ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מנסה לבנות מסלול בין בוסטון לנ"י בנובמבר וקצת מתפזרת

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק מזרח ארהב בוסטון
    7
    15
    451
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nirit_z
      nirit_z נערך לאחרונה על ידי

אשמח אם תוכלו למקד אותי.

אנחנו זוג בני 50, אוהבים טבע ועיירות קטנות ופחות ערים גדולות. שומרי שבת (מה שמסביר חלק מבחירות המסלול שלנו)

נוחתים בבוסטון בתחילת נובמבר וחוזרים מנ"י באמצע נובמבר.

יש לי כרגע 3 אופציות למסלול אפשרי ואני לא מצליחה להחליט מה לעשות וכמה הן הגיוניות.

האופציה הראשונה:

ביום הנחיתה לנסוע לסיילם (יוצא הלוואין) וללון צפונית לסיילם.

ימים רביעי-שישי לנסוע לקו החוף עד קמדן מיין ולחזור בשישי לבוסטון

שישי-ראשון מרכז בוסטון

ראשון - שני קו החוף דרומית לבוסטון (קייפ קוד, ניופורט ומיסטיק)

שלישי - אזור Harriman state park

רביעי עד ראשון ניו יורק

ראשון - נסיעה להאמיש בלנקסטר

שני-שלישי בוושינגטון

רביעי חוזרים מוושינגטון דרך דלוור

חמישי מגיעים ל-JFK לקראת הטיסה (אחה"צ)

אני מודה שזו האופציה המועדפת עלי. אני רק תוהה אם אין כאן more of the same ואם הנסיעות סבירות.

אופציה ב

סיילם ביום הנחיתה, חזרה ללינה בבוסטון

רביעי-שישי בוסטון

שישי יוצאים מבוסטון לכיוון קייפ קוד. שבת באזור

ראשון - בניופורט ובפרובידנס. מתחילים להצפין לכיוון הרי האדירונדק

שני אזור הרי האדירונדק

שלישי אזור עמק ההדסון

רביעי עמק ההדסון

חמישי - ראשון בנ"י

בראשון עד רביעי לכיוון וושינגטון כמו באופציה א'

לגבי האופציה הזו תוהה האם לא מדובר ביותר מדי נסיעות ומעט מדי ימים לנ"י.

אופציה ג'

שלישי - סיילם

רביעי - שישי בוסטון

בשישי יוצאים לכיוון נורת' קונווי ועושים שבת באזור

ראשון - שלישי באזור ההרים הלבנים (לפחות במעט השמורות שפתוחות)

רביעי - הרי האדירונדק

חמישי - עמק ההדסון

שישי-שבת טינק ניו ג'רזי (כי יש שם המון דתיים וכי זול שם)

ראשון עד חמישי נ"י

החסרון העיקרי של המסלול הזה הוא העובדה שהרבה מקומות בהרים הלבנים כבר סגורים בתחילת נובמבר. וגם העובדה שאני לא רואה פה אפילו מגדלור אחד.

בקיצור, אשמח אם תוכלו לאפס אותי קצת, בעיקר לגבי סבירות פרקי הנסיעה. אין לנו בעיה לנסוע בין שעתיים ל-3 ביום, אבל לא רוצה טיול שכולו אספלט.

segev17 הצועד בנעליו dhz 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • segev17
        segev17 @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

לא חושב שהבעייה היא ביותר מדי נסיעות, אלא, כמו שציינת - העונה. אם היה מדובר אפילו באוקטובר הרי אופציה 3 היא הטובה. במקרה הזה הייתי שומר אותה לעתיד.

בהחלט עושה שכל לעשות את הנסיעה מבוסטון לניו יורק דרך קו החוף, ויש מצב שהייתי דווקא מעמיק את הקטע הזה ומוסיף את עמק ההדסון גם לאופציה ראשונה.

הערות למחשבה:

אין לכם בעצם כמעט זמן לבוסטון - מגיעים בשישי בשעות הצהריים ואז שבת ובראשון בבוקר כבר עוזבים - מבחינה זו אולי לוותר על קמדן ולכוון הגעה לבוסטון בחמישי (לכל הפחות)

הייתי שוקל להכניס את וושינגטון בסופש השני (כלומר באמצע) ומסיים בניו יורק - מגיע לוושינגטון בחמישי ויוצא בראשון לניו יורק ומסיים בניו יורק - ככה אפשר להחזיר את הרכב כבר ביום ראשון. (גם כי אני אוהב לסיים טיול באזור נמל התעופה)

ואם אתם לא אוהבי ערים גדולות אולי הייתי מוותר על וושינגטון ומשלב עוד עיירות בקונטיקט בואכה עמק ההדסון (בוסטון היא עיר גדולה עם אווירה של עיירה)

nirit_z תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • הצועד בנעליו
          הצועד בנעליו @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

אני חושב שיהיה לך יותר קל אם תחליטו מה אתם רוצים לראות ולעשות בבוסטון NY DC, בהתאם תקבעו מסגרת זמנים יחד עם האילוצים שלכם (שבת).

אחרי שאלו יתקבעו יהיה לך הרבה יותר קל להבין כמה זמן יהיה לכם לדרך ואז יהיה פשוט יותר לבחור את הדרך שתתאים.

בלתי אפשרי לענות לשאלות כמו אם יש מספיק או יותר מידי זמן לניו יורק. לאחד שבועיים ממש לא מספיקים ולאחר שלושה ימים זה מעל הראש, רק אחרי שתקבעו מה אתם רוצים לעשות תדעו מה מתאים לכם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • nirit_z
            nirit_z @segev17 נערך לאחרונה על ידי

@segev17

השיקול לצמצם את השהות בבוטסון הוא בגלל עלויות הלינה והחניה שם. אם ארגיש שלא מיצינו אותה, נוכל להישאר בה לאורך יום ראשון ולצאת ממנה דרומה רק לקראת הערב לכיוון מקום הלינה. ממילא היעד הבא שלנו לא כזה מרוחק מבחינת נסיעה.

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע מה הדרישות שלכם משבת, אבל נראה שאתם לא דורשים קהילה. אם אתם גם מוכנים לטיול ברגל בסביבת המלון, אז הייתי מעדיף לכוון לשבת לעיירה קטנה שבה או שיש את מרכז העיירה סמוך למלון ואפשר קצת להסתובב, או ממש על אתר טבע עם נוף. עיר גדולה או מוטל לצד הכביש נראים לי כמו בזבוז זמן מוחלט.

באופן דומה לישון בטינק בניו ג'רסי - נראה לי בזבוז (שוב, בהנחה שלא דורשים קהילה ומוכנים לטייל). שם זה רק לישון / בית כנסת. לא נראה לי שיש איפה לטייל במקום כזה.

דווקא ניו יורק עצמה לשבת נראה לי בעייתי ויקר, לפחות בהנחה שאתם לא מוכנים לנסוע במעלית בשבת - זה עשוי לגרור לינה מרוחקת מהמרכז. זה עדיין יקר (אם כי פחות ממרכז מנהטן), אבל לא אפקטיבי בכלל.

המחיר הגבוה של בוסטון אכן מרתיע. אבל אני אוהב להסתכל על דברים דרך עלות יומית כוללת. קחו את עלות הטיסה/מלון/ביטוח/אוטו/טלפון (וגם ביטוח לאוטו שנשאר בבית לנהגים הצעירים) וכו' וחלקו במספר הימים של הטיול. נניח שמדובר על 10,000 ש"ח ל-15 ימים. כלומר 666 ש"ח ליום. זה בסיס. נוסיף עלות יומית של הכל חוץ מלינה. בראש וראשונה אוכל, אולי קצת אטרקציות, אולי דברים אחרים. אם אתם שומרי כשרות אז בסיס האוכל הוא שונה אבל נניח לשם הפשטות 333 ש"ח. כלומר אתם כבר ב-1000 ש"ח ליום.

בלי קשר, אם גם ככה אתם עם אוטו אז אני מצטרך להמלצה לשקול לישון מחות לעיר אבל קרוב לרכבת. כמובן שצריך לשקלל גם את מחיר החניה ברכבת והנסיעה בה. אבל זה עשוי להיות הרבה יותר זול, ולא מאד מסורבל. בזמנו בהרכב זוגי ישנו בקווינסי.

אפשר גם לישון מחוץ לעיר ולהיכנס עם רכב. יש פקקים וחניה עולה כסף. אבל אם רוצים בילוי ערב זה עשוי להיות נוח. שווה לברר מראש על חניונים ואולי גם לשלם מראש על חניה. בהרכב משפחתי בחרנו לישון בוובורן ונכנסו לעיר עם רכב, אבל זה היה בסופ"ש.

נניח שבעיירה תשלמו 800 ש"ח ללילה ובבוסטון 1500 ש"ח ללילה. לכאורה כמעט כפול. בפועל על יום בעיירה תשלמו 1800, ועל יום בבוסטון רק 2500. כלומר רק 38% תוספת. פתאום בוסטון נראית פחות יקרה.

יותר מזה. לתחושתי בוסטון חשוב לכם. דווקא מקומות אחרים פחות חשובים ואתם מוכנים להחליף מקום X במקום Y על פי ההמלצות פה, אבל בכל ההצעות בוסטון עדיין בתמונה. למעשה אפשר אולי לחשוב שבוסטון וניו יורק הם המוטיבציה לטיול וכל השאר רק על הדרך. אז במקרה כזה - לא שווה לשלם עוד 38%?

כמובן - תחליפו בימים שלכם

• nirit_z
                nirit_z @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תודה על התגובה המושקעת.

בוסטון ונ"י לא זזים בתכנון כי אנחנו נוחתים בבוסטון וחוזרים מנ"י, והיה נראה לי מצחיק לנחות ולהמריא משתי הערים האלה בלי לבקר בהם.

לגבי שבת - אכן קהילה פחות חשובה לי. אנחנו מסתדרים נהדר עם קנית אוכל מוכן לשבת שלא צריך חימום. לא פאן מבחינה קולינרית, אבל משביע. בשבתות בחו"ל אנחנו נחים ומטיילים ברגל. לכן המיקום של המלון רלבנטי מבחינתנו. מיקום באמצע שומקום או במקום שמרוחק מאתרים חינמים (כמו פארקים או סיטי סייטינג) גוזר עלינו שבת מאוד משעממת. זו הסיבה שאנחנו מעדיפים עיר בשבת ולא עיירה. מניסיון העבר, השבתות בעיירות קטנות וקסומות נוטות להיות מאודדדדדדד משעממות וארוכות. מספיק יום גשום אחד, כדי שנשב מול השעון ונספור דקות עד לצאת השבת (קרה! בחיי! ועוד עם הילדים!).

בקיצור, אלה שתי הסיבות העיקריות להתעקשות על נ"י ובוסטון.

• dhz
                  dhz @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

לגבי אופציה א, לגבי מיין - אין לי נסיון בתקופה זו. השלכת ודאי כבר מאחוריכם. אם מזג האויר יפה, אז נופי הים עדיין יהיו שם בשבילכם. פרק אכדיה לא בתמונה בגלל קוצר הזמן. אם מזג האויר יפה, הייתי שוקל טיול לפארק אכדיה במקום לאורך החופים. הביקור שלי המרכזי באכדיה היה של נסיעה במיוחד מבוסטו לשם ואחר כך חזרה לבוסטון. מדובר ב- 5-6 שעות נסיעה לכל כוון. קצת ארוך, אבל אפשרי, ויהיו לכם יום מלא ועוד שאריות מיום היציאה ומיום החזרה.

לגבי קו החוף - אני לא בטוח לגבי קייפ קוד. אני חושב שהמקום יהיה שומם יחסית. אפשר לעצור בפלימות לשחזור המייפלאור וגם יש שם מוזיאון אויר פתוח. מזכיר גם את מוזיאון הצוללות ב- Groton שליד מיסטיק.

על מחוז לנקסטר, ההאמיש - הייתי מותר. התאכזבתי מהביקור באיזור. לא מעניין. במקום זאת, אני מציע את העיר York שהיא לא רחוקה משם. יש אתרים היסטוריים בעיר מתקופת מלחמת העצמאות האמריקאנית, וכמובן שתוכלו גם לבקר במפעל של Harley Davidson. צריך להרשם מראש לסיורים. החינמי כנראה לא כולל הרבה. אני לקחתי את הסיור בתשלום, שכולל ממש שיטוט באיזורים שונים במפעל והסברים עליהם.

לגבי החזרה דרך דלאוור, האם כוונתכם לטייל או שמדובר רק במעבר על I-95 צפונה? שימו לב שבדלאוור אין sale taxes וכדאי לשקול לערוך את הקניות במדינה זאת. אם מדובר גם בטיול במדינה, ממליץ על ביקור בדובר, הבירה של דלאוור. דרומה משם, ליד Rehoboth Beach יש מרכז חנויות outlet.

לגבי אופציה ב. לא יודע היכן חשבתם להעביר את השבת. לא בטוח שקייפ קוד מתאימה לזה. עדיף לדלג ולהגיע לניופורט לשבת. ניתן לעשות בעיר זאת טיולים רגליים כמו ה- cliff walk. לגבי הפניה לאדירונדאק - השלכת מאחוריכם. השאלה היא אם מזג האויר יהיה יפה, ואז יש בכך טעם. אם מזג האויר לא יפה, אז אני חושב שלא כדאי.

לגבי אופציה ג. חלק מהאתרים בהרים הלבנים יהיו סגורים. דרך ה- Kancamagus תהיה פתוחה כנראה (כביש 112). אני ביקרתי במקום באפריל. הכביש היה פתוח. ההרים מסביב מושלגים. מה שכן, אני לא בטוח שכאשר האתרים סגורים, יהיה מה לעשות שם 3 ימים. אגב, זמן הנסיעה מאיזור בוסטון להרים הלבנים הוא כ- 3 שעות.

• hil
                    hil נערך לאחרונה על ידי

(רק לגבי התחשיב, זה בסוף עלות כלכלית - חשבון פשוט, והאם התמורה גדולה מההוצאה או לא. המעבר לאחוזים, בסה״כ מעביר את זה למימד פחות רציונאלי, לא רואה מה השגת בזה, חוץ מלעבוד על עצמך)

ולגבי כמה ימים בניו יורק? זאת כמובן שאלה שרק אתם יכולים לענות, בהתאם למה העוגנים שאתה רוצים לעשות בה.

לגבי שבת לא בקהילה - בתור אחד שהיה נוסע לארה״ב בעבר (הייטק), מהחוויות הכי משמעותיות שלי, היו מפגש עם קהילות יהודיות בכל מיני מקומות בארה״ב. הייתי בד״כ, גם מתארח לסעודות שבת, וזאת היתה חוויה מאד מאד משמעותית ומרתקת.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • nirit_z
                      nirit_z @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

המון המון תודה על התשובה. נתת לי רעיונות נהדרים למקומות שלא חשבתי עליהם.

בעקבות ההמלצות כאן וחשיבה נוספת עם בעלי, אנחנו נקצר את הטיול לאורך קו החוף צפונית לבוסטון, ונוסיף יום לבוסטון. את השבת השנייה נעשה בוושינגטון ואז נחזור לנ"י ונהיה בה בלי רכב עד הטיסה חזור.

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • עודד
                        עודד @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

הייתי בבוסטון המון פעמים מהעבודה אבל הפעם האחרונה ב- 2017 הייתה בטיול פרטי עם אשתי.

היומיים פלוס הראשונים הוקדשו לבוסטון ותוכלי לקרוא עליהם בתחילת השרשור שעשיתי אז ושלהלן קישור

אליו.

טיול שלכת בניו אינגלנד אוקטובר 2017 | פורום למטייל (lametayel.co.il)

לצערי כול הקישורים לתמונות אבדו בפורום לגבי פוסטים מלפני 2018 אז תצטרכי להסתפק במלל.

לטעמי לבוסטון לפחות יומיים. מלאים. אני מודע לעלות של הלינה אבל אני לא עושה את החשבון ככה כי

אם תחלקי את זה על פני כול ימי הטיול תראי שהתוספת לא כזאת נוראה ואת כבר בעיר אז למה לפספס?

לגבי פליימות' תמצאי בסוף אותו שרשור תיאור שלה.

לגבי השאר אני הייתי לא מתפזר והייתי נותן יותר זמן לעמק ההדסון הנפלא ששווה לפחות יומיים. לצערי

הקישור בפורום לשרשור שעשיתי על הטיול הזה ב- 2012 אבד אבל אם תבחרי להרחיב שם את הביקור

ותרצי אז אשחזר לך את האתרים שביקרנו בהם.

nirit_z תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • הצועד בנעליו
                          הצועד בנעליו נערך לאחרונה על ידי

בעקרון וושינגטון בסופשבוע בד"כ החלטה נכונה, בד"כ העיר צפופה פחות וגם המחירים בהתאם קחו בחשבון שאומנם הmall כולל הרבה מוזיאונים חינמיים אבל יש בדיקות בטחוניות שאם אני זוכר נכון כוללות שיקוף לתיקים ומגנומטרים לאנשים. לאנדרטאות אני לא זוכר בעיה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • nirit_z
                            nirit_z @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

אשמח לקבל הצעות לעמק ההדסון. כרגע ראיתי ששמורת הר הדוב סגורה בגלל איזו מפולת אדמה שהייתה שם. אני רוצה להיות שם יומיים, אבל לא מוצאת מקומות שימלאו לי את היומים האלה.

עודד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • אנשיםטובים
                              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לגבי וושינגטון בשבת זה לא רק המגנומטר. לפחות בחלק מהמוזיאונים (למשל תעופה) נדרש כרטיס (חינמי) שמזמינים מראש. אני מניח (לא בדקתי) שאפשר להדפיס אותו מראש (אבל צריך נגישות למדפסת או מרכז שירות בסגנון), ושמי שסורק את הכרטיס זה גוי, אבל באמת שאין לי מושג. בכל מקרה זה לא כל המוזיאונים מצד שני, אפשר בהחלט לעשות טיול יפה לאורך המול בלי להיכנס למוזיאונים / אנדרטת וושינגטון / קפיטול. ואז המוזיאונים בשישי או ראשון (שימו לב שהקפיטול סגור בראשון).

לגבי שבת בעיירה אני לא יכול להתווכח עם הנסיון שלך. בייחוד בגלל שאני לא שומר שבת בכלל. הבעיה שלי עם ערים גדולות היא שלישון במקום מרכזי זה מאד יקר, ולישון במקום מרכזי ללא צורך במעלית (או עם מעלית שבת), ואולי גם בלי כרטיס חכם לחדר זה נראה לי מאד מורכב. אבל אני בטוח שיש לך הרבה יותר מידע ונסיון.

לגבי ביקור בבוסטון (או ניו יורק) רק בגלל שהטיסה לשם לא נראה לי קשור. אם אתם רוצים לבקר בניו יורק או בוסטון – אז בשמחה. לטעמי האישי בהחלט ערים ששוות ביקור וגם ביקורים. אבל רק בגלל שבמקרה הטיסה לשם? הרי ברוב המקרים טיסות הן לערים גדולות. גם בטיולי טבע. אפשר לחשוב על טיסה להרים הלבנים (או כל מקום אחר) עם קונקשיין בבוסטון. פשוט הקונקשין הוא לא בין שתי טיסות אלא בין טיסה ונסיעה באוטו. טסתי ללונדון דרך לוטן ולא טרחתי לבקר בלוטן. לא הייתה על הכוונת שלי. היה לי פעם טיול לוושינגטון עם טיסות לניו יורק. לא ביקרתי בניו יורק, נהגתי ישר מהשדה לוושינגטון וחזרה.

לגבי חישובי העלות שלי אני אציג את זה אחרת. נניח שלכל דבר שעושים אנחנו נותנים "נקודות הנאה". מחוסר מילה מתאימה אשתמש במילה "אטרקציה" למרות שלא הכוונה רק למתחם סגור בתשלום בזמן מוגבל. ההופעה המדהימה שהלכנו אליה תקבל 100 נקודות, והנסיעה המשעממת תקבל 5 נקודות כי לא נהננו בכלל. אפשר לברר כמה עלתה נקודת הנאה. אם ההופעה עלתה ברוטו 1000 דולר וקיבלה ציון 100, זה אומר 10 דולר לנקודה. והנסיעה עלתה 300 דולר וזה אומר 60 דולר לנקודת הנאה. באופן טבעי אני רוצה לשלם כמה שפחות ולהנות כמה שיותר ולכן כדאי לי לבחור באטרקציות שנותנות יחס כסף/הנאה אטרקטיבי. אם יום בבוסטון עולה 2500 ש"ח ונותן 90 נקודות הנאה בעוד שיום בקו החוף של קונטיקט עולה 1800 ש"ח ונותן 60 נקודות הנאה, הרי שבבוסטון שילמתי 28 ש"ח לנקודה ובקונטיקט 30 ש"ח לנקודה. כלומר מחיר דומה.

אני אתן דוגמה אחרת על אורלדנו. משפחות רבות מתלבטות אם להוסיף עוד יום פארק (לטובת העניין דיסני) או לקחת יום רגוע וזול יותר מחוץ לפארקים, למשל באתר של נאסא. כניסה משפחתית (5 נפשות) לדיסני עולה בימינו כ-800 דולר בעוד שכניסה לנאסא עולה פחות מחצי (350 דולר). האם בדיסני נהנה פי שניים? נניח שלא. אבל כשמחשבים את העלות הכוללת (כולל עלות המחייה באורלנדו וחלק יחסי בעלות הטיסה) נוסיף עוד 800 דולר ליום למשפחה. ומכאן שדיסני עולה 1600 דולר ונאסא 1150. האם בדיסני נהנה פי אחד וחצי מנאסא? פה אני לא אהיה נחרץ בתשובה.

כמובן מחיר לנקודה הוא לא הכל בחיים. וכמובן שהמספרים שנקבתי פה הם מומצאים לצורך הדוגמה שלי. לא מבחינת כמה עולים דברים, ולא מבחינת כמה נהנים מכל דבר.

• עודד
                                עודד @nirit_z נערך לאחרונה על ידי

@nirit_z

גם כשאני הייתי שמורת הר הדוב הייתה סגורה עקב מרוץ אופניים אבל יש אתרים אחרים.

הסכר הגדול קרוטון או האדסון. הסכר הכי מדהים שראיתי בחיי. כדאי לבקר גם למטה איפה שהמים נופלים במפל

וגם למעלה שם רואים את האגם שנוצר מהסכר נופל הצידה ומשם למפל. מרשים ביותר.

אחוזת רוקפלר Kykuit. אחוזה מרשימה של משפחת רוקפלר אליה לוקחים סיור של שעתיים שיוצא מ- Philisburg Manor שזה

חווה משוחזרת של מהגרים הולנדים. מהאחוזה גם תצפית יפה על ההאדסון.

ווסט פואינט - כדאי לקחת סיור מודרך בן שעה לבית הספר הצבאי הזה וגם להיכנס למוזיאון הצבאי שנמצא מחוצה לו.

בתוך בית הספר נמצאת הנקודה הכי יפה על נהר ההדסון שהיא עיקול של הנהר ונקראת נקודת מיליון הדולר.

לא רחוק משם כנסיית Union church שהיא כנסייה קטנה וייחודית ובה 8 ויטרז'ים של שאגאל ששבעה מהם מוקדשים לנושים

תנ,כיים והשמיני נעשה לפי עבודה של הנרי מאטיס.

הווילה של הסופר וושינגטון אירווינג Sunnyside על גדת הנהר מדרום לעיירה Sleepy Hollow שמוקפת בעצים עתיקי יומין וגנים.

העיירה פרימנונט על גדות ההאדסון קרוב לניו יורק שהיא עיירה יפה ובא צולם הסרט שושנת קהיר הסגולה.

תצפית על גשר טאפאן זי.

פארק הארימן שיש בו אגמים שחופיהם דומים יותר לים מאשר לאגם.

העיירה ניו פלאץ שטובה גם ללינה ובה כפר הוגנוטי

אגם מינווסקה שנחשב לאחד היפים בארה,ב שאנחנו מעט פיספסנו כי באנו כשמזג האוויר לא היה טוב.

מצוקי הפליסיידס לאורך ה- Palisades parkway שנמצאים בניו ג'רסי על גדת ההאדסון מול צפון מנהטן.

יש שתי נקודות תצפית מהן אפשר גם לעשות מסלולי הליכה קצרים.

גן פסלים Storm King שלא הייתי בו אך מומלץ לביקור ולוקח זמן.

עוד אתר שלא היינו בו הוא אחוזת לינדהארסט

כול זה לדעתי ממלא לך 3 ימים.

nirit_z תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • nirit_z
                                  nirit_z @עודד נערך לאחרונה על ידי

@עודד

תודה! זה מושלם. נהניתי גם מהשרשור שלך על בוסטון.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון