיוב למעשה די ממוזג , זה אחד הדברים שמצאו חן בעיני לעומת התחתית לדוגמא בניו יורק ששם הלחות הורגת אותך אם העכברושים לא עשו זאת קודם.

• Roco M

חייבים לקחת מטריה קטנה מתקפלת וקלה, שמותאמת לכיס מעיל או זקט, למי שלא הולך עם תיק, כי הגשם שבדרך כלל קל, מפתיע פתאום, ובנוסף, אם אינך עשיר ונוסע בטיוב ומטייל במקומות ציבוריים ללא כניסת vip, עם קונסיירג' צריך שמטריה תיהיה מחומר שמתייבש מהר וכיסוי אטום, כדי שתוכל להכניס לכיס, כי ישנם מקומות תיירותיים שדורשים הפקדת תיק ומטריה, וזה תור ארוך ונפרד בכניסה. לכן, צריך זקט או מעיל עם כיס פנימי שהמטריה נכנסת אליו בקלות ובנוחות. כדי לחסוך זמן ועמידה בתורים.

• משה 22
                                  משה 22 @Roco M נערך לאחרונה על ידי

@roco-m

עכשיו אני מבין למה לא עמדתי בשום תור , לא רצו שארטיב להם את השטיחים . חחחח או שראו את השם של המלון על המטרייה חחחחחח

• Roco M

הייתי מספר פעמיים באוגוסט, בלונדון, זה הזמן האידאלי לטייל בלונדון וברחבי הממלכה במזג אוויר נוח לווא דווקא בתוך לונדון. לונדון בקיץ השקיעה ב10 בלילה, הרבה שעות אור. זה הספק עצום הכל חוגג המסעדות על התמזה השווקים.

• Roco M

נו טוב משה22, ידעו שמי שעל המטריה שלו כתוב מלון ריצ, ישאיר טיפ גבוה חחחחח

• Roco M

לשקד, נכון לחובבי קור, ה20 מעלות ביום זה טוב, 10 בלילה זה קר. לישראלים זה נחשב קר וחורפי וגם קצת גשם זה פשוט חורף ישראלי, במאי יש גשמים, בעיני זה חופשה לא נעימה לישראלים שגם ככה לא אוהבים גשם וקור בעיקר לא בחופשה ובעיקר רגישים לקור, הרוחות בלונדון מקפיאות.

• משה 22
                                          משה 22 @Roco M נערך לאחרונה על ידי

@roco-m

ופינקתי בטיפים, חחח כי גם ככה לא היה לי מה לעשות עם המזומנים. חחחחח למה לא בכיף שיהנו , בסך הכל קיבלתי בכל מקום שרות מעולה.

• Roco M

אכן, השרות בלונדון, זה מעלה גדולה וכנראה מהטובים ביותר בסטנדרט העולמי מהדוכן ועד מסעדת היוקרה בתחבורה ובכל מקום בעצם. משדרג חוויה באופן דרמטי.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון