העיר פייג' והאטרקציות שבה
-
היי,
רציתי לשאול האם ריאלי להכניס ליום אחד גם את הסיור בקניון אנטילופ (דרך אגב האם יש עדיפות לתחתון או לעליון?)
גם את פרסת סוס, וגם שייט במעבורת באגם פאוול (של שעה וחצי, אנחנו לא מעוניינים לשכור סירה לכל היום)
אנחנו אמורים להגיע לפייג מפארק ציון.. וישנים בפייג עצמה.
אם זה ריאלי- איך עדיף לסדר את היום, האם קודם כדאי להתחיל מפרסת הסוס? אולי קודם מקניון אנטילופ? או שאין חשיבות?
דרך אגב- נראה לי חשוב להבהיר שאנחנו זוג ולא משפחה
תודה מראש
דנה
-
כן, זה ריאלי. כדאי להתחיל באחת הפעילויות שמוגבלות בשעות (השייט או הקניון). את פרסת הסוס אפשר להשאיר לאחר הצהריים (אבל לא להסתכן בשעות החושך).
אם אתם ממשיכים לכיוון סדונה או הגרנד קניון – אז אפשר להשאיר את פרסת הסוס לנסיעה לדרום.
ממליץ גם על שייט בסירת ראפט שיוצא מקניון גלן ומגיע עד פרסת הסוס (על נהר הקולורדו).
הייתי בקניון אנטילופ התחתון והרבה שנים אח”כ בעליון. הם די דומים, אם כי כדאי לזכור שהרוב הגדול של התמונות “המקצועיות” היפות נלקחו בעליון.
-
@עמיחי13 אמר:
הייתי בקניון אנטילופ התחתון והרבה שנים אח”כ בעליון.“
נצל”ש ברשותך דנוש, הבנתי שההבדל בין התחתון לעליון הוא סולמות בתחתון בעוד העליון שטוח (נתעלם מהנסיעה לעליון, את זה הרכב שלהם עושה).
האם המסלול התחתון קשה בגלל הסולמות?בגדול אני נוטה לעליון כדי להימנע מתלונות שהגזמתי, לפי דבריך הם דומים, אז למה לי להתלבט בכלל?
-
תודה רבה!
בקשר לעליון או לתחתון, בעקבות דברייך שרוב התמונות היפות שרואים הן מהעליון, ניסיתי להזמין סיור לעוד חצי שנה (!) וראיתי שהכל כבר sold out..
קצת בשוק שחצי שנה מראש כבר תפסו… לעומת זאת בתחתון עוד יש מקומות פנויים, אז כנראה שנלך עליו..
האם יש שעה מומלצת ביום? (הבנת ש12 בצהריים (?) אבל גם שעה זו תפוסה.. אולי אזמין ל12:30 כבר)
-
קראתי בטריפ-אדוויזור ו/או אחר שיש איזה 3 חברות שעושות שם סיורים, בדקת בכולן?
נשמע שגם אני צריך להזדרז..
רשמו שם גם שזה לא ממש חובה הצהריים, אז הקרניים לא בול מעל, עדיין יפה. -
לגבי אנטילופ העליון, תנסי לבדוק לשעה 11:30, אנחנו נכנסנו ב-11 ובדרך החוצה היה כבר יותר יפה, אבל בדרך החוצה די קשה לצלם, המדריכים מבקשים לא לעצור.
פרסת הסוס כדאי להגיע לקראת אחר הצהריים כשעה לפני השקיעה, כבר הרבה פחות חם, רק להביא פנסים בדרך החוצה.
-
יש לכם טיפ לגבי חברה מומלצת להזמין ממנה את הסיור? -
יכול להיות שהמחיר הוא 1000 שח ל 4 ????
ממש יקר…
כדאי לקחת סיכון ולקנות במקום? נהיה שם ביולי....
-
-
הי עמיחי
השייט שהמלצת הוא בנסף על שייט באגם או שזה שייט שכולל גם את האגם?
תוכל לפרט קצת יותר.
תודה
גלית
-
אתמול שאלתי לגבי אנטילופ יוצא 264$ ל 5 תחתון. נשמע ממש לא אמיתי. מצד שני רוב הסיור סגורים. האם שינו מדיניות וחובה לשריין הגעה חצי שנה מראש בעלות מטורפת?????? אשמח לתגובות
-
סתם כמחשבה. אנחנו גם 5 וכשטיילנו שם באזור העלות לסיור הזה היתה גבוהה. אני לא מאמין במשהו שהוא חובה. כל דבר צריך להתאים למסלול, לעניין, לעלות של המשתתפים. לא משהו אחד מתאים לכולם. בזמנו שאלתי פה בפורום על ההתרשמויות של האנשים, ואנטילופ קיבל תגובות לכאן או לכאן- בין המאוד אוהבים, לאלו שחשבו שזה לא היה משהו, או משהו שמצדיק את העלות, ושממש זירזו אותם שם כדי לדחוף את הקבוצות הבאות וכו’. אצלנו כשיש חילוקי דעות על המקום ויש התלבטות בין דברים אחרים- קל לנו יותר לוותר. ויתרנו על אנטילופ, ואף אחד אצלנו לא מצטער כי 1. אנחנו לא יודעים מה פספסנו. 2. היו לנו שפע חוויות ומראות מכל מיני מקומות אחרים, שלא חייבים וגם לא מעשי לנסות לראות הכל….טיול מהנה לכולם...
-
מדובר ב2 דברים שונים. יש שייט על האגם, ויש שייט בראפט על הנהר. השייט בראפט די יקר – בטח למשפחה – אבל לזוג אולי יכול להתאים. אני הגעתי אליהם בעקבות המלצה של עופר מהפורום ומאוד נהנתי – אבל זה היה ביום גשום והיו המון מפלים שזרמו לתוך הערוץ. ביום חם מאוד הייתי מוותר.
https://www.riveradventures.com/glen-canyon-float-trips/glen-canyon-float-trip-experience/half-day/
לגבי העלויות של קניון אנטילופ – ראשית, כדאי לזכור שמדובר באדמות שבט הנבאחו, לא בפארק לאומי. מותר להם לגבות כל סכום שהם רוצים, וכל אחד יכול להחליט אם מתאים לו. עלות כניסה לקניון אנטילופ העליון יקרה מאוד – אני למשל שילמתי 42$ לכרטיס, וזה היה רחוק משיא העונה, בלי הזמנה מראש. עלות הכרטיס כוללת גם נסיעה ברכב שטח בתוך ערוץ האנטילופ עד הכניסה לקניון. עלות כניסה לקניון התחתון זולה הרבה יותר (בהשוואה, זה היה 25$ מול 42$), הכניסה לשם היא ממש ליד מגרש החניה, וכאמור החוויה דומה. בסה”כ מדובר בסיור די קצר – משהו כמו שעה עד שעתיים. התשלום היה במקום במזומן בלבד (זה ממש חריג בארה”ב, אבל לנבאחו יש כללים אחרים).
למי שמעוניין יש סיור מורחב לקניון העליון – נקרא סיור צלמים – ששם יש הרבה יותר זמן וגם עוזרים למבקרים להגיע לתוצאות צילום מושלמות. כמובן עוד יותר יקר.
אני לא מאמין באתרי חובה. בכלל. עובדה שבביקור הראשון שלי באזור ויתרתי על קניון אנטילופ – השלמתי רק בביקורים נוספים אח”כ. סדונה למשל, לדעתי, יכולה לספק חוויה מדהימה גם, והרבה נאלצים לוותר על סדונה בגלל לחץ זמן. לכל אחד יש שיקולי עלות-תועלת אחרים.
-
היי
2 חברות מומלצות לקניון התחתון הינן Ken's Tours ו-Dixie Ellis.
אנחנו הזמנו מ-Ken's Tours והיינו מאוד מרוצים, המדריך היה סבלני מאוד ודאג לצלם אותנו במקומות נבחרים במהלך הסיור.
בהצלחה. -
תודה רבה עמיחי .
אנחנו זוג ונגיע באזור אמצע יוני .
נראה שלפי אורך השייט לא נוכל לשלב עם האנטילופ ולכן אחפש משהו על האגם .
-
אנחנו ביקרנו בשעות הבוקר המאוחר בקניון אנטילופ, חזרנו לפייג’, אכלנו צהריים זריז ואז יצאנו לשייט ראפט ב1 בצהריים (חוזרים ב 17:30 לפייג’). כאמור זה לא דומה לשייט על האגם ולא מחליף.
-
@עמיחי13
למיטב זכרוני העלות באנטילופ עליון היתה גבוהה משמעותית מזה של התחתון.
התחתון לא עלה מחיר גבוה, וגם לא היתה בעיית זמינות.
הגעתי שעתיים מוקדם מהמועד המוזמן ביקשתי להקדים את השעה ואיפשרו לי בלי בעיה.
-
@shlolvy אמר:
היי
2 חברות מומלצות לקניון התחתון הינן Ken's Tours ו-Dixie Ellis.
אנחנו הזמנו מ-Ken's Tours והיינו מאוד מרוצים, המדריך היה סבלני מאוד ודאג לצלם אותנו במקומות נבחרים במהלך הסיור.
בהצלחה.תודה רבה, אשמור למקרה שאתעניין בתחתון, כרגע המחשבה על העליון כדי להימנע מהסולמות.
לא יודע, נשמע שזה מסלול יותר קשה לפרות ספה, האח הגדול ו-2025

-
@עמיחי13 אמר:
אני למשל שילמתי 42$ לכרטיס
כרגע במקרה הטוב גובים 52$ על הסיור, פלוס 8$ כניסה לקניון, סה”כ 60$ לאדם ועוד איזו עמלת רישום (לפחות באתר אחד שבדקתי).
אז כן למי שהתפלא, 4 איש זה אלף שקל לשעה וחצי סיור, מחיר מטורף, למקום שנראה מדהים – יש סרטונים ביוטיוב מי שרוצה להתרשם מה באמת רואים.
אגב בסיור צלמים, העוד יותר יקר, היה רשום שחובה מצלמות מקצועיות SLR אחרת בכלל אסור להצטרף, כלומר לשחק אותה צלם בלי הציוד. אני לא יודע מה באמת מיושם בשטח. -
בדקתי עכשיו אפשרות להזמין לאוקטובר.
באנטילופ עליון העלות היא 118 דולר למבוגר ולילד 108 – לסיור של שעה וחצי
באנטילופ התחתון 50 דולר למבוגר ו- 28 לילד
נראה לי מחיר הזוי...