ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי בפעם הראשונה! עזרה!

פורום סקי וסנובורד
    מדריך סקי סנובורד סקי סקי וסנובורד סקי פס
    9
    31
    3015
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Coral_3696418
      Coral_3696418 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם! פעם ראשונה שלי😅

כמה שאלות

החשובה: מלון קאסה קרינה משהו ממליץ? שמע? אשמח לשמוע פעם ראשונה בסקי אני ובת דודה

מתי ההדרכות סקי? הארוחת בוקר שלנו במלון ב8,לא מאוחר קצת?

למומחי הסקי/סנובורד: יש לי בעיות ברכיים( כמה סקווטים וכואב לי הברכיים )מה יותר מומלץ סקי או סנובורד וגם מה יותר כיף?

אטרקציות: יש מסעדות (סושי נודלס… ולא רק בשר) טעימות?

יש קניון מקום לטייל אחרי סקי ולא לשבת במלון?

האם סופיה או ורנה קרובה ושווה לנסוע לאיזה יום? קצת שופינג בכל זאת שתי בנות

סורי על כל החפירות ואשמח לשמוע כמה שיותר תשובות

ענבל אין על סקי bazzik מיכל ע 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענבל אין על סקי
        ענבל אין על סקי @Coral_3696418 נערך לאחרונה על ידי

@Coral_3696418

הי קורל.אנסה לענות על לפחות 2 שאלות.

1)לגבי ארוחת הבוקר למה דווקא ב 8.00? כל אחד אוכל מתי שנוח לו וכדאי לו לסיים בזמן על מנת להספיק לנעול את מגפי הסקי (בפעמים הראשונות זה לוקח קצת זמן).וזה מוביל אותי לשאלה מתי מתחילים השיעורים.אז את זה כדאי לברר במקום כיוון שכל אתר מתחיל את השיעורים בשעה אחרת.לדוגמא בנסקו,אוסטריה השיעורים מתחילים בעשר.לעומת זאת עכשיו חזרתי מצרפת השיעורים התחילו ב 9.00.

2)לגבי הבריכיים שלך בסקי אין קשר לסקוואט למרות שבהתחלה זה מה שיוצא לנו לעשות זה לקחת את הישבן לאחור.זה לא נכון בסקי בסקי עלינו להפיל את הבירכיים קדימה ולהשען כמה שיותר על לשונית המגף.לגבי הבירכיים שלך קחי איתך מגן בירכיים על מנת שישמור לך על מפרקי הברך.

דבר נוסף שאת יכולה לבר בבית מרקחת יש מעיין פלסטרים ציבועוניים שמדביקים על הברך הרבה אנשים אמרו לי שזה מאד עזר להם.

מ. פולני ענבל אין על סקי מיכל ע 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • bazzik
          bazzik @Coral_3696418 נערך לאחרונה על ידי

@Coral_3696418

פעם ראשונה … איזה כיף. צריך שיעבור הכל טוב…

כן 8 א. בוקר זה טיפה מאוחר. יהיה לכן לחוץ קצת. אבל אם אתן מתחילות את השיעור ב 10 , אז זה סביר.

את צריכה \ חייבת הכנה גופנית טובה. מדובר בספורט לא קל. קדימה לחדר כושר לחזק 4 ראשי , ידיים כתפיים. קצת אירובי. תודו לי אחכ….

לא מכיר את האתר, אני מבין שמדובר בבולגריה . אבל עבור מתחילות לא ממש משנה. לגבי שופינג תשאלו במלון מישהי...היא בטח תדע יותר טוב מהרבה פה !

סקי או סנובורד – צעירים נוטים לסנובורד, יותר קשה בהתחלה ונופלים הרבה, אבל יותר קל לתפוש את העקרונות ודי מהר גולשים . סקי זה הרבה יותר טכני ומורכב. וגם פועל נגד האינסטיקנט של הגוף. אין קשר לבירכיים לדעתי. 

בסקי פחות נפילות , דוקא בנות יותר קולטות את הצד הטכני של הסקי. הבת שלי עברה מסנובורד לסקי . אבל זה לא אומר – השאלה איזה טיפוס את. ההרפתקנים האלה שאוהבים לתת בראש יעדיפו סנובורד. אם את יותר רגועה – לכי על סקי. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מ. פולני
            מ. פולני @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

פלסטרים צבעוניים על הברכיים את מתכוונת קינסיוטייפ?

אם כן – אחרי שניסיתי כחול, שחור, אדום ובייז’ (בכל זאת – פלוני) לצבע אין משמעות חוץ מקישוט. אולי הבייז’ נצמד יותר טוב. אני מאמין בקינסיוטייפ. שמתי הרבה על בכריים, גיד אכילס וכתפיים.

לא מדביקים סתם על הברך. צריך לדעת איך לשים.

ענבל אין על סקי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ענבל אין על סקי
              ענבל אין על סקי @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

וודאי שלא מדביקים סתם כדאי לשאול כיצד להדביק את זה.בכל מקרה אמרתי לה שתיקח גם מגן על הברך גרב אלסטית יכולה לעזור לדעתי.

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ענבל אין על סקי
                ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

הכרתי הרבה אנשים שזה מאד עז להם.הפלסטרים הכוונה.

• ענבל אין על סקי

@ענבל-אין-על-סקי

מציעה לקחת כמה שיעורים בסקימולטו הקרוב למקום מגורייך.לי זה מאד שיפר את הטכניקה.

• ענבל אין על סקי

@ענבל-אין-על-סקי

בסקימולטור מלמדים גם סקי וגם סנו בורד כך שתוכלו לבדוק למה אתן מתחברות יותר

Barryg תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Barryg
                      Barryg @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

אני ממש לא רואה איך אפשר בשיעור/שניים בסקימולטור להבין אם מתחברים לסנובורד… סנובורד בהתחלה זה המון נפילות והמון תירגול, הכל מתחבר רק אחרי 3-4 ימים.

• ענבל אין על סקי
                        ענבל אין על סקי @Barryg נערך לאחרונה על ידי

@Barryg

מי קבע שהיא צריכה לקחת רק 2/3 שיעורים היא יכולה לקחת יותר ואפילו יותר ישתלם לה.אף אחד לא מבטיח שהיא לא תיפול.סקימולטור זה בסיס טוב להתחלה.

בסקימולטור לא קל! אין מרחב תימרון כמו בשלג.ודווקא בגלל זה אחרי הסקימולטור שהיא תגיע לשלג לדעתי יהיה לה יותר קל.

שם השיעורים הם אחד על אחד כלומר מדריך מול תלמיד.מה שעוזר למדריך לראות בדיוק היכן העויות שלה ולתקן אותה.מה שבאתר סקי עצמו המדריכים כמה מקצועיים שיהיו מאד קשה לתקן לפירטי פרטים מה שבסקימולטור כן עושים.

Barryg תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • Barryg
                          Barryg @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

את שמה לב שענית על משהו שלא טענתי? 

אני אומר שבשיעורים בסקימולטור היא לא תוכל להבין אם היא מתחברת יותר לבורד או לסקי. לקחת מספיק שיעורים כדי להגיע לרמה בסיסית בכל אחד מהם בסקימולטור זה לא ריאלי.

• מיכל ע
                            מיכל ע @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ענבל, את מדריכת כושר וממליצה על “פלסטרים ציבועוניים שמדביקים על הברך”? רצינית?

איך את לא יודעת מה זה אם את מדריכת כושר?

בכל מקרה זה ממש לא משהו שקונים בבית מרקחת ומדביקים לבד בלי לדעת איפה ואיך!

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • מיכל ע
                              מיכל ע @Coral_3696418 נערך לאחרונה על ידי

@Coral_3696418

קשה לי להאמין שזמני הארוחות במלון באתר סקי לא יתאימו לזמני השיעורים הרגילים באתר. אם זה לחוץ אז תמיד אפשר להתארגן עם הביגוד לפני האוכל לצאת ישר אחרי ארוחת הבוקר.

אני מאוד ממליצה לך לגשת לאורטופד לפני הנסיעה ולבדוק את הברכיים כי אין סיבה שיכאב בברכיים לאישה צעירה אחרי כמה סקווטים. במידת הצורך אורטופד יתכן לך מרשם לתומכים לברכיים שיכולים מאוד לעזור (ההבדל בעלות עם מרשם ובלי מאוד משמעותי).

אני לא יודעת לגבי סנובורד, אבל בסקי בעיות בברכיים בהחלט יכולות להפריע וכמו שכתבו לך כדאי גם לחזק לפני הנסיעה את השרירים.

בעיירות סקי בדר”כ אין לאן לטייל, כי אלה אזורים כפריים, עם עיירות לא גדולות שכל מה שיש בהן זה סקי ועוד קצת אטרקציות של שלג/חורף (כמו אופנועי שלג, מזחלות או החלקה על הקרח). גם קניונים אין. מסעדות כמובן שיש, אבל זה לא המבחר שיש בערים גדולות.

קחי בחשבון שלימוד סקי/סנובורד יכול להיות מאוד מעייף ולכן סביר יותר לנוח וללכת לספא אחרי יום גלישה ארוך ולא לחפש מקומות לטייל. 

• ?
                                משתמש שנמחק @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

"...בכל מקרה זה ממש לא משהו שקונים בבית מרקחת ומדביקים לבד בלי לדעת איפה ואיך!".

- הקינזיוטייפ, טוב למוכר בלבד.

עוזר כמו כוסות רוח למת.

ואם הפזיותרפיסטים והמחקר-המדעי, לא חושבים שהפלסטרים הצבעוניים האלה משפרים את המצב, אז כן, כל אחד יכול לקנות אותם בבית-המרקחת ולקשט את אבריו.

יש לי אוסף של שאריות "מסקינגטייפ" צבעוני בבית, גם לא עמיד במים כמובטח. 

ענבל אין על סקי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ענבל אין על סקי
                                  ענבל אין על סקי @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

הי ראשית לא אמרתי להדביק לבד!להתייעץ עם פיזיטרפיסט וניתן לקנות אותם בבתי מרקחת.אפרופו לפני כמה שנים התאמנה אצלי בח.כושר פיוזרפסטית מאד בכירה מאזור הצפון.היא היא הדביקה על עצמה פלסטר כזה אם זיכורני אינו מטעני באזור הכתף ואמרה שזה מאד עזר לה!ועוד אנשים נוספים שאימנתי.זה לא שאני המלצתי על זה בתור מאמנת כושר.אבל אם כמה אנשים הולכים עם זה וטוענים שזה עוז להם אז למה לא להמליץ לאחרים.וכפי שציינתי בתחילת דבריי להתייעץ עם איש מקצוע.

• ענבל אין על סקי
                                    ענבל אין על סקי @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

אז לך זה לא עזר! מי אמר שלה זה לא יעזור.

• ענבל אין על סקי
                                      ענבל אין על סקי @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

הדבר שאני הכי לא אוהבת (בלשון המעטה)שאומרים לאנשים את/ה צעיר/ה לא צריך להיות לך בעיות במקרה הזה זה בירכיים.כן גם לאנשים צעירים יש לפעמים כאבים מכל מיני סיבות: פציעה כלשהי,בעיות ראומטיות ועוד.

מיכל ע תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ענבל אין על סקי
                                        ענבל אין על סקי @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

שאמרתי ציבעוני לא היתה לשים דגש על הצבע אלא לתת הכוונה מה לבקש בבית המרקחת.

• מיכל ע
                                          מיכל ע @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

ענבל, נראה לי שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, כי אני ממש לא כתבתי שבגיל צעיר אין בעיות בברכיים, אלא בדיוק להיפך...

אולי במקום להציף את הפורום במלא הודעות (שחלקן שגויות ומטעות) תקראי ביסודיות ותעני כשיש לך מידע מבוסס לתרום.

elig99 ענבל אין על סקי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • elig99
                                            elig99 @מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

@מיכל-ע

מכל המריבות המילוליות כאן למדתי לפחות על קיום הקינזיוטייפ 🙂 נראה נחמד, אולי אנסה אותו, למרות שלתמיכת הברכיים שלי אני משתמש בתכשיר אלסטי נהדר תוצרת גרמניה:

https://www.bauerfeind.co.uk/en_gb/our-bestsellers/product/genutrain/

אני קניתי אונליין אולם ניתן גם לרכשו בארץ תמורת תוספת עמלה שערירויתית, כרגיל במחוזותינו.

אגב לגבי הטייפ יש סרטי הדרכה מועילים ביוטיוב:

https://youtu.be/v2xYUxXrjxk

מ. פולני מיכל ע 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון