טיסה לארה"ב עם טלפון של שיומי
-
שלום לכולם,
יש לי טלפון של שיומי (POCOPHONE X4 PRO 5G) אך אני לא בטוח אם יעבוד בארה"ב מבחינת גלישה ושיחות:
- למיטב הבנתי, יש מניעה או חוסר אהדה למותג בארה"ב ועל כן רוב חברות התקשורת בארה"ב לא עובדות איתו- ולכן אני חושש מסים מקומי.
- בשיחה עם סלקום (חברת התקשורת שלי), נאמר לי כי אין הבטחה שיעבוד ולא אקבל החזר אם לא יעבוד- ולכן אני חושש משימוש בחבילת הגלישה שלהם. אגב, המלצתם הייתה רכישת טלפון בתומך (אייפון או גלאקסי מתקדמים).
- באתר WILLMYPHONEWORK.COM נראה שהטלפון יעבוד אך לאור ההערות לפני כן אני חושב שהוא לא יעבוד.
- סוג הטלפון של לא תומך או נתמך בכל סוג של ESIM.
אנשים שטסו לארה"ב עם פוקופון, האם עבר לכם?
אני טס ממש בקרוב, אשמח לכל עזרה שאוכל לקבל.
בברכה,
אור לוי
-
טסתי לארה"ב עם מישהו בעל Poco, לא היתה שום בעיה.
את ספקי הסלולר האמריקאים לא מעניין עם איזה טלפון אתה עובד, הטלפון שלך פשוט צריך להיות תואם לתדרים שלהם
בגדול הטלפון תואם ל 5 מתוך 14 תדרי דור 5 ו 8 מתוך 13 תדרי דור 4.
להשוואה סמסונג גלקסי S24 תואם ל7-8 תדרי דור 5 ו 10 תדרי דור 4.
ההערכה שלי לא כאיש מקצוע אלא סתם אדם מהרחוב שהסיכוי שתמצא את עצמך ללא קליטה דווקא בגלל הפוקופון נמוך מאוד,
הייתי מחליף טלפון רק אם חוסר קליטה זמני (מאוד) הוא עניין של חיים ומוות.
אתה כמובן תעשה את השיקולים שלך שמתאימים לך.
וההמלצות נוספות לבחון האם כדאי:
א. חבילת גלישה של סלקום, לדעתי מדובר באחד מהפתרונות היקרים ביותר אם לא היקר ביותר.
אלא אם מאוד חשוב לך להיות זמין לשיחות (רגילות) במספר הישראלי, הטלפון שלך עם SIM בודד, ואתה רוצה להישאר עם סלקום.
ב. אם זו רמת התשובות של סלקום אולי כדאי לך לעבור לחברה אחרת
-
כעיקרון, רק שתי רשתות בארה"ב מתאימות לטלפונים הנרכשים בארץ, AT&T ו-TMOBILE
לעניות דעתי, הטלפון פוקו יעבוד שם (אם הוא דגם "גלובל" ולא "INDIA")
באתר של TMOBILE יש אפשרות לוודא אם הטלפון מתאים לרשת הזאת לפי מספר IMEI של המכשיר (יש באתר הוראות איך לראות את המספר הזה)
-
איפה יש מקום לקנות סים מקומי? נגיד ב-JFK או באזור שלו? הבנתי שמלא חנויות נסגרו של at&t ושל m-mobile...
-
@or-levy_4230588 הטלפון שלי הוא גם כן של שיאומי, אבל מודל מעט חדש יותר: Poco X5 Pro 5G
טסתי איתו לארה"ב בספטמבר האחרון ולקחתי שם חבילה של T-Mobile. הטלפון עבד טוב ברוב המקומות, אבל במקומות פחות צפופים לפעמים לא היה שירות.
בדקתי באתר GSMARENA לגבי הטלפון שלך והשוויתי לשלי. נראה לי שהחיבוריות שלך בארה"ב טובה יותר מזו שלי, כך שלדעתי אתה יכול לטוס איתו לארה"ב.
-
מעדכן לאחר הטיול בארצות הברית. לאחר שבדקתי במספר מקומות, רכשתי לבסוף סים של חברת t-mobile בארץ כי החברה שממנה קניתי אמרה שהם לא מתחייבים שיעבוד אבל אין סיבה שלא. הייתה לי קליטה בכל מקום למעט מתחת לאדמה (סאבויי) או בתצפיות השונות. סך הכל, לטעמי אפשר, כפי שכתב dhZ מעלה, להיות בטוחים לטוס עם הסים הזר בטלפון של שיומי.
-
תודה על העדכון.
אפשר לשאול מה רכשת? איפה? מחיר?
לגבי קליטה - יש מקומות שאין קליטה בארה"ב, גם באירופה נתקלתי.
אם זה תלוי חברה, אז לאחד אין פה ולשני אין שם, או שאין לאף אחד.
-
יש הרבה חברות ישראליות שמשווקות סימים לארה"ב.
אני מעדיף להזמין סים של גלובל סים (פלאפון) לטלפון השיאומי של בת זוגי וכבר כמה שנים עובד מצוין, עובד בכל העולם (לא רק בארה"ב) ועל כמעט מיד אחרי הנחיתה והפעלת הטלפון. אפשר להטעין עוד אונליין. מדובר רק בדאטה, אני בוחר בחבילה של 5 ג'יגה וחוסך בדאטה כאשר מעלה תמונות, וידאו וכד' בלילה בבתי המלון עם האינטרנט של בתי מלון. פלאפון נותנת "מתנה" 10 דקות שיחה. לשיחות טלפון אנחנו משתמשים בוואטסאפ.
החבילה של 5 ג'יגה עולה 149 ש"ח, יש הנחה של 20 אחוז אם יש כרטיס אשראי של "מקס" או אפשר להשיג אותה ההנחה עם קוד של "טיסות סודיות הקהילה" בפייסבוק (חפש את הקוד בקבוצה)
-
אכן גלובל סים מאוד נוח,
לדעתי חבילה מאוד כדאית למי שנוהג לטוס פעם בשנה או יותר, ליעדים לא קבועים, ולא צורך המון דאטה.
או לחילופין ניתן להעביר את ה SIM בין בני משפחה (או חברים).
לגבי ההנחה, תקפה רק לרכישת SIM חדש ולא להארכה על אותו SIM, כך שמי שלא ממש חשוב לו לשמור על מספר הטלפון כדאי יותר לרכוש SIM חדש ולא להאריך את הקיים.
החבילה הקטנה של כמה דקות שיחה רגילה מאוד נוחה לי להתקשרות עם ספקים מקומיים, למשל אם צריך להזמין את השאטל מהטרמינל לתחנת השכרת הרכב או למלון. השיטה הישנה של סקייפ הרבה יותר מסורבלת.
הם גם מוכרים eSIM, מאפשר נוחות מסוימת כי לא צריך להגיע לסניפים שלהם או של סופרפארם,
אבל אז מאבדים את היתרון של העברת ה SIM בין בני משפחה
ואם כבר הולכים על פתרון של eSIM אזי יכול להיות שמקומי ספציפי לאותה נסיעה (בכל פעם) יהיה כלכלי יותר
למשל לארה"ב
United States eSIM, from $4.5 | World’s first eSIM store · Airalo
-
אם יש כרטיס מקס, דרך שירות הלקוחות אפשר להטעין שוב את הסים, במקום 149 ש"ח יעלה 129 ש"ח (לעומת 119 ש"ח סים חדש), כבר עשיתי זאת
לגבי איירלו, אני משתמש באי-סים של חברה זאת כבר הרבה נסיעות בשנתיים האחרונות והוא מעולה והכי זול שמצאתי, ברור שזה מתאים רק למי שיש מכשיר עם אי-סים
-
-
פעם אחת הלכתי על Sim2Fly ועבד בסדר, בפעם השניה הסים בכלל היה ריק מדאטה ולא פעל ולא היה עם מי לדבר, אז לא הולך על זה יותר.
כבר השתמשתי פעמים רבות בסימים של פלאפון ולא היו בעיות (גם יש עם מי לדבר), זה לטלפון של בת הזוג (שיאומי), בטלפון שלי (גלקסי פליפ 4) אני משתמש באותו הסים של איירלו (הסים נשאר ופשוט מטעין אותו לפני כל נסיעה) וגם לא היו לי כל תקלות
להוסיף שעד לפני כמה שנים ניסיתי סימים שרכשתי באמזון, בהתחלה היו בסדר ואז התחילו הבעיות, 4 סימים לא עבדו בכלל ונאלצתי לנהל מו"מ ארוך עם אמזון עד שזיכו אותי ומאז, רק פלאפון ואיירלו
-
@reuben13 האם גלובלסים נותן פיתרון לשיחות במדינה הזרה (ארה"ב או מדינה אחרת)? במידה ומדובר במספר מוגבל של דקות שיחה וצריך יותר, מה עושים?
-
נדמה לי שאפשר לרכוש דקות, לא בדקתי.
אני משתמש בסקייפ (מטעין אותו) ודרכו מבצע שיחות אם צריך
לגבי שיחות בארה"ב, יש לי APP של 2nd line, עם מספר אמריקאי, אני מתקשר ממנו וגם מקבל שיחות והודעות כבר כמה שנים. אבל כדי לשמור על המספר שקיבלתי, צריך לבצע שיחה או לשלוח/לקבל SMS פעם בשבוע (לא קורה כלום אם קצת מאחרים), אני שולח SMS לבן משפחה, הוא כבר מכיר את הסיפור של שמירת המספר.