ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טירול בסתיו – זכרונות מעידן התמימות

פורום אירופה
    אוסטריה הרי טירול
    16
    32
    1190
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • anisham12
      anisham12 נערך לאחרונה על ידי

וואו, החלק של ה-7.10 מצמרר. המזל שלכם שזה היה היום האחרון והצלחם ליהנות מהטיול. מאותו היום המון ביטלו נסיעות כולל אני. הצלקת של אותו יום ארור תישאר לעד ,אבל הזמן יעשה את שלו ובע"ה נחזור לטוס.בסופו של דבר החיים חזקים מכל דבר אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • IO.
        IO. @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

תודה על הסיכום 🤗 נראה שעשיתם מסלולים נפלאים.

התמונות מאלפות!!!

אני לא מאמינה שפיקאצו׳ כבר בן 15... 😯

לגבי הסיום... אין מילים.

• MERAVSHELL
          MERAVSHELL @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

@pninit1234

נכנסתי לבקר באתר, לראות אם עדיין יש בו רוח חיים, ונפלתי על סיפור הטיול שלך. נהניתי מאד לקרא וכמובן לראות את התמונות.

גם אני הייתי בטיול בשבוע של סוכות - נסעתי עם אחותי לחופשה קצרה של כמה ימים בעיר קלוג' המקסימה שברומניה. חופשה שהתארכה בעוד שבוע כיוון שגם לנו התבטלה הטיסה - בדיוק עלינו במדרגות למטוס בשעה 6:30 באותה שבת ארורה, כשקיבלתי ווצאפים מבוהלים מהבן שלי שגר בתל אביב. כשהגענו למרחב האווירי של ישראל, נאמר לנו שנינחת בלרנקה... לאחר הנחיתה התייבשנו במטוס שעה וחצי בחום נוראי ואז התבשרנו שמחזירים אותנו לרומניה. משם התחילה סאגה ארוכה ומתישה נפשית שנמשכה שבוע וכללה נסיעה ארוכה וסוריאליסטית לבודפשט עם הסעה פרטית יחד עם עוד אנשים מהטיסה, ביטול של עוד 2 טיסות, והסתיימה בטיסת חילוץ שאורגנה על ידי הקונסוליה המדהימה שלנו בבודפשט.

הכל כמובן מתגמד לעומת כל השאר.

התלבטתי אם לכתוב על הטיול הקצר אך המקסים שלנו. בכל מקרה ממליצה על קלוג' כיעד למספר ימים. אולי אעלה כמה תמונות..

בתקווה שהסיוט הזה כבר יעזוב אותנו ושכל החטופים כבר יחזרו!!

• ayeletback
            ayeletback נערך לאחרונה על ידי

פנינית אחלה אסזקפיזם. טיול נהדר והתמונות מדהימות. למרות שראיתיא ת כולם בטלפון זה ניראה אחרת בגדול במחשב. עודדת אותי לחזור לסיפור שוויץ שלי נקווה ם כולם לסיום מהיר של המלחמה לחזרת החטופים וללניסיון לחזור לשגרה

• יונה וקשת
              יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

פנינית יופי של סיפור ותמונות. הצטמררתי כמו כולם מסוף הטיול שלכם. כל אחד יזכור לנצח איפה הוא היה ביום הארור הזה (כשירה המפורסם של פנינה רוזנבלום) ובימים שקדמו לו, בעיקר אלה מאיתנו שטיילו ונפשו בחוה"מ סוכות, במה שבדיעבד יישאר אצלנו כזכרון האחרון מהחיים הקודמים של כולנו. אנחנו היינו בהרכב משפחתי שלם (זה די נדיר בטיולים של השנים האחרונות, מאז שהבכורה התגייסה ב-2016) בשארם א-שייח, בנופש בטן-גב ראשון שלנו, ממנו חזרנו בששי אחה"צ. כך נחסכה מאיתנו סאגת הטיסות חזרה ארצה שעברה על אלו שהיו אמורים לחזור בשבת השחורה, אבל לא נחסך שום דבר אחר מהזעזוע והטראומה של כולנו. אני יכולה רק לקוות שמתישהו נשתקם ואולי אפילו נצמח ונבנה משהו חדש וטוב יותר כאן מכל הטרגדיה הזאת. בשורות טובות ושישובו כל החטופים בהקדם.

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • pninit1234
                pninit1234 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@nuritd

תודה על הליווי הצמוד!

האמת שאני זוכרת את הפניה לקפלה אבל איבדתי סבלנות בשלב הזה ולא עליתי לשם..

חבל, אם הייתי יודעת שזה שווה הייתי הולכת לראות.

@נוסע-מתמיד

תודה גם לך על עידוד ופירגון לכל סיפור..

מחכה שתחזור לטייל ולהתמיד שוב!

@גדליהו-מהגרעין

טוב לראותך שוב, מבינה את הקושי. אי אפשר לעכל את מה שעברנו וגם כל אחד עובר משהו אחר.

מקווה שיהיה שיפור לכולנו.🙏

@דבורה-פ

דבורה היקרה, תודה כתמיד שאת מפרגנת כל כך!

וכן.. היה כיף שמבשלים לי אם כי ברור שאת כל הכלים השאירו לאמא לשים במדיח (וזה היה יותר ממדיח אחד!)..

שאלה יהיו הצרות שלנו...😉

@anisham12

תודה רבה, אכן היה לנו מזל.. כמו שקראתי לזה עידן התמימות.

השתדלתי לספר את הסיפור כפי שחווינו את הטיול בזמן אמת, לא מעלים על דעתנו מה עומד לקרות.

@io

הי ענבר! תודה שהגעת, מחכה שיחזרו הטיולים אצלך! 

וכן פיקאצ'ו בן 15 ושנה הבאה כיתה עמוסה י"א, יהיו כנראה פחות טיולים..

@meravshell

הי מרב! נשמע שעברתם תלאות בדרך חזרה, עוד הרבה יותר מאיתנו.

באותו יום עקבנו אחרי המטוסים וראינו בזמן אמת שחלקם מסתובבים וחוזרים.

הבנו שאין לנו באמת סיכוי לטוס אבל בשדה התעקשו שהכל כרגיל..

עד רגע הבורדינג.

נכון שהכל מתגמד.. וזו חלק מהסיבה שלא פירטתי מה בדיוק עבר עלינו באותו יום.

זה הרי כלום לעומת הזוועות האמיתיות.

אבל אולי עכשיו זו ההזדמנות לספר קצת ממה שעבר עלינו,

עד עכשיו לא הרגשתי בנוח לספר לאף אחד,

כי הרי מה זה קצת סטרס וחוסר נוחות לעומת מה שעברו ועדיין עוברים פה כל כך הרבה משפחות ואנשים,

ומה זה להרגיש פליט כמה ימים כשיש ביננו כל כך הרבה אנשים שהם באמת פליטים מביתם ועוד לא חזרו.

ומה זה בכלל להרגיש פליט לעומת החטופים ומשפחותיהם, לעומת המשפחות ששכלו את יקיריהן, והחיילים והפצועים...

אבל בכל זאת אספר קצת רק כדי לפרוק את החוויה, קטנה ככל שתהיה לעומת מה שעברו אחרים .

באותה שבת בנוסף לחדשות המזעזעות מהארץ ולמעקב כל דקה אחרי YNET/ווטסאפים מחברות שמקושרות לעוטף,

הייתי בסטרס גדול מאוד לפתור את הבעיה ולהגיע לארץ... עוד חשבתי שזה יקרה מיד.

לקח זמן לעכל שזה לא עומד להיפתר מיד.

להיות על הקו עם ארקיע בהמתנה שעה ל "קו חירום" ולהבין שהמילים "קו חירום" הן שיווקיות אבל אין סיכוי שיענו לי. 

לנסות לקנות טיסה ליוון והיא נעשית סולד אאוט מול העיניים כי איתי בוינה היו עוד המון ישראלים שחיפשו דרך לצאת משם... 

אז מה עושים? 

כל רגע שעובר נסגרות עוד אופציות.

בסופו של דבר קיבלנו החלטה שצריך להתקדם הלאה ללרנקה או אתונה – בלי שנדע איך בדיוק ממשיכים לארץ,

וכך עשינו, מצאנו טיסה למחרת ב 5 בבוקר ללרנקה וקנינו אותה.

עמדתי בתור ארוך ארוך בשדה יחד עם אינספור ישראלים..

וויז סיפקו לילה במלון בשדה וזו היתה ממש עזרה גדולה בשבילי באותו זמן ברמת אנרגיה נמוכה שכזו .

הגענו למלון פשוט באפיסת כוחות מהסטרס של היום הזה.

מורעבים,

אחרי אינספור גלישות באתרי הטיסות,

ואינספור שיחות און-ליין עם הבכור שהיה בהודו והרי הוא מומחה הטיסות שלנו...

ותוך כדי הזעקנו את האמצעי שכבר חזר למרכז העיר שיחזור לשדה (הוא היה אמור במקור לחזור בטיסה אחרת משלנו בעוד מספר ימים).

אני זוכרת את התחושה כשהפקידה במלון אמרה לנו - הנה שובר לארוחת ערב.

כמעט נפלתי על צווארה בהוקרת תודה. מישהו דואג לי, לא צריך עכשיו גם ללכת לחזור לשדה ולחפש אוכל.

תחושת הפליטות, לחפש איפה לישון, איפה לאכול, ובעיקר איך ממשיכים מפה, פשוט התישה אותי.

נכנסנו לחדר, עוד שעה ארוחת ערב.

אבל הראש לא שקט.

מתחילה לחפש דירה בלרנקה, לפחות ללילה הראשון, לפני ששיטפון הישראלים יציף את לרנקה.

אני לא רגילה לבוקינג בטלפון, מתחילה לבקש עזרה מחברות ומזמינה משהו.

כל דבר קטן קשה.

אחר כך עוברים לאתר של אל על. לחפש טיסות בדרך הרגילה.. בלי קווי חירום ובלי טובות..

האתר לא כל כך עולה..

בסוף התגברנו והחלטנו ללכת על טיסה ביום שלישי –

זה מה שהיה פנוי ועדיף ציפור אחת ביד לפני שגם הטיסה הזו תתמלא.

ירדנו לארוחת ערב בשניה שנפתחה, כל המלון מלא בישראלים. כולנו פליטים.

ארוחת ערב הכי לא טעימה שראיתי אבל יש אוכל.

ויש גם חברותא עם ישראלים, מחליפים חוויות ותוכניות לאיפה ממשיכים מפה.

נלך לישון לכמה שעות כי הטיסה כבר ב 5 בבוקר, כמה טוב שהמלון בשדה.

לא מצליחה להרדם..

נזכרת שהזמנתי סופר למחרת הביתה.

מנסה לאלתר חידוש סיסמא, כמעט מוותרת ושיילך לעזאזל הכסף אבל בסוף מצליחה לבטל.

גם בלרנקה כשהגענו – תחושת תלישות,

הרבה דברים זרקנו בבורדינג בוינה מחוסר מקום/נוזלים והיה צריך לקנות מחדש,

בגדים נקיים נגמרו וצריך לקנות,

פתאום צריך מתאם לשקע אנגלי...

סידורים ועוד סידורים והכל תוך כדי גלישה אובססיבית באתרי החדשות והתחושות הקשות המתלוות לכך, מניחה שבדומה לכולנו.

תחושה של עיסוק מתמשך בהישרדות, וזה עוד כשאין לנו בעיה כספית לממן את כל ההרפתקה שנכפתה עלינו.

פתאום אתה רק רוצה לחזור הביתה.

הגענו לחיפה ובאורח פלא..

פתאום מרגישים שהיא עוד קיימת די כרגיל. יש עוד חיים בארץ.

משהו מרגיש קצת יותר רגוע מאשר לשמוע על הכל מחו"ל.

חוזרת אלייך מרב – להתעכב ככה שבוע נוסף זה לא קל, בטח לא בנסיבות האלה ובמצב הרוח הזה.

מרב, אני מאוד אשמח לשמוע על טיול קצר ומקסים לקלוז'.. בבקשה תכתבי!

וכמובן מצטרפת לתקוות של כולנו לחזרתם של החטופים ולשלומם של החיילים, ולחזרת כל התושבים לביתם בדרום ובצפון בביטחה.

@ayeletback

איילת היקרה, המון תודה על התמיכה שלך ב 7 לאוקטובר, אי אפשר לתאר במילים כמה זה חימם את הלב! ♥

על סיפור שוויץ שלך לא אוותר!!  מחכה!

@יונה-וקשת

תודה שאת פה, בהחלט כמו שאת אומרת – אי אפשר לשכוח איפה היינו אז.

אני חושבת שחלק גדול מהזעזוע הוא ההתפתחות וההתפכחות באירוע המתגלגל...

אני עוד זוכרת כשחשבתי ש 40 הרוגים זה המון! 

ומה שזיעזע אותי במיוחד באותו בוקר היתה ההודעה של דובר צה"ל שהמחבלים שולטים בישובים אופקים ושדירות.

מחבלים שולטים?? איפה המדינה??

אז עוד הופתעתי.

שמחה לשמוע שהספקתם חופשה משפחתית בהרכב משפחתי שלם..

גם אצלנו זה כבר משהו נדיר ביותר.

לא יודעת אם שארם זה יעד שריאלי עבורי בימים כאלה אבל תמיד נשמח לשמוע חוויות!

מקווה שההשתפכות הכוללת לא היתה יותר מדי פה ונקווה לבשורות טובות! 🙏

pninit1234 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • pninit1234
                  pninit1234 @pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

ונחזור לטירול...

השלמת תוכניות מגירה ולינקים למיניהם למטיילי העתיד 🙏

רעיונות לעצירות בדרך מוינה לטירול

מפלי טראון Traunfall

העיירה Gmunden – במרכזה אגם, ניתן לעלות ברכבל להר Grünberg – תצפית ומסלולים, מגלשת הרים, מסלול צמרות העצים Baumwipfelpfad Salzkammergut

Mondesee

רעיונות ולינקים נוספים לאיזור עמק אוץ

ריכוז רכבלי הקיץ בעמק אוץ

ריכוז רכבלי הקיץ בזולדן

ריכוז רכבלי קיץ בכל טירול

אגם Piburgsee – ניתן להקיף או להתרחץ

מסלול Plate  מהכפר  Niederthai (המלצה של גיל)

מסלול נוסף מאותו כפר Larstigalm – Niederthai (המלצה של גיל)

ריכוז מסלולים ב Solden

מסלול לאגם השחור Schwarzsee –, רכבל GIGGIJOCH, ורסיה נוספת פה

קרטינג הרים בזולדן – רכבל Gaislachkogl

מגלשות הרים אימסט Imst Sommerrodelbahn

נקיק רוזנגרטן Rosengartenschlucht – נמצא ב Imst

רכבל בעמק פיצטל Hochzeigerbahn (גם פה יש קרטינג הרים)

Area 47  - איזור פעילויות אקסטרים

ביקור בעיר אינסברוק

תרמה AQUA DOME

רעיונות נוספים לאיזור באווריה (במרחק סביר מעמק אוץ)

ריכוז רכבלי קיץ בזיפלד

מגלשת הרים (לא מחוברת למסילה) וקרטינג הרים - BIBERWIER

נקיק לאוטש Leutaschklamm

העיירה המצויירת Mittenwald  - בסמוך לנקיק לאוטש

מסלול ירידה (מס 2) מ Kranzberg Sessellift (באולטריילס המסלול כולל עליה ברגל במקום ברכבל) -   סמוך למיטנוולד, יש פה גם קרטינג הרים

מסלול מ Bergbahnen Rosshütte באיזור זיפלד. מפת המסלולים פה. המסלול המוצע משלב עליה בפוניקולר ואחר כך רכבל Seefelder Jochban  לפיסגה, משם הליכה ל Seefelder Spitze וחזרה. תיאור המסלול פה וורסיה יותר קשה שלו פה.

תצפית מהצוקשפיצה

גשר Highline179 – Brückenkopf

שמורת הגשרים התלויים Walderlebniszentrum ziegelwies

אגם EIBSEE

ארמון לינדרהוףSchloss Linderhof

עיירה מצויירת וגלריות לעבודות עץ – Oberammergau

נקיק פרטנכקלאם - Partnachklamm   - נמצא סמוך לעיירה Garmisch-Partenkirchen המומלצת גם היא

Sommerrodelbahn Garmisch- Partenkirchen     מגלשות הרים באיזור גרמיש

הכנסייה הלבנה Wieskirche) )

מנזר אטל Kloster attal))

Foc – fussen outlet center – מרכז קניות משולב בפארק חבלים מקורה

אגם Möserer See ופעמון השלום Friedensglocke Mösern

כתבה GO TRAVEL – מסלולים קצרים באלפים הבוואריים

רעיונות ולינקים נוספים לאיזור עמק צילרטל

כרטיס איזורי צילרטל

רכבלי קיץ בצילרטל

צילרטל בקיץ – בלוג FULL SUITCASE

מסלול Wiedersberger Horn Panorama Path מרכבל ב Alpbach  - Wiedersbergerhornbahn cable car .

אטרקציות אקסטרים ליד מאגר Schlegies

קרחון הינטרטוקס – תצפית מהפיסגה ואבובי שלג, מערת הקרח, מסלולי הליכה כולל ירידה במסלול המפלים, סקירה כללית

מסלולי הליכה ברכבל  Eggalm Bahnen

טיבט הקטנה - Speicher Zillergründl . לתשומת לב באוקטובר לא פעל השאטל לתחילת המסלול ולכן לא יכולנו לטייל בו, יש לוודא פעילות בלשכת התיירות

מגלשת הרים ב ZILLERTAL ARENA

מסלולים מרכבלי ZILLERTAL ARENA

טיול אופניים ליד אגם Achensee. ניתן לשכור בשתי חנויות: Sport Wörndle Hauptgeschäft בעיירה Maurach או ב Sport Leithner בעיירה Pertisau.

נקיק Wolfsklamm, תיאור גם פה.

מסלול קצר Gipfelwanderung Filzenkogel מרכבל Ahorn.

ריכוז פעילויות קיץ במאירהופן

מסלול היודל מרכבל Dorfbahn Königsleiten

תרמה פוגן Erlebnistherme Zillertal

🌻 🌷 🌸

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                  • MERAVSHELL
                    MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

תודה פנינית על הקישורים ובכלל. תיאורייך על החוויות והתחושות שחוויתם כל כך זהים לצחושות שחווינו, אחותי ואני. לגבי סיפור הטיול- אנסה להושיב עצמי לכתוב. בתקווה לבשורות טובות.

• amsterdam flights and hotel
                      amsterdam flights and hotel נערך לאחרונה על ידי

Are you dreaming of wandering through the picturesque canals of Amsterdam, savoring delectable Dutch cuisine, and immersing yourself in a world of art, culture, and history? Well, your dream trip to the enchanting city of Amsterdam doesn’t have to break the bank! In this guide, we’ll unravel the secrets to securing budget-friendly deals on cheap Amsterdam hotel and flights. https://amsterdam-flights.online/cheap-amsterdam-hotel-and-flights/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • amsterdam flights and hotel
                        amsterdam flights and hotel נערך לאחרונה על ידי

Cheap Amsterdam Hotel and Flights

Are you dreaming of wandering through the picturesque canals of Amsterdam, savoring delectable Dutch cuisine, and immersing yourself in a world of art, culture, and history? Well, your dream trip to the enchanting city of Amsterdam doesn’t have to break the bank! In this guide, we’ll unravel the secrets to securing budget-friendly deals on cheap Amsterdam hotel and flights.

Don’t be deterred by the misconception that traveling to Amsterdam is a wallet-draining experience. With the right strategies, you can explore this vibrant city without emptying your savings account. Whether you’re a budget-savvy backpacker, a spontaneous adventurer, or a meticulous planner, we’ve got you covered. Let’s dive right in and uncover the hidden gems and expert tips that will transform your Amsterdam getaway into a budget-friendly reality. https://amsterdam-flights.online/cheap-amsterdam-hotel-and-flights/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • פילפלית
                          פילפלית נערך לאחרונה על ידי

אני לא מאמינה שפיספסתי את סיכום הטיול בזה. האמת שרק עכשיו אני חוזרת לפורום אחרי מה שקרה. שמחה לשמוע שנהנית ושהצלכתם לחזור. סיכום שהוא געגוע ומעלה זיכרונות.

• דפנה 11
                            דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי פנינית כל כך הרבה זמן לא ביקרתי כאן והופ ! גיליתי את הסיפור שלךֱ ! חולמת כבר שנים לחזור לטירול. עכשו כבר יש לי בסיס . טיול נהדר, והסוף? המציאות של כולנו

• הוזכר על-ידי  pninit1234 pninit1234 
                            • הוזכר על-ידי  סמדרולה סמדרולה 
                            • הוזכר על-ידי  pninit1234 pninit1234 
                            • 1
                            • 2
                            • 2 / 2
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון