ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

היי חברים, תזהרו מחברת גוליבר. לצערי זה עלול לעלות לכם ביוקר.

פורום טיולי משפחות
    כרטיסים קפריסין המלצות משפחות כללי טיסה
    9
    25
    787
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דנה לפינסקי
      דנה לפינסקי נערך לאחרונה על ידי דנה לפינסקי

0 שירות. התנערות מבישה מלקוחות לאחר קנייה.

פשוט תמנעו מלהזמין דרך גוליבר כי לא תקבלו שום מענה או שירות במידת הצורך. 

רכשתי 3 כרטיסים לקפריסין לי ולילדי באוגוסט. מבין כרטיסי הטיסה שמצאתי אונליין, בחרתי לרכוש דרך Hidden filghts של גוליבר כרטיסים בשעות נוחות, שכללו חזרה ביום הרביעי בשעות הערב המוקדמות, כך שנוכל ליהנות מעוד יום בקפריסין. אפילו הזמנתי כרטיסים לפארק המים ליום האחרון ותכננו יום כיף לסיום.

על התענוג של השעות הנוחות שילמתי כמעט 100$ יותר על כל כרטיס.. זה 300 דולר נוספים (33% מעלות הכרטיסים) ששילמתי רק כדי ליהנות מן היום הנוסף בקפריסין. זו הסיבה שבחרתי בכרטיסים הללו! 

אתמול קיבלתי הודעה שהטיסה של היום האחרון הוקדמה - לא בשעה או שעתיים, אלא ב5.5 שעות, ל14:00 בצהריים! וכך בעצם כל היום האחרון על כל תוכניותיו הלך לפח 😥 כולל הכרטיסים שהזמנתי לפארק המים 😥

פניתי לארקיע שרצו לעזור אבל אז ראו שהזמנתי דרך סוכנות גוליבר והפנו אותי אליהם כיוון שהכסף שלי עבר לסוכנות זו. אבל כשניסיתי לתפוס את גוליבר כאן כבר מתחילה הסאגה.

אין שום מענה טלפוני. שירות לקוחות לא קיים. הופניתי אותי למלא טופס שם ביקשתי שיינתנו מענה כלשהו (או שינוי טיסה או זיכוי על הסכום הנוסף שנגבה ממני לחינם) ואז חזרו אליי במייל עם מענה סתמי של משפט וחצי מזלזל:

"דנה ערב טוב 

בהמשך לפנייתך טיסות צארטר ניתנות לשינוי ע"י חברת התעופה לפי חוק ולא ניתן לשנות זאת"

או בתרגום: תחנקי.

שום שיח. שום הבנה. שום ניסיון לסייע. שום ראייה של הנזק ללקוח. שום כלום! פשוט תמנעו. חבל על העוול שתחוו.

עוד עכשיו עם כל הבלאגנים של הטיסות - אתם רוצים סוכנות שתתן לכם מענה. ולא תנפנף אתכם כלאחר יד. אני לצערי נכוויתי. אבל אוקיי - לא יקרה יותר.

בחיים לא אזמין מהם יותר.

יונה וקשת גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונה וקשת
        יונה וקשת @דנה לפינסקי נערך לאחרונה על ידי

@דנה-לפינסקי שלום דנה

האכזבה שלך מובנת, אבל האמת שגוליבר צודקים.

אחדד ואומר: אני לא מכירה את גוליבר, אין לי שום דבר בעדם או נגדם, אני אישית לא מזמינה דרך סוכנים כבר שנים.

אבל - בטיסות צ'ארטר מותר לחברה להזיז שעות, וגם אם היית מזמינה ישירות מחברת התעופה הם היו מפנים אותך לסעיף בחוק שמראה לך שזה המצב, כלומר זה תנאי שהלכה למעשה הסכמת לו ברגע שרכשת כרטיסים לטיסת צ'ארטר - ולא היו מחזירים לך שקל.

ראי זאת כשיעור לפעם הבאה:

אם את רוצה לשמור על זכותך לפיצוי במידה ושינו לך את שעות הטיסה - רכשי כרטיסים מחברת תעופה סדירה ולא מצ'ארטר.

טיפ: גם חברות לואוקוסט הן חברות סדירות, ולחלקן יש טיסות לקפריסין (ואפילו זולות כשתופסים אותן בזמן) - ריינאייר וויזאייר.

דנה לפינסקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • דנה לפינסקי
          דנה לפינסקי נערך לאחרונה על ידי

אני מבינה שעל פי החוק מותר להם להרוס לי את החופשה. חבל שכך - אבל להסתתר מאחורי החוק לא הופך אותך לצודק. אם גוליבר היו נותני שירות ראוי, קודם כל היו מנגישים מספר טלפון ליצור איתם קשר, ודבר שני היו לפחות נותנים איזשהו זיכוי אפילו לרכישה הבאה.

השעות הנוחות היו הגורם שגרם לי כצרכנית לתעדף את המוצר שלהם על המחיר היקר שלו. ברגע שביטלו את התמורה הזו - אז מה נשאר? סתם כרטיסים שיקרים יותר ב-300 דולר ולקוחה מאוכזבת שבחיים לא תתקרב אליהם יותר. בחיים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דנה לפינסקי
            דנה לפינסקי @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אבל אני לוקחת את העצה שלך לגביי טיסות הלואקוסט - תודה! בפעם הבאה בהחלט אנסה דרכם ישירות ולא אתקרב לסוכנות גוליבר.

• imeshy2
              imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

מסכים עם המגיבה הקודמת. צארטר הוא בדיוק כזה. לרוב המחירים יהיו זולים יותר, אבל זה מגיע עם כוכבית.

אגב, גם חברות הלואו קוסט מזיזות תאריכים ושעות בצורה תדירה יחסית.

ועצה אחרונה, כעת שאת מבינה שזו המציאות, תדעי לתכנן נכון יותר את הפעילות ולא לעשות דברים קריטיים ביום האחרון

• imeshy2

ואין שום הכרח לתת זיכוי או לבוא לקראתך. זה המוצר שקנית ואי ידיעת החוק או הפרטים, לא ישנה את זה.

מצטרף להמלצה תמיד לרכוש בצורנ ישירה מול חברת התעופה (לא שזה ערובה לכך שהכול יהיה בסדר(.

דנה לפינסקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • הצועד בנעליו
                  הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

אני לא משפטן אבל ככל שאני מכיר את החוק (חוק טיבי?) הוא לא מבחין בין טיסות שכר, שירות מלא, או חסך (לאו קוסט)

בעבר סוכנים היו מציגים שעות טיסה נוחות אבל לא מספקים כרטיס טיסה, ואז סמוך למועד הטיסה היו מודיעים שהטיסה ײהוזזהײ ואין מה לעשות כי זו טיסת שכר. מי שהיה בודק מראש מול חברת התעופה היה רואה שהמועד שפרסם הסוכן בזמן מכירת הכרטיסים היה לא נכון, המועד המתוקן הוא הנכון. לא יודע אם הפרקטיקה הזו עדיין נהוגה.

הלקח שלי היה שמי שבוחר לא לקנות את הכרטיס ישירות: א. יבדוק אם חברת התעופה אכן פרסמה את הטיסה באותו מועד ובאותה שעה ב. לקבל את כרטיס הטיסה מיידית. לא סמוך למועד הטיסה, ולא, קבלה איננה כרטיס טיסה. ג. אישית אני לא רואה סיבה להיעזר במתווך אלא אם התיווך מקנה לי יתרון

לדנה: אם מועד הטיסה המתוכנן של ארקיע אכן היה זה שהובטח לך באמצעות גוליבר יש סיכוי טוב שמגיע לך פיצוי לפי הדירקטיבה האירופית. יש באינטרנט מידע אם את רוצה לתבוע בעצמך ויש הרבה עורכי דין שמציעים להגיש תביעה בשמך תמורת אחוזים מהזכייה. אם גוליבר הטעו אותך בפרסומים, פרסמו מראש שעת טיסה לא נכונה נראה לי שאת יכולה לעשות לא מעט. מתלונה למועצה לצרכנות ועד תביעה בבית דין לתביעות קטנות

דנה לפינסקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • דנה לפינסקי
                    דנה לפינסקי @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2 ושוב.. fool me once... won't fool me twice.

אבל כשחברת תיירות מסתתרת מאחורי מיילים סתמיים וכוכביות טל״ח זה לא שירות טוב. זה מעיד על הדנ״א שלה.

נורא קל לעשות קופי-פייסט למשפטים מוכנים כשאתה לא ניצב אל מול הלקוח שלך ומקשיב לתסכול ולחוויה הנוראית שלו.

אותי הם הפסידו בתור לקוחה והרוויחו בתור חוות דעת שלילית מאוד. לא משתלם.

• דנה לפינסקי
                      דנה לפינסקי @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו תודה רבה, אני אבדוק.

בהחלט למדתי מהחוויה הזו.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • imeshy2

את ממשיכה לספר,שהם עבדו עליך ולא יעבדו שוב, ומסרבת להבין שאף אחד,לא עבד עליך. הכול חוקי ובהחלט לא נעים.

אותה תופעה מתרחשת גם בכל הלואו קוסטים, ושם גם קשה עוד יותר לצפות שמישהו יקשיב לתלונותיך, הרגשיות מאוד אך כאלו שלא מחזיקות מים.

אני מבין שזה לא נעים, כשזה קורה בפעם הראשונה. לי, גם וויז וגם איזיגט הזיזו טיסות ולא באמת היה אפשר לעשות עם זה משהו פרקטי (לבטל, לשנות בעצמי). ועם זאת, אפשר להתעצבן אבל צריך להבין את המציאות ואת העובדה שככה זה ולהבא לתכנן חכם יותר ובצורה שיותר טולרנטית לשינויים, במידת האפשר

• גדליהו מהגרעין
                          גדליהו מהגרעין @דנה לפינסקי נערך לאחרונה על ידי

@דנה-לפינסקי חיכיתי שאחרים יענו את מה שחשבתי לענות...

אבל תעשי אבחנה בין שני דברים- אי הנעימות שנגרמה לך בגלל השינוי- שהיא מאוד מבאסת- גם בגלל העלות הכספית, גם בגלל הפסד היום וכו'

מול החוק היבש. אלא אם השתנה מימי הקריירה הקצרה שלי בתחומי התיירות- טיסות צ'רטר זולות אבל גם יכולות לעבור שינוי של עד 12 שעות מבלי להזדקק לפיצוי. את מבקשת מגוליבר לבוא לקראתך לפנים משורת הדין- כי הם ירצו לתת שירות טוב יותר ללקוח. אז כנראה שלא, זו זכותם כמו שזכותך לא להשתמש בשירותיהם לעולם. ובימי המדיה החברתית את מספרת על טיב השירות שלהם לכלם- על מנת להגביר את האזהרה.

שוב- זו זכותך המלאה להעביר את המסר, רק צריך לזכור שככל הנראה ע"פ החוק אין פה עבירה לכאורה שלהם, והם בסה"כ מכרו לך מוצר ע"פ תנאיו.

ורק כדוגמא- אני לפני כשנה רכשתי טיסה במחיר יקר יותר מדלתא ( לא צ'רטר ולא כלום) בגלל שעות נוחות ,ובסוף הם שינו את השעות בהרבה יותר מ-5 שעות, ככה שבפועל שילמתי יותר על כרטיס שיכולתי לקנות יותר בזול מחברה אחרת, קיבלתי חצי יום נוסף ביעד באמצע- שרק היה כרוך בעוד עלויות מחייה. וכן, פניתי אליהם ( כי זה לא היה כל הבעיות) ו"זכיתי" למיילים במתנה.... ( ואני לא טס כ"כ באופן קבוע או נאמן לדלתא שיהיה לזה שימוש אי פעם)

אז לא יודע אם זה מעודד- אולי צרת רבים חצי נחמה.. אבל אני אמשיך לטוס עם דלתא, אם יציעו לי מחירים וטיסות אטרקטיביות. וגם טסתי איתם בעבר בלי שום בעיות.. ככה שלעיתים חבל להתעסק יותר מדי בעוגמת הנפש... חבל על האנרגיות.. תתעסקי בנסיעה הבאה 🙂 ...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • יונה וקשת
                            יונה וקשת @דנה לפינסקי נערך לאחרונה על ידי

@דנה-לפינסקי את צודקת בזה שחברת גוליבר יכולה היתה לתת לך שירות יותר טוב, בכך שהיתה מסבירה לך מראש, במועד רכישת הכרטיסים, שמדובר בצ׳ארטר, ומה ההשלכות.

לפני שנים, כשהיינו זוג צעיר ותפרן, חשקה נפשנו בסופ״ש באירופה, בתקציב מוגבל מאוד. ניגשתי לסוכנות צבר בגבעתיים, והסוכנת נתנה לי הצעה לסופ״ש בפריז עם ארקיע. היא הסבירה לי מה משמעות הצ׳ארטר, אני נילחצתי וביקשתי חבילה עם טיסות סדירות. היא נתנה לי הצעה נוספת עם טיסות סדירות, שעלתה פי שניים ולא יכולנו לעמוד במחיר הזה, אז בחרנו בצ׳ארטר מתוך ידיעה שאנחנו לוקחים סיכון כדי שנוכל בכלל לצאת מהארץ. למזלנו הכל תיקתק כמו שעון, אבל זה היה מזל.

אז חבל שלא אמרו לך מראש.

אבל זה עדיין לא אומר שאת זכאית לפיצוי.

לגבי חוק טיבי - שימי לב שהוא מדבר על מקרים של ביטול, עיכוב טיסה, או מניעת עליה למטוס. לא על הקדמת שעת הטיסה. גם אני לא מומחית בתחום דיני התעופה ( כן משפטנית אבל בתחום אחר), אם תרצי תוכלי להתייעץ עם עו״ד, אבל בעיני יותר חשוב בעתיד לשקול לפני שבוחרים בצ׳ארטר, במיוחד שהיום בעידן הלואוקוסט אפשר באמת למצוא טיסות זולות סדירות.

• אנשיםטובים
                              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לצערי כל חברות התעופה (כולל הכי נחשבות) משנות טיסות. כשהשינוי נעשה מספיק זמן לפני, החוק לצידם. ברוב המקרים הם מאפשרים בכזה מקרה לבטל את העסקה ולקבל את הכסף בחזרה, ואז אנחנו יכולים לבחור לעצמנו טיסה אחרת בחברה אחרת (במחירים שיהיו נכונים לאותו שלב).

אני לא משפטן, אבל ככל הידוע לי: בהחלט שזה מבאס, אבל חוקי לגמרי. החברה לא חייבת להציע פיצוי על הנזק שנגרם לנו. מספיק שהיא מציע לנו אפשרות ביטול. כמובן שכשמדובר על מספיק זמן לפני הטיסה (אבל מספיק זמן זה למיטב ידיעתי שבועיים ואולי פחות). רק עם השינוי בוצע זמן קצר יחסית לפני הטיסה אז אנחנו זכאים לפיצוי כזה או אחר.

אם רימו אתכם, מכרו טיסה שלא קיימת, או שיקרו במפורש לגבי השעה, אז בהחלט שיש מקום לתביעה. אבל אם אכן חברת התעופה שינתה את השעה - לצערי זו בעיה שלכם.

צריך לזכור שלרוב לוח הטיסות נקבע הרבה מאד זמן מראש, ומכל מיני סיבות חברות תעופה צריכות לעדכן אותו. ברמה קיצונית תחשבו שלחברת תעופה התקלקל מטוס ללא יכולת לתקן. לא רק שלוח הטיסות ל-24 שעות הקרובות משתבש לגמרי, הרי שחייבים לתקן אותו גם קדימה, כי אין מטוס "ספייר" שיושב ומחכה לשעת צורך.

בהחלט קרה לי שטיסות בוטלו, שהזיזו אותי מטיסה אחת לאחרת, שהשעה השתנה ולא רק ב-5 דקות, שהמטוס השתנה והמקומות המעולים שבחרתי חצי שנה מראש כבר לא זמינים (ואולי אפילו אין לי אפשרות לשבת יחד עם המשפחה) והרבה דברים אחרים. ברוב המקרים הנזק שנגרם לי היה קטן, אבל היו מקרים מאד לא נעימים עם נזק גדול יותר. למשל באחד המקרים טיסת החזור שלי בוטלה. הציעו לי לחזור יום קודם או יום אחר כך. בסוף הוספתי יום, אבל זה עלה לי ביום חל"ת כי לא היו לי מספיק ימי חופש (וכמובן גם לילה מלון, ועוד כמה דברים).

מסכים שחברה עם שירות טוב תנסה לעזור. לעזור זה לא בהכרח פיצוי כספי, אבל לנסות להבין מהלקוח מה יעזור לו. אולי להעביר את הלקוח לטיסה אחרת שתתאים יותר, אולי משהו אחר. ואם זה לא עוזר וזה אפשרי, אולי סתם לצ'פר אותו במקומות טובים יותר או מזוודה בחינם כדי שלפחות ירגיש טיפה יותר טוב עם זה.

• הצועד בנעליו
                                הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

מעניין אותי ברמה הכללית, כל אלו שטוענים שבטיסות שכר מותר לשנות מועד טיסה לפי כללים אחרים מאשר טיסות סדירות, על סמך מה? מה הבסיס לטענה? ומבחינתי הצהרה של סוכן נביעות איננה מקור מוסמך. בכל החוקים שאני בדקתי אין החרגה של טיסות שכר, תשכילו אותי (וקוראים אחרים)

• אנשיםטובים

עם ובלי קשר לטיסות צ'רטר

אני לא יודע על איזשהו חוק שמתייחס לאפשרויות לשינוי על פי חברת התעופה זולת חוק טיבי (וחוקים אחרים של מדינות אחרות שעשויים להיות רלוונטיים) ואמנות ורשה ומנטריאול. חוק טיבי באופן מפורש מוגבל ל-14 ימים לפני הטיסה (לפחות על פי ויקפדיה). לא התעמקתי באמנת ורשה. אבל אמנת מונטריאול כותבת שהמוביל אחראי לאיחורים אלא אם כן נקט באמצעים סבירים למנוע נזק. אין שם פירוט לא לגבי מה האמצעים ולא לגבי הפיצוי. אבל נראה לי שהודעה הרבה זמן מראש (כמה זה הרבה?) נחשבת אמצעי סביר למניעת נזק.

ובדיוק כמו שהמחוקק קבע את חוק הטכנאים לאיחורים מאד מסויימים, אבל לא קבע שום מחוייבות לאיחור אחר (הבטיחו שהספה תגיע תור חודש אבל זה לקח חודשיים), כל דבר שלא קבוע בחוק תלוי בחוזה בין הספק לצרכן, ובמקרה שלנו בין חברת התעופה לנוסע. לכל כרטיס טיסה מצורפים "תנאי הכרטיס" שרובנו לא קוראים, שמפנים ל"תנאים כללים" שאף אחד כבר לא קורא. במסגרת תנאים אלו שהם נספח לחוזה לכל צד אפשרות מסויימת לשינוי/ביטול. אפשרות שלא הוגדרה כזו בחוזה לא קיימת אלא מרצון טוב של שני הצדדים או במקרה שבית המשפט ימצא לנכון שהיה פה סעיף מקפח בתור חוזה אחיד.

מעבר לזה בחנתי את ההסכם הכללי של אלעל https://www.elal.com/heb/legal/conditions-of-carriage. הוא מגדיר שאפשרות של הנוסע לשנות מוגבלת על פי תנאי הכרטיס, אבל מרחיב לגבי האפשרות של אלעל לבטל. בגדול כתוב שם שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים. ובמקרה של שינוי הם יציעו לי (לבחירתי ולבחירתם) טיסה אחרת או החזר על מה ששילמתי. לא יותר.

אני מניח שיש סעיפים דומים לרוב החברות.

בהחלט יתכן שהסעיפים שהחוזה שמתלווה לטיסת שכר כולל פרטים אחרים. מודה שלא טרחתי לקרוא אף פעם

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • אנשיםטובים

ולמשועממים : אמנת מונריאול https://www.tourism-law.co.il/pdf/montreal.pdf

טיסה שהתבטלה https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%99_%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%94_%D7%A9%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94

טיסה ששונתה https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%99_%D7%91%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%94_%D7%A9%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94_%D7%91%D7%90%D7%99%D7%97%D7%95%D7%A8_%D7%90%D7%95_%D7%A9%D7%94%D7%95%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%94

• dmitrys
                                      dmitrys נערך לאחרונה על ידי

איך בכלל יודעים שטיסה מסוימת היא טיסת צ'רטר? בשנה שעברה הזמנתי טיסת ארקיע דרך סוכן אינטרנטי. לאחר קבלת אישור, הלכתי לאתר של ארקיע ולא מצאתי את ההזמנה שלי. פניתי לסוכן, וזה כתב לי שבטיסות צ'רטר מקבלים את הכרטיסים ב 48 שעות לפני הטיסה. בדקתי באתר של ארקיע, לא רשום בשום מקום שזאת טיסה צ'רטר. היא גם לא מופעלת על ידי ספק חיצוני, אלא ארקיע עצמה. במקרה שלי הכל עבר בשלום, אבל איך יודעים שהטיסה שמזמינים אפילו דרך אתר חברת התעופה היא לא צ'רטר?

• הצועד בנעליו
                                        הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי הצועד בנעליו

@אנשיםטובים

ככל שאני יודע החוקים שרלוונטיים לרובנו הם חוק טיבי כי כולנו יוצאים מישראל או חוזרים לישראל והדירקטיבה האירופאית כי רובנו טסים לאירופה או טסים עם חניית ביניים באיחוד האירופאי, הדירקטיבה לא רלוונטית אם אין נחיתה או המראה באיחוד האירופי ואז נזקקים לאמנות אחרות.

לא מצאתי לא בחוק טיבי ולא בדירקטיבה שום התייחסות ספציפית לטיסת שכר, בשום מקום לא ראיתי שרשומה איזושהי החרגה רלוונטית לאי עמידה בזמנים.

ההחרגה היחידה שמצאתי דורשת ממפעיל טיסות שכר להפקיד ערבון אצל הרשויות כדי שאם לא יעמוד בתנאי החוזה יהיה אפשר לחלט אותו לטובת נפגעים, לא מצאתי דרישה כזו ממפעילי טיסות סדירות.

חברת תעופה או סוכן יכולים לכתוב בתנאים שלהם תנאי שנוגד את החוק או לא רלוונטי (איסתא עוד רושמים שחייבים אישור צה"ל ליציאה מהארץ?) אבל כלא משפטן אני יודע שלתנאי כזה אין שום משקל.

אני לא משפטן ויכול להיות שאני טועה אבל עד יוכיחו את טעותי מבחינתי מדובר בשיטת מצליח לנפנוף לקוח טרדן שפגעו בו "זה צ'רטר ואנחנו נעשה איתך מה שבא לנו" ולקוחות מקבלים את ה"מצליח" ומכופפים את הראש.

אם למישהו יש מידע בדוק שאומר שבטיסת שכר (לאחר שאושרה ע"י הרשויות) ניתן לפגוע בלקוחות באמצעות שינויים בלו"ז שנרחבים יותר מטיסה סדירה בבקשה לפרסם אותו, שנדע מה בדיוק התנאים, ואם אין מידע בדוק נראה לי לא נכון לרפות את ידיהם של נוסעים שנפגעו ורוצים לקבל את מה שמגיע להם באמצעות הדהוד מידע לא נכון.

• יונה וקשת
                                          יונה וקשת @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

מעניין אותי ברמה הכללית,
                                          כל אלו שטוענים שבטיסות שכר מותר לשנות מועד טיסה לפי כללים אחרים מאשר טיסות סדירות,
                                          על סמך מה?

הטענה שלי היתה כי חוק טיבי לא חל על המקרה כי חוק טיבי חל על ביטול או עיכוב טיסה ולא על הקדמתה.

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • הצועד בנעליו
                                            הצועד בנעליו @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

מעניין אותי ברמה הכללית,
                                            כל אלו שטוענים שבטיסות שכר מותר לשנות מועד טיסה לפי כללים אחרים מאשר טיסות סדירות,
                                            על סמך מה?
                                            הטענה שלי היתה כי חוק טיבי לא חל על המקרה כי חוק טיבי חל על ביטול או עיכוב טיסה ולא על הקדמתה.

החוק מדבר גם על הקדמה סעיף 8 א': 

)א( נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר מחמש שעות ולא יותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך ממפעיל הטיסה, מהמארגן או מנותן שירות סוכנות הנסיעות פחות מ14- ימים לפני מועד הטיסה הנקוב בכרטיס הטיסה, יהיה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו. )

ב( נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שמועד המראתה הוקדם ביותר משמונה שעות, וקיבל הודעה על כך כאמור בסעיף קטן )א(, יהיה זכאי להטבות אלה: )1( פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, למעט בנסיבות כאמור בסעיף 6)ה()1( ו- ;)2( )2( השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו.

אנשים מתייחסים למגיבים בפורום כאלה מומחים, למרות שככל הידוע לי כולנו (אני בטח) לא אנשי מקצוע. צריך להיזהר מאוד כשממליצים.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון