ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כל הג'ז הזה ושאר פרפראות - טיולינו הנפלא בדרום מזרח ארצות הברית 🎷 🚢 🥞

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית מזרח ארהב מיסיסיפי אלבמה טנסי ג'ורג'יה
    12
    76
    1945
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • MERAVSHELL
      MERAVSHELL @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell

שביל נחמד מוביל מהחניה למתחם נחמד צמוד לאגם. היו שם ספסלים, מתקנים לילדים, שולחנות פיקניק, חלק מקורה לימי גשם. צמוד לאגם ישנה רחבת דק גדולה ונעימה. החלטנו להקיף את האגם ואולי גם לצאת לשבילים צדדיים בתוך היער. הליכה נעימה בין העצים. פה ושם צצים אנשים עם הכלבים שלהם, שניכר שמכירים היטב את השבילים. אם רוצים להתנתק לחלוטין מהכל - זה המקום. הייתי חייבת להקליט את ציוצי הציפורים וכל פעם שמתחשק לי להיזכר אני צופה בסרטון. (ואני עוד גרה בגליל שם הציפורים מתחרות מי שרה יותר יפה😊 ).

סיימנו להקיף, צעדנו בשבילים נוספים וחזרנו לנקודת המוצא. התיישבנו על ספסל מול האגם וזהו. התמכרנו לשלווה. לא בוער כלום.

לאחר זמן, הקמנו עצמינו בקושי וחזרנו לרכב כדי להגיע לנקודת החן הבאה.

מישהו מחפש עבודה לקיץ?🕶

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
      • MERAVSHELL

@meravshell

המשכנו לאגם הבא - נמצא בעיירה PINE LAKE. גם הוא צמוד לשכונת מגורים - איזה כיף להם. בטח כבר לא מתרגשים😀 . אגם שכונתי. דבר רגיל.

החנינו את המכונית. היה שם בחור שניסה ללמד, כנראה את הבן שלו, לדוג באגם. התחלנו ללכת לאורך האגם, מתעניינים גם בבתים שלצדו, שחלקם ידעו ימים יפים יותר.

כרגיל, נהנים מהשלווה, צמחייה ומאחד - רוכב אופניים לא צעיר - שהקיף את האגם שוב ושוב, כל פעם חלף על פנינו כשאנחנו בנקודה אחרת. כמעט נעשינו חברים..

חזרנו לנקודת המוצא. כמה צעירות הגיעו לחוף החולי שיש שם ופשוט נכנסו למים בצהלות. היה די קריר בחוץ, אבל להן זה לא הפריע.

החלטנו לסיים את המצרכים שנותרו לנו וערכנו פיקניק צנוע על שולחן פיקניק שהיה שם.

זהו. סיימנו. נתקדם לעבר שדה התעופה. היה לנו די הרבה זמן - הטיסה רק בלילה - אבל רצינו להתחיל להתקדם, לתדלק, אולי לעצור לאכול או לשתות היכן שהוא.

מכירים את זה שזה היום האחרון ואתם רוצים עוד קצת להנות, לטייל, אבל גם קצת לחוצים? אנחנו גם וגם. התחלנו בנסיעה, עצרנו במקום מסויים לתדלק וחשבנו גם לאכול שם, אבל משהו במקום הזה היה לא נעים. ממש לא התחשק לנו לעצור שם מעבר לתידלוק. אז ויתרנו והגענו לשדה התעופה די מוקדם.

חיכינו לתהליך הארוך, לא בכליון עיניים בכלל. הדיוטי פרי באטלנטה יקר, ודי דל יחסית. הטיסה להית'רו עברה בסדר. בין נים לנים צפיתי בהרבה סרטים.

בהית'רו היה כרגיל קונקשן ארוך ואנחנו היינו כבר די גמורים. ממש נרדמנו על הכיסאות. עוד טיסה והגענו לארץ קרוב ל12 בלילה, עייפים אך רצוצים. במקרה שלי גם מורעבים כי לא אהבתי את האוכל של בריטיש, למרות שנתנו ארוחות מגוונות ונחמדות. חייתי על קרקרים שנתנו. אפילו הבחור שלצידי במטוס הציע לי את הקרקרים שלו.

פדיחות.

תם לו טיול נהדר, בו הגשמתי כמה חלומות שלי, וחווינו באמת חוויות מגוונות של נופים, מפגשים עם אנשים, אטרקציות כמו שרק האמריקאים יודעים לספק, אוכל עתיר פחמימות וסוכר וכמה תובנות.

בסיכום הטיול אתייחס לכמה תובנות ואציין במי ומה נעזרתי לתיכנון הטיול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
        • Eli-a
          Eli-a נערך לאחרונה על ידי

חייב לציין שהכתיבה שלך מרתקת, ציפיתי כל יום בכליון עיינים להמשך הסיפור. אשמח לשמוע את התובנות בסיכום הטיול. בנוסף האם לדעתך טיול כזה מתאים עם ילדים ?

כתבת נפלא ומאוד מפורט, יישר כוח

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • MERAVSHELL
            MERAVSHELL @Eli-a נערך לאחרונה על ידי

@eli-a

תודה רבה על כל המחמאות!! מאד מרגש שיש מי שמחכה לקריאת הסיפור. האמת שלא תיכננתי לכתוב כל כך הרבה אבל זה חזק ממני.. כמו שאני אוהבת לדבר, אני אוהבת לכתוב😊

לגבי טיול עם ילדים במסלול הזה - בחלק גדול מהמסלול ילדים יהנו מאד! למשל בניו אורלינס, בצ'אטאנוגה שבה מערת הנטיפים עם המפל, הרכבת עם השיפוע המטורף, האטרקציה שפיספסנו , גטלינבורג על שלל האטרקציות שבה, ואם הילדים בעניין של טבע הרי שהרי הסמוקי יתנו מענה נהדר, השמורות שעברנו בהן, עיירת הצ'ירוקי נפלאה, אטלנטה (אקווריום, עולם קוקה קולה). בקיצור אל תחשוב פעמיים!

אמרתי שאכתוב כמה תובנות לגבי הטיול.

קודם כל, התובנה החשובה מכל - לא לחשוש להגשים חלומות, ושלי מאד צנועים.. נכון שזה לא עסק זול, אבל זה ענין של סדרי עדיפויות , כפי שאמרה פעם חברה טובה שלי. רציתי להיות בניו אורלינס, לשוט על המיסיסיפי, לחוות קצת את אלאבמה. משם התפתח מסלול הטיול והוספתי עוד מקומות.

דבר שני, יש כל כך הרבה מה לראות באזורים שבהם ביקרנו. צריך לדעת על מה לוותר. כל מה שחווים הוא נהדר. הייתי רוצה למשל להתעמק יותר בנושא השחורים והעבדות, וזה התאפשר לנו על קצה המזלג בניו אורלינס. לבקר במונטגומרי, להיות במוזיאון רוזה פארקס. לטייל במגוון שמורות הטבע והמפלים שהיו בכל מקום.

תמיד אפשר לחזור. כל טיול הוא שונה ובעל אופי קצת אחר.

חששתי ששלושה שבועות יהיו יותר מידי, אבל כל כך נהנינו שזה בכלל לא הורגש. לא היה לנו יום משעמם אחד.

הוצאות:

הטיסה היתה יקרה למדי, הרכב עלה הון, המלונות היו במחירים סבירים והתמורה בהחלט טובה. המזון היה סביר מבחינת עלויות, המחירים בסופרים טובים - עם כל הקורונה והאינפלציה שם, עדיין יותר זול מאצלנו, ועל המבחר והנוחות אין מה לדבר.

ארצות הברית נוחה מאד למטיילים. בכל מקום יש אפשרויות עצירה ומנוחה, אכילה ושתייה וכמובן תדלוק. במדינות הדרום הדלק היה זול. בעצם הוא היה הדבר הכי זול בטיול.. הבנו שבמערב, קליפורניה למשל, הרבה הרבה יותר יקר.

מה הפריע לנו - השימוש המטורף בכלים וסכו"ם חד פעמיים. זה ממש הציק. בכל מלון, בכל מסעדה בעיקר רשתות מזון מהיר, פלסטיק ולא פחות גרוע - כלי קלקר. העיקר שבטלביזיה הם מראים תשדירים על קיימות וכמה חשוב למחזר ולשמור על הסביבה🙄 .

דבר שני - מה יהיה עם הקפה?? טוב שבסלוניקי קיבלנו חוויה מתקנת😀 .

דבר שלישי - תרבות הטיפים הוציאה אותי מדעתי (כמעט). בכל מקום, אתה מקבל חשבון שבסופו יש הצעות לטיפ, החל מ - 18% ומעלה. גם אם סתם קונים קפה באיזה דוכן. בכל אטרקציה דוחפים כסף למדריך / מפעיל.

ודבר אחרון - היה נפלא!!! ותודה לכל מי שעקב.

הטיול הבא ביולי - צפון ווילס וקצת פיק דיסטריקט.

והכי חשוב - במי ומה נעזרתי בתיכנון:

הרבה גוגל, וקריאה בבלוגים וסיפורי טיול המעטים שהצלחתי למצוא. אז תודה לכולם!

הבלוג של אהרון ק

הבלוג של hagarsi

הבלוג של טניה

הבלוג של dhz

וכמובן הספר של סיגלית בר על טיולי משפחות בארצות הברית. אמנם מהדורה ישנה אבל הרבה מידע.

karnielr IO. צביקה 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 7
            • karnielr
              karnielr @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell

תודה, ממש מעניין ומועיל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • IO.
                IO. @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי IO.

@meravshell

מירב יקרה, דעתי על השירשור הזה ידועה (לא התאפקתי) 😄

לסיום אהבתי שנעלת את הדיווח המשובח בציון מועד ויעד הטיול הבא, שהרי ידוע שהתרופה הכי טובה לסיום מסע (או קריאת דיווח מסע) - היא תכנון המסע הבא 😎

שוב תודה רבה רבה 🙏

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מוני
                  מוני @IO. נערך לאחרונה על ידי מוני

@io

מירב היקרה

בעידן זה של דעיכת פורום למטייל, ונטישתו ע"י רבים וטובים ופורום צפון אמריקה בכלל,

הצלחת בכל זאת לאזור כוחות , ולהשקיע בדיווח מעולה וכפי שרשמו מעליי - מועיל במיוחד.

פוסט הסיום שלך ראוי גם הוא לציון!!!

היי ברוכה

מוני

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • MERAVSHELL
                    MERAVSHELL @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

תודה רבה רבה!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • sara3125
                      sara3125 נערך לאחרונה על ידי sara3125

מירב

תענוג תענוג תענוג, נהנתי מאוד לקרוא, עשית חשק גדול. תודה רבה על הפירוט הנפלא 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • MERAVSHELL
                        MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

שרה שמחה שנהנית לקרא. תודה על הפירגון ואם מישהו יעזר בסיפור שלי הרי עשיתי את שלי

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • MERAVSHELL

@meravshell

חשוב חשוב!! מה זה לא נעים לי!!😬

שכחתי לציין את הבלוג הנהדר של סימה - שאבתי ממנו הרבה מידע. הוא ממש מועיל.

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • MERAVSHELL

@meravshell

ולמוני היקר - ביקשת קישור לסיפור הטיולון שלנו בסלוניקי אז בבקשה - יום הולדת בסלוניקי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • Rachel999
                              Rachel999 נערך לאחרונה על ידי

תודה על סיכום מרתק ! בהחלט נותן חשק לטייל באזור זה

• MERAVSHELL

בשמחה! אכן אזור נהדר

• צביקה
                                  צביקה @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell

תודה על סיכום מעניין ומועיל וגם על התמונות שמעוררות חשק.

יש לי בתיקיה של טיולים מתוכננים, שאני קורא לה "חלומות מתוייקים", תכנון של טיול "מוסיקלי" מ-DC דרך שננדואה ובלו רידג', עם עצירות מוסיקליות בנשוויל, ממפיס וניו אורלינס.

אם הוא יצא לפועל, בהחלט אעזר גם בסיכום שלך, שנותן מידע עדכני ביחס לסיכומים הקודמים בהם נעזרתי.

תודה!!!

• MERAVSHELL

שמחה לשמוע! מקווה בשבילך שתגשים את חלומות הטיולים. הכל אפשרי!

• 1
                                    • 2
                                    • 3
                                    • 4
                                    • 4 / 4
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון