אלפ"צ - פעם שנייה
-
שלום,
בסוף יולי בני בן ה-10 ואני טסים לז’נבה ל-9 ימים. הייתי עם אשתי בשנה שעברה באלפ”צ ולא יכולתי שלא לשכנע את הבן לחזור לאזור...אבל רגע אחרי ההזמנה התחלתי להתחרט שהרי כבר ראיתי…
קראתי באתר ועדיין אשמח לקבל החלטה על סמך המלצותיכם לדברים הבאים:
א. התכנון הוא לאנסי ולשאמוני ולעשות אולי עלייה להר אחר מהמון בלאן העמוס מאוד בקיץ, או לעשות במון בלאן את האגם הלבן – האם השנה היה מספיק שלג באירופה? האם המראה של האגם הלבן מיוחד גם בקיץ?
ב. האם שווה לעבור את הגבול לעמק אאוסטה. השאלה היא כללית על הנופים – האם יש ‘משהו מיוחד’ בעמק אאוסטה שאין בצד הצרפתי? (אוכל הוא לא פקטור מבחינתנו – אנו שומרי כשרות) השאלה היא גם מבחינה כספית (מעבר במנהרת מון בלאן).
ג. האם במקום כל הנ”ל הייתם שוקלים לנסוע צפונה, לאלזס, ולוותר על שאמוני? או להגיע מערבה, לליון?
תודה
-
אני לא מתכוונת לספור לך את מספר הפעמים שחזרתי אל האלפים הצרפתיים לאותו אזור לעוד ועוד ביקור כי לא שבעתי (ועדיין לא שבעה)
בלי לזלזל בכבודו של עמק אאוסטה, לדעתי--- האלפים יותר “שווים” ואם ממילא תעשו גיחה אל העמק- לא תרוויחו הרבה.
אני אהבתי בעמק אאוסטה (טיול נפרד) את גגות הצפחה, את ההויה האיטלקית, את הכפרים,הטירות-אבל בהיבט הטבע המרשים-בסביבות שמוני-מונט בלאן קשה להתחרות.
המראה של האגם הלבן מיוחד מאד בקיץ. ההליכה לא קלה ותשקול אם מתאים לכושר של הבן שלך.
-
תודה רבה. כבר פתרת לי שתי שאלות…
אני מבין שהדבר המיוחד ברכבל שעובר מהמון בלאן לצד האיטלקי הוא לא עצם העובדה-הקיטש שעוברים גבול ברכבל אלא הנופים – הרכבל עצמו מיוחד. נכון?
(כי לא בטוח שהייתי לוקח את הבן למון בלאן – למרות שבפעם הראשונה שהייתי שם, היה נפלא – עם כל התורים הנוראיים שכתוב עליהם בקיץ, אלא בשביל האגם הלבן ו/או המעבר לאיטליה כל זמן שיש ברכבל הזה משהו מיוחד שאין ברכבל הרגיל של המון בלאן.
הבן שלי (ואני קל וחומר) בכושר סביר אבל לא ספורטיבי במיוחד. אבל הוא בן עשר (מה שאומר שבניגוד לאביו, בגיל הזה לא מתעייפים) אם הבנתי נכון ניתן לעשות כיוון אחד רק בירידה – האם גם אז זה קשה?
-
הי,
ספציפית לשאלותיך, הרכבל במון בלאן לצד האיטלקי הוא אטרקציה שווה מאד, בעיקר בגלל הנוף המדהים מעל העמק הלבן. אתה נוסע כחצי שעה מעל שדות שלג וקרח אינסופיים, צופה בעוצמה האדירה של הטבע ורואה רחוק מתחתיך עשרות מטפסי הרים שמנסים לכבוש את הטבע הזה.
האטרקציה יקרה, כ- 110 יורו מצד לצד (כולל העליה לאיגויי דו מידי והירידה לקורמייר). אתה גם צריך לחזור איכשהו לשאמוני… אפשר לחזור באוטובוס דרך המנהרה.
זה יכול להיות חצי יום טיול אם תרדו לקורמייר ותשוטטו קצת בעיירה (הרכבל באיטליה לא יורד לקורמייר אלא 3 קילומטר משם ואפשר לנסוע באוטובוס לקורמייר).
האגם הלבן, יש בהחלט מצב שביולי האגם הלבן יהיה עדיין עם שלג מסביב שזה מעצים את היופי. אם אתם בכושר סביר לא הייתי נבהל מהעליה אליו דרך פלג’ר. אפשר גם לקחת רכבל כסאות לאינדקס ומשם ההליכה לאגם יותר קלה, אך עדין ארוכה (מעל שעה). זה טיול מאד יפה משאמוני של כחצי יום.
בכל איזור שאמוני יש עשרות אפשרויות לטיולים מכל הסוגים. עשרות מסלולי הליכה בדרגות קושי שונות עם נופים מרהיבים.
אם תרצו את הקטע של לעבור את הגבול הרי שאפשר לעשות יום טיול רכוב ולהקיף את המון בלאן. 2 אפשרויות: או דרך שוויץ מעבר סן ברנרד הגדול. אפשר לעשות שם סיור כלבי סן ברנרד ולחזור דרך עמק אאוסטה. או מדרום דרך בורג’ סן מוריץ ומעבר סן ברנרד הקטן. הדרכים יפות ויש נוף ומקומות לעצור בדרך.
במקום לעלות למון בלאן אם אתה חושש מהעומס אתה יכול לעלות לגרנד מונטנס. שם יש גם שלג שאפשר לרדת אליו פלוס מסלולי טיול לצפיה בקרחון ארג’נטייר.
לא חסרות אפשרויות.
בהצלחה
-
הרכבל שעובר לאיטליה ממונט בלאן--מיוחד מאד כל הרחוף הזה והנופים ו...המחיר גם.
אבל שים לב-יש טריליון אפשרויות נוספות באזור שמוני של הרים-רכבלים-נופים -תתחיל קצת לקרוא על האזור ותראה שכמות הימים לא מספיקה לכמות האפשרויות ותמיד ישארו במגירה עוד כמה ל”פעם הבאה”.
האגם הלבן--- לא אותו רכבל של איגוי דה מידי… ולא ממש תורים, וכן אפשר לרדת בכוון אחד.לדעתי שווה לעשות את המאמץ אם מזג האויר יפה כמובן.
-
הי
אני חושבת ששווה לך לבדוק את הרכבלים באיזור לה גט או ללכת לאיזור אבוריאז
יש כמה סיפורים מאוד יפים על אבוריאז.
יעל
-
תודה רבה לכל העונים
-
בסוף יולי בני בן ה-10 ואני טסים לז’נבה ל-9 ימים. הייתי עם אשתי בשנה שעברה באלפ”צ ולא יכולתי שלא לשכנע את הבן לחזור לאזור...אבל רגע אחרי ההזמנה התחלתי להתחרט שהרי כבר ראיתי…
קראתי באתר ועדיין אשמח לקבל החלטה על סמך המלצותיכם לדברים הבאים:
א. התכנון הוא לאנסי ולשאמוני ולעשות אולי עלייה להר אחר מהמון בלאן העמוס מאוד בקיץ, או לעשות במון בלאן את האגם הלבן – האם השנה היה מספיק שלג באירופה? האם המראה של האגם הלבן מיוחד גם בקיץ?
- יש רכבלים רבים באיזור שמוני ורק הרכבל לאגילה דו מידי עמוס.
- על האגם האגם הלבן תצטרך לוותר כי הרכבל בשפוצים.
ב. האם שווה לעבור את הגבול לעמק אאוסטה. השאלה היא כללית על הנופים – האם יש ‘משהו מיוחד’ בעמק אאוסטה שאין בצד הצרפתי? (אוכל הוא לא פקטור מבחינתנו – אנו שומרי כשרות) השאלה היא גם מבחינה כספית (מעבר במנהרת מון בלאן).
- לא הבנתי מה הבעיה עם הכשרות.
- אני היתי כבר בשמוני פעמיים ואולי עוד אחזור בפעם השלישית. איזור מדהים.
ג. האם במקום כל הנ”ל הייתם שוקלים לנסוע צפונה, לאלזס, ולוותר על שאמוני? או להגיע מערבה, לליון?
- לא
-
הבנתי אבל שיש דרך חלופית לאגם הלבן, לא דרך פלג’ר. האם אכן יש כזאת, והאם מתאימה להורה ולילד בן 10 בכושר ממוצע (מינוס)?
כבר קיבלתי המלצה שלא לנסוע לעמק אאוסטה. העניין של הכשרות היה רק הערה שמי שבכל זאת ממליץ לנסוע רק בשביל האוכל באיטליה וכד’, וראיתי המלצות כאלה באתר, שמבחינתי זה לא פקטור.
תודה רבה
-
@mcmcmc אמר:
הבנתי אבל שיש דרך חלופית לאגם הלבן, לא דרך פלג’ר. האם אכן יש כזאת, והאם מתאימה להורה ולילד בן 10 בכושר ממוצע (מינוס)?
הי,
לא, העליה לאגם הלבן תהיה אפשרית אך ורק לטיילנים מנוסים בכושר גבוה! מדובר על עליה של כ- 1500 מטר וירידה אחכ בחזרה. חובה מקלות הליכה ונעליים טובות.
עם כל היופי של האגם, אני ממש לא חושב שזו אטרקציה שאסור לפספס שמצדיקה מאמץ שכזה. יש באיזור די הרבה אפשרויות אחרות שלא בהכרח נופלות ביופי.
-
תודה רבה על התגובה. אאמץ אותה
-
שלום שוב,
אימצתי מסלול טיול חלקי והייתי שמח להערותיכם/ן:
יום ב’ – נחיתה אחה”צ ולקיחת רכב, YVOIRE, לינה בטונון לה בן.
יום ג’ –
אגם ז’נבה וטירת שיון
נקיק השטן
אגם מונטיריוד וכפר העיזים lindarets
נסיעה דרך col de joux plane
שמורת הקרקס (מסלול le fond de la combe) ואולי רפטינג שם
לינה בלה-הוש
- נראה לי שמדובר במסלול ארוך מדי ליום אחד. אני שוקל האם ‘שווה’ לנסוע לטירת שיון (האם היא מיוחדת? לא כ”כ מתחשק לי להחליף לפרנק שוויצרי ואם זה לא משהו מיוחד, גם מעדיף להשקיע באלפ”צ)? האם לוותר על שיון? או לעשות את שמורת הקרקס ביום אחר?
יום ד’ – עלייה לאחד ההרים באזור שאמוני למסלול ארוך, שאמוני עצמה
לינה בלה הוש
- אם יש למישהו עוד רעיון למשהו נחמד אחה”צ עם ילד, אשמח (הייתי בפארק האיילים אז לא כ”כ בא לי שוב, אבל אפשר. האם יש משהו דומה?)
יום ה’ – עלייה נוספת באזור שאמוני
כאן מתחילה התסבוכת שלי. אני רוצה להיות שבת באזור la plagne (מטעמי שבת וכשרות). הטיסה חזרה היא ביום ג’ על הבוקר. בדרך אני רוצה להספיק כדלהלן: מעבר קורלנד וסכר קורלנד (די קרובים למקום השהות בשבת), קפיצה לאנסי + שוק (עדיף יום ו’ ולא יום א’), רכיבה על אופניים באנסי או באזור אחר באגם אנסי (איפה?), אולי מצנח באזור טלואר, פארק חבלים באזור טלואר, תצפית revard, תצפית Col de chambotte, שאנאז (סירות).
זה לגמרי אפשרי ביומיים-שלושה, (שישי-ראשון-שני) אבל השאלה היא מה עדיף: האם אנסי עמוסה כל כך ביום א’ (ואז כדאי לוותר על אופניים/אנסי/מצנח ביום א’) ולהעביר אותם ליום ו’, ואז אני נכנס ללה פלאן מזרחה רק כדי להמשיך מערבה ביום א’ לכיוון אגם בורג’ה, או פשוט להתגלגל ממזרח למערב בציר שאמוני-מעבר קורלנד – לא פלאן – טלואר – אנסי – אגם בורג’ה?
תודה רבה
-
אם הטיסה ביום ג בבוקר, הייתי מציעה :
ביום ו את הדרך כפי שכתבת
שבת במקום
וגם ביום א להיות באזור la plagne עצמו. יש שם ראפטינג מעולה ממש , מסלולים רבים ויפים ועוד . אפילו שהאזור קצת פחות מוכר פה בפורום יש מה לעשות שם.
ביום ב לצאת לכיוון ג'נבה דרך אנסי וטלואר ולינה בג'נבה.
-
ביום ג’ הכנסת בערך 3 ימים…
אגם ג’נבה וטירת שיון: אנחנו מצאנו את הטירה יפה ומענייננת, ואנחנו לא מחובבי הטירות המושבעים. אם הייתי נוסעת אליה במיוחד ביום יפה במקום לעלות על פיסגה כלשהי באיזור שאמוני-לזוש? אני לא בטוחה, אבל ביום אפרפר או גשום היא נהדרת. אם לא גשום ממש, אפשר לטייל על טיילת הפרחים היפה לאורך האגם ולזהות את המפורסמים שבפסלים. המפורסם מכולם הוא כמובן פסלו של פרדי מרקורי זצ”ל, ואנחנו ביקרנו גם במוזיאון קווין הנמצא באולפן ההקלטות שהיה שלהם עד למותו של מרקורי. אם מעניין אותכם – מומלץ בחום רב (וגם מתאים ליום גשום).
נקיק השטן, אגם מונטריונד וכפר העיזים יכולים למלא יום.
הקרקס הקרחוני – גם הוא ממלא חצי יום לפחות, בעיקר אם מוסיפים גם ביקור במפל הקרוב קסקד רוז’.
-
לגבי החלפת כסף – פרנקים שוויצרים:
מניסיון שלי, בכל מקום בשוויץ אפשר לשלם בכרטיס אשראי.
אפילו סכומים נמוכים (כמו שתיה בשדה תעופה, חניה בחניון) כך שאין צורך להחליף לכסף מקומי.
לא מומלץ לשלם ביורו, כי הם מחזירים עודף בפרנקים ומחשבים את היורו בשער נמוך מאד. -
@סמדרולה אמר:
ד
נקודה נוספת, המרחק מאנסי לשדה התעופה בג’נבה לא רחוק.
כך שבעיני לא מצדיק החלפת לינה. אלא אם אתה רוצה לטייל באזור ג’נבה ביום האחרון.
מה שכן, אם אתה שוכר רכב בצד הצרפתי, צריך לדעת מה בדיוק לכתוב בניווט לשדה התעופה כדי להגיע לצד הנכון.
הנחיות שהעתקתי פעם מהפורום:
“יש לדעת שהשלטים לשדה התעופה הם לצד השוויצרי של השדה. אם צריך כמונו להגיע לצד הצרפתי
יש להתעלם מהשילוט ולנסוע לכיוון העיירה הצרפתית Ferney-Voltaire (רחוב route douaniere).
משם לעקוב אחרי השילוט לכיוון השכרת הרכב.
החזרה לצד הצרפתי אמנם לא קלה אבל צריך להכין שעורי בית עם מפת גוגל מפס ואז
רואים בדיוק איך מגיעים לחניון ואני מתכוון מכיוון העיירה Ferney-Voltaire, France שימי לב לכביש
D35 (Route de Meyrin הוא נפגש בכיכר עם כביש D1005 פה הרוב טועים מיד בפניה ימינה מכביש
D35 בכיכר בצד ימין יש כביש קטן ושלט שכתוב France sector שמו של הכביש במפה של גוגל מפס
נקראRoute Douanière ליסוע בו בין הגדרות ממשיכים מתחת לבניין ומגיעים רואים ממול שלטהחזרת רכב עם שמות החברה יורדים לחניון תת קרקעי.”
עולים במעלית לטרמינל, ושם באזור השכרת רכבים יש קופסאות להחזרת המפתחות. -
תודה למשיבים.
OKMJU – תודה. כמי שלא עשה מעולם ראפטינג, חשבתי דווקא לעשות באזור שמורת הקרקס. אם האזור של לה פלאן טוב פני עצמו אז הרווחתי שני דברים – גם זמן ביום ג’ וגם שאת הראפטינג אעשה שם ואולי אאמץ את הקו שלך – לוותר על שאנאז, ועל התצפיות על אגם בורג’ה, ולא להתרחק מערבה מאנסי. הבעיה בתוכנית שלך שביום ב’ אין שוק באנסי. אבל בסה”כ זה רעיון מצוין.
יונה וקשת – תודה. אחכה למזג האוויר לאור ההמלצה שלך.
נקיק השטן ממלא שעתיים, מונטריונד שעה-שעתיים, וכפר העיזים סתם לשיטוט, כך שעם הקרקס יש לי כמעט יום ונראה לי שבמזג אוויר טוב אוותר על האגם בז’נבה.
סמדרולה – הייתי שם בשנה שעברה. החלפת לינה מבחינתי, כשאני עם ילד אחד, היא ‘בקטנה’, למרות שכמובן אני משתדל אם אפשר לעשות פה ושם שני לילות באותו מקום. אני מעדיף מלון יחסית קרוב לשדה התעופה, כיוון שהטיסות של איזיג’ט הן על הבוקר וצריך לקום בארבע-חמש, ומניסיוני, הגבול צרפת-שוויץ שוקק חיים ופקקים גם בשעה הזאת, ולכן אני חושב שאשן ממש ליד שדה התעופה (מה גם שבאנסי הרבה יותר יקר מהמלונות באזור).
-
המלצה חמה ללילה האחרון: יש מלון חדש יחסית (נפתח בספטמבר 2017) שנמצא ממש בתוך השדה של ג’נבה – Ibis Budget Palexpo (יש עוד שני מלונות של רשת IBIS בסביבה – לא להתבלבל ביניהם). יש לו שני יתרונות בולטים: 1. הוא ממש בתוך השדה, במרחק של 10-15 דקות הליכה (בטוחה ונוחה) לדלפק איזיג’ט בטרמינל, מה שחוסך זמן ולחץ בבוקר, אפשר להחזיר את הרכב ערב קודם, ואין צורך במונית, שאטל או כל גורם חיצוני מעכב אחר ב-5 בבוקר. 2. הוא זול יחסית.
המלון בסיסי ופשוט, אבל חדש ונעים מאוד. יש בו גם קפיטריה שפועלת 24/7 שזה נוח מאוד, ואוטובוס נגיש לתוך העיר (מקבלים כרטיסים בחינם מהמלון), כך שניתן ערב קודם לבלות קצת בעיר לפני הטיסה אחרי הצ’ק אין למלון, בקלות ובלי רכב ומזוודות.
-
תודה רבה על ההמלצה – החלפתי בעקבותייך את המלון ואולי באמת אוסיף גיחה לג’נבה וכבר פתרתי לי חצי יום אחרון…(למרות שיחסית לאלפ”צ זה אקורד סיום פושר למדי)
-
דווקא נהננו מאוד במחצית היום האחרונה בג’נבה. בקיץ העיר שוקקת ויש בה פסטיבלים. נחמד מאוד להגיע ללבה אשר על האגם באוטובוס, לשוט בסירות המונית הצהובות (גם כלולות בכרטיס התחב”צ החינמי שתקבלו מהמלון) ליד המזרקה המפורסמת, להסתובב על הטיילת היפה, לעלות על גלגל הענק, לראות את שעון הפרחים המפורסם, לשבת באחד מבתי הקפה על האגם או במדרחוב. סוגר שעתיים-שלוש מהנות ואפילו לא יקרות כצפוי. אני מסכימה איתך שבאיזור הזה נופי הפסגות שולטים, אבל אחרי “הרעלת טבע” נחמד דווקא לקנח בטיפת אורבניות.