התלבטות בין אי ביוון לבין חוף בקרואטיה
-
הי לכם,
אני ובן זוגי (בני 38) מנסים לתכנן חופשה רגועה של כ-5 ימים. קראנו על יעדים שונים והשווינו מחירים אבל נשמח להתייעץ. התקציב לא גבוה, כ-4,700 ש"ח לשנינו. נקודת היציאה היא לונדון. מפנטזים על חוף יפה ושקט עם חול רך ומים בצבע טורקיז, אבל גם ריאליים, אז מעדיפים לא לשרוף זמן על נסיעות למקום מבודד, יודעים שכן נצטרך גישה למסעדות וכו', אז מנסים למצוא יעד בעיר עם שדה תעופה או קרוב לאחת. עניין נוסף הוא שבגלל בעיה רפואית יש לי מגבלה חלקית בתנועה ויהיה לי קשה באזור הררי בו הגישה לחוף היא רק באמצעות הרבה מדרגות חצובות בסלע, אז זה מצמצם קצת את האפשרויות. מה דעתכם? בינתיים בדקנו בעיקר את קורפו ביוון, אבל פתוחים להמלצות גם על איים אחרים. מתעניינים מאוד גם בקרואטיה, באזור דוברובניק. שמורת פליטביצה נראית מדהימה אבל רחוקה משם. אולי עדיף לחפש חוף בקרבת זאדאר רק כדי שנוכל לבקר בה? תודה!
-
מכיוון שהחופשה מוטית תקציב נראה לי שכדאי לכם קודם כל לבדוק מחירים.
לפי התיאור שלך ההוצאות העיקריות יהיו טיסה לינה ורכב.
תבדקו לאן יש טיסות בתדירות שאתם צריכים, בשעות סבירות ובמחיר טוב, תבדקו באתר כמו booking או Hotels מחירי לינה שמתאימה לכם, רכב כנ"ל ותחזרו לכאן עם מה שישאר ויהיה קל יותר לעזור.
אחרת תקבלו רשימה ארוכה של כל חוף שמישהו שהה בו ונהנה ורובם כנראה לא יהיו רלוונטים לכם
ספציפית לפליטויצה, יש בשמורה הרבה מאוד הליכה ברגל, כולל טיפוס (הקושי תלוי במסלול שתבחרו) ואמרת שיש לך מגבלת הליכה, אז לתשומת ליבך.
-
שמורת פליטביצה זה לא חוף מבודד..זה מאוד עמוס בעונה, הולכים אחרי הרבה אנשים. אנחנו היינו בזאדר, עיר נחמדה מאוד, ולידה יש חופים..אנחנו לא מצאנו חוף מבודד אלא גם חופים מלאים, זה היה באוגוסט כאמור. אבל לא חיפשנו הרבה מדי.
-
אם נקודת היציאה היא לונדון הטיול כולו 5 ימים התקציב מאד מתוחם במחיר העיתוי? למה לא ספרד?
-
אנחנו בעיקרון לא מתכננים לשכור רכב אלא אם כן מישהו יגיד שזה must, אלא להתנייד עד כמה שאפשר בתחב"צ. אני רואה שבקרואטיה התחב"צ לא משהו.
-
תודה על התשובה!
החלטנו בינתיים לחכות עד אמצע ספטמבר ואז המחירים צונחים לפי מה שראיתי.
לגבי פליטביצה, אבדוק חופים ליד זאדאר. מקווה שאחרי סוף העונה יהיה פחות עמוס, אבל ברור לי שיש מסלול שהולכים בו ועוד מבקרים.
-
-
התחבורה הציבורית בקרואיטיה ובוודאי אם את רוצה גם להיות בפליביטיצה וגם באזור זאדר--- לא משהו בלשון המעטה.
תביאי בחשבון שהמחירים יורדים בספטמבר וגם.... לא תמיד מזג האוויר מאפשר רחצה בים (אם זה חלק מהתוכנית).
-
@יונית אנחנו שוקלים לקחת רכב, כי ראיתי שגוגל מאפס לא מראה אפילו את התחב"צ אז הבנתי שכנראה זה בעייתי. הטמפרטורה נראית בסדר לתאריכים שאנחנו רוצים אבל ברור לנו שזה עלול להשתנות ויש סיכוי לגשם

-
ראיתי שאתם מתעניינים בדוברובניק, אז אולי כדאי לבדוק גם את רצועת החוף של מונטנגרו, ישר מדרום לדוברובניק. אמנם לא הייתי, אבל בתכנון להיות, ולפי בדיקתי האזור נראה יפה מאד. עם זאת, אני מודה שהתקציב שעליו אתם מדברים נראה לי קטן מדי, וקשה לי לראות כיצד תסתדרו אתו בסדר גודל של 5 ימים.
-
אזור החוף של מונטנגרו בהחלט מתאים גם. לא בטוחה שבהיבט התקציב, כי זה החלק היותר יקר של המדינה.
-
לטייל? מושלם!
לים? אולי פחות, תלוי.
למרות שהייתי בעיתוי מקביל במונטגרו השכנה-והחופים היו מלאים (לא עמוסים אבל מלאים)
-
במחיר כזה בספטמבר, יש דילים מלונדון בריטניה בכלל, עם jet2 ואחרות עיסקת חבילה לאיי יוון, מושלמות, בזיל הזול. לקורפו ואיים אחרים, הבריטים מתים על איי יוון, והחבילות מצוינות, יש טיסות רבות ולכן העיסקה זולה, כמובן שיש בחירה של מלון וכו לפי תקציב, 4700 שח, זה 1000 פאונד בהמרה משקלים.ניתן להשיג אחלה חופשה. החופים רבים למשל בקורפו שזה נחשב אי מורכב לא רק חופיח גם עירוני, בקצור קל מאוד.
-
בקורפו והאיים בספטמבר המחירים צונחים והדילים גם. בדיל ל5 ימים הכי קל ונוח זה לבחור חבילה ולטייל באי כמו קורפו למשל, זה בסך הכל 5 ימים. זו הגישה שלי. דיל בין 3 ל5 ימים, ברגע שיש מלון ברמה מתאימה ועונה לצרכיך, הדיל עדיף, הכל מסודר הטיסה ההעברות המלון. מה שנותר להנות ואם רוצים קלחת רכב שכור, או עדיף נהג פרטי שיטייל אתכם ברחבי האי יום או יומיים. מינמום עיסוק בבירוקרטיה, להנות, זו מטרת החופשה לא?