התלבטות בין מספר יעדים לירח דבש
-
היי אנשים, בעבר פרסמתי כאן פוסט על התלבטות ביעדים לירח דבש.
אני אקצר לכם(ברו) - מתחתנים בספטמבר 24(בעזרת השם) ומבחינתנו לטוס ישר אחרי החתונה, אם לא אז משהו כמו פברואר/מרץ 25 יכול להיות נחמד.
בני 27-8, תקציב לא בשמיים, רוצים לטוס לכשבועיים עד שלושה שבועות במקסימום. רוצים לנסות לשלב בטן גב עם אוכל טוב(לא בעייתים בלאכול בחוץ) ושופינג טוב יכול להיות מדהים.
אז זה בקצרה.
בהתחלה התלבטתי נורא אם לטוס לתאילנד אבל הגעתי למסקנה שזה לא בשבילנו, במיוחד שזוג חברים שלנו טס לשם לפני חודש וראינו כמה שהיעד לא מתאים לנו.
לפני כשנתיים היינו בבודפשט ונורא נהננו, גם כי היא זולה מאוד וגם כי האוכל היה טוב. הבטן גב פחות משתלב שם לדעתי.
היו לי מחשבות לנסות לשלב איזה טיול בודפשט - מדינה אחרת/כמה מדינות אחרות בשבועיים וחצי, השאלה אם זה משהו ריאלי?
אם לא, יש לי מחשבות על האיים, או הקנריים או האזוריים.
גם על איטליה חשבתי, לא יודע אם דרום או צפון אבל גם זה עובר לי בראש.
איך בוחרים יעד לעזאזל? איך אני מתחיל בכלל לתכנן טיול? איך אני יכול לדעת אם זה מתאים לנו בכלל ואיך אפשר לדעת גם מה החודשים הטובים/לא טובים?
יש לי עוד הרבה שאלות, אבל אתחיל בלבקש מענה לאלו ששאלתי ובהמשך אשאל עוד.
-
אם אתם חובבי טיולים בטבע, וגם רוצים לשלב בטן גב, אני יכול לחשוב על מספר אפשרויות מעניינות עבורכם.
יוון - צפון יוון (חבל זגוריה, צומרקה, אולימפוס) - הוא מאוד יפה וניתן לטייל בו בכל רמות הכושר. ובסמוך יש המון חופים נעימים לשרוץ בהם (במזרח - חלקידיקי, במערב - פרגה, פאבזה, סיבוטה). ובנוסף אפשר לבקר גם באתונה ובכל מיני מקומות בדרך.
עוד אפשרות שאפשר לחשוב עליה היא ספרד - טיול בברצלונה כיעד עירוני מצויין, בטן גב בקוסטה בראבה או חופים אחרים וטיולי טבע בפירינאיים הקטלוניים (שמורות אייגסטורטס, עמק אראן, שמורת אורדסה מונטה פרדידו).
לא הייתי באיים הקנאריים, אבל מתמונות המקום נראה נהדר. ניתן גם לשלב בין בטן גב (שזה מה שרוב הבריטים שמגיעים לשם עושים) וגם טיול אקטיבי בין האיים (לא טיול קל) עם תצורות נוף ירחיות משונות.
באיים האזורים (או מדיירה) לא ראיתי יותר מדי אפשרויות לבטן גב. המקום מתאים יותר לטיול אקטיבי ביעד אקזוטי מיוחד. אבל לא הייתי שם וקשה לי לחוות דעה מסודרת. אבל מה שכן אפשר לעשות הוא לשלב את האיים הללו עם טיול בפורטוגל. כלומר 10 ימים בפורטוגל ועוד שבוע באיים האזורים/מדיירה. בפורטוגל יש שילוב נהדר בין עירוני (ליסבון, פורטו) לבין טבע וכפרים וגם עיירות חוף (כגון נזרה, וכל דרום המדינה - חבל אלגרבה)
לגבי איטליה - לא מכיר אפשרויות לבטן גב. זה טיול קצת שונה. המון טבע, המון עיירות וכפרים נהדרים, ערים יפות (רומא, פירנצה, ונציה, ועוד) והרבה קולינריה. זה יעד נהדר במיוחד לטיול, אבל מעט שונה ממה שאתם מחפשים.
בהצלחה
-
@imeshy2 אנחנו פחות בעניין של טבע, פחות אוהבים את זה.
לגבי מה שכתבת על הקנריים/אזוריים דווקא זרקת רעיון(לשלב פורטוגל וכו').
הקטע הוא, איך מתכננים טיול כזה?
גם ספרד נשמע סביר, למרות שאחרי ההצהרה של רה"מ שלהם על הכרת מדינת פלסטלינה אז קצת מוריד לי את החשק לטוס לשם.
-
יש המון מידע ברשת על פורטוגל.. באמת שלא חסר.
בגדול, לטיול מקיף בפורטוגל צריך להקצות , להערכתי, כשלושה שבועות.
ולאיים האזוריים עצמם (לא מידיעה) - 7-10 ימים נוספים.
איך עושים את זה? כמו תכנון של כל טיול. נכנסים לרשת ומתחילים לקרוא על היעד. בלוגים עם תמונות זה הכי מוצלח לטעמי - וכאלו יש גם כאן לא מעט בבלוגים של למטייל. פורטוגל מדינה נהדרת
-
איך רואים מה מתאים? בדיוק כמו תאילנד, תקרא בלוגים וכו' ותנסה 'להכנס לראש' של הכותב ואולי תבין אם זה תופס אותך או לא. לבודפשט אפשר להוסיף את אגם בלטון כאתר בטן גב. שים לב שהשאיפה ל'בטן גב' (כמובן אם הכוונה להתלרדנוץ/שיזוף/בגד ים וכאלה) תלויה גם בעונה - אם הטיסה תהיה בפברואר/מרץ אז אירופה פחות רלוונטית (קר). אמנם ציינת שטבע פחות עושה לכם את זה, אבל בכל זאת מציע - טנזניה+זנזיבר שאולי יותר יתאים כיעד חורף
-
הייתי מתחיל מהמובן מאיליו,
- תקציב, ו"לא בשמיים" זו לא הגדרה. צריך מספר ביורו דולר או שקלים
- דרכי ההתנידות שמבחינתכם אפשריות. תחב"צ? רכב שכור?
- חוץ מבטן גב ושופינג, מה אתם רוצים לראות ולעשות? איזה דברים אתם אוהבים?
כי רק בשביל בטן גב ושופינג יש המוני יעדים ואז חבל לטוס רחוק, טיסה רחוקה מבזבזת הרבה זמן כסף.
בנתונים שנתת כרגע איזה ריזורט שתבלו בו את רוב הזמן ומידי פעם אולי תגיחו ממנו לטיול נראה מתאים, בספטמבר יעד קרוב כמו קפריסין להערכתי יתן את התמורה הטובה ביותר לכסף.
-
קודם כל המון מזל טוב!
יש המון אפשרויות טיול בעולם, זה כיף, צוברים חוויות לכל החיים. עם השנים אתם לומדים להכיר ממה אתם יותר נהנים ומה מתאים לכם ומה פחות. בסוף הכל תלוי בטעם שלכם ובהעדפות שלכם ובניסיון שלכם. יש דברים שרואים כמה פעמים בחיים בהתחלה מתלהבים אח''כ זה חוזר על עצמו.. אז זה תלוי איפה כבר יצא לכם לטייל (למשל פעם התלהבתי לראות כנסיות או ארמונות וטירות. אחרי כמה פעמים כבר פחות מתלהב)
קודם כל מתחילים בתקציב ותאריכים. אישית הייתי מנסה להגדיל את התקציב אפילו על חשבון דברים אחרים. לרוב האנשים אין הרבה הזדמנויות בחיים לטיול ממושך בטח כשאתם צעירים בלי ילדים ההתחייבויות לעבודה. שימו לב גם מתי נופלים החגים, כל הטיסות יקרות רצח ולא כיף בנתבג. אתם מעדיפים יותר ערים ? או מרחבים כפרים וכו'? בא לכם משהו שכולם עושים או משהו ייחודי יותר? כמה סבלנות יש לכם במוזיאונים? לעמוד בתור? מעניין אתכם שופינג? קזינו? אמנות? היסטוריה? הרים? בטן גב? טיול רגוע ? יקבים? לפגוש אנשים? להיות כמה שיותר מבודדים?
מה לגבי טיול רכב ? כמה רעיונות באירופה- צרפת - לנחות בפריז, כמה ימים בפריז, ואז רכב לאיזור נורמנדי ( חופים יפים, כפרים, אתרי מלחמת העולם השנייה, הרבה סיידר ) מונט סנט מישל, ועמק הלואר. ספרד - ברצלונה כמה ימים בעיר ואז רכב לקוסטה בראווה (חופים יפים ) והפירנאים. יש גם פארק שעשועים מדהים -פארק אירופה. איטליה - סיבוב בצפון
תספרו יותר על ההעדפות שלכם אז יותר יוכלו לכוון אתכם פה
-
האמת היא שכל היעדים הטרופיים האלה כמו זנזיבר, תאילנד וכד' פחות מרגישים שמדבר אלינו, פחות מתחברים לקונספט.
- אפשר להגיד שכ20 אלף שקלים לטיול *לא כולל טיסות ומלון*.
- מעדיפים תחב"צ.
- רוצים לראות נופים, אבל פחות אוהבים קונספט של טבע. זאת אומרת שלא נקדיש עכשיו יום שלם עבור טיול בחיק הטבע, אבל כן נשמח ללכת למקום שהנוף בו מושלם בשביל כמה תמונות חחח
תודה רבה. תקציב כתבתי ממש כמה שורות למעלה, תאריכים כמו שאמרתי העדיפות היא לספטמבר/אוקטובר, אבל כן כשאתה מדבר על חגים זה באמת קצת מבאס. אז זה יהיה או ספטמבר או אחרי אוקטובר(חגים נופלים באוקטובר השנה).
העדיפות היא לערים, לא אוהבים מוזיאונים, שופינג מאוד מעניין, הרים כמו שכתבתי כמה שורות למעלה, אם זה יום שלם בשביל ללכת להר אז לא, אבל אם זה כמה שעות בנוף מטורף, אז בוודאי.
רוצים בטן גב, אבל מודעים לתקופה שאנחנו מעוניינים בה שזה קצת פחות ריאלי, אז אפשר איכשהו לוותר על זה.
ולגבי השאלה של אם לפגוש אנשים או להיות מבודדים, ההנאה היא להרגיש שאתה לבד חחחח אבל לא נראה לי שאפשר לברוח מאנשים.
לגבי רכב פחות, מעדיפים תחבצ. לגבי צרפת, אין סיכוי שאני טס לפריז. האנטישמיות שם חוגגת(ונכון, אפשר להגיד שזה בכל מקום ככה, אבל שם אני מרגיש שזה במיוחד).
ממממ אני מנסה לחשוב מה עוד אני יכול להגיד כדי לעזור במחשבה על כיוון. אם יעלה לי עוד משהו לראש אז כמובן אכתוב.
-
נראה לי שאזור זלצבורגרלאנד יכול להתאים
מפת זלצבורגרלנד - כל האטרקציות - Google My Maps
יכול להיכנס למסגרת התקציב, אוסטריה תחב"צ טובה, נופים מטמטמים של הרים בנגישות קרובה - לא צריך יום שלם כדי להגיע, הרבה אתרי ספא שיכולים להתאים לבטן גב, הרבה מקומות לינה עם מתחם ספא/בריכה ואם מזג האוויר יאפשר אז יש אגמים.
שופינג אני מומחה קטן מאוד אבל אני מניח שזלצבורג כמו כל עיר גדולה תענה על הצורך.
אם מרגיש שיש לכם עוד זמן אז אתם יכולים להמשיך גם לטירול
טירול - אטרקציות, אתרי טבע ומקומות לינה מומלצים - Google My Maps
-
למה רק תחב'צ? אירופה יש תחב'צ מעולה אבל זה מגביל אתכם לערים ועיירות. אולי שווה לחשוב על טיול רכבות באירופה. למשל להתחיל בברצלונה , קצת קוסטה בראווה, ואז דרום צרפת ואז לסיים בשוויץ. יכול להיות נופים מדהימים תוך כדי נסיעה וגם עצירות נינוחות בכל מיני כפרים. אבל זה דורש תכנון . מצד שני לא להבהל מתכנום , קרוב לוודאי שמישהו כבר עשה משהו דומה והעלה על זה בלוג. צריך לחפש.
לגבי צרפת, ובכלל - אתם לא חייבים לטייל בעיר גדולה אם אתם חוששים מהפגנות לא נעימות. אתם רק נוחתים בפריז , ומשם ממשיכים.
לגבי לו'ז בחגים - יש ימים עם פחות עומס בשדה ומחירים יותר סבירים (ימי חול שרחוקים יחסית מהחג עצמו. נניח בין ראש השנה ליום הכיפורים). צריך לשבת על מנועי החיפוש ולמצוא .
-
למה רק תחב'צ? אירופה יש תחב'צ מעולה אבל זה מגביל אתכם לערים ועיירות. אולי שווה לחשוב על טיול רכבות באירופה. למשל להתחיל בברצלונה , קצת קוסטה בראווה, ואז דרום צרפת ואז לסיים בשוויץ. יכול להיות נופים מדהימים תוך כדי נסיעה וגם עצירות נינוחות בכל מיני כפרים. אבל זה דורש תכנון . מצד שני לא להבהל מתכנום , קרוב לוודאי שמישהו כבר עשה משהו דומה והעלה על זה בלוג. צריך לחפש.
לגבי צרפת, ובכלל - אתם לא חייבים לטייל בעיר גדולה אם אתם חוששים מהפגנות לא נעימות. אתם רק נוחתים בפריז , ומשם ממשיכים.
לגבי לו'ז בחגים - יש ימים עם פחות עומס בשדה ומחירים יותר סבירים (ימי חול שרחוקים יחסית מהחג עצמו. נניח בין ראש השנה ליום הכיפורים). צריך לשבת על מנועי החיפוש ולמצוא .
-
לונדון וערי בריטניה
-
@maoraver זורקת עוד רעיון - בצרפת אך לא בפריז: ניס והריביירה הצרפתית!
מה יש שם:
ניס היא מותק של עיר השוכנת על חוף הים התיכון, ויש בה שילוב של נופים מרהיבים (תוכלו למלא את האינסטגרם, באחריות)... ים של טורקיז, ומלא עיירות, כפרים ואתרים מעניינים לאורך הריביירה שניתן להגיע אליהם בקלות בתחב"צ - רכבות ואוטובוסים, למשל:
- קאן - העיר המפורסמת בפסטיבל הסרטים המתקיים בה בכל שנה, יש בה מעגני יאכטות, עיר עתיקה יפה עם שוק שנעים וטעים להסתובב בו, והרבה סטייל;
- מונקו - עיר/מדינה עם קזינו מהיוקרתיים ביותר בעולם - ממלכה שרבים מעשירי העולם בוחרים לחיות בה בשל הקלות מס, ורואים את זה היטב במכוניות הספורט והפאר שבה, מעגני היאכטות ושוב... המון סטייל.
- הכפר עז (Eze) - מקום מקסים לטיולון קצרצר, כפר עתיק ימי-ביניימי עם מלא גלריות בתי קפה מסעדות ואם מטפסים טיפה למעלה - עם נופים מרהיבים לים.
- ועוד מלא מקומות...
התחב"צ נוחה וזולה מאוד בכל הריביירה.
בניס תוכלו לעשות שופינג - יש בה את כל חנויות הרשתות שיש בכל אירופה ועוד. יש בה אוכל טעים ואוירה נעימה ולמרות שהיינו בה לפני המלחמה לא היתה תחושה של ריבוי מוסלמים או אוכלוסיות שבימים אלה יגרמו לנו להרגיש שלא בנוח.
בקיצור איזור רומנטי ומקסים, והבונוס הוא שבניגוד למקומות אחרים באירופה, בספטמבר וגם באוקטובר מזג האויר בה עוד צפוי להיות נוח מאוד ואולי אפילו חמים דיו כדי לטבול בים. (בהסתייגות הרגילה שמזג אויר זה תמיד מזל, אבל באיזור הזה הוא נוח מאוד יחסית לאירופה בכל השנה ובעיקר בעונה הזאת).
-
שלום ומזל טוב, עוד רעיון שהיה לי, בהולנד יש כפרי נופש יפים שמתאים גם לבטן גב וגם לצאת מהם לטייל. לפני כמה שנים היינו במקום נהדר שנקרא rabbit hill. ממוקם ביער עם ביקרות עץ. יצאנו ממנו לטיולים ברחבי הולנד. הרוב בהולנד עירוני ולא טבע (שאמרתם שפחות מתאים לכם). זה כשעה מאמסטרדם ויש אופציות טיול מגוונות (אנחנו היינו עם אוטו). וגם יש בריכה יפה מסעדות ועוד מה שמאפשר מנוחה. את הירח דבש שלנו עשינו בברצלונה וקוסטה ברווה שהציעו לכם גם עם קפיצה להרים הפירינאים. גם אפשרות לשקול.
-
אם אתם מתכננים טיול בצפון בלגיה ובדרום הולנד, יש לי המלצה למקום שאם תשהו בו יום או יומיים תרגישו כאילו נכנסתם לגן העדן לזמן מה. מדובר במלון ייחודי בכפר בדרום מחוז זילנד - חווה ישנה שבתוכה נבנו 7 חדרים \ סוויטות בתוך מבנים קיימים ומשופצים. מקום מפנק שבנוי בתוך שטח גדול ובתוכו אגם קטן, תחנת רוח פעילה, בריכה מחוממת, סאונה, מגרש פטאנק וחיות חווה שמסתובבות ברחבי המתחם לרבות אווזים וסוסי פוני. בשיחה עם בעל המקום, סיפר לי, שהחווה שייכת לאותה משפחה כבר 200 שנה ורק בשנים האחרונות הפכה למלון. בתחנת הרוח, יש בית קפה נעים ובו אכלתי את עוגת התפוחים הכי טובה שאכלתי בהולנד – ואני נוסע להולנד פעמיים בשנה. המלון נמצא בפאתי כפר קטן בשם Schoondijke שם המלון – Ensenada השהות במקום הינה הנאה בפני עצמה, אבל המקום נמצא 5 דקות נסיעה מחוף הים הצפוני (טוב, מי מתרחץ בים הצפוני?) 10 דקות נסיעה מעיירה קטנה ויפה בשם Sluis ו 30 דקות נסיעה מהעיר ברוז' כך שהוא בהחלט מתאים להיות נקודת יציאה לטיול בברוז' מתאים לזוגות ולמשפחות ובכלל. לא הכי זול – בסביבות 200 יורו ללילה עם ארוחת בוקר, משובחת ומפנקת במיוחד. הכי טוב להזמין את המלון ישירות באתר שלהם - www.guesthouseensenada.eu/en בבוקינג זה יעלה יותר.
-
לא רוצה לבאס אבל כשאתם כותבים טיפ/המלצה קחו בחשבון שכבר כמעט חודש פותח לא מראה סימן חיים.
-
צודק. אנשים פה השקיעו ופירטו והשואל נעלם. לפחות אחרים יוכלו להפיק מהטיפים תועלת.
-
תודה, תקופת מלחמה אתה יודע.. אני כאן, עוקב. גם אם לא מחובר לעיתים למשתמש שלי
-
בכייף,
קיבלת כאן המלצות ל 6 ירחי דבש לפחות, כשיהיה לך זמן תעבור,
תספר מה נראה לך יותר ומה פחות מתאים לך ועוד יותר חשוב מה הסיבה,
ואם יהיה צורך יהיה אפשר להמשיך לעזור
-
בוקר טוב אנשים, קראתי את כל התגובות שלכם, רוצה קודם כל לומר תודה לכל מי שהמליץ וייעץ. אנחנו עוד בהתלבטויות, מספר יעדים ירדו מהפרק וחלק נשארו, נראה שאנחנו עכשיו די בהתלבטויות על כמה ואני אציין אותם. לפני שאציין, אתחיל בלהגיד שיעדים כמו בלגיה, הולנד, צרפת ודומיהם לא על הפרק. שונאים אותנו שם(לא שבמקום אחר לא, אבל שם זה מוקצן), ולכן מעדיף לא לשם.
חשוב לציין שאנחנו התגמשנו קצת בתאריכים, כשאני אומר התגמשנו זה מספטמבר עד דצמבר, בכל אחד מהחודשים האלה למשך כשבועיים עד שלושה. הייתי רוצה בסוכות, אבל כנראה שהטיסה רק תעלה כמו כל התקציב שלנו. עלתה הצעה על יפן, הבנתי שמבחינת מחייה אפשר להסתדר שם עם 20-30K (₪) אז רציתי לדעת אם זה ריאלי לזוג צעיר לטוס ליעד כזה, גם מבחינת מזון (אני אישית בעייתי, לא אוכל סושי ופירות ים, לא אוכל ראמן. רק בשר חחחח). יש כמובן שוב את תאילנד על הפרק, ממש מתלבט לגביה, הבעיה בה זה שהבנתי שהחודשים שאנחנו רוצים הם חודשים גשומים, ולא בא לי לחכות מעבר לזה כי גם אני רוצה שננסה להיכנס להריון, ומפחיד אותי כל עניין הזיקה. גם כמו שהמליצו לי בתחילת הפוסט חושב גם על ברצלונה והאיים מסביבה(קוסטה ברווה, פלמה דה מיורקה ודומיהם).
אגב, בפייסבוק גם קראתי המלצות על מקסיקו. כל עניין אמריקה קצת מרתיע אותי אבל אולי גם משהו שיכול להיות לנו רלוונטי?
אציין שוב, החודשים שלנו הם בין ספטמבר לדצמבר, עדיפות לחגי תשרי (ובעיקר סוכות) כי שנינו בחופש מהעבודה ככה שאפשר לנצל את זה. כמובן שהמחיר בהתאם, לכן לא חייב אבל עדיפות. אנחנו רוצים יעד שלא נקפא בו למוות בחודשים האלה ושנוכל להנות ממנו בהתאם.