ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון איטליה בסוכות עם ילדים גדולים

פורום אירופה
    מילאנו
    9
    24
    437
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הזמנו בספונטניות טיסות למילאנו לשבוע נטו בסוכות. זוג פלוס 3 ילדים בני 12 עד 18.

מנסה לחשוב מה לעשות עם זה.

אנחנו מאד אוהבים טיולי עיר, ובהחלט מסוגלים לבלות כמה ימים טובים במילאנו. אבל שבוע מרגיש לי די הרבה.

אנחנו פחות אנשי טבע, ולא נהנים מימים שלמים רק של נוף. אז נסיעה לאלפים נראית לי לא לעניין אלא אם כן תהיה לכם הצעה מעניינת.

נראה לי שיש לי 3 אפשרויות טיול מעניינות:

• להתמקם בכל זאת לשבוע במילאנו, אולי עם גיחת יום חד פעמית לאחת הערים הסמוכות.
      • לעשות טיול ערים ברכבות שבסיסו במילאנו. הכל טיולי יום. כלומר 2-3 ימים במילאנו (לא רצופים), ו 3-4 ימי טיול יום. לונציה (קשה), אולי טורינו, קומו, גנואה, אולי משהו מהעיירות של שוויץ וכו'
      • טיול אוטו, אולי עם יום במילאנו, הכל פתוח פה. לא נראה לי להתגלגל, אלא כוכב או שניים.

דווקא קוסם לי קצת הרעיון של טיול רכבות. בכזה מקרה הרעיון הוא לצאת ברכבת של 7-8 בבוקר, ולחזור ברכבת של 18-21 בערב. אבל לינה במקום אחד (רצוי דירה), ונסיעות קלות ללא ציוד. בהזמנה מראש רכבות בינעירוניות עולות פחות מאוטו ואולי אפילו הרבה פחות כשמשקללים דלק וחניה ואולי אגרות. רכבות למרחקים עשויות להיות הרבה יותר נוחות מאוטו. אפשר לאכול ארחת בוקר ברכבת (מהמזנון או מאוכל שמביאים איתנו) ואולי גם ערב (חוסך זמן), המושבים יותר מרווחים, אפשר להסתובב, ולא צריך לנהוג. וברוב המקרים הרכבת מגיעה למרכזי הערים ואין את הלוגיסטיקה של כניסה לעיר עם רכב.

הבעיה שהזמנה מראש היא לא ספונטנית בכלל., ושטיול כזה הוא בהגדרתו רק עירוני. לא נשכור אוטו ליום, וטיול תחבורה ציבורית למקומות שאינם ערים הוא בעייתי. עיירות קטנות לא בהכרח ממלאות יום שלם, ואטרקציות לא בהכרח נגישות. אני לא חושב שזה לעניין להוסיף דילוג בתחבורה ציבורית באמצע היום.

וכמובן שצריך לזכור שזה כבר הסתיו. אטרקציות הקיץ ברובן כבר לא רלוונטיות.

מחשבות, הרהורים, מידע על רכבות, או רעיונות לטיול אוטו יתקבלו בברכה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

קצת הרהורים של אופוזיציה. אני מטייל לאט אבל גם אצלי יומיים, אולי שלושה גג מביאים אותי למיצוי של מילאנו, אחרים הרבה פחות. לא יודע איך אתם. ערים נוספות שעולות בדעתי ויכולות להצדיק ביקור של יותר מיום יכולות להיות טורינו וורונה, לזמן קצר יותר (גיחה יומית) קופצות לי לראש ברגמו ג'נובה ועוד בקיצור אפשר למלא בקלות גם שבועיים, ישאר לך גם לטיול הבא. אם אתה בוחר נניח יומיים/שלושה במילנו וזמן דומה בטורינו/ורונה אני במקומך לא הייתי מטרטר את המשפחה כל יום בנסיעות אלא לוקח שתי דירות, מבין את המשיכה לדירה אחת אבל דירה אחת מונעת טיולים ליליים בעיר שאיננה מילאנו (טורינו יפה בלילה), שורפת זמן על נסיעות וגם לא מעט כסף. אם מוסיפים עוד יעד יומי גיחה נראית יותר לעניין. אם תמצאו דירה במרכז הערים ובמרחק סביר מתחנת הרכבת (בהחלט אפשרי) בהרכב שלכם (כולם גדולים) רכבת בהחלט יכולה להיות עדיפה על מכונית שכורה שממילא כמעט כל הזמן תהיה באיזשהו חניון.

• אנשיםטובים

תודה! לא ציינתי את שעות הטיסה - נוחתים במילאנו ב-11 בלילה, וממריאים משם חזרה ב-8 בבוקר. מה שאומר שלילה ראשון ואחרון די חייבים לישון במילאנו, או ממש בשדה. ביום ההגעה וודאי שאי אפשר לנסוע רחוק בלילה (אני מניח שגם אין אפשרות לשכור רכב, וזה לא נראה לי מומלץ גם אם כן). וביום העזיבה, אם אנחנו אם אוטו אפשר נסיעה, אבל אז זה אומר לילה קשה. אם מדובר על לינות במילאנו אז מדובר על לילות סבירים ביותר.

ולינה בשדה חוץ מהסרבול שהיא מוסיפה, היא גם יחסית יקרה יותר ו/או נוחה פחות מאשר דירה בעיר, וגם מבזבזת זמן כי בבוקר למחרת ההגעה (או בערב לפני העזיבה) צריך להתנייד, צ'ק אין/אאוט.

זו אחת הסיבות שקוסם לי לינה במקום אחד בלי אוטו. לא צריך לישון בשדה, לא צריך להתעסק עם החזרת רכב בתיבת מפתחות. לא מבזבזים זמן לוגיסטי, אין בעיה של שמירת מזוודות (במקרה של טיול בלי אוטו) וכו'. הזמן שאני מבזבז על הנסיעות היומיות (כאמור לא כל יום) מתקזז עם הזמן הלוגיסטי של לינה בשדה.

אפשר לשקול גם (יותר יקר) לישון לילה אחד ביעד מרוחק, בלי "להזדכות" על הדירה במילאנו. כלומר לשלם על לילה "מיותר". זה בעיקר יכול להיות שימושי ליעד עתיר עניין ומרוחק במיוחד כמו ונציה. במקרה כזה לוקחים איתנו טרולי אחד ברכבת, ומשאירים אותו במהלך היום בשמירת חפצים (במלון או בתחנת הרכבת). רק שספציפית לינה בונציה לא צפויה להיות זולה בכלל.

בכל מקרה אנחנו לא חזק בחיי לילה. בוודאי שלא יוצאים לבלות. הארוחה המרכזית היא לרוב בצהריים, ובערב זה יכול להיות פיצה טייקאווי או אפילו קורנפלקס בדירה/מלון, אז גם מסעדה לרוב לא לעניין בערב. אם במקרה יש הופעה טובה במיוחד (למשל סירק דה סולי שדווקא מופיעים בטורינו) זה יכול להיות מעניין. או אם תכוונו אותי למשהו מאד קונקרטי שקורה בלילה. אבל אם לא אז סביר, שלא נצא בערב.

יש פסטיבל הסתיו בלוגנו בדיוק בסופ"ש של החג. אבל בינתיים אני לא מוצא פרטים להבין עם מעניין. ואגב, גם לשם יש להבנתי רכבת ישירה ממילאנו.

אני יודע שזה נשמע ש"נתפסתי חזק" על הנושא של טיול רכבות, וזה כנראה נכון. אבל זה בעיקר בגלל שלא היה לי רעיון טוב אחר. אשמח לשמוע על אפשרות מעניינת אחרת, עם דגש על טיול אוטו. כלומר הנושא של פיצול לשתי ערים בהחלט מובן ונשקול אותו. אבל לטיול אוטו נחמד אין לי רעיונות בכלל.

ועוד שאלה על רכבות - יש אתר מרכזי שנוח לעבוד איתו? אני רואה המון אתרים ממומנים בגוגל. הם סג של סוכנים מול חברות הרכבות? וגובים עמלה יפה? עדיף להזמין ישירות בחברת הרכבות? אנימבין שיש הרבה חברות רכבות, איך יודעים/בוחרים?

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אנשיםטובים

ושאלה נוספת - יום ראשון. ככל שאני זוכר הוא די מת ברוב איטליה.

רעיונות מעניינים לגבי מה לעשות ואיפה כדאי להיות ביום ראשון? במילאנו או בכל מקום אחר באיזור?

רבקה.ק. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • רבקה.ק.
              רבקה.ק. @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אם תהיה מוכן לוותר על רעיון הדירה לשבוע, אז ההצעה שלי היא כזו:

שלושה-ארבעה ימים ראשונים במילנו.

אפשר בליל ההגעה לנסוע לעיר עם אוטובוס עד לתחנה המרכזית ולישון בעיר.

אחרי זה לצאת לפירנצה ליומיים שלושה

אופציה - לעצור בדרך בבולוניה היפה ואחרי טיול בה (אני מניחה שניתן לשמור חפצים בתחנת הרכבת) להמשיך לפירנצה.

לילה אחרון, בגלל שעת הטיסה תהיו חייבים ללון במלון בשדה התעופה.

התניידות:

סעו ברכבות מקומיות, לא המהירות - המחיר שלהן נמוך בהרבה.

טיפ: תזכרו תמיד לתקף את הכרטיסים בכניסה לרכבת - הם נותנים קנס גבוה למי שלא תיקף!

אופציה - פליקס באס. אוטובוסים נוחים מאוד (כמו אוטובוסים של תיירים) בעלות של יורו בודדים לאדם, ואם אין תקלה רצינית בכביש, מגיעים די מהר.

הצעות לטיולים העירוניים שהזכרתי:

מילאנו

פירנצה

בולוניה

רבקה

• הצועד בנעליו
                הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

נחיתה בלילה בעייתי מבחינת דירות, הניסיון שלי אומר שבד"כ לא מוכנים לקבל אורחים בשעות מוזרות.

מהשדה למילאנו (והפוך) יש יופי של תחב"ץ לתחנה המרכזית של מילאנו, ממש לא צריך רכב, אבל אני לא יודע אם יש בשעות אקזוטיות.

אם אני זוכר נכון לנתי בשדה במלון ממש סבבה ובמחיר טוב, היה ממש מול טרמינל והיו ערוכים לצ'ק אין מאוד מהיר. שאני חושש שלא פעיל, להערכתי תוכלו למצוא לינה טובה במרחק הליכה.

לדעתי באופן כללי ולאו דווקא למילאנו, אם הלינה בנחיתה/המראה במרחק הליכה אז שווה ללון קרוב, אם ממילא צריך נסיעה לא הייתי עובר מקום לינה רק כדי לקצר את הנסיעה.

בקיצור לאור ערימת השיקולים אני בנחיתה כנראה הייתי צונח במלון שקרוב מאוד לטרמינל (במילאנו יש), מקלחות ולישון, בבוקר ארוחת בוקר ותחב"ץ לעיר. אבל אתה זה לא אני.

אני גם חלש מאוד בחיי לילה אבל יש ערים שיפה לטייל בהן בלילה, למשל טורינו לדעתי יפה בלילה ויש מקומות מעניינים לארוחת לילה, אני אוהב לשוטט ולראות מונומנטים כיכרות וכו' בתאורת הלילה שלהם.

סירק דה סוליל: עד היום הייתי לצערי רק בשתי הופעות, אם הייתה לי הזדמנות - הייתי רץ.

אני ממש איתך בעניין של רכבת, על פניו לטיול שאתה מחפש נראית לי פתרון הרבה יותר טוב ממכונית.

לצערי הידע שלי על רכבות באיטליה כבר ממש ישן, מישהו אחר יצטרך לעזור.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • יונה וקשת
                  יונה וקשת @הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

@הצועד-בנעליו דווקא בשנים האחרונות רוב דירות האירבנב שהיינו בהן הפעילו קוד כניסה אלקטרוני שפועל דרך אפליקציה, ולכן בעליהן הרבה פחות התנגדו לכניסה ויציאה בשעות מוזרות (פלאי הטכנולוגיה).

באומרי זאת - גם אני הייתי מוותרת על התענוג, ובוחרת ללילה הראשון מלון צמוד לשדה עם דלפק קבלה אנושי 24/7 כדי להבטיח מינימום טרחה אחרי נחיתה באמצע הלילה.

• תומר
                    תומר נערך לאחרונה על ידי

אני כרגע בצפון איטליה במהלכו של טרק בחבל אאוסטה, סגנון טיול שכנראה אתם לא מחפשים ובכל מקרה תגיעו בתקופה בעייתית לטיולים טבע. אבל ממקומות שאני עובר עולה לי רעיון - העירות/כפרים בעמק מעניינים ועושים חשק להשאר בהם עוד קצת (למשל ואלטורנצ' וגרסוני-סט-ג'אן). יש מצב שזה המקרה גם באיזורים בפריפריה האחרים. לדעתי גיחת עיירות כזאת מחייבת רכב, כי רכבת לא בהכרח מגיעה אליהן (באאוסטה למשל היא עוברת רק בעמק המרכזי). בניגוד לרבקה, אני לא חושב שהכרחי לעשות את הלילה האחרון בשדה, מבחינתי זה להתחיל את הנסיעה משעות הערב ולהיות 'על המזוודות' לילה. יש שאטלים מהתחנה המרכזית מארבע, ורכבות מארבע וחצי או חמש וחצי (תלוי מאיזו תחנה). אם אתם טסים איזי ג'ט, אז הם נוחתים/ממריאים מטרמינל 1 שהוא כמעט אך ורק שלהם, וכל התהליכים בו די זריזים.

• אנשיםטובים

תודה לכולם לא ציינתי, אבל הטיסות הן למלנפסה טרמינל 2 (איזיג'ט). יש מלון צמוד – מוקסי. לא זול, אבל אפשרי.

בכל מקרה אם נבחר להתחיל במילאנו ננסה מאד למצוא דירה שתסכים לקבל אותנו ב-1 בלילה (גם אם משלמים כמה גרושים על מתנה של הנציג). אם לא נמצא דירה כזו נצטרך לשקול.

אכן, אני לא מחפש טיול נופים. גם בגלל העיתוי, וגם בגלל שזה לא האופי שלנו. אבל טיול אוטו שכולל עיירות ונגיעות של נוף יכול כן להתקבל בברכה. בזמנו כשהילדים היו קטנקטים (ולמעשה הקטנה עוד לא נולדה) עשינו טיול באיזור. אני זוכר שהעיירה לוקרנו בשוויץ הייתה נחמדה, בשילוב עם רכבל למעלה ההר. אז יום בסגנון הזה יכול ללכת. וגם איזולה בלה היה חביב. כמובן שהייתי מעדיף לא לחזור על הטיול ההוא רם כי הילדים לא זוכרים כלום גם ככה 😊 אני לא רוצה טיול מתגלגל. אני מוכן ללכת על שני מקומות לינה ל-3-4 ימים כל אחד. אבל מעדיף שלא יותר מזה. ואם נצטרך לינה בשדה זה כמובן מסבך. אם אנחנו אם אוטו, וישנים במרחק של עד שעה נסיעה מהשדה אני לא פוסל אפשרות של לא להחליף לינה ביום האחרון ולצאת לדרך ב-4 לפנות בוקר (לטיסה של 8). אבל מרחק יותר נראה לי כבר בעייתי. לצאת ב-3 זה כבר באמת לא לישון. אם מדובר על לצאת עם מונית מדירה במילאנו, אני מניח שאפשר אפילו לצאת מהדירה אחרי 5 (כי אין תקורה להחזרת רכב). מונית מיעד שאינו מילאנו זה כבר יקר מאד

הבעיה היא שאם אני לא רוצה את מילאנו לכל התקופה, זה כבר די בוודאות אומר לינה בשדה או בהתחלה או בסוף (או בשניהם). זה גם יקר יותר (כי המלונות בשדה יקרים) גם פחות נוח, ולא פחות חשוב – מבזבז הרבה זמן ביום שאחרי הטיסה הלוך וביום שלפני הטיסה חזור. זמן של שמירת חפצים אם יש, נסיעה, השכרת או החזרת רכב ועוד ועוד.

נמשיך ללמוד את הנושא

• הצועד בנעליו
                        הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

אני הייתי בהרכב זוגי וחלפו להן כבר כמה שנים, המידע וההמלצות בהתאם. טרמינל 2 היה סבבה ומלון מוקסי היה בדיוק מה שצריך למי שמגיע ללינת לילה מאוחרת. היו ערוכים מעולה לקבל את פני הנוחתים, הכינו הכל מראש, תהליך הצ'ק אין היה הזריז ביותר שאי פעם חוויתי. גם החדרים (לזוג) היו פונקציונלים במובן הטוב של המילה. אם אתם שוקלים לשכור רכב אז הבדיקות שלי הראו שכדאי יותר בטרמינל 1. ארוחת בוקר קטנה וזריזה מוקסי, השאטל די מהיר לטרמינל 1. בטיול רכוב יש המון מה לראות ולעשות בצפון איטליה, סוכות מתחיל להיות אחרי העונה והתנועה ובמיוחד החניה הרבה יותר נסבלת, אבל יש אתרים שנסגרים. תבדוק למשל אם איזולה בלה פתוח, בלי לבדוק נראה לי גבולי. אם לזרום עם התוכניות המקורית שלך, עירוני ורכבות, אז נראה לי כדאי שינה מוקסי, תחבײצ לתחנה מרכזית מילאנו, משם לטורינו ורונה או עיר אחרת ולינה שם של בערך 3 לילות, חזרה למילאנו עם לינה של בערך 3 לילות, וחזרה לישראל. כמו שאמרו כאן יש דירות שהכניסה אליהן באמצעות קוד ואז אפשר להגיע בכל שעה, אבל זה מצמצם את המבחר בד"כ בדירות צריך גם איזושהי הדרכה.

• תומר
                          תומר נערך לאחרונה על ידי

התבלבלתי בטרמינלים, אתם צודקים -איזי ג'ט בטרמינל 2

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • MERAVSHELL
                            MERAVSHELL @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אנחנו ככלל, כאשר מגיעים מאוחר ליעד, תמיד ניקח מלון בשדה. קמים רעננים ולוקחים את הרכב. נכון, המלון בשדה יקר, ואולי מתבזבז קצת זמן בבוקר, אבל הכל נראה יותר טוב בבוקר אחרי שינה וארוחת בוקר, ולעומת מה שמוציאים בכל הטיול, התוספת למלון בשדה התעופה בטלה בשישים מבחינתי.. בהזדמנות זו ממליצה בחום על מלון מוקסי בטרמינל 2. הגענו אליו ערב לפני טיסה ונהננו מאד מכל האוירה. פגשנו אנשים מענינים ובכלל. בבוקר, תוך 3 דקות היינו בצק אין.

• אנשיםטובים

תודה לכולם

ברור שבסופו של דבר בחירה בין לינה בעיר לשדה בלילה ראשון תלויה גם באפשרויות. למשל במוקסי חדר "משפחה" כולל מיטה זוגית וספה. הילדים כבר לא גדולים, ולמעשה שני הגדולים כבר "בגודל מלא". לישון שניים במיטה זוגית בעייתי, בטח כשמדובר על בן ובת, והספה מאד לא מומלצת. ברור שאם נצטרך נסתדר. אבל זה לא טוב. אז אם מוצאים דירה טובה שגם יכולה לקבל אותנו בלילה - נראה לי עדיף. אם כדי שיקבלו אותנו בלילה נצטרך להתפשר על הדירה (מיקום/מחיר/רמה) אז בסופו של דבר צריך לבחור איזו פשרה כואבת לנו יותר. אבל זה נכון בכל תחום.

אם נבחר במילאנו וטורינו, אני בהחלט שוקל אפשרות של לשכור רכב בשדה ל-3 ימים, ולהחזיר במילאנו.

שאלות:

אילו מגבלות תנועה מעניינות יש בטורינו ומילאנו (אני יודע שבאיטליה יש מקומות שאסור להיכנס)?

יש עיר אחרת לשלב שיותר מומלצת מטורינו?

אם נלך על טיול אוטו (בלי מילאנו או עם יומיים במילאנו בסוף) - יש לכם המלתות מעניינות?

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אנשיםטובים

עוד שאלה כאמור הנחיתה ב-11 בלילה. התחנה של אוויס בטרמינל 2 פתוחה לכאורה עד חצות. כמובן שצריך לוודא איתם שהם מוכנים לחכות במקרה של איחור. עד כמה זה נשמע לכם מסוכן לשכור רכב בלילה? לא כדי לנסוע רחוק, אלא כדי להתרחק מהטרמינל ובכך להגדיל את מבחר המלונות הרלוונטיים.

מסוכן הכוונה:

• שנספיק לשכור רכב ולא נגלה שהתחנה סגורה
                                • מסוכן מדי לנסוע בלילה רבע שעה

מנסיון העבר שלי - ברוב המקרים בנחיתות לאירופה תוך 35 דקות מרגע הנחיתה אנחנו כבר בעמדת השכרת הרכב. אז לכאורה יש לנו 20 דקות "ספייר" גם בלי ש"יחכו לנו"

K.Amit תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • K.Amit
                                  K.Amit @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי K.Amit

@אנשיםטובים

רק לגבי טורינו שהייתי בה לאחרונה (יש על זה פוסט בבלוג שלי) - אם אתם עם רכב חשוב שתהיה לכם חנייה ליד הדירה/מלון ושהם יהיו במרכז העיר כי אז כל האטרקציות נגישות ברגל.

אם תיכנסו לעיר עם וייז/גוגל מאפס הוא לא יקח אתכם ברחובות אסורים, ואם במקרה הדירה/מלון ברחוב אסור - יודיעו לכם על זה מראש וידריכו אתכם מה לעשות.

אבל בכל מקרה אם אתם רוצים טיול עירוני - למה להגיע לטורינו עם רכב בכלל?

• K.Amit
                                    K.Amit @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

"הנחיתה ב 11 בלילה" - תיאורטית, בוודאי.

מעשית - יש עיכובים וזה לא נדיר. כדאי לחשוב גם על זה. כל עיכוב בהמראה בארץ ילחיץ אתכם ש"תאבדו" את הרכב השכור. לא כדאי לדעתי.

אישית, לא הייתי מסתבכת, הייתי ישנה לילה בשדה ובבוקר מתארגנת - רכבת, רכב שכור וכו'.

נכון שלילה במלון (2 חדרים לפי ההרכב שלכם) יעלה עוד - בהגזמה - 250$. מצד שני, יציאה עם רכב יכולה לעלות עוד יום שכירות...

מבחינתי ורק לדעתי האישית השקט הנפשי מחייב הגעה למלון.

• אנשיםטובים

הרעיון של רכב וטורינו הוא למקרה שנלך על לילה בשדה, 2-3 לילות בטורינו ו 3-4 לילות במילאנו. במקרה כזה נצטרך להגיע מהשדה לטורינו ואחרי כמה ימים למילאנו (או סדר הפוך). ואז רכב שכור ל-3 ימים (שביומיים הוא פשוט עומד בחניון) עשוי להיות פתרון יותר מהיר ואולי גם יותר זול מאוטובוסים/רכבות. בינתיים אני לא רואה אוטובוס ישירה מהשדה במילאנו לטורינו בתאריכים שאני צריך ולכן זה אומר החלפה במילאנו. זה אומר זמן וכסף.

בגדול אני מתרשם שכל כיוון זה סדר גודל של 100 אירו לכולנו (תלוי אם מדובר על השדה או העיר, אם צריך תחבורה בעיר ועוד). רכב שכור יעלה לי 300 אירו ל-3 ימים (בדקתי ואין דמי החזר). אולי עוד תשלום על חניה, תלוי מה נמצא. כלומר בהחלט תחרותי.

במקרה כזה, רכב יכול גם לאחסן את המזודוות ביום ההגעה, ו/או לעשות גם יום טיול בדרך בין מילאנו לטורינו.

ואם גם אפשרי לשכור רכב בלילה ולהתרחק כמה קילומרים זה יכול להיו נהדר. למשל מלון הולידיי אין אקספרס בשדה במילאנו הוא לא במרחק הליכה מהטרמינל, אבל רק 10 דקות נסיעה. הוא מהותית יותר זול מהמוקסי, כך שבאותו מחיר של חדר זוגי+חדר משפחה במוקסי אני לוקח 3 חדרים זוגיים בהולדיי אין ומקבל מרחב (ושלושה חדרי אמבטיה). או שפשוט חוסך כסף (והחניה בו חינם). ובבוקר אני חוסך חצי שעה של התעסקות עם השכרת רכב. כלומר מגיע למלון בחצות וחצי, ויוצא ממנו ב-8:30 בבוקר אחרי ארוחת בוקר, ואחרי מקלחות בלילה או בבוקר

limor s 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • אנשיםטובים

ברור לי שיש עיכובים. לכן אמרתי שיש לי 20 דקות ספייר בלי טובות, ואם יסכימו לחכות לי (ובטח לא רק לי) אז אולי עוד. זה אמור להספיק לעיכובים "רגילים". בכל מקרה איחור מסיבי שלמעל שעה זה תמיד בעיה.

במוקסי המחיר ללילה לזוג חדרים כולל ארוחת בוקר הוא לכיוון ה-400 אירו. ממש לא גרוש וחצי. בנוסף גם נכון לעכשיו אין חדר משפחה זמין לתאריך שלי, אבל בהחלט יתכן שזה עוד ישתנה. אם מדובר על 3 חדרים ולא שניים אז זה כבר 550 אירו ללילה.

K.Amit הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • K.Amit
                                          K.Amit @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                          • הצועד בנעליו
                                            הצועד בנעליו @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

אם אתה מתכנס לטיול של מילאנו + טורינו נראה לי שמיפית לא רע את הבעד/נגד רכב לעומת תחב"צ והגעת לתוצאה די שקולה, ונראה לי שיש לך העדפה לרכב.

להערכתי ההכרעה הסופית תהיה לפי הלינה, אם תמצא לינה מתאימה שכוללת גם חניה סבירה וקרובה/צמודה כנראה הנטיה לטובת רכב שכור תגבר ואם לא אז כנראה תחב"צ.

ספציפית לטורינו ומילאנו ומגבלות תנועה אין לי המון מידע ספציפי לתת לך, מידע כללי

אזורי ה ZTL די מצומצמים, יכול להיות שהלינה שתמצא מרכזית אבל לא ב ZTL,

אם הלינה ב ZTL היו ערים באיטליה בה בעל הבית צילם את הרכב השכור שלי דווח אותו למשטרה וזה היה אישור הכניסה שלי,

יש מקומות בהם אתה משלם עבור כניסה ל ZTL והסכום לא בשמים,

יש מקומות בהם ה ZTL לא תקף בסופ"ש.

בקיצור ההתנהלות שלך תלויה בפרטים הספציפיים, חלקם אתה יכול לברר עכשיו (אפשר להכנס ל ZTL תמורת אגרה?) וחלקם כשיהיה לך מידע ספציפי (איפה הלינה?).

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון