ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Nuala
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 3
    • פוסטים 9
    • הגבוה ביותר 0
    • קבוצות 0

Nuala

@Nuala

0
    מוניטין
    26
    צפיות בפרופיל
    9
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3831974 גיל 56

Nuala הפסק לעקוב עקוב

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Nuala

• RE: התלבטות בין אי ביוון לבין חוף בקרואטיה

@יונית אנחנו שוקלים לקחת רכב, כי ראיתי שגוגל מאפס לא מראה אפילו את התחב"צ אז הבנתי שכנראה זה בעייתי. הטמפרטורה נראית בסדר לתאריכים שאנחנו רוצים אבל ברור לנו שזה עלול להשתנות ויש סיכוי לגשם 😕

פורסם בפורום אירופה
      Nuala
      Nuala

@יונית

ספרד פחות מעניינת אותנו מבחינה תרבותית, האמת, ובן זוגי מאוד רוצה לנסוע למרכז-מזרח אירופה.

פורסם בפורום אירופה
      Nuala
      Nuala

@eden24h

תודה על התשובה!

החלטנו בינתיים לחכות עד אמצע ספטמבר ואז המחירים צונחים לפי מה שראיתי.

לגבי פליטביצה, אבדוק חופים ליד זאדאר. מקווה שאחרי סוף העונה יהיה פחות עמוס, אבל ברור לי שיש מסלול שהולכים בו ועוד מבקרים.

פורסם בפורום אירופה
      Nuala
      Nuala

@הצועד-בנעליו

אנחנו בעיקרון לא מתכננים לשכור רכב אלא אם כן מישהו יגיד שזה must, אלא להתנייד עד כמה שאפשר בתחב"צ. אני רואה שבקרואטיה התחב"צ לא משהו.

פורסם בפורום אירופה
      Nuala
      Nuala
    • התלבטות בין אי ביוון לבין חוף בקרואטיה

הי לכם,

אני ובן זוגי (בני 38) מנסים לתכנן חופשה רגועה של כ-5 ימים. קראנו על יעדים שונים והשווינו מחירים אבל נשמח להתייעץ. התקציב לא גבוה, כ-4,700 ש"ח לשנינו. נקודת היציאה היא לונדון. מפנטזים על חוף יפה ושקט עם חול רך ומים בצבע טורקיז, אבל גם ריאליים, אז מעדיפים לא לשרוף זמן על נסיעות למקום מבודד, יודעים שכן נצטרך גישה למסעדות וכו', אז מנסים למצוא יעד בעיר עם שדה תעופה או קרוב לאחת. עניין נוסף הוא שבגלל בעיה רפואית יש לי מגבלה חלקית בתנועה ויהיה לי קשה באזור הררי בו הגישה לחוף היא רק באמצעות הרבה מדרגות חצובות בסלע, אז זה מצמצם קצת את האפשרויות. מה דעתכם? בינתיים בדקנו בעיקר את קורפו ביוון, אבל פתוחים להמלצות גם על איים אחרים. מתעניינים מאוד גם בקרואטיה, באזור דוברובניק. שמורת פליטביצה נראית מדהימה אבל רחוקה משם. אולי עדיף לחפש חוף בקרבת זאדאר רק כדי שנוכל לבקר בה? תודה!

פורסם בפורום אירופה
      Nuala
      Nuala
    • RE: איך להתלבש חם בלי ביגוד תרמי?
      אקרא, תודה!
      פורסם בפורום ציוד טיולים
      Nuala
      Nuala
    • RE: איך להתלבש חם בלי ביגוד תרמי?

עם פליס אני מסתדרת כי הוא לא בא במגע ישיר עם העור ויש מספיק סוגים שלא בעיה למצוא אחד טוב. הטייצים תמיד מכותנה רגילה, אז גם אין בעיה.

מעיל הפוך שיש לי כרגע עשוי מנוצות קטנות של אווזים – אני יודעת את זה כי הן נושרות כל הזמן החוצה מבין התפרים וגורמות לי להרגיש קצת אשמה על זה שמדובר במוצר מן החי. אני לא בטוחה אם המילוי נופל להגדרה של פלומה, אבל זה מחמם מאוד. הבעיה כאמור שזה מעיל גדול מאוד, עבה, וכבד ברמה שאני מרגישה אותו על מכביד על הגוף ומסרבל את התנועה, ובוודאי שגם כשהוא נמצא בתרמיל שאני סוחבת על הגב. כפועל יוצא מהבעיה שיש לי במערכת העצבים אני סובלת מכאבים כרוניים בכל הגוף ולכן הפחתה של המשקל הכולל שאני סוחבת היא די קריטית. גם ככה יהיה לי הרבה יותר קשה לטייל ולסחוב מלאדם בריא, ואם אקח איתי בגדים כבדים מאוד זה בכלל לא יהיה אפשרי.

פורסם בפורום ציוד טיולים
      Nuala
      Nuala
    • איך להתלבש חם בלי ביגוד תרמי?

שלום לכולם,

אני מחפשת דרך אלטרנטיבית להתלבש בצורה נכונה במזג אוויר קר מאוד (טמפ' מתחת לאפס), שלא כוללת את הביגוד התרמי שבדרך כלל מציעים במדריכים למיניהם. הבעיה היא כזו: יש לי מצד אחד אלרגיה רצינית לבדים סינתתיים שבגללה קשה לי מאוד ללבוש ביגוד תרמי שבא במגע ישיר עם העור, או בכלל כל דבר שאינו כותנה או צמר. ומצד שני יש לי גם בעיה במערכת העצבים שבגללה אני רגישה לקור ופגיעה יותר מרוב האנשים. כבר היתה לי היפותרמיה פעם במהלך טרק בנפאל ואני מאוד לא רוצה לעבור את זה שוב, אבל כן רוצה לחזור לטייל בעתיד כשהמצב יאפשר.

כרגע אני באנגליה ורוצה לנצל את ההזדמנות כדי לקנות ביגוד מטיילים איכותי במחירים טובים. בינואר, כשהמעלות כאן ירדו מתחת לאפס, לבשתי גופיה וחולצה או שתיים מכותנה, סוודר עבה מצמר, שני טייצים דקים ומעליהם שני זוגות של חותלות (דקות ועבות, מצמר) ומעל זה ג'ינס. מעל הכל לבשתי מעיל פוך אווזים עבה ומחמם מאוד וככה הסתדרתי, אבל זה מעיל כבד נורא ויהיה קשה לקחת אותו לטיול תרמילאי, וכמובן גם ג'ינס לא מתאים לזה. למישהו יש המלצה על מעיל פוך של חברה\דגם מסוימים, רצוי סינתתי, שייתן הגנה דומה במשקל קל? חשבתי גם לקנות פליס טוב לשים מעל הסוודר ומתחת למעיל, כי הישן כבר בלוי. ואולי גם מכנסיים יותר מתאימים מהדגמ"חים שטיילתי איתם בעבר. וכמובן – האם יש גרביים או כפפות שאתם ממליצים עליהם כדי להגן על הגפיים, שהן האזור הראשון שנפגע בקור?  אעריך מאוד כל הצעה לגבי איך מישהי כמוני יכולה להתלבש בצורה חכמה ויעילה יותר 🙂

תודה!

פורסם בפורום ציוד טיולים
      Nuala
      Nuala
    • טיולים מאורגנים בסין ו"ביקורי חובה" בחנויות

שאלה למי שמכיר קצת את ההתנהלות בסין – 

אני ומשפחתי ביקרנו שם במסגרת טיול מאורגן שהוציאה חברת אשת טורס. למרבה הצער בזבזנו חלק ניכר מהזמן בכל מיני חנויות (מוצרי במבוק, תה, כדים בסגנון מסורתי וכו’), אליהן המדריך הביא את הקבוצה רק כדי שנקנה. כבר נתקלתי בזה בטיולים מאורגנים למדינות אחרות, אבל לא בכמות כזו. כשהתלוננו, המדריך טען שממשלת סין מחייבת קבוצות של תיירים בטיולים מאורגנים להגיע לחנויות האלו כדי לקדם את הכלכלה המקומית, כך שזה בעצם לא בשליטתו. זה נשמע לי מופרך לחלוטין, וסביר יותר להניח שמי שסגר את הדיל הזה על חשבוננו זו חברת הנסיעות שהוציאה את הטיול. מישהו יודע אם יש משהו בטענה של המדריך?

פורסם בפורום אסיה-המזרח הרחוק
      Nuala
      Nuala