ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

למחוזות האטלנטים של קנדה - וניו יורק

פורום צפון אמריקה
    קנדה
    15
    95
    1751
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eden24h
      eden24h נערך לאחרונה על ידי

מוני @מוני משום מה לא מצליחה להגיב ישירות להודעה מהפלאפון. הי גם כאן. קודם כל תודה על העצות והעזרה עם המסלול בארהב 🙂 עזר מאוד. אתה שואל לגבי הימים בצפון מזרח קנדה או צפון מזרח ארה"ב? בקנדה היו ימי גשם סוערים וערפילים, שמנעו מאיתנו לבקר בשני פארקים שתכננו (ג'ק קרטייה שהיה סגור בגלל הצפות, ופארק ביק שפשוט היה שרוע בגשם וערפל). בצפון מזרח ארה"ב באקדיה היה לנו ערפל סמיך יום וחצי, ואת הנסיעה לורמונט ביטלנו בגלל ההצפות הקשות שהיו באזור.

דיאנה

MERAVSHELL מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • MERAVSHELL
        MERAVSHELL @eden24h נערך לאחרונה על ידי

@eden24h

אי אפשר להגיב להודעה מהטלפון הנייד, רק לכתוב תגובה מהירה.. מעצבן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מוני
          מוני @eden24h נערך לאחרונה על ידי מוני

@eden24h

הכוונה לימים שאחרי אכדיה

על ביטול ורמונט ידעתי.

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • pninit1234
            pninit1234 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

לטובת אוכלי העוגיות בלונדון - Ben's cookies

😊

אבל נחזור לטיול.. איילת מחכים לך!

• ayeletback
              ayeletback @שקד נערך לאחרונה על ידי ayeletback

@שקד אכן ההשוואה היתה ל CREME שלגמרי מנצחות ( אבל בגדול ניו יורק לוקחת את לונדון בהליכה לטעמי)

BEN COOKIES נחמדות אבל לא באותה ליגה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • eden24h

@מוני בהרים הלבנים היה יום גשום אחד שבו בעיקר עשינו קניות בנורט קונווי ויום אחד יפה שבו טיילנו. אחכ כהמלצתך נסענו לאזור קמדן, שם שהינו 2 לילות והיה לנו מזג אויר יפה. משם נסענו ישר לקוויבק והוספנו שם לילה, וגם שם בגדול היה מזג אויר סביר עד הטיסה עצמה (שבה נקלענו לסופת ברקים שעיכבה את הטיסה מקוויבק וגם ממונטריאל)

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ayeletback
                  ayeletback @eden24h נערך לאחרונה על ידי

היום השני - טסים לקנדה

ב 8:40 מתוכננת לנו טיסת בוקר עם אייר קנדה למונטריאול.

תאמינו לי חיפשתי הרבה טיסה במטוס גדול...ונכשלתי. וככה אנחנו מתוכננים לטוס במטוס צעצוע עם 24 שורות ואני כבר משקשקת ( שיקפוץ הרבה יותר חזק ממטוס גדול)

הטיסה מלה גרדיה מרחק רבע שעה מהמלון.

המכונות האוטומטיות של אייר קנדה מאפשרות לנו לעבור את כל השלבים באפס זמן

( איך שכחתי לספר על המכונות האוטומטיות של אלעל שהישראלים עוד לא גילו. וככה בטיסת הבוקר לניו יורק הוצאנו מהן תגיות למזוודה וכרטיסי עליה למטוס. עברנו לבטחון יעודי רק לאלה שעברו דרך המכונות...למותר לציין תור ריק ,ומשם מסרנו מזוודה בשניה והופ לדיוטי. התור באלעל היה ענקי דילגנו תוך 5 דקות על תור של שעה+ )

הטיסה למרבה השמחה (שלי) לא קופצנית בכלל ועוברת במהירות ובלי בעיות.

גם במזוודה מגיעה מהר ( רמז לעתיד...זה לא ימשך ככה ).

השכרת הרכב יעילה ומהירה. קיבלנו טויוטה בעלת תא מטען גדול ( חשוב שהתחשב בזה שאנחנו עוברים מקום לינה כל יום ).

ויצאנו לדרך.

נוסעים לכיוון קוויבק 3 שעות נסיעה.

היעד להיום  montmorency falls ...מפלי גבוהים 7 קמ מזרחית לעיר קוויבק.

הדרך קלילה. כל כך קל לנהוג באיזור הזה של קנדה. כבישים רחבים ותנועה דלילה ( ומעט מאוד משאיות ) . הכביש ישר כמו כביש הסרגל. רוב הדרך ממונטריאול לקוויבק לא הייתי צריכה אפילו לסובב קלות את ההגה.

תומר שיושב לידי כבר בעל רשיון אבל בחו"ל עוד לא מאפשרים לו לנהוג, לצערו הרב וגם לצערי. מתקרבים הימים הכבר יהיו לי נהגים מחליפים.

בדרך עוצרים לאכול ב SUNWAY ( שיש באיזור הזה של העולם כל 3 מטר...וביקרנו שם הרבה )

לאיזור המפל מגיעים באיזור 16:00 אחה"צ.

חם בחוץ...מה זה חם אש.

כמו חמסין ישראלי נוראי

קשה לנשום ממש ...מד המעלות באוטו אומר 35 מעלות.

קצת הסתבכנו באיתור המפלים. מתברר שיש 2 כניסות מלמעלה ומלמטה. בסופו של דבר הגענו מלמעלה.

יש עלות כניסה לא גבוהה.

ילדים נחשבים באיזור הזה של העולם עד גיל 18. ( לא 16 או 15 או 12 כמו בהרבה מקומות ). ופתאום אחרי ששכחתי מהאופציה מצאתי את עצמי חוזרת ומשלמת על תומר מחיר ילד.

באתר מגוון רב של אטרקציות.

ירדנו ברכבל לתחתית המפלים.

סיירנו באיזור והתקרבנו אליהם ככל האפשר.

האויר מלא מיים וב 35 מעלות זה היה אושר של ממש.

כשחזרנו למעלה עברנו לטייל בגשר מעל המפלים ובאיזור.

נוף יפה של מרחבי הנהר. קשתות במפל.

אין תלונות - חבל שרק כל כך חם.

סה "כ אורך הביקור כשעה וחצי. אם היה פחות חם אולי היינו נשארים קצת יותר.

קבלו תמונות

ayeletback dhz 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                  • ayeletback
                    ayeletback @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

עוד תמונות מהמפלים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                    • eden24h

איילת, המפלים נראים אצלך ממש יפים, אחרת לגמרי ביום שמשי..אצלנו היה גשם זלעפות, המים נראו אפורים ובקושי ראו את הגשר באופק..

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

כבר כתבתי בעבר שאת אחת הכותבות האהובות עליי באתר. וגם טיולים שכבר עשיתי אני אקרא את שלך כי סגנון הכתיבה הציני, הכנות , ההומור ממש מאפשרים לחוות איתך את הטיול (והמתבגרים הנלווים אליו). אם הייתי מיליונר הייתי ממן לך טיולים תמורת סיפורים 🙂 ( ממשיך לעבוד על המיליונים שלי אבל אורה לא מתקשרת אליי)... האם נובה סקוטיה היתה תחת השטפונות בזמן הביקור שלכם?

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                        • ayeletback
                          ayeletback @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי מוני

@גדליהו-מהגרעין

תודה על המחמאות.

כאמור כמו שכתבתי נאלצנו לקצר בכמה ימים את הטיול והחלק שדילגנו עליו הוא CAPE BRETON ב NOVE SCOTIA

זה היה בדיוק בימי השטפונות לדעתי, אז כנראה שהרווחנו.

הצצנו בכמה שעות בהליפקס וב PEGGY COVE ביום יפה עם שמיים כחולים ונשאר טעם עז של עוד

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • ayeletback

אחרי המפלים אנחנו מגיעים ללינה בעיירה Ste Anne de Beaupre שנבחרה עקב קירבתה ליעד הטיול של מחר בבוקר.

עיירה מצועצעת לחמודה ( מעט מזרחית לקוויבק ) לנו בה במוטל Quality Suites שהיה מצווין.

מפאת עייפות הגט לג הסתפקנו בערב בארוחת סופר קלה . תם ונשלם היום הראשון בקנדה

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • ayeletback
                              ayeletback @ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

מתעוררים ליום חדש ועמוס במיוחד.

בתוכנית לטייל בקניון סמט אן ואח"כ להמשיך בדרך נופית עם יצירות במקומות יפים לעבר לינה ב Tadoussac

במלון יש ארוחת בוקר ( ארוע נדיר בטיול הזה ) מה שמקל לסגור את עניין האוכל בקלות.

פנינו מועדות ל קניון סנט אן ( Canyon Ste Ann )/

במקום יש טיול קליל בקניון על גבי גשרים תלויים ולצד הקניון וגם אומגה שניראת בעלת פוטנציאל חביב.

יש לי קצת בלבול שרשימות כי מצד אחד כתוב לי Canyon Ste Ann ומצד שני Mont Staint Ann

זה ניראה לי אותו מקום בטח אסתדר ( כן הסתדרתי בעלות של 20 דולר קנדי בערך ).

אז כמה דקות נסיעה והגענו ל Mont Staint Ann . הכניסה לאתר בתשלום ( כצפוי ). ליתר בטחון אני שואלת את הקופאית אם זה המקום עם ההליכה בקניון והאומגה והיא מהנהנת בחיוב.

( שקרנית ....טוב לא שקרנית היא פשוט לא יודעת מילה באנגלית ).

אנחנו נככנסים פנימה חונים סביבנו לא מעט אנשים שמכינים אופני הרים לרכיבת שטח.

לא היו בכל הסיפורים שקראתי שום הוראות מיוחדות להגעה....למה אני לא מוצאת

אני נכנסת לחנות אופניים לשאול. המוכר -- בחור בשנות ה 20 --לא מדבר מילה באנגלית....מוזר לא? מה הם לא לומדים אנגלית בבית ספר. זה לא שרציתי לנהל שיחה מורכבת רק לשאול שאלה קצרה.

הוא שולח אותי למלון צמוד שם הפקידה אכן יודעת אנגלית ומסבירה לי שאני בכלל לא במקום הנכון ואני צריכה לחפש את Canyon St Ann

הלכו 20 דולר

ביציאה משם אני עוד שוקלת לבקש מהקופאית את הכסף חזרה, אבל ברור שהיא לא מדברת מילה באנגלית אז אני מוותרת

Canyon Ste Ann נמצא 10 דקות נסיעה משם. ( אולי 50 דולר קנדי לשנינו...באמת לא זוכרת במדויק אבל זה הסדר גודל )

אנחנו משלמים עבור סיבוב באומגה וכניסה.

האומגה היא מושב ל 2. עולה בניגוד לכיוון הישיבה עוצר למעלה מעל הקניון. ואז יורד למטה במהירות.

חשבתי שזה לא מפחיד.

טעיתי.

הבעיה (שלי) שאין איפה להחזיק. אתה קשור ברצועות לכסא ואין נקודת אחיזה לידיים. החוסר שליטה ( המדומה )הפחיד אותי בטרוף.

העליה למעלה שיושבים הפוך לכיוון התנועה מאוד מהירה. אני עוברת למוד עניים עצומות וחושבת שצרחתי קצת .... ( טוב אולי לא קצת...שמעתם משהו? )

שהגענו לסוף והתחלנו לרדת למטה פקחתי את העניים ואז היה לי פחות מפחיד ואפילו נהנתי אבל מתברר שאת הנוף העיקרי של הקניון פספסתי....

כדי לאזן את התמונה תומר לידי מאוד מאוד נהנה ושיבח את האומגה והנוף כשווים ביותר ומומלצים ביותר.

משם אנחנו רואים את מה שחשבנו הדרך למסלול לקניון.

אחרי כמה דקות מתברר שטעינו ובמקום עשינו מסלולון של פסלי אבן. ממש נחמד . אורכו כרבע שעה.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 6
                              • ayeletback

משם אנחנו ממשיכים למסלול הראשי שיורד אל ערוץ הנחל אל הקניון.

המסלול לוקח כשעה וחצי ( עם עצירות ). כולו עליות וירידות (גם מדרגות ) לאורך הנהר ועם חציה של 3 גשרים תלויים.

קניון קלאסי עם נופים יפים, מפלים והרבה ירוק.

הליכה מהנה והרבה נקודות תצפית.

בהחלט פינת חמד ששווה לבקר בה.

למי שמגיע לשם מומלץ לא להתעצל ולרדת את המדרגות כולן אל הגשר התחתון והנחל עצמו. יפה שם.

מצרפת תמונות

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                • ayeletback

ועוד תמונות מהקניון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                                  • dhz
                                    dhz @ayeletback נערך לאחרונה על ידי dhz

@ayeletback לא הגעתי למפלים בזמן שביקרתי באיזור לפני מעל עשור וגם לא לקניון סיינט אן. לא פלא שלא זיהיתי את התמונות. ב- Tadoussac רק עברתי בדרך למעבורת לחצי האי גאספה. אם אגיע שוב לאיזור, לא אחמיץ את המפלים ואת הקניון.

האם ויתרתם על העיר קוויבק ורק עברתם אותה בדרך מזרחה?

• ayeletback
                                      ayeletback @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

זמננו הטיול הזה היה מאוד קצר. העדפנו טבע על עיר וויתרנו (בלא מעט צער ) על קוויבק

• ayeletback

הסביבות 12 בצהריים אנחנו מסיימים את הטיול בקניון סנט אן ויוצאים בנסיעה לכיוון Tadoussac 

הנסיעה שלנו היא על כביש 138 וממנו לכביש 362 שנוסע בצמוד לנהר...משם עד למעבורת ( החינמית ) שמעבירה אותנו ל Tadoussac

רשמתי לעצמי מספר מקומות עצירה ע"פ המלצות שקראתי בבלוגים שונים, אבל תכלס מעבר לאתר Pointe-Noire Interpretation and Observation Centre שאסור לפספס, על השאר הם פשוט נק נוף נחמדות על הדרך.

אז איפה היינו

התחלנו בעיירה Bale Saint Paul חנינו ליד הכנסיה , בכל העיירות באיזור יש כנסיה שניראת אותו הדבר - 2 צריחים ) והלכנו לאכול גלידה ולהתסתובב.

יש המון גלריות ומסעדות במרכז אבל אנחנו פחות רעבים ( מהגלידה ) והגלריות פחות תופסות אותנו.

מהר מאוד עזבנו

משם המשכנו ל Saint-Joseph-de-la-Rive נסענו עד שפת המיים הצצנו בבתים היפים ( ובטח יקרים ) על המיים. משם המשכנו למאפיה מומלצת שקראתי עליה LAURENTIAN BAKARY השקענו בכריכים ובפאי פירות. היה שווה.

באיזור נמצא גם המוזיאון הימי Musée maritime de Charlevoix  אבל תומר לא רצה אז ויתרנו.

ההמשך בפארק יפה מול הים

Quai Casgrain Park, Bd de Comporté, La Malbaie, Quebec G5A 1L9

ועוד נק עצירה חסרות שם אבל מרובות יופי ושלווה.

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                                        • ayeletback
                                          ayeletback @ayeletback נערך לאחרונה על ידי ayeletback

ועוד כמה

ayeletback תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • ayeletback

ועוד

דבורה פ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 2 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון