ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רשיון נהיגה ישראלי ברומניה

פורום אירופה
    רומניה
    7
    11
    6261
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • save
      save נערך לאחרונה על ידי save

אז התקשרתי לממסי לבדוק את הנושא והם אמרו שלא צריך (אבל טעו). כמי שראה את רומניה לא מעט גם בשנת 2018 ניתן היה לשכור רכב עם הרישיון הישראלי בלבד.ב 2019 הם שינו את החוק ועכשיו מחייבים רישיון נהיגה בינלאומי בנוסף. לתשומת ליבכם.  
      משה א פאפם פאפם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • Soft Cell
        Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

ברור שצריך רישיון בינלאומי 

לכל מדינה באירופה

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

@Soft-Cell אמר:

ברור שצריך רישיון בינלאומי 

לכל מדינה באירופה

זה לא נכון, לא צריך לכל מדינה, למשל לגרמניה לא צריך.

לרומניה צריך

Soft Cell תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Soft Cell
            Soft Cell @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

היו זמנים, בספטמבר האחרון שאלו אותי באוויס מינכן אם יש לי רשיון בינלאומי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • משה א
              משה א @save נערך לאחרונה על ידי

@save

אולי כדאי להזכיר שוב. זאת לא רק שאלה של אם המדינה מכירה ברישיון הישראלי, אלא גם שאלה של אם הביטוח של החברה שממנה תשכור את הרכב יכיר באחריותו במקרה של תאונה ח”ח אם לא יהיה לך רישיון בינלאומי. עכשיו יש לך שתי אפשרויות (בהנחה שזאת כן מדינה שמכירה ברישיון הישראלי), לברר מראש בחברת ההשכרה (ולהישאר מודאג...) ואולי פתאום להבין שאתה צריך לחפש חברת השכרה אחרת, או לעשות רישיון בינלאומי אצל אחד הזכיינים (אני עושה בממסי) בעלות זניחה ובזבוז זמן קצר בארץ ולא בטיול. אני בוחר בשנייה.

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • פאפם פאפם
                פאפם פאפם @save נערך לאחרונה על ידי

@save

יש לך מקור מהימן למידע בנוגע ל-”שינוי החוק” ברומניה בנושא? טרם מצאנו מקור מידע מהימן לחוק הרומני.

אנחנו מקבלים דיווחים שונים ממטיילים ברומניה וזה משתנה מחברה לחברה אז אם אתה יודע מאיזה חברה/סניף אתה עומד לשכור, זה יכול לעוזר לך לבדוק כאן: האם צריך רישיון נהיגה בינלאומי ברומניה, לפי חברת השכרה

שוקי3 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • שוקי3
                  שוקי3 @פאפם פאפם נערך לאחרונה על ידי

@פאפם-פאפם

חבל לטחון מים, עושים רישיון בינלאומי תמורת 19 ש"ח, וזהו...

פאפם פאפם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • פאפם פאפם
                    פאפם פאפם @שוקי3 נערך לאחרונה על ידי

@שוקי3

סטטיסטית אתה צודק – ב-4 מתוך 8 מיקומים ברומניה, חברות ההשכרה מבקשות רישיון נהיגה בינלאומי לפני שהן מוסרות את הרכב לנהג.
                    אבל מי שיבדוק וידייק יכול לקבל מידע ספיציפי לסניף ממנו הוא עומד לקבל את הרכב.

חבל לטרוח ולהשקיע זמן ללכת להוציא רישיון נהיגה בינלאומי אם לא צריך אותו.

שוקי3 יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • שוקי3
                      שוקי3 @פאפם פאפם נערך לאחרונה על ידי שוקי3

@פאפם-פאפם

פעם בשנה לגשת לממסי ( או לזכיין אחר) לפרוצדורה שלוקחת 30 שניות זה ממש לא טרחה.

אם אתה עושה זאת כשהתוקף פג אז יש ברשותך תמיד רישיון בינלאומי תקף ולא צריך להתלבט מחדש לפני כל נסיעה.

• יונית
                        יונית @פאפם פאפם נערך לאחרונה על ידי

@פאפם-פאפם אמר:

חבל לטרוח ולהשקיע זמן ללכת להוציא רישיון נהיגה בינלאומי אם לא צריך אותו.

מדיניות של משרד השכרה כזה ואחר משתנה

מדיניות משרד התחבורה שלנו אפילו לא מאד ברורה (או מספיק לא ברור כדי לא לקחת אחריות על התשובה)

מתוך אתר משרד התחבורה :

תשומת לב היוצאים לחוץ לארץ

בחלק מן המדינות, גם באלה המכירות ברישיון הנהיגה הישראלי, ייתכן שחברות להשכרת רכב  מחמירות בנושא. לכן, על כל האזרחים לבדוק באופן פרטני מול חברת ההשכרה במדינת היעד על אודות דרישות הרישיון הנהוגות בה.”

להתקשר לבוריס או סווטלנה במשרד השכרת רכב בעיר כלשהי ברומניה- נראה לך יותר בטוח מאשר להכין רישיון בינלאומי?

מציעה מאד לכל מי שמתכנן לנסוע לאירופה -לכל יעד- להכין רישיון נהיגה בינלאומי שתקף לשנה (וכן,אחרי שנה צריך לחדש אותו)

יש לא מעט מקומות בארץ שניתן להנפיק אותו

ולא להסתמך על בדיקות מסוג זה, עם פקיד אקראי בחברת השכרה זרה.

• דוקטור דו ליטל
                          דוקטור דו ליטל @משה א נערך לאחרונה על ידי

@משה-א אמר:

@save

אולי כדאי להזכיר שוב. זאת לא רק שאלה של אם המדינה מכירה ברישיון הישראלי, אלא גם שאלה של אם הביטוח של החברה שממנה תשכור את הרכב יכיר באחריותו במקרה של תאונה ח”ח אם לא יהיה לך רישיון בינלאומי. עכשיו יש לך שתי אפשרויות (בהנחה שזאת כן מדינה שמכירה ברישיון הישראלי), לברר מראש בחברת ההשכרה (ולהישאר מודאג...) ואולי פתאום להבין שאתה צריך לחפש חברת השכרה אחרת, או לעשות רישיון בינלאומי אצל אחד הזכיינים (אני עושה בממסי) בעלות זניחה ובזבוז זמן קצר בארץ ולא בטיול. אני בוחר בשנייה.

אני לפעמים בוחר כן לברר ואם לא צריך לא מנפיק רישיון בין לאומי,

למשל כששכרתי רכב ב SIXT גרמניה לקח לי בערך 7 דקות לוודא מול אתר האינטרנט של שגרירות גרמניה שבגרמניה ישראלים לא צריכים רישיון בין לאומי,

ועוד 5 דקות  מול אתר האינטרנט של SIXT גרמניה לוודא שמבחינתם בעלי רישיון ישראלי לא צריכים רישיון בין לאומי (כתוב שם במפורש לגבי ישראל),

כתושב פריפריה החלטתי לא לבטל כמה שעות בנסיעה הלוך חזור ל”עיר הגדולה” (כולל העלויות הנלוות) כדי להנפיק רישיון בין לאומי שאין בו שום צורך.

אגב כנ”ל כשנסעתי לארה”ב, ווידאתי את החוק במדינות הרלוונטיות לי ואת חברת הרץ וכיוון שלא צריך גם לא הנפקתי רישיון בין לאומי.

לדעתי אין תשובה גורפת, כל אחד והנתונים האישיים שלו, 

לך קל יותר להגיע לתחנת ניפוק רישיון בין לאומי ולשלם כסף, לי קל יותר לבדוק באינטרנט אם צריך.

כמובן כשצריך, במדינות כמו ביוון אוסטריה ורומניה אין לי ברירה ואני מנפיק.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון