ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פארק גליישר

פורום צפון אמריקה
    הרי הרוקי
    5
    13
    597
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ludar
      ludar נערך לאחרונה על ידי

הי

מתכננים (זוג, גילאי 50+) ביקור של 3 ימים בפארק גליישר - הגעה מקלגרי (זה היום הראשון שלנו, כך שאחרי כל ההתארגנויות בטח נגיע רק בצהריים המאוחרים), 3 לילות בפארק ונסיעה לבאנף

איך כדאי לחלק את הלילות בין אזורי הפארק - האם 2 לילות באזור מני גליישר/סנט מארי ולילה אחרון באפגר או לילה ראשון במני גליישר ושני לילות באפגר.

הכוונה היא לבצע מסלולי הליכה באזור מני גליישר ולאורך הכביש Going to the Sun.

האם שווה לבצע עצירה בווטרטון בדרך הלוך? להעביר שם את הלילה הראשון?

תודה

גדליהו מהגרעין dhz ludar shimonrom 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar ממליץ על מסלול האייסברג באזור מאני. ווטרטון גם יפה, אם כי היתה בה שריפה גדולה לפני כמה שנים ואני לא יודע מה עדיין נשאר. אבל אם אתם מתכננים הליכות - נראה לי שעדיף לכם לנוע ללינה ראשונה כבר בגליישר.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • מוני
          מוני @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

במידה ולא נחשפת לדיווחי גולשים

גליישר לא להחמיץ

הדיווח של איילת

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dhz
            dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי dhz

@ludar בצד המזרחי של Glacier לנתי בשני מקומות. הראשון, לילה אחד בלבד במלון Many Glacier. מקום מומלץ אם יוצאים למסלול הליכה באיזור זה של הפארק. המלון היסטורי ויחודי (ראו הוראות הפעלה לאמבטיה).

השני הוא מלון הולידיי אין ב- Browning, שנמצאת בשמורה האינדיאנית. זהו מלון קזינו ולכן אני חושב שהוא זול יחסית. לנתי בו תמורת נקודות והמחיר היה נמוך מאד יחסית למלונות דומים. הוא קצת יותר רחוק משער הפארק, אבל המרחק הוא סביר.

בצד המערבי לנתי בעירה Kalispell המרוחקת כחצי שעה נסיעה מהפארק. בעירה זו לנתי פעם אחת ב- Red Lion Inn ופעם בהמפטון אין. שניהם טובים. ההמפטון אין כולל ארוחת בוקר.

לינות בתוך הפארק קשה יותר להשיג והן יכולות להיות הרבה יותר יקרות. השאלה היא עד כמה קריטי לכם לחסוך את זמן נסיעה מהפארק למלון ומהמלון לפארק.

לגבי Waterton Lakes, אני עצרתי שם לשני לילות, כך שהיה לי יום מלא בפארק. נהניתי מהביקור בו. יום אחד צריך להספיק במידה ואינכם מתכננים שיט על האגמים. אינני מכיר את סיפור השריפה שהיתה בפארק (הביקור שלי היה לפני 9 שנים) ולכן אינני יכול להתיחס אליה כאל גורם בהחלטתכם. אני יכול לציין כי המקום מאד יפה. הנה תמונה מה- Bear's Hump, שנמצא מעל מרכז המבקרים.

ניתן לראות את הכפר למטה ואת האגם הגדול שקצהו נמצא כבר בארה"ב.

• ludar
              ludar @ludar נערך לאחרונה על ידי ludar

תודה רבה

כרגע הצלחתי להזמין את שני הלילות הראשון ב- Apgar Village Lodge ואת הלילה האחרון ב- Many Glacier Hotel (אני מעדיף לינות בתוך הפארק וזה מה שהיה).

ביום הראשון ניסע מקלגרי עד אפגר דרך GTTS, בתקווה שנספיק לעשות מסלול קצר

את היום השני נקדיש ל- GTTS

ביום השלישי ניסע למני גליישר ונטייל שם (כמה שנספיק)

ביום הרביעי נטייל במני גליישר ואחה"צ/ערב ניסע לבאנף

אני מבין שאם אני רוצה לעשות מסלולים ארוכים באזור מני גליישר (Iceberg Lake, Grinnell Glacier) - אני צריך להעביר את הלילה השני לשם - נקווה שישתחרר שם מקום,

ניר

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • dhz
                dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי dhz

@ludar רק להזכירך כי ככל הנראה תצטרך להזמין כניסה לאיזורי הפארק השונים מראש באתר recreation.gov (יש גם אפליקציה) אם לא תלון בתוך הפארק. בכל מקרה ממליץ להתקין את האפליקציה כי לפעמים צריך לשלם עבור משהו ולפעמים אפשר לעשות זאת בצורה הנוחה ביותר דרך האפליקציה. מסלול Glacier Lake לקח לי יום הליכה. למרות זאת, הלינה לאחריו היתה מחוץ לפארק (ב- Browning).

• ludar
                  ludar @ludar נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה

הצלחתי לתפוס עוד לילה ב- Many Glacier Hotel, כך שכרגע החלוקה היא לילה ראשון ב- Apgar Village Lodge ושני האחרים ב- Many Glacier Hotel.

האם הגיוני לעשות ביום הראשון ב- Many Glacier את מסלול Grinnell, שהוא מסלול של יום שלם (להבנתי), וביום השני את Iceberg Lake (חצי יום?) ולאחריו לנסוע משם לבאנף?

ניר

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • dhz
                    dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar בדקתי את משך הזמן שלקח לי מסלול Iceberg Lake (אני מניח שאליו התכוונת) - 5 שעות למסלול של 8 ק"מ לכל צד.

הדרך ל- Banff איננה קצרה. כמובן, אורכה תלוי במסלול הנסיעה. אני עשיתי מהדרך מבאנף ועד ווטרטון יום טיול. אני מניח שנסיעה בכביש ראשי יותר דרך Calgary תקח פחות זמן. בכל מקרה, זה יהיה יום ארוך עבורכם, וכדאי להתחילו בשעה מוקדמת יחסית. לשיקולך.

ludar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • ludar
                      ludar @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

תודה, זו אכן הכוונה

מנסיונך, האם עדיף לוותר על אחד משני המסלולים באזור מני גליישר לטובת נסיעה דרך ווטרטון (בהנחה שלא נספיק לעבור שם בהלוך)?

ניר

dhz גדליהו מהגרעין 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • dhz
                        dhz @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar לא מכיר את מסלול Grinell, ולכן לא יכול להשוות בין החלופות. נכתב כאן שפארק אגמי ווטרטון עבר שריפה בשנים האחרונות. בדקתי עכשיו באינטרנט. השריפה המדוברת היתה ב- 2017. ואתה מוזמן לבדוק באתר שיפורים בפארק אגמי ווטרטון לגבי כל שיפורי התשתית שנעשו לאחריה. נראה לי שהפארק ראוי לביקור. בהתחשב בכך, אני יכול להמליץ על הביקור בפארק. זה מקום יפה, כמובן עם דמיון לפארק גליישר, שהרי מדובר בשני חלקים של אותו הפארק.

• גדליהו מהגרעין
                          גדליהו מהגרעין @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar אז הנה שני השקל שלי בהתלבטות- אייסברג- אחד המסלולים הכי יפים שעשיתי בחיי. אנחנו תמיד מתחילים מסלולים מוקדם, בעיקר בשביל הסיכוי לצפות בחיות לפני שהם יברחו מהמוני המטיילים- ופה ההשקעה מאוד השתלמה. נוסף לאגם המרהיב..לגבי גרינל- אנחנו הגענו לסירות בלי הזמנה וחיכינו וקיווינו שמישהו לא יופיע, לא קרה, וכבר נהיה קצת מאוחר להתחיל ללכת את המסלול עם האקסטרה- ועשינו מסלול במקום ב - two medicine. אז אם אתם רוצים רק ללכת- תתחילו מוקדם או שתזמינו מראש מקום לסירה. זה מול ווטרטון- כשאתם עושים מסלולים ולא מסלולי תצפית קצרים- תחשפו לכל מיני סוגי נוף באותה שמורה- אז אני לא יודע אם יש ערך מוסף להתחיל לתזז לווטרטון. מה גם ששריפה , שהיתה עצומה בגודל, אחרי 6-7 שנים כמעט כלום לא צמח. המסלולים שאנחנו עשינו שם נשרפו, זה יכול להיות בעיקר מראה מדכא.. גם בגליישר ממערב לסנט מארי היתה שריפה לא קטנה, אנחנו היינו שם איזה 4 שנים אחרי לדעתי- והמראה הכל עצים מפויחים. אם זה מה שתמצאו בסוף בווטרטון- תלכו על בטוח עם גרינל.

ludar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • ludar
                            ludar @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה

הזמנו כרטיסים לסירה

ניר

• shimonrom
                              shimonrom @ludar נערך לאחרונה על ידי

@ludar שלום , עשינו את הפארק לפני שנה וגם הגענו מקלגרי. כתבתי בלוג על הטיול הזה תוכל להתרשם מחלוקת הזמן בפארק באזורים השונים וכן בתי המלון שבחרנו

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון