ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נשוויל

פורום צפון אמריקה
    שיט במפלי הניאגרה
    6
    13
    417
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_3438460
      מטייל_3438460 נערך לאחרונה על ידי

שלום לפורום.

רעיונות לטיול נשוויל וניו אורלינס ברכב .

כמה ימים להקדיש לכל איזור .

מוני dhz reuben13 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @מטייל_3438460 נערך לאחרונה על ידי מוני

@מטייל_3438460

שלום

לא הייתי בניו אורלינס

על ני אורלינס קבל התיחסות של ראובן

אם אתם יומיים-שלושה בעיר, לא צריך רכב.
        מטיילים ברובע הצרפתי, אפשר לטייל שם ימים שלמים בבניינים ובחנויות המיוחדות. יש מוזיאונים, אם זה יעניין אתכם.
        אפשר לקחת את המעבורת בטיילת עד לשכונת ALGIERS ולהסתובב שם שעתיים-שלו בין הבתים המיוחדים (2 דולר לאדם לכיוון).
        אפשר - ומאוד מומלץ - לקחת את החשמלית לרובע SAINT CHARLES, לבקר בבית הכנסת TOURO.
        אפשר לבקר לפחות באחד מבתי הקברות לראות את קברי הוודו ואחרים, לדוגמה ב-SAINT LOUIS NR 1.
        מומלץ להשקיע שעה-שעתיים בביקור בפארק AMSTRONG הקרוב לרובע הצרפתי.
        כל זה אפשר לעשות עם קצת הליכה בריאה וחשמלית, אין צורך ברכב.
        מומלץ גם להיכנס לביקור בכמה מבתי המלון בעיר, כגון: ROOSEVELT, ROYAL SONESTA וכו'.
        הנה כל האטרקציות של העיר:

http://www.tripadvisor.com/Attractions-g60864-Activities-New _Orleans_Louisiana.html

לנאשוויל בירת המוסיקה ,יומיים ולמי שמוזיקות הפולק ,וכמובן הקאנטרי, אהובה עליו -

לדעתי יום הגעה והתמקמות +יומיים

הייתי עוקב אחרי הבלוג על נשוויל של סימה

מוני

סתם משתף מהרהורי לב- הייתי השבוע בסרט בוב דילן ,רוצה לומר ששוב נסחפתי עד דמע למוזיקה הזאת,

אם יש סיכוי קלוש שאחזור לטייל בארה"ב לא חשוב מהיכן שאהיה -אטוס משם

לשלושה ימים בנשוויל😊 ,ובתקווה שבנוסף לשיטוט בין מכלול הברים ביום .ובלילה. אתפוס גם מופע באולי אופרי תיאטר

מומלץ לקבל הצצה אל מאחורי הקלעים של ה-music row בנשוויל, בגרנד אול אופרי,  לבקר בהיכל התהילה, במוזיאון למוזיקת קאנטרי.

ב-Ryman Auditorium' ,

כדאי כמובן להגיע למרכז העיר(רחוב ברודווי בעיקר) וליהנות ממוזיקה חיה, מאוכל דרומי משובח ומחיי הלילה השוקקים

מטייל_3438460 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • מטייל_3438460
          מטייל_3438460 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני תודה מוני.

יותר מפורט מזה לא ציפיתי אקח את ההמלצות ביתר תשומת לב .

איזה מלון מומלץ לזוג מבוגרים בשנות ה60 פלוס מבחינת נוחות ומיקום .

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dhz
            dhz @מטייל_3438460 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3438460 בסתיו האחרון ביקרתי בנשוויל במסגרת טיול משיקגו לכוון דרום. לניו אורליאנס לא הגעתי בטיול הזה (תחכה לטיול עתידי), אבל הגעתי למקום יחסית קרוב אליה בדרום מדינת מיסיסיפי.

סיכום הטיול שלי נמצא בפורום כאן.יום 17 - יום 27 מתארים את הזמן שלי מנשוויל ועד ליציאה חזרה ממיסיסיפי לממפיס ואחר כך המשך מערבה וצפונה (עד לחזרה לשיקגו).

קח בחשבון ששתי הערים הן ערים תיירותיות ומרכז העיר נשוויל (מספר בלוקים של רחוב Broadway שמגיעים עד לנהר טנסי וקצת ברחובות מצדיו) הוא מלכודת תיירים אחת גדולה.

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • MERAVSHELL
              MERAVSHELL @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz

ערב טוב

איזה כיף שעוד אנשים אוהבים את שתי הערים הנהדרות האלה!

לפני כשנתיים עשינו טיול מדהים שהתחיל באטלנטה והסתיים בה, ועבר דרך מדינות הדרום. היינו בניו אורלינס 3 ימים נפלאים - הגשמתי חלום😊 . ישנו בדירת איר בנב נהדרת בעיר העתיקה, טיילנו ברובע הצרפתי, רחוב בורבון, סתם שיטוטים בעיר העתיקה וישיבה בבתי קפה מתוקים, השתתפנו בתהלוכה של 1 באפריל - אין דברים כאלה!, השוק הצרפתי, שייט על נהר המיסיסיפי + תזמורת שניגנה לנו ג'ז נפלא, שייט ביצות שם ראינו אליגטורים, ועוד ועוד. לא חסר מה לעשות בה! ולישון רק בעיר העתיקה, הכי שווה.

בהמשך היינו בנאשוויל יומיים וחצי. נפלא! זה נכון שמרכז העיר, ורחוב ברודווי בפרט הם ממוסחרים בטירוף, אבל זה כל הקטע - לחוות את החוויה האמריקאית, על כל הרעש והקקפוניה שלה.. אנחנו ישנו בשכונה הגרמנית במלון בוטיק שהוא בעצם בניין שעבר הסבה למלון. מעולה. הלכנו רק ברגל, והכי כיף היה לחזור מכל הרעש הזה למלון השקט.

אנסה למצוא את הקישור לסיפור הטיול שלנו.

ממליצה גם על צ'אטאנוגה אם יש זמן!

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
              • dregev03
                dregev03 נערך לאחרונה על ידי

אני כרגע בנוקסוויל. הסתובבנו קצת במרכז העיר היום והיא די נחמדה. מחר עדיין קצת סכנת טורנדו (היה קצת מפחיד הערב לחזור מנוקסוויל לאואקרידג׳ בגשם מטורף וברקים ואזהרות חמורות דרך האוטו והטלפון ), אז נשאר בסביבה. אחר כך יש לנו 3 עוד ימים וחשבנו על הסמוקיס אבל אקרא את ההמלצות שלכם ואם יש משהו שממש אסור להפסיד אז אשמח לשמוע. האם נאשוויל ממש חובה? מה מומלץ בצ׳אטנוגה?

MERAVSHELL מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • MERAVSHELL
                  MERAVSHELL @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

הי דרור

מקווה שתצלח בשלום את מזג האוויר המפחיד הזה.

אם יש לך שלושה ימים אז - או לנסוע לטייל בסמוקיז - תלוי מזג אויר, כי יש שם הרבה מסלולי הליכה יפים, מפלים, תצפיות וכו.

לגבי נאשוויל - המילה חובה היא סובייקטיבית. למי שלא אוהב רעש, טירוף, המולה, ומוזיקת קאנטרי, יתכן וזו לא עיר חובה. אני אהבתי את החוויה של הכל, ללכת ברחוב ברודווי ולשמוע את המוזיקה הקולנית הבוקעת מכל בר, לראות את הרכבים המוזרים החולפים ברחוב כשעליהם אנשים רוקדים ושותים תוך כדי נסיעה,היכל התהילה ועוד ועוד.

לצ'אטאנוגה שמורה פינה חמה בליבי. מסתבר שטיילתי בה כילדה ולא ממש זכרתי.. בכל אופן, אנחנו אהבנו. גם מקום יפה היושב על נהר, מספר אטרקציות אמנם ממוסחרות קצת אבל שוות מאד (מפלי רובי, הפוניקולר התלול מאד וROCK CITY). גשרים יפים מאד שטיילנו עליהם, וקהילה יהודית חמה - התארחנו שם בליל הסדר והיה נהדר. ממליצה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • מוני
                    מוני @dregev03 נערך לאחרונה על ידי מוני

@dregev03

דרור

כפי שמירב ציינה ,אם כל הנושא של היסטורית זמרי העבר שמסופרת באודיטוריומים ובתאטראות השמורות עם

הסיפורים איך התחיל בכלל הנושא המוסיקלי המדובר

ובעיקר אם אינך מתכוון להיכנס הן במשך היום והן בערב לשמוע הרכבים שונים בברים הרבים שלאורך רחוב ברודווי

ואם זמרים כמו ג'וני קש ,ג'ון באז, ודומיו לא מדברים אליך ,אם לא מוכן לספוג אוירה בריאה של מוסיקה מהדהדת, אל תגיע.

אני כל כך התלהבתי מכמה הרכבים שאפילו חרגתי על רק בקבוק קולה בבר זה או אחר, להשאיר למבצעים יוצאים ממן הכלל

טיפים מכובדים , והבנתי שחרגתי על פי התודות המיוחדות שהגיבו לי.

ואגב מלכודת תיירים, ואו מסחור , אני מתעלם מזה ,כי היה לי בעבר ויכוח עם טובי הגולשות בפורום ,לגבי המסחור שהדביקו על לייק לואיז

ברוקיס הקנדיים, לא יודע מה הכוונה לאגם הזה כממוסחר, לא זוכר כמה פעמים בשני ביקורים בהפרש שנים - חזרתי להביט בו .

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                    • מוני
                      מוני @מטייל_3438460 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3438460

בנשוויל ישנו שנים לאחור ב-

https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotel-search.html

והנה מפת הגעה ממרכז נשוויל -https://maps.app.goo.gl/C95JH7n1T9UNsWBi7

שנים לאחור היה יותר מסביר ולא הפריע לנו 10-15 דקות מהמרכז,

במרכז חנינו בחניון קומות וחייב לציין שהמחיר אז היה סביר!

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • reuben13
                        reuben13 @מטייל_3438460 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_3438460

שלום וחג שמח !

מוני כבר ציין את האתר של TRIPADVISOR, שם הכל מפורט לגבי האטרקציות של ניו אורלינס, בעיר הזאת אפשר לבלות בנקל 3-4 ימים אם לא יותר

• dregev03
                          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכם. אני כנראה פחות מתלהב ממוזיקת קאונטרי מכם אבל אתכנן ביקור בנאשוויל בעתיד כי כנראה עוד אגיע לאיזור ואז גם נבקר בצ׳אטנוגה. החברה של הבן שלי אומרת שלמעט עניין המוזיקה, דווקא אשוויל העיר המיוחדת באיזור. בכל מקרה הערב ננסה לחזור לנוקסוויל (הטורנדואים שככו הבוקר) לשמוע קצת מוזיקה בברים. ההעדפה של הבן שלנו שהוא חדש באיזור זה לכיוון הסמוקיז ומזג האוויר בהיר לגמרי ב3 הימים הבאים אז היום עוד נישאר בסביבה ואחר כך נצא להרים ואולי נקצה יום אחד לאשוויל. בינתיים תודה

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • מוני
                            מוני @dregev03 נערך לאחרונה על ידי מוני

@dregev03

את אשוויל קבענו לעצירה ולינה כפולה בשתי פעמים בהפרש של שנים

בהחלט הפוכה מערי המוזיקה של בנשוויל, ממפיס,וניו אורלינס .

רגועה מאוד ,וסך הכול נחמד לשהות בה, ביחוד שבשתי הפעמים נמלטנו אליה מפני סערות הוריקן להירגע.

אם יהיה צורך אפשר לנסות לאתר התייחסות מסוימת ותיקה אליה בפורום.

מוני

• dhz
                              dhz @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי dhz

@meravshell אני ישנתי במלון קצת יותר מרוחק מהמרכז בנשוויל, ונסעתי עם אוטובוס למרכז העיר (וחזרה), עניין של פחות מחצי שעה. המלון היה צמוד למרכז קניות גדול עם מסעדות.

מצטרף להמלצה על צ'אטנוגה וכמובן שגם על הפארק הלאומי Great Smoky Mountains והעירה גטלינבורג שלידו.

אגב, למי שמתעניין בהיסטוריה אמריקאנית, יש בטנסי הרבה מאד מקומות לבקר בהם. החל מהבתים או האחוזות של שני נשיאים אמריקאנים (אחד מהם הוא ההרמיטג', האחוזה של אנדרו ג'קסון שעל שטר $20), דרך אתרי קרבות מלחמת האזרחים, כמו הקרב ב- Shiloh, וכלה באתרים מההיסטוריה הקרובה יותר כמו אתר הרצח של דר' מרטין לותר קינג בממפיס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון