מחפש המלצה ליעד מושלם לחופשה זוגית בספטמבר
-
אני ואשתי, זוג נשוי בני 29, מתכננים חופשה זוגית בחו״ל בתאריך מאוד ספציפי בספטמבר.
אנחנו מחפשים חוויה מלאה בטעמים, שופינג ונופים, אבל גם זמן איכות אמיתי לעצמנו.
אוכל טוב חשוב לנו מאוד, אבל יש הסתייגות קטנה. אנחנו אמנם לא שומרים כשרות, אבל לא אוכלים מאכלי ים, חזיר וכו' אז מחפשים משהו שנוכל להתמצא בו מבחינת אוכל.
אנחנו גם מחפשים יעד שופינג איכותי. אשתי אוהבת במיוחד ואני זורם בשמחה.
מזג האוויר גם משחק תפקיד. אנחנו לא מחפשים חום למות, אבל גם לא יעד שדורש מעיל. משהו ממוזג, נעים, שמזמין להסתובב וליהנות בלי לסבול. וברור לי שבאירופה בשנייה יכול להיות גשם, אבל גשם לא מחייב שיהיה קפוא.
התקציב שלנו עומד כרגע על כ-15,000 שקלים לזוג, מקווה שזה מספיק ושזה תקציב נאה. לא אשקר, אנחנו רוצים להרגיש שקיבלנו חופשה מפנקת.
לפי שאסיים רק אגיד שהיינו בבודפשט בעבר (לפני המלחמה) ומאוד נהננו, בנוסף גם היינו בפראג ולא נהננו בכלל.
מחשבות לחזור לבודפשט עולות בי, אבל אני לגמרי רוצה לקבל חוות דעת על עוד יעדים.
אם יש לכם המלצה ליעד שיכול להתאים לנו, נשמח מאוד לשמוע. כל טיפ, חוויה או מחשבה תתקבלו בברכה. תודה מראש!
-
קשה להביע דעה לגבי העלות אם לא ציינת משך לטיול. מטבע הדברים טיול קצר זול יותר מטיול ארוך.
בכל מקרה, היות והזכרתם "תאריך מאוד ספציפי" הייתי מתחיל בלבדוק אותו: מחד - אילו טיסות יש, לאן וכמה עולות בתאריך שלכם. ומאידך, האם לתאריך הזה יש חשיבות מיוחדת בכל אחד מהיעדים שיש טיסות (למשל חג לאומי או אחר).
-
הרצון הוא עד 6 לילות במקסימום.
בגדול, אני חייב להגיד שגם לא פוסל שייט קליל ליוון וסה טו.
עשיתי שיטוט קל במנוע חיפוש הטיסות של גוגל בטווח תאריכים מלא, זאת אומרת ל6 לילות.
מההצעות שהיו (כטיסות כמובן) הכי רלוונטיות הן רומא, בודפשט, בוקרשט, וינה, באטומי ובאקו (וכמובן יוון, אבל אם יוון אז שוב, שייט).
-
אתה מדבר בעצם על חופשה עירונית? בלי לשכור רכב?
-
ומעניין אותי לשמוע, מה לא אהבתם בפראג? בעיניי אחד המקומות הקסומים שראיתי. סתם כדי להבין מה חשוב לכם
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אכן חופשה עירונית, בלי רכב, במקסימום תחבצ(שאין לי בעיה עם זה!). בגדול החלום שלנו היה בטן גב, מה שאומר ש-שייט היה יכול להיות הפתרון המושלם. אבל לאחרונה אני חושב על זה שהייתי רוצה קצת יותר מסתם בטן גב, לכן המחשבות על יעד אחר.
לגבי פראג, אין ספק שהמדינה כמדינה יפה. אנחנו פשוט השתעממנו ממנה מאוד מהר, לא הצלחנו למצוא את עצמנו מבחינת אוכל, מקומות לטייל בהם וכו'. (מה שכן, אי אפשר לקחת את זה ששם הצעתי לאשתי, ככה שתמיד יהיה איזה פלוס בפראג).
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים זה לא תייג אותך משום מה ואני רוצה לדאוג שלא תפספס, אז מתייג שוב
-
אם אתם בעניין של עיר, אז לונדון בהחלט עיר ענקית שיש מה לעשות בה 6 ימים, כולל יציאה מחוץ ללונדון לאיזה טיול יומי
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אני לא מעוניין בלונדון, פריז ודומיהם.
-
@maoraver לדעתי בספטמבר מילאנו פלוס גיחות החוצה לאגמים (קומו, מג'ורה) יכול להתאים.
טיסות - התבשרנו אתמול שוויזאייר חוזרים ב-8 באוגוסט, אמנם בהתחלה רק לבודפשט ולרנקה אבל אם יחזירו עד ספטמבר גם את הקו למילאנו אז הירווחתם.
מילאנו לדעתי היא קצת underrated. נכון שיש בה פחות אתרים מפורסמים מרומא, אבל היא עיר יפה ונעימה, עם שיק וסטייל (שופינג שווה), ואוכל נפלא כמובן שלא מבוסס על חזיר ופירות ים דווקא אז תמצאו שם מלא אופציות טעימות (ולא דיאטתיות).
אני לא יודעת בדיוק מה מעניין אותכם, אבל יש את הדואומו שאפשר לטפס על הגג שלו, יש שפע מוזיאונים, קונצרטים, שכונות תוססות עם בארים, בוטיקים ואוירה, רובע נבילי עם התעלות והאקשן מסביבן, ועוד.
לכיף ולרומנטיקה יש את TermeMilano Spa המהמם שחובה להעביר בו חצי יום לפחות של מסז'ים ופינוקים.
לגיוון אפשר לצאת כאמור לאגמים בתחב"צ, קצת מעל שעה נסיעה ותגיעו לנופים מדהימים.
מזג האויר בספטמבר (אני לא יודעת אם מדובר על התחלה או סוף, ונראה לי שיש הבדל) אמור להיות נוח.
הצפיפות והחום של אוגוסט כבר מאחוריכם.
-
מצטרף להמלצה על מילאנו. עיר שמציעה הרבה אפשרויות וכוללת את כל מה שרשמת. מקומות נוספים חוץ ממה שצויין, זה ברלין ובלגרד. שתי ערים מצויינות לשופינג. בלגרד מספיקה ליומיים אבל אפשר לעשות ממנה טיולי כוכב. בברלין אין בעיה למצוא מה לעשות גם 6 ימים. וכמובן בודפשט האהובה שתמיד חוזרים אליה.
-
טוב קודם כל תודה לכל המגיבים. אני מעדכן שאשתי באה אליי באמירה שהיא מעוניינת בבטן גב. אז אירופה כבר פחות באה כמחשבה. אם נלך לכיוון הבטן גב, מה הייתם ממליצים?
-
לא מובן לי למה לא אירופה, אם לא אירופה אז בתקציב שלכם איפה כן?
במצב הבטחוני הקיים לא ממליץ על סיני ועקבה.
אם הדרישה היחידה היא בטן גב אז המון יעדים באזור הים התיכון יתאימו עם התכווננות לחוף ים. יוון היבשתית ושלל אייה קפריסין מונטנגרו קרואטיה דרום איטליה וכו'.
יש גם אופציות של אגמים או ריזורטים בהרים ואז גם אוסטריה צרפת ומדינות דומות באות בחשבון, תלוי מה ההעדפות שלכם.
כתבת שיש לך תנאי של תאריכים מאוד ספציפיים אז תבדוק לאן יש טיסה בתאריכים שמתאימים לך, שהשעות מבחינתך בסדר והמחיר נראה לך מתאים,
תכתוב כאן את הרשימה ונעזור לך לבחור. בספטמבר השנה לוח הטיסות של נתב"ג עוד די דליל כך שהרשימה כנראה לא תהיה ארוכה.
לחילופין תבדוק אצל סיטונאי הנופשים כמו איסתא ארקיע קלאב מד וכו' אם יש חבילה שמתאימה לכם, גם כן מבחינת תאריכים שעות איכות הריזורט/מלון וכמובן המחיר ואם אתה מתלבט בין כמה תן את הפרטים (רצוי עם לינק) וננסה לעזור לבחור
-
@הצועד-בנעליו למה לא אירופה? כי כשאני אומר אירופה אני מסתכל על היעדים הטיפה יותר רחוקים מקפריסין ויוון, ואלה לא יעדים של בטן גב לדעתי ותקנו אותי אם אני טועה. עשיתי גם את מה שהצעת, חיפשתי טיסות דרך מנוע החיפוש של גוגל בתאריכים שלנו, עם סינון לפי שעות טיסה רצויות וכו', והיעדים שנמצאו הם: קפריסין(לרנקה, פאפוס) יוון(רודוס, כרתים, סנטוריני, אתונה, קפלוניה, סלוניקי), בטומי, באקו, בוקרשט, סופיה/בורגס, רומא, בודפשט, פראג, וינה. אם זה יוון או קפריסין - הייתי מעדיף יוון. בוקרשט לדעתי פחות מתאים, בולגריה גם כן הייתי ולא יודע כמה זורם לשנינו. רומא זה לא בטן גב לדעתי. בודפשט - פראג - וינה, שלוש ערים מאוד יפות, בשתיים מהן היינו, אבל גם כאן כמו רומא, לדעתי לא בטן גב, וגם כן תקנו אותי אם אני טועה. במצב כזה נשארתי +- עם יוון, בטומי, באקו. נניח וזה יוון, אני שואל את עצמי אם כדאי לקחת טיסה ומלון, או שייט עם מנו ספנות וסה טו. בנוסף, לא רוצה לשכור רכב באף מדינה ככה שאני רוצה להיות תלוי נטו במטוס, רגליים ותחבצ (כולל מוניות).
-
לגבי שייט עם מנו ספנות- עשינו אותו לפני די הרבה שנים, לאלניה שבטורקיה- לא מתאים לכל אחד.. הרגשני רע בזמן השייט, היה המוני מידי.. הנה רעיון שאני מתכוונת ליישם מתישהוא- להגיע לאתונה, משם, מנמל רפינה, לקחת מעבורת לאחד האיים הקרובים כמו סנט אנדרוס . הבנתי שממש יפה שם. יש עוד איים קרובים. לא צריך רכב, יש בטן גב, אוכל טוב ואחלה נופים. מה רע?
-
תיקון קל- שם האי פשוט Andros
-
פחות בקטע של להגיע למקום ולקחת הפלגה משם, בטח כשאשתי עוד לא הפליגה בחיים ועוד זה יהיה טיול שיידרוש כנראה יותר מרק שבוע. ואגב, באיזו תקופה הייתם? כי אנחנו מתכננים על תקופה של אחרי חופש גדול, לפני חגים, הסיכוי שיהיה עמוס בילדים לדוגמה, הוא מאוד נמוך.
-
ההפלגה במעבורת היא קצרה- אבדוק ואכתוב. ממש לא צריך להאריך את הטיול. לגבי השייט עם מנו- זה היה בסוף מאי, והיה המוני לא בגלל הילדים..
-
הפלגה במעבורת לאנדרוס לוקחת בין שעה לשעתיים. זה הכל. יותר מהר מלנסוע מאתונה ליעד כלשהוא ביוון...
-
אולי כדאי שתסביר מה הכוונה שלך כשאתה מדבר על בטן - גב.
ההבנה שלי היא שהיה בריזורט/מלון וסביבתו (חוף ים, אגם וכו') שכוללת בעיקר רביצה ואולי אחת לכמה זמן איזושהי גיחה.
אבל העיקר הוא מנוחה.
האם זו ההגדרה שלך?
אם זו ההגדרה לדעתי ערי בירה בד"כ פחות יתאימו,
אם החלטת על יוון אתה צריך לבדוק איפה רלוונטי לך ביוון, כי יוון כולל האיים אלו המון יעדים.
כרתים קורפו רודוס סלוניקי פרבזה קלמטה מיקונוס....וזו רשימה חלקית רק מארקיע, כמובן שיש עוד.
יהיה לך אתגר קטן, המעבר מהטרמינל ליעד.
הפתרונות ספציפיים למקום שתבחרו, אם לא רחוק אפשר מונית, יש מקומות שמספקים הסעה, לפעמים תחב"צ בא בחשבון וכו'.
אם תיקח עסקה של טיסה ומלון היא בד"כ כוללת העברות ואז אין לך את כאב הראש הזה, המינוס הוא בד"כ מבחר יותר מצומצם ועסקה יותר יקרה.
אם אתה רוצה לצמצם את כאב הראש של המנהלות למינימום אתה יכול לבחור חופשה של קלאב מד
חופשות שמש - לחוות חופשת שמש בלתי נשכחת עם קלאב מד Club Med
מהרגע שעלית למטוס אתה כבר לא צריך לדעת או לעשות כלום, הם יקחו אותך, יחזירו אותך, יאכילו אותך, יוציאו אותך לסיורים, יבדרו אותך, יסדרו לך פעילויות וכו'.
המחיר יכול להראות לך יקר אבל יכול להשתלם אם הפעילויות יכולות להתאים לך, למשל ספורט מים כמו סקי מים או שייט מפרשיות. כתוב באתר מה המחיר כולל.
חוץ מטיפולי ספא כמעט הכל כלול במחיר, לא מסתובבים עם ארנק.
ואתה יכול לבחור ריזורט למבוגרים בלבד.
תרים אליהם טלפון, הניסיון שלי אמנם בעיקר חופשות סקי אבל הנציגים שלהם תמיד היו נחמדים, תמיד ידעו בדיוק מה כולל כל ריזורט וידעו להמליץ בדיוק לפי הצרכים שלי.
ואין לי מניות או שום טובת הנאה מקלאב מד, הלוואי
אתה אומר שיכול להיות לכם קשה להתמודד עם העברה של חצי שעה - עד שעתיים במעבורת,
אז לא נראה לי שחופשה מלאה על הים, השאלה שלך על מנו ספנות, תהיה חתיכת הימור.
לא מכיר את האוניות של מנו, לא יודע כמה שטח סיפון יהיה לכם לבטן - גב ולהשאר כל היום בתא קטנטן לא נשמע לי כמו חופשה